Mondeo MK4, 1.8tdci, 2009godiste, 106.000km
Proveravao sam veceras ulje u motoru i vidim dole na dnu motora masno..gledam odakle bi to moglo biti i na veliko cudo nadjem cev koja visi...onako pomalo vlazna lici na ulje ima selna na njoj nije ostecena sve lepo al nigde okolo ne vidim gde da je vratim...skinem poklopac plasticni od motora i tek onda nadjem gde treba da je vratim..skroz gore kod glave motora...cev oznacena crveno na slici...vratim je nazad bez mnogo muke i sve ok...
E sad posto se ne razumem puno kopa me kako se i zasto to desilo.....a pogotovo kako se izokrenula skroz dole ni blizu nije bila pozicije de treba da bude...posto sam je vratio proverim dal je dobro pricvrscena i nema sanse da je iscupam bez da kljestima ne rasirim selnu...
I onda mi sine...pre skoro 2 meseca su kola bila u servisu zamenjeni grejaci....ona tacno smeta kad se menjaju grejaci..jel moguce da su zaboravili da je vrate i da se tako vozam vec 2 meseca??? Ako je to onda mi sledi samo da operem motor ...vise je kao uljna para na sve strane nego da je nesto stvarno curilo...
Ili dal treba da se brinem, motor produvao izbio tu cev?
Hvala