Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

amortizeri: gasni ili uljni

Sve što ima veze sa Fordom a nije našlo mesto u drugim temama.

Moderator: ace1

backarelli
Poruka: 418
Član foruma od: četvrtak, 1. sep. 2011. u 01:07h

Re: amortizeri: gasni ili uljni

Poruka od backarelli » nedelja, 31. mar. 2013. u 12:55h

Kad bi imao para za Koni , završio bi priču za vjek-vjekova . Ako se nema, Sachs i Boge su takoreći isti po kvalitetu i odlični su . Bilstajn je bukvalno "kako nabodeš" . Neki su prezadovoljni , a neki su natrčali na totalni bofl .

Složio bih se u potpunosti sa bojcistv , te mislim da je Boge odličan izbor...
911s [SK] piše: Pre par meseci, naidjem na Lucas brisače, u dimenziji koja mi odgovara. Uh rekoh, mora da valjaju, nekad su ih mnogi engleski proizvodjači stavljali na svoje nove automobile kao prvu ugradju, a ovi su još i jeftini, 200 dinara komad. Škripali su kao blesavi i radili dobro tri meseca. Poenta priče je ista.

Da ne idemo u off previše , ali ja sam sa Lukasovim brisačima prezadovoljan . Od škripe ni traga ni glasa ... trajali su mi godinu dana na Connect-u , te su posle toga počeli da preskaču i ostavljaju crte. Bosch (klasične, sa metalnim ramom) su mi trajali tri meseca. Lukas sam kupio i za Fokusa , kratko vreme ih vozim (mesec-mesec i po , ne znam) i za sad vrhunski rade.

Znači, sve zavisi kako se nabode....
Slika Dizne su mi propale, ulje na turbo-crevu, otiš`o mi zamajac *ebem li mu kevu - TDCi

peki_92
Poruka: 465
Član foruma od: utorak, 10. nov. 2009. u 17:19h

Poruka od peki_92 » nedelja, 31. mar. 2013. u 13:27h

uh sad ne znam sta da radim :) nemam para za prvu klasu kao svaki 20-godisnjak koji sam odrzava auto ali za neku osrednju imam. kayaba??
L A V

bojcistv
Poruka: 2037
Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h

Poruka od bojcistv » nedelja, 31. mar. 2013. u 13:59h

Ma druze stavi Monroe i zavrsice ti posao.
Sto se tice brisaca Valeo je vrh a nisu skupi. Koristim ih godinama i nemam nikakvih problema s njima. Evo na ovom autu rade vec godinu dana i sve je kao da sam ih tek stavio.
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."

backarelli
Poruka: 418
Član foruma od: četvrtak, 1. sep. 2011. u 01:07h

Poruka od backarelli » nedelja, 31. mar. 2013. u 14:48h

Pa kolika je razlika izmedju Monroe i Boge-a ? Ja bih pre pazario Bilstain nego Monroe . Oni nisu skupi , febi ih ima...

Sent from my HTC Vision using Tapatalk 2
Slika Dizne su mi propale, ulje na turbo-crevu, otiš`o mi zamajac *ebem li mu kevu - TDCi

bojcistv

Poruka od bojcistv » nedelja, 31. mar. 2013. u 15:39h

Bilstein je skuplji a nije tolika razlika. Ja bih stavio Monroe. Sve preporuke s moje strane za te amorte.
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."

peki_92
Poruka: 465
Član foruma od: utorak, 10. nov. 2009. u 17:19h

Poruka od peki_92 » nedelja, 31. mar. 2013. u 18:39h

u prodavnici gde imam pospust, imaju samo monroe gasne... nema uljih. koliko su oni tvrdji za razliku od uljnih?
L A V

bojcistv

Poruka od bojcistv » nedelja, 31. mar. 2013. u 20:56h

Nisu mnogo tvrdji. Tvrdoca amortizera najprije zavisi od precnika rupica izmedju komora od cega direktno zavisi brzina protoka fluida. Gasni su manje osjetljivi na promjene u temperature i uopste receno su bolji.
Na svim novijim Fordovima po defaultu su stavljeni gasni amortizeri tako da nemas puno da razmisljas.

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21535
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » nedelja, 31. mar. 2013. u 23:21h

Nema to veze s'vezom da li je gasni ili uljni... nego od samog tipa amorta.

Ako uzimaš najstandardnije amorte uglavnom su "mekani".

Može da bude i uljni tvrd ko kamen ako je jednostavno tako "trimovan".
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

van
VIP
Poruka: 9042
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » petak, 5. apr. 2013. u 10:09h

Да ти не лупа по рупама , узми гдеуге опруге и монтирај досат оних гумених меких лежишта за опруге .
Амортизери немају никакве везе са амортизацијом удараца , то раде опруге .Амортизери амортизује , осцилације које прави опруга после сабијања . Колико брзо или полако се одузме та енергија из опруге је оно што ти даје осећај меканијег или тврђег возила .

Ratibor
Poruka: 236
Član foruma od: petak, 29. jul 2011. u 12:30h

Poruka od Ratibor » subota, 13. apr. 2013. u 19:53h

Kako znati da je amortizer zreo za zamenu?
Moj ford stari nikad se ne kvari

M.M.L.
Poruka: 2063
Član foruma od: subota, 2. jun 2012. u 22:32h
Kontakt:

Poruka od M.M.L. » subota, 13. apr. 2013. u 20:59h

Pocnes da ljuljas auto, npr. na prednjem levom kraju. Zaljuljas ga koliko mozes i kad pustis trebao bi da odradi samo jednu oscilaciju i da se umiri. Ako pocne da "skakuce", i da mu mnogo vremena treba da se umiri amort je otisao i ostao je samo na oprugama.

zokkii
Poruka: 296
Član foruma od: sreda, 4. dec. 2013. u 20:11h

Poruka od zokkii » četvrtak, 10. jul 2014. u 23:17h

Stari i novi amortizeri

Slika Slika

Odgovori

Povratak na „Svaštara“