Послато са U8815 користећи Тапаток 2
To vazi za Yu varijantu, ko zna kako su istocni nemci oznacavali svoje (i da li su uopste). A ovaj njegov je skoro definitivno istocno nemacki. Barem ja ne mogu da vidim neku razliku, osim materijala korica (mada su i oni to verovatno menjali vremenom), a i futrola je dosta karakteristicna.bojan_kv piše:Svaki noz bi trebao da ima broj, koji je identican broju puske na kojoj je bio i obicno je to 6-to cifreni broj. Nisam zapazio da ima jos neke oznake, nikad nisam zagledao a i nije me ni interesovalo
Pandur piše:meni se cini da je mbole najsvestraniji clan ovog foruma,razume se u sve,znaci od automobila,vatrenog i hladnog oruzja,stolarije i ko zna sta jos... samo cu reci-svaka cast!!!
Hvala hvala, oduvek sam bio radoznao ko majmunce za svu mogucu tehnikuPandur piše:meni se cini da je mbole najsvestraniji clan ovog foruma,razume se u sve,znaci od automobila,vatrenog i hladnog oruzja,stolarije i ko zna sta jos... samo cu reci-svaka cast!!!
The InterceptorShe said it was her or the Ford, since it wouldn't start, i'm stuck with her.
"Ja bez tebe k'o Ford bez 'rđe. Jednostavno ne ide"
The InterceptorShe said it was her or the Ford, since it wouldn't start, i'm stuck with her.
To sam i ja našao. Ova moja, u poređenju sa ovom sa slike, ima bolji kundak, ali boja na gravurama je izbledela.mbole piše:Iz te puske je nastala TOZ-17, dodavanjem magacina.
Prema onome sto sam uspeo da nadjem, TOZ 8 je kreirana nesto pre drugog svetskog rata, i osnovna namena joj je bila obuka.