Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

mondeo mk3,2.0tdci NEKAD STUCA,ZATROKIRA

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

dule0911

 
Poruka: 13650
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Re: mondeo mk3,2.0tdci NEKAD STUCA,ZATROKIRA

Poruka od dule0911 » nedelja, 27. jan. 2013. u 00:23h

Ocigledno je da svaka pumpa ponaosob ima razlicito gorivo, nebitno sta pise kao firma na racunu.

Jer eto, ja sam samo sa EKO pumpom na smedervskom putu (Lestane, Vinca, Kaludjerica, kako god je ko krstio za lokaciju) zadovoljan, svi su zadovoljni i sa MOLom, ja nisam.
Moracu da probam i neku veliku NIS, za njih sam sad od skoro isto cuo reci hvale.
Fiesta!!

mondeo TDCI
Poruka: 45
Član foruma od: utorak, 27. nov. 2012. u 12:05h

Poruka od mondeo TDCI » ponedeljak, 28. jan. 2013. u 22:30h

evo sad se doticemo pitanja goriva,ali ljudi zar je ford toliko osjetljiv na dizel,imao sam prije mondea lanciu lybru 1.9JTD 2002g.p.
vjerujte mi vozio sam 5 godina sipao gdje god da sam stigao nikad na tom autu nije otvorena hauba osim za redovne servise na 10.000km,i to auto je bio iz italije ???jbg samo sa foedom ispade prodlem oko osjetljivosti na gorivo,evo imao sam toyotu rav 4 2.0 benzin,mercedes c klasa 200 kompressor,alfa romeo 146 1.4 i boxer,alfa romeo 156 2.0 twin spark,e klasa 270 cdi,audi a6 2.5 tdi,opel astra 2.0dtdi 2002g,p. mitsubishi carisma 1.8 glx nikad nijedan auto nije imao problema sa gorivom osim mondea,a sa fordom se bukvalno tripujem gdje cu nasuti i kako ce se auto ponasati.nevjerovatno a opet vjerujem da je mondeo dobar auto odnos cijene,opreme,i udobnosti bar na moja prijasnja auta

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » ponedeljak, 28. jan. 2013. u 22:42h

Nije do Forda, već do Delphi ubrizgavanja.
Slika

mondeo TDCI
Poruka: 45
Član foruma od: utorak, 27. nov. 2012. u 12:05h

Poruka od mondeo TDCI » ponedeljak, 28. jan. 2013. u 23:26h

pa ispade niko ziv nije to ugradio osim forda i renaulta,i sad su svi budale samo oni pametni,a mi se smaramo stalno sa remontima da se :suicide: strasno

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » ponedeljak, 28. jan. 2013. u 23:38h

remont dizni na mondeu, sta to bi :wtf:

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » utorak, 29. jan. 2013. u 07:50h

mondeo TDCI piše:pa ispade niko ziv nije to ugradio osim forda i renaulta,i sad su svi budale samo oni pametni,a mi se smaramo stalno sa remontima da se :suicide: strasno
I Mercedes ih je ugradjivao u C klasu thumbsuph
Slika

darko darko
Poruka: 3889
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Poruka od darko darko » utorak, 29. jan. 2013. u 08:26h

mondeo TDCI piše:pa ispade niko ziv nije to ugradio osim forda i renaulta,i sad su svi budale samo oni pametni,a mi se smaramo stalno sa remontima da se :suicide: strasno
pa mercedes 220 cdi ima iste dizne, ima i bos ali ima i delphi........

bojcistv
Poruka: 2037
Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h

Poruka od bojcistv » utorak, 29. jan. 2013. u 10:40h

Na Mondeo-u sa TDDi motorom ugradjene su Bosch dizne i koliko je meni poznato nema problema s njima. Naravno Bosch je njemacka firma, a Delphi americka kao i sam Ford. Nema veze sto je Bosch puno bolji od Delphi-ja bitan je visi cilj, a remonte tih dizni ionako nece placati Ford vec vozaci. Koje god auto ima ugradjene te Delphi dizne ima problema s njima i s gorivom. One su napravljene da traju dok traje garancija, kao i uostalom svi proizvodi danas. Mozes preci 150.000 da te ne boli glava, poslije toga ponovo u salon i doplata za novi auto. Potrosacko drustvo!
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » utorak, 29. jan. 2013. u 10:52h

ne znam o cem vi to, svaki cr motor ima da kazem problematican ceo sistem ubrizgavanja..odnosno netolerantan na nekvalitetnu naftu i jos mu mi pomognemo sa jeftinim filterima..a ja sam prezadovoljan delphi sistemom..

tu blizu ima dobar bosch servis, i svakodnevno prolazim tuda i tu su kola koja se uglavnom i voze u mom kraju, dakle vw, audi, merc itd..i po neki ford, reno, pezo..

darko darko
Poruka: 3889
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Poruka od darko darko » utorak, 29. jan. 2013. u 17:36h

bos isto strada samo je jeftiniji za popravku ......

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“