abs lampica
Moderator: Dragomir
- shomicus
- Poruka: 675
- Član foruma od: subota, 20. dec. 2008. u 19:03h
abs lampica
Primetio sam da mi po kiši auto upali lampicu za abs i uključi sistem protiv proklizavanja,ne znam da li je to normalno ili nešto nije u redu sa sistemom.Čim napolju prestane da pada i bude suvo lampice se ugase.To mi se dešavalo i par puta kad sam prao auto pištoljem sa visokim pritiskom.U pitanju je mondeo mk2 karavan.
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21580
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Re: abs lampica
Iiiidemo... instalacija 

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- shomicus
Zašto mi tvoj odgovor uliva osećaj da to ne treba da se pali kad pada kiša 

- Markedjani
- Predsednik kluba
To je jako tužno koliko je užasna instalacija na fordovima tih godina.
Da ne kažem tragikomična... polako se baci u pregled instalacije i traži ispucalu instalaciju.
Da ne kažem tragikomična... polako se baci u pregled instalacije i traži ispucalu instalaciju.

- shomicus
Moraću,najgore mi je što sam kupio auto pred hladno vreme i sad nikako da se nakanim da pretresem jedno po jedno.
- Dusan64
- Poruka: 5280
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
Moj savet je da ne cerupas instalaciju odmah,nego vidi poskidaj dzekove koje mozes,naprskaj kontakt sprejom i udzekaj nazad.. Ja sam tako resio dosta problema.. Samo nemoj WD da koristis,kontakt sprej ili cak ono sredstvo za pranje motora moze..
- lenny
- Poruka: 25
- Član foruma od: ponedeljak, 12. nov. 2012. u 21:41h
- Kontakt:
Pre 2 dana sam prošao kroz malo veću baru i od tada mi je neprestano uključena ABS lampica.
Čuo sam da je to čest problem kod mk1 focusa, ali ne znam koliko je komplikovan zahvat čišćenja tih spojeva na konektorima.
Čuo sam da je to čest problem kod mk1 focusa, ali ne znam koliko je komplikovan zahvat čišćenja tih spojeva na konektorima.
- turboRS
- Poruka: 160
- Član foruma od: ponedeljak, 9. jan. 2012. u 00:59h
-
- Ljubitelj životinja
- Poruka: 3350
- Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h
shomicus piše:Primetio sam da mi po kiši auto upali lampicu za abs i uključi sistem protiv proklizavanja,ne znam da li je to normalno ili nešto nije u redu sa sistemom.Čim napolju prestane da pada i bude suvo lampice se ugase.To mi se dešavalo i par puta kad sam prao auto pištoljem sa visokim pritiskom.U pitanju je mondeo mk2 karavan.
Budi musko...to ti inace ne treba

- shakal_86
- Poruka: 437
- Član foruma od: petak, 6. jan. 2012. u 10:01h
Hmm i meni se to desilo na mondeo mk3.I ja sam mislio da je od vode i bio na dijagnostici da izbrise gresku izbrisao mi je samo na jednom tocku a na drugom je otisao lezaj pa mi je sjebao senzur.Tako da ti je najeftinije da prvo proveris lezaj da li ti se cuje jer to mozes i sam.Ako je sve u redu onda idi na dijagnostici da ti izbrise gresku.lenny piše:Pre 2 dana sam prošao kroz malo veću baru i od tada mi je neprestano uključena ABS lampica.
I ja sam miskio da je zbog bare a lezaj se nije toliko cuo barem ja nisam primetio dok sam vozio auto.
Menjam fiću sa kukom za peglicu sa kukom.
Šifra ,,Kuku meni,kuku tebi ''
Šifra ,,Kuku meni,kuku tebi ''
- shomicus
Da budem iskren,kada je sneg više bih voleo da mogu da isključim abs,prilično me nervira :-)RS_cabrio piše:shomicus piše:Primetio sam da mi po kiši auto upali lampicu za abs i uključi sistem protiv proklizavanja,ne znam da li je to normalno ili nešto nije u redu sa sistemom.Čim napolju prestane da pada i bude suvo lampice se ugase.To mi se dešavalo i par puta kad sam prao auto pištoljem sa visokim pritiskom.U pitanju je mondeo mk2 karavan.
- Markedjani
- Predsednik kluba
Možeš... izvadi osigurač od istog 

-
- Ljubitelj životinja
Ja ga na snegu drzim al mislim da cu na prolece da ga disabelujem.shomicus piše:Da budem iskren,kada je sneg više bih voleo da mogu da isključim abs,prilično me nervira :-)RS_cabrio piše:shomicus piše:Primetio sam da mi po kiši auto upali lampicu za abs i uključi sistem protiv proklizavanja,ne znam da li je to normalno ili nešto nije u redu sa sistemom.Čim napolju prestane da pada i bude suvo lampice se ugase.To mi se dešavalo i par puta kad sam prao auto pištoljem sa visokim pritiskom.U pitanju je mondeo mk2 karavan.
- shomicus
Čim padne ponovo vadim osigurač,ipak više verujem svojoj nozi koja glumi abs 

-
- Ljubitelj životinja
Ja sam zakljucio da lose ceni
. Ako velikom brzinom uleces u krivinu i minimalno moras da korigujes,ti samo malo pipnes,a on pocne da drnda. Zbuni me,vise puta sam odustajao i umesto krivine produzio pravo jer ne znam sta oce i sta nije u redu, a da mi ne ne skrece paznju prosao bi to.Ali dobro je na otvorenom putu npr za nedaj boze ako ti neko ulazi u traku iz suprotnog smera,ako naravno vidis na vreme.

- shomicus
Ma meni se u opšte ne sviđa,onaj sistem protiv proklizavanja pogonskih točkova mi je ok jer me izvuče na uzbrdici kad je sneg ali abs mi je totalno nepredvidiv.
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Ja imam kontra problem, kad je suvo svetli lampica, kad padne sneg i zaledi ona se ugasi i ABS radi, do ponovnog otopljavanja 

Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове