Na kojim pumpama sipate gorivo?
Moderator: Dragomir
- pelepop
- Poruka: 159
- Član foruma od: petak, 9. nov. 2012. u 12:51h
Re: Na kojim pumpama sipate gorivo?
Tako je. Cak iako ti dozvole, obracunaju ti neki nizi kurs od realnog.
Ako ti daju 60DEN za evro to je skroz ok kurs (inace je oko 62DEN ze 1 EUR).
p.s Ako mozes da izbegnes sipanje u Grckoj izbegni, ne zbog kvaliteta nego zbog cene.
Ako ti daju 60DEN za evro to je skroz ok kurs (inace je oko 62DEN ze 1 EUR).
p.s Ako mozes da izbegnes sipanje u Grckoj izbegni, ne zbog kvaliteta nego zbog cene.
Kom opanci tom i džeri.
- Pančevac
- Poruka: 1295
- Član foruma od: subota, 13. mar. 2010. u 21:57h
Imam nekih 1000 km u jednom pravcu +vozikanje 10 dana na moru,tako da mi ne gine sipanje I u Grckoj.
MONDEO 2.0 tdci mk4 titanium x
-
- Poruka: 427
- Član foruma od: sreda, 18. feb. 2009. u 08:44h
gledam danas covek sipa na NIS-u benzin u providnu kantu potpuno proziran bezolovni kao voda
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Pa i medicinski benzin je potpuno proziran, nema farbu i nečistoće... kakve to ima veze?
pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
-
- Poruka: 427
- Član foruma od: sreda, 18. feb. 2009. u 08:44h
I euro disel sipan na omv je potpuno proziran kao voda
- acadimke
- Poruka: 1707
- Član foruma od: utorak, 17. apr. 2012. u 16:55h
- Kontakt:
Kad sam bio kod majstora da ga pitam u vezi gasenja na uzbrdici odma me je pitao jel sipas na omv, kaze da je skoro skidao dve pumpe kod musterija koje su sipale evrdizel na pomenutoj pumpi.
Fokus mk1 tddi 90 ks 2001
- RSS
- Poruka: 193
- Član foruma od: utorak, 16. apr. 2013. u 13:59h
- Kontakt:
Ja sam EKO batalio odavno, auto mi je trošio i do 1lit više, a ono što me nerviralo je da je išao znatno slabije.
Ćale je imao sličan problem sa plinom, sad smo se preselili na europetrol i zadovoljni smo.
U Makedoniji kao i kod nas varira kvalitet goriva, ja sam prošle godine sipao na pumpi OKTA, tamo sipa 90% ljudi koji idu u GR, i auto mi je išao slabije nego inače, u povratku sam sipao na nekoj pumpi jer sam pao na rezervu i bilo je mnogo bolje.
Za plaćanje u Makedoniji koristim "plastiku" jer onda nemam rasprave sa pumpadžijama i ostalo. Plus kada dodjemo u Beograd onda platimo sve šta smo potrošili bez provizija.
Ćale je imao sličan problem sa plinom, sad smo se preselili na europetrol i zadovoljni smo.
U Makedoniji kao i kod nas varira kvalitet goriva, ja sam prošle godine sipao na pumpi OKTA, tamo sipa 90% ljudi koji idu u GR, i auto mi je išao slabije nego inače, u povratku sam sipao na nekoj pumpi jer sam pao na rezervu i bilo je mnogo bolje.
Za plaćanje u Makedoniji koristim "plastiku" jer onda nemam rasprave sa pumpadžijama i ostalo. Plus kada dodjemo u Beograd onda platimo sve šta smo potrošili bez provizija.
Hokus Fokus...
Frojd Focus Sexy Wagon
Frojd Focus Sexy Wagon
-
- Poruka: 878
- Član foruma od: nedelja, 12. maj 2013. u 00:07h
Ja sipam Eurodizel na MOL-u, svi majstori koje znam preporucuju MOL.
- montoya
- Poruka: 2143
- Član foruma od: sreda, 24. nov. 2010. u 13:13h
Ja vec trecu godinu sipam ED samo na OMV-u i nikada nisam imao problema, sada sipam maxx motion navodno sa aditivima i zadovoljan sam... 

Ford mondeo mk4.5 2023-
Ford Ka mk2 2021-2025
Volvo v50 1.6 d2 2019-2023
Ford KA 1.3 2019-2021
Maverick 2.0 Zetec 2018-2022
C Max 06. 1.8 tdci 2016-2019
Focus mk1 1.8 tdci Zetec 2010-2016
Ford Ka mk2 2021-2025
Volvo v50 1.6 d2 2019-2023
Ford KA 1.3 2019-2021
Maverick 2.0 Zetec 2018-2022
C Max 06. 1.8 tdci 2016-2019
Focus mk1 1.8 tdci Zetec 2010-2016
- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
@shomy
MOL je relativan, ja sam bio zadovoljan sve dok mi auto u sred leta nije krenuo da trosi 2L vise, i jednom mi se gasio na sred autoputa pri brzini od 120km/h, sve zbog goriva.
Mada u zadnje vreme primecujem da i meni vise trosi na EKO, cak je caletu pre neki dan krenuo da stuca nesto u leru, tako da cu morati da trazim alternativu (primetio sam i da ide malo losije, ali eto sve do ovih vasih komentara se nisam setio da je mozda do goriva).
MOL je relativan, ja sam bio zadovoljan sve dok mi auto u sred leta nije krenuo da trosi 2L vise, i jednom mi se gasio na sred autoputa pri brzini od 120km/h, sve zbog goriva.
Mada u zadnje vreme primecujem da i meni vise trosi na EKO, cak je caletu pre neki dan krenuo da stuca nesto u leru, tako da cu morati da trazim alternativu (primetio sam i da ide malo losije, ali eto sve do ovih vasih komentara se nisam setio da je mozda do goriva).
Fiesta!!
- Pančevac
- Poruka: 1295
- Član foruma od: subota, 13. mar. 2010. u 21:57h
Bio danas na Mol-u da sipam gorivo.Poslednji put sam sipao tu pre puta u Grcku (20-tak dana).Pored evro dizela sada imaju i neku novu vrstu evro dizela pod imenom EVO EURO 5.Sipao sam.Navodno sa jos manjim primesama sumpora,kao I sa dodatkom aditiva za poboljsanje performansi automobile.Inace skuplji je taj eed5 za nekih 4 dinara.Da li je neko sipao ovo gorivo?
http://www.ekapija.com/website/sr/page/ ... evo-gorivo
http://www.ekapija.com/website/sr/page/ ... evo-gorivo
MONDEO 2.0 tdci mk4 titanium x
- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
- Poruka: 3609
- Član foruma od: utorak, 4. avg. 2009. u 04:45h
e to sam i ja hteo da pitam .. pojavio se neki avio ili tako nesto euro dizel... kaze lik na pumpi da sipa u lagunu i nije imao problema ... a putuje stalno... razlika izmedju euro dizela i tok novog jer u tome sto taj nov dizel ima mnogo manje sumpora i ima aditive neke... razlika u ceni je + 5din/l u odnosu na eurodizel
jel sipao neko? meni tvrde da je dobar pogotovu za novije aute (razlika se primeti na euro4 autima dosta)
jel sipao neko? meni tvrde da je dobar pogotovu za novije aute (razlika se primeti na euro4 autima dosta)

Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
- Neša
- VIP
- Poruka: 5053
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Ma sve je to isti evrodizel samo marketing...
Do sada nisam sipao bolje gorivo od evrodizela sa Mak petrola u Makedoniji. Mondeo samo prede,tisi je i kao da manje trosi. Najvise mi trosi na Eko ubedljivo.
Sipao sam bio i maxmotion na omv i nista nisam primetio,samo sam dzabe dao 5din vise za litar.
Do sada nisam sipao bolje gorivo od evrodizela sa Mak petrola u Makedoniji. Mondeo samo prede,tisi je i kao da manje trosi. Najvise mi trosi na Eko ubedljivo.
Sipao sam bio i maxmotion na omv i nista nisam primetio,samo sam dzabe dao 5din vise za litar.
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
ja sam primetio da na OMV auto ide za nijansu bolje, citaj brze... ali zato se prelazi manje km... i naravno check engine lampica blinka 
jedino sam do sad sipao na MOL i ne menjam... normalna potrosnja nema blinkanja check engine lampice...e sad, mnoooogo se cuje auto u odnosu kad je dosao sa shelovim gorivom

jedino sam do sad sipao na MOL i ne menjam... normalna potrosnja nema blinkanja check engine lampice...e sad, mnoooogo se cuje auto u odnosu kad je dosao sa shelovim gorivom

1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
- dax92
-
- Poruka: 7621
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
kad nam je Shell poceo raditi sa gorivom?! 

Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
u bre, ja ne smem vise nista da kazem a da ne okrenete
... prasak pa sad i gorivo 

-
- Poruka: 878
- Član foruma od: nedelja, 12. maj 2013. u 00:07h
Danas sam i ja sipao taj ED sa aditivima, skuplji je 4 dinara. Navodno prema recima prodavca ima neke aditive koje prociscavaju dizne, bolje ide i manje trosi. Danas sam na njemu presao 120km. Nista sad specijalno nisam osetio, pratio sam u retrovizoru prilikom naglih ubrzavanja, ni traga od ikakvog dima. Mozda eto za nijansu bolje vuce ali sve je to u podsvesti zato sto mi je prodavac ispricao lepu pricu tako da je moguce da je marketing
Uglavnom za 4 dinara nije jada.

-
- Poruka: 129
- Član foruma od: utorak, 7. maj 2013. u 20:14h
I ja sam sipao na molu,i nista posebno nikakva razlika nema,vise mi se svidja na nisu... 

- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
Mol pumpa
ED - 13.25l (2000din) = ~220km (6l/100km)
Evo ED- 12.8l (2000din) = ~240km (5.3l/100km)
ED istestirano i to 99% sam siguran u tu potrosnju... trenutno sam u fazi testiranja Evo ED ... ovo je trenutno tako ispalo 5.3l na 100km... pocecu da koristim to gorivo da potvrdim dal sam se zaebao u racunici ili je stvarno tako...
ono sto sam primetio, rad motora je za neku nijansu ujednacen a na izduvu se oseca razlika (manje dimi i ne smrdi kiselo u potpunosti kao klasican ED) ...
eto nek bude moja Fiesta eksperimentalan auto
ED - 13.25l (2000din) = ~220km (6l/100km)
Evo ED- 12.8l (2000din) = ~240km (5.3l/100km)
ED istestirano i to 99% sam siguran u tu potrosnju... trenutno sam u fazi testiranja Evo ED ... ovo je trenutno tako ispalo 5.3l na 100km... pocecu da koristim to gorivo da potvrdim dal sam se zaebao u racunici ili je stvarno tako...
ono sto sam primetio, rad motora je za neku nijansu ujednacen a na izduvu se oseca razlika (manje dimi i ne smrdi kiselo u potpunosti kao klasican ED) ...
eto nek bude moja Fiesta eksperimentalan auto

- jelchica
- Poruka: 613
- Član foruma od: utorak, 24. jul 2012. u 12:09h
Kad sipam na Molu u Jerkovićima auto mi mnogo lupa, drugačije se ponaša kad šaltam (ako sve to nije u mojoj glavi) i rekla bih da više troši, a kad sipam na Leader Petrolu (Munze) odmah se vidi da lepše radi, bolje vuče i ne drnda onako.
- dax92
-
- Poruka: 7621
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
U sluzbeni Mercedes Sprinter sipamo ED na OMV-u, i pre neki dan je palio check engine lampicu zbog loseg gorvia... Kasnije je sam ugasio kad se to potrosilo. E sadm dali je losa serija, ili sta vec, ne znam. Na satu mu je 36 000km, a stalno se sipa na istoj pumpi.
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- sasa_f1
- Poruka: 9988
- Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h
Vidis i Zile sipa isto to isto u Sprintera godinama, sve kul... 

- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
zato sto je onaj sprinter iznad sluzbeni..

- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21547
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
i taj ispod je službeni.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- darko darko
- Poruka: 3889
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h
isto iskustvo, neznam taj evo ed?jelchica piše:Kad sipam na Molu u Jerkovićima auto mi mnogo lupa, drugačije se ponaša kad šaltam (ako sve to nije u mojoj glavi) i rekla bih da više troši, a kad sipam na Leader Petrolu (Munze) odmah se vidi da lepše radi, bolje vuče i ne drnda onako.