Problem sa grejanjem
Moderator: ace1
- marko90gm1
- Poruka: 5
- Član foruma od: četvrtak, 11. okt. 2012. u 19:36h
Problem sa grejanjem
Pozdrav svima, nadam se da ce neko moci da mi pomogne oko problemcica koji se pojavio.
Problem je sledeci, kada upalim auto i ukljucim grejanje oseca se da nesto smrdi iz ventilacije i posle 10 ak minuta sve bude normalno, smrdi kao da nesto gori i posle nekog vremena prodje i ne oseca se nista. Jedan majstor mi kaze da zamenim antifriz, drugi kaze da hladnjak kabine pravi problem... Jos uvek nisam nista radio, da li neko mozda ima neki savet sta da probam da uradim?
Problem je sledeci, kada upalim auto i ukljucim grejanje oseca se da nesto smrdi iz ventilacije i posle 10 ak minuta sve bude normalno, smrdi kao da nesto gori i posle nekog vremena prodje i ne oseca se nista. Jedan majstor mi kaze da zamenim antifriz, drugi kaze da hladnjak kabine pravi problem... Jos uvek nisam nista radio, da li neko mozda ima neki savet sta da probam da uradim?
- mbole
- Poruka: 14946
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Re: Problem sa grejanjem
Mozda neko i moze, al mu pocetak treba informacija koji je auto u pitanju?
Djak pesak 

- marko90gm1
Izvinjavam se, zaboravio da napisem 
Upitanju je Ford Fiesta MK3 1995. god. 1.3 60 KS, ima klimu ali ne radi tako da je ne koristim ne znam da li to moze da ima veze sa ovim problemom... Unapred hvala

Upitanju je Ford Fiesta MK3 1995. god. 1.3 60 KS, ima klimu ali ne radi tako da je ne koristim ne znam da li to moze da ima veze sa ovim problemom... Unapred hvala
- mbole
Moguce je da jednostavno imas budji u sistemu ventilacije, pa bi trebalo da uradis dezinfekciju.
Druga mogucnost koja mi pada na pamet je da ti je motor ventilatora pri kraju, pa "glavi" na pocetku rada i pregreva se. Ipak prvo bih odradio dezinfekciju, pa tek ako to ne pomogne krenuo u dalje trazenje kvara.
Da imas problem sa malim hladnjakom, on ne bi prestao nakon 10-tak minuta.
Zamena antifriza nikako ne moze da ima veze sa tim (sto ne znaci da antifriz ne treba menjati).
Druga mogucnost koja mi pada na pamet je da ti je motor ventilatora pri kraju, pa "glavi" na pocetku rada i pregreva se. Ipak prvo bih odradio dezinfekciju, pa tek ako to ne pomogne krenuo u dalje trazenje kvara.
Da imas problem sa malim hladnjakom, on ne bi prestao nakon 10-tak minuta.
Zamena antifriza nikako ne moze da ima veze sa tim (sto ne znaci da antifriz ne treba menjati).
Djak pesak 

- marko90gm1
hvala na pomoci, probacu prvo sa dezinfekcijom sistema pa ako ne pomogne to idem dalje... Ventilator sam menjao skoro pa se nadam da nije on u pitanju, mada stavljen je polovan tako da je pitanje u kakvom je stanju, nekad se cuje cudno kad ga ukljucim na prvu brzinu al brzo taj cudan zvuk prodje brzo.
- mbole
"Mirise" mi na njega, to jest ventilator. Naravno ako se zaista radi o mirisu paljevine, posto su mirisi dosta teski za opisivanje.
Taj "cudan" zvuk jednostavno ne sme da se cuje.
Kod mene se to lakse primeti, posto je klima automatska, pa ventilator krece sa jako malom brzinom, i onda se bas zacuje cviljenje, a kod manuelne krece sa nekom vec "pristojnom" brzinom, pa se teze primeti.
Taj "cudan" zvuk jednostavno ne sme da se cuje.
Kod mene se to lakse primeti, posto je klima automatska, pa ventilator krece sa jako malom brzinom, i onda se bas zacuje cviljenje, a kod manuelne krece sa nekom vec "pristojnom" brzinom, pa se teze primeti.
Djak pesak 

- marko90gm1
I meni najvise lici da je ventilator pri kraju, jutros kad sam isao na posao vetilator sam drzao na prvoj brzini i culo se cviljenje 2-3 minuta i posle je radio normalno, to cviljenje se cuje samo kad je malo hladnije... U svakom slucaju moram da uradim dezinfikaciju ventilacije a za ventilator moram da posetim nekog elektricara jer je komplikovano doci do njega.