Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Huk iza intrument table

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

DB9
Poruka: 332
Član foruma od: subota, 8. sep. 2012. u 07:55h
Kontakt:

Re: Huk iza intrument table

Poruka od DB9 » petak, 22. mar. 2013. u 10:23h

a kad oduzmes gas(izbacis na ler) brzo padaju obrtaji ili sporo?

desi li ti se nekad da okrenes kljuc da ugasis a on ne ugasi odma nego posle par trenutaka?

pitam te zbog toga sto mi je bosista rekao da su to simptomi kad gekne skroz reg pritiska,ja sam to resio u pocetnim simptomima kvara a ovi su krajnji oce cak da se desi da kad ga isturiras u leru obrtaji nece da padnu posle oduzimanja gasa nego da ostane jos par trenutaka u obrtajima.

veljo_81
Trovač foruma!
Poruka: 1399
Član foruma od: ponedeljak, 29. okt. 2012. u 19:31h

Poruka od veljo_81 » petak, 22. mar. 2013. u 16:17h

jbg, nesto se ne sjecam ovako ali obraticu paznju, mislim da obrtaji normalno padaju
u biti uvijek se gasi malo kasnije, strese i skripne remenica alternatora i ujutro teze malo upali, onako udara nesto sekund dva pa onda upali, kao kad ne rade grijaci samo krace mu treba
a kad je mjenjan taj regulator jel unosen kakav njegov kod u ecu ili je samo skinuo jedan i stavio drugi, vjerovatno provjerio pritisak poslije toga

DB9
Kontakt:

Poruka od DB9 » subota, 23. mar. 2013. u 12:03h

stavljen novi brisane greske zato sto je ecu registrovao gresku lad je skinut i kad je upaljen vozen je 50-60 km u raznim rezimima da izregulise pritiske i uopste rad motora.

posle opet na dijagnostiku za svaki slucaj i teraj...

veljo_81
Trovač foruma!

Poruka od veljo_81 » subota, 23. mar. 2013. u 15:29h

mislio sam mijenjati al sam odustao, nema tome kraja
ovih dana je bilo toplije i ujutro probam da palim poslije lampice grijaca i ugasi se auto, kad cekam relej da odradi upali normalno i ne gasi se, tako da sam skontao da sta god ja radio tu ce uvijek biti nesto za mijenjati
kad vise ne mogne upaliti onda cu mijenjati sta treba, ovako nema smisla, utrpao sam 1000 evra u govno i hoce jos, nisam trebao nista da mijenjam, isto bi bilo, u pravu su ljudi koji kazu dok god pali i ide kako ide ne diraj nista

dusan80
Poruka: 293
Član foruma od: sreda, 9. nov. 2011. u 22:46h

Poruka od dusan80 » subota, 23. mar. 2013. u 20:07h

Hahahahah!! Podsjetio si me na mog oca, on vozi ladu 110 16V i kaže:" dok god ide ne diraj ništa, ako nešto ode-opet ne diraj, možda se popravi samo od sebe"!!! :rotfl:
Zamalo da se oženim al' srećom zasro' sam na vrijeme!!

veljo_81
Trovač foruma!

Poruka od veljo_81 » subota, 23. mar. 2013. u 21:09h

jbg tako ispada, trenutno bih trebao rijesiti regulator pritiska goriva, nosac motora i mozda grijace, jos 200 evra a dao sam preko 1000 do sad, ide mi na zivce
nisam ja za to ne diraj dok ide ali ovo je rupa bez dna :)

DB9
Kontakt:

Poruka od DB9 » subota, 23. mar. 2013. u 21:48h

svaki auto na odredjenoj kilometrazi je rupa bez dna.

kontam da na 200 hkm i amortizeri su za menjanje i stabilizatori(bez obzira da li se cuju),diskovi,creva do turbine creva interkulera,remenice na aletrnatoru,alnaseru na kompresoru klime,set kvacila nosaci,dihtunzi i lezajevi pumpe...
jbg....
negde to zovu osvezavanje motora i bas veliki servis a kod nas je to rupa bez dna zato sto smo sirotinja

veljo_81
Trovač foruma!

Poruka od veljo_81 » subota, 23. mar. 2013. u 23:41h

lijepo sam se zeznuo s ovim autom, do sam me kostao 4500 evrica a u oglasima ih imas od 2500, ima mi drug 307 karavan sa 170 000 originalnih na satu, u besprijekornom stanju za 3500, nema ni fap ni plivajuci zamajac i bruka malo trosi, rado bih zamijenio za focusa
ubi focus po dzepu a star 11 godina, ide mi to na zivce plus mi trosi novac i vrijeme koje bih trebao unovciti, pravi mi dupli trosak :)
zamijenicu remenicu alternatora i to zato sto sam je vec kupio, cekam prirubnicu jos i ne diram nista vise, nek se trese i nek pali losije, nece mu nista biti

obradovich
Poruka: 110
Član foruma od: utorak, 21. avg. 2012. u 18:55h

Poruka od obradovich » nedelja, 24. mar. 2013. u 01:56h

Druze,tebi je bas zapao neki los, neodrzavan primerak,vidi to zameni ako mozes uz neku doplatu ili probaj da prodas.Tu je samo problem sto opet uzimas polovan auto sa ko zna koliko km iza sebe i u koji opet moras da ulazes,pre ili kasnije. Jbg,naleti covek na neodrzavan auto nije to nista specijalno,desava se,sledeci put probaj ako imas mogucnosti da kupis sto mladji primerak,manje su sanse da ces bas toliko da ulazes.

DB9
Kontakt:

Poruka od DB9 » nedelja, 24. mar. 2013. u 07:28h

obradovich piše:Druze,tebi je bas zapao neki los, neodrzavan primerak,vidi to zameni ako mozes uz neku doplatu ili probaj da prodas.Tu je samo problem sto opet uzimas polovan auto sa ko zna koliko km iza sebe i u koji opet moras da ulazes,pre ili kasnije. Jbg,naleti covek na neodrzavan auto nije to nista specijalno,desava se,sledeci put probaj ako imas mogucnosti da kupis sto mladji primerak,manje su sanse da ces bas toliko da ulazes.
kome se kako zalomi.
ja sam bas protivnik pezoa 307 jer drug ima jedan koji je pojeo 3 soma eura za dve godine...
ali od babe ne moze biti devojka...tako ni nasi fodovi nece biti novi nikad vise

veljo_81
Trovač foruma!

Poruka od veljo_81 » nedelja, 24. mar. 2013. u 09:28h

bio sam ja svjestan toga svega i mislio sam pojesce 500 evra u startu i mozda jos 100-200 da se zavrsi sve,jbg, ja kad sam uzimao pregledao sam ga bas detaljno, prvo sam pa u dvije radione, samo smo culi pk remen i remenicu alternatora, doduse nisam ga vozio maximalno pa nisam vidio da nece preko 165
kad bude lijepo vrijeme da mogu na kakav proplanak slikacu pa ga stavim u oglase a ako ode uzecu taj 307, kao nov je, uzeo drug svom ocu a on hoce automatik pa ce ovaj da prodaju kad nadju auto u takvom stanju s automatskim mijenjacem
lijepo taj ford izgleda, lezi mu tamnozelena boja i unutra je odlicno ocuvan, trebalo bi biti kakvih ponuda pa cemo vidjeti, a ako ne ode jbg, zamijenicu to jos sta je za mijenjati pa ga voziti

Rankofocus
Poruka: 534
Član foruma od: četvrtak, 11. okt. 2012. u 11:29h

Poruka od Rankofocus » nedelja, 24. mar. 2013. u 22:26h

samo se nemoj prestavit u oglasima veljo_81 ima da ode kao alva :jeeej: :beer:

veljo_81
Trovač foruma!

Poruka od veljo_81 » nedelja, 24. mar. 2013. u 22:46h

hehe, ma ne treba njemu mnogo jos, samo sto se meni zgadio :(

dzodzi
Poruka: 64
Član foruma od: četvrtak, 14. mar. 2013. u 10:59h

Poruka od dzodzi » ponedeljak, 25. mar. 2013. u 16:52h

Veljo, prijatelju, izgleda da te je bas zapala krama, i ja sam uzeo istog kao i ti, vidjecemo kakav ce se pokazati, za sada pokazuje intenciju da ce biti dosta ulaganja, nadam se da grijesim :D

Nego kad smo kod zvukova iza instrument table (tema), da li se i kod vas cuje zvuk kad se da kontakt. Nesto kao tik, klak ili slicno u predjelu iza table ili tako nesto. Nisam do sada imao Focusa pa ne znam je li to normalno ili ne.

DB9
Kontakt:

Poruka od DB9 » ponedeljak, 25. mar. 2013. u 18:03h

ako je dizel,ako azljivo oslusnes cujes klik kad prodje nekoliko sekundi od davanja kontakta,mislim da je zvuk releja kad iskljuci grejace ili tako nesto...znam da se cuje i da se pisalo o tome ako se dobro secam

bojan_kv
Poruka: 1309
Član foruma od: četvrtak, 11. mar. 2010. u 20:52h

Одг: Huk iza intrument table

Poruka od bojan_kv » ponedeljak, 25. mar. 2013. u 20:09h

Upravo tako, cuje se relej od grejaca kada iskljuci.

Послато са U8815 користећи Тапаток 2
Ford focus mk1 rest. '02, 1.8tdci 85 KW (115KS) 04.2011-07.2019
Ford focus C-Max' 06,1.6 tdci 80KW 09.2019-

veljo_81
Trovač foruma!

Poruka od veljo_81 » ponedeljak, 25. mar. 2013. u 21:42h

dzodzi piše:Veljo, prijatelju, izgleda da te je bas zapala krama, i ja sam uzeo istog kao i ti, vidjecemo kakav ce se pokazati, za sada pokazuje intenciju da ce biti dosta ulaganja, nadam se da grijesim :D

Nego kad smo kod zvukova iza instrument table (tema), da li se i kod vas cuje zvuk kad se da kontakt. Nesto kao tik, klak ili slicno u predjelu iza table ili tako nesto. Nisam do sada imao Focusa pa ne znam je li to normalno ili ne.
relej grijaca se cuje mnogo kasnije od vremena kad se da kontakt, tek kad se pogase sve lampice, meni se recimo na hladno vremenu pali airbag i relej klika u isto vrijeme
iz mog iskustva nista ne popravlja samo vozi, ako stane onda rijesi samo neophodno i gas, ja sam dao preko 1000 evra i mala je razlika, danas mi je kolega na poslu prodao pasata 5+, nije mu ulje promijenio kamoli sta drugo, vozio 2 godine i presao 40 000 tako, samo dosipao kad zafali, ja necu preci 40 000 sa ovim autom do sljedece promjene a pojesce sam sebe, nisam se slagao s njim po pitanju odrzavanja a on je za 2 godine sto je vozio pao 500 evra a ja cu 2000-3000 pa sad vidi koliko se isplati ulagati

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » utorak, 26. mar. 2013. u 07:07h

Da, ali već vidim kupca tog Pasata na VW forumu sa sličnim problemima koje si i ti imao...
Slika

DB9
Kontakt:

Poruka od DB9 » utorak, 26. mar. 2013. u 08:35h

x 2

veljo_81
Trovač foruma!

Poruka od veljo_81 » utorak, 26. mar. 2013. u 11:40h

jest to tako ali to ce biti briga onog sto ga je kupio, a ovaj drugar mi se izvukao lijepo i sad ce kupiti drugi i voziti godinu dvije i opet isto, malo pada na autima
al on ima zivaca, on ce pogledati 100 auta i nece kupiti a ja gledam da kupim prvi sto gledam jer me nervira da dva mjeseca kupujem auto :)
btw stavio sam prirubnicu i remenicu od tdci i prede kao macak plus ga ugasim bez kvacila i ne stresa se nimalo a do sad je udarao da me zaljulja u sicu, moram i novi remen da ubacim i bice kao benzinac
probao je majstor u servisu ii kaze da mu djeluje kao da neko crijevo ili intercooler ima negdje rupicu, susti malo kad ga opali po gasu ali nisam imao vremena da to trazimo

DB9
Kontakt:

Poruka od DB9 » utorak, 26. mar. 2013. u 14:34h

ti si original milena dravic iz majstorske radionice

dzodzi
Poruka: 64
Član foruma od: četvrtak, 14. mar. 2013. u 10:59h

Poruka od dzodzi » utorak, 26. mar. 2013. u 18:44h

DB9 piše:ako je dizel,ako azljivo oslusnes cujes klik kad prodje nekoliko sekundi od davanja kontakta,mislim da je zvuk releja kad iskljuci grejace ili tako nesto...znam da se cuje i da se pisalo o tome ako se dobro secam
Kod mene se cuje prije gasenja lampica, neposredno poslije davanja kontakta, uglvnom cuje se klik pa se onda iskljuce lampice, i ona od grijaca.

veljo_81
Trovač foruma!

Poruka od veljo_81 » utorak, 26. mar. 2013. u 21:22h

ja ne znam stvarno a sto manje slusas i gledas bices sretniji, sto vise slusas i gledas bices tuzniji a srecniji ce biti automehanicari i bosisti
db9, ne znam za to sa milenom, daj neki link

veljo_81
Trovač foruma!

Poruka od veljo_81 » nedelja, 1. sep. 2013. u 16:28h

Opet huci, danas sam ugasio i izvadio kljuc i "kuvao" je jos 5-10 sekundi, mjesecima se nije culo ali evo opet je pocelo

Rankofocus
Poruka: 534
Član foruma od: četvrtak, 11. okt. 2012. u 11:29h

Poruka od Rankofocus » nedelja, 1. sep. 2013. u 19:56h

strasan kvar !

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“