Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.
Moderator: Dragomir
-
Eon
- Poruka: 31
- Član foruma od: utorak, 2. okt. 2012. u 09:00h
Poruka
od Eon » nedelja, 7. okt. 2012. u 19:58h
bojcistv piše:Ja sipam ovaj

i vec par godina mi rijesava simptome losijih dizni (plavi dim ujutru pri paljenju i par sekundi nemirnog rada nakon paljenja). Znam da nije rijesenje i da samo odlaze neizbjezno.
Imas ga kupiti u Vidri i kosta negdje oko 7,5 KM ako se ne varam. Uglavnom nije neka cifra, a ne moze da odmogne.
Pozdrav zemljace.
super bas cu da probam...nasao sam na NEstro pumpi danas nekakav za 3,5KM ali nesto mi je prejednostavan pa ga nisam uzeo...uzecu sutra taj
hvala zemo
ako mislis da mozes u pravu si, ako mislis da ne mozes opet si u pravu
-
bojcistv
- Poruka: 2037
- Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h
Poruka
od bojcistv » nedelja, 7. okt. 2012. u 20:07h
Ma nema na cemu zemo. Tu smo da se pomazemo.
Vidra ti je preko puta restorana Romanov na tranzitu. Ja uzeo neki dan.
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."
-
Eon
Poruka
od Eon » nedelja, 7. okt. 2012. u 20:12h
Evo upravo sam im otisao sajt da pogledam...nadam se da cu resiti problem jer mi je auto extra inace...juce sam za Gradisku isao sa njim, bolje reci leteo
mali off: Zezam se sa drugarima kada me pitaju kakav ti je auto...kazem, super je samo da upali

-
bojcistv
Poruka
od bojcistv » nedelja, 7. okt. 2012. u 20:14h
Ma ne moze da skodi u svakom slucaju.
Mali off: i ja kazem da je super samo da ne trese....
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."
-
Eon
Poruka
od Eon » četvrtak, 11. okt. 2012. u 17:20h
Evo da prijavim novosti...
Danas je u domacim dnevnim novinama izasao oglas Fodovog oficijelnog servisa da je pregled Ford automobila starijeg od 4 godine besplatan i da daju 20% popusta na rad
Ja naravno odmah odvezem auto i kao sto je i Dragomir rekao kazu da za pocetak treba kalibrisati dizne...cena 40 evra, ako to ne bude bilo ok onda remont dizni 150 evra po dizni koliko sam razumeo
inace otisao mi je semering pa i to trebam da zamenim ali sve ostalo je ok
@bojcistv
mogao bi da odvedes auto da pregledaju kada je dzaba!
edit: stavio sam i vec evo drugi dan vozim sa aditivom od gore ali nema promena. sipao sam na 30 litara citav aditiv. da li kada potrosim ovo punjenje rezervoara da opet kupim jednu bocicu pa da sipam?
-
bojcistv
Poruka
od bojcistv » četvrtak, 11. okt. 2012. u 18:54h
Pozdrav drug zemljak.
Aditiv ti ide na otprilike dva rezervoara goriva i nema potrebe da ga sipas tako cesto. Sacekaj malo i vozaj pa vidi hoce li biti bolje.
Nije nikakav caroban napitak da rijesi probleme sa diznama jer ako su one vec u problemu onda ce ti samo remont pomoci, ali ne trebas da zuris s tim. U principu dizne na pocetku pocnu da gube kodove pa se problem moze s pocetka rjesavati ponovnim unosom kodova i to ce raditi neko vrijeme, ali na kraju obicno se to mora reparirati. U svakom slucaju ja aditiv koristim prije nego sto mi se pojavio problem s diznama mada cu prije ili kasnije morati uraditi remont toga.
Aditiv ti je vise preventiva nego lijek za dizne.
U svakom slucaju ja bih ti preporucio da odes do Vlade u Laktase. Covjek radi samo Fordove i dobar je mehanicar. Njega zovu i ovi iz ovlascenog servisa, ima i svoju dijagnostiku pa ti i on to moze pogledati. Mogu ti poslati njegov broj na PM.
Bio sam ja u ovlascenom servisu ovjde na pregledu ali nisam zadovoljan njihovom uslugom pa vise ne idem. Posebno ne otkada auto radim kod Vlade.
Veliki pozdrav.
Bojan
-
Eon
Poruka
od Eon » četvrtak, 11. okt. 2012. u 19:43h
Iskreno ne ocekujem nekakve velike promene sa aditivom....dobro mozda malo i ocekujem
Posalji mi broj iako evo ovde sam isao kod Savanovica, Krcka na diagnozu...dizne su delovale ok kod Krcka ali mi se ne svidja njihova diagnoza jer je u suprotnom od vecine majstora (Dragomira ne racunam iako je njegova definitivno iz glave bila tacna)...Krcko je rekao da je zamajac
Otici cu i kod Vlade rado ali nesto kao i ti tamo 50KM ovamo 50KM pa se nakarikalo troskova a konkretne diagnoze nema...jel kalibracija dizni pomogla nekome, iskustva?
-
bojcistv
Poruka
od bojcistv » četvrtak, 11. okt. 2012. u 21:12h
Polako sa aditivom. Ne djeluje odmah.
Poslao sam ti broj na PM.
Isao sam jednom kod Krcka i nisam bio zadovoljan. Samo se ti javi Vladi.
Pozdrav.
-
Dragomir
- Oficijalni serviser

- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Poruka
od Dragomir » četvrtak, 11. okt. 2012. u 21:28h
Kalibracija moze da pomogne ali da i odmogne.Posle kalibracije postoji mogucnost da isplivaju drugi problemi na povrsinu(dizne)
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
-
Eon
Poruka
od Eon » ponedeljak, 15. okt. 2012. u 17:25h
Ok evo I dalje paljenje je ujutro kao nov auto, kasnije tokom dana vec ide slabije...upali auto iz prve ali moram sekund duze da drzim kljuc pa onda obrtaji budu malo ispod I dignu se gore...zasto je ujutro paljenje super?
-
totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
Poruka
od totti » ponedeljak, 15. okt. 2012. u 18:36h
Bolje pitanje je zašto je kasnije paljenje loše...
-
Eon
Poruka
od Eon » ponedeljak, 15. okt. 2012. u 18:54h
Vice-versa

-
vojo.bogdanović
- Poruka: 140
- Član foruma od: nedelja, 2. maj 2010. u 14:30h
Poruka
od vojo.bogdanović » petak, 19. okt. 2012. u 20:40h
Dao bih samo jedan komentar na LiquiMoly aditiv: pa to zbilja radi!!!
Neki dan sam usuo jednu kanticu u rezervoar, otišao u BG, vratio se i stvarno, auto pali nakon 5 dana stajanja bez ikakvog dima i variranja gasa. Inače, ranije, kada sam ga palio u hladnijim jutrima davao je malo dima i varirali su obrtaji nekih 10-ak sekundi. Sada ništa. Tačno se primjeti razlika.
Moram priznati da nisam vjerovao nešto posebnije u to ali sad... Hvala Bojane, ubijedio si me.
-
bojcistv
Poruka
od bojcistv » petak, 19. okt. 2012. u 20:52h
Nista Vojo.
I meni je to bio prvi znak da radi. I kod mene je isto tako ujutru malo dimio, jedno dvije sekunde i malo su varirali obrtaji. Ali sa ovim aditivom nista. Evo vec skoro dvije godine tako. Pa dokle vidjecemo. Znam da losu diznu ne moze spasiti nijedan aditiv ali moze joj produziti vijek izgleda.
-
dusan80
- Poruka: 293
- Član foruma od: sreda, 9. nov. 2011. u 22:46h
Poruka
od dusan80 » petak, 19. okt. 2012. u 22:52h
Moze li ovaj aditiv od L. Moly-a u TDDI ?
Zamalo da se oženim al' srećom zasro' sam na vrijeme!!
-
bojcistv
Poruka
od bojcistv » subota, 20. okt. 2012. u 09:38h
Meni koliko je poznato moze, mada naravno nisam siguran u to.
U tehnickim podacima pise da se moze upotrebiti u svim dizel motorima za common rail i tehnologijom jedinice injektora (pumpa dizna). Mislim da TDDI nije common rail niti pumpa dizna, vec generacija ubrizgavanja prije toga, ali ima ovdje strucnjaka pa ce ti vec neko reci sta i kako.
Uglavnom, ako pogledas tehnicko uputstvo za ovaj aditiv
http://www.liqui-moly.de/liquimoly/medi ... BClung.pdf vidi se da odgovara BMW-ovom standardu a koliko je meni poznato BMW koristi Bosch-ove dizne slicno kao i taj tvoj Focus.
Ovako izgleda bocica aditiva

-
Eon
Poruka
od Eon » subota, 20. okt. 2012. u 17:38h
Danas trazio liqui i nema ga vise u Vidri..modem u Im impex i imali su neki za 7.00 KM ali mi lik kaze ako si sipao pre mesec dana nemoj vise jer je common rail osetljiv i nije mi prodao...pitanje je da li se moze prozvesti kontra-efekat i da li se mogu mesati aditivi u razlicitim pumjenjima?predostroznosti radi pitam
-
bojcistv
Poruka
od bojcistv » subota, 20. okt. 2012. u 19:24h
Meni koliko je poznato aditiv mozes sipati sve dok djeluje. Taj Liqui Moly ima efekat oko 2000 km, pa onda nakon toga mozes da naspes novi. U Vidri kazu da ce dobiti te aditive slijedece sedmice pa mozes da odes i kupis.
Nije problem ni ako ih mijesas jer su svi slicni i ne moze da toliko skodi sistemu. Mnogi ljudi sipaju dvotaktol ili ATF u gorivo na common rail sistemima pa im ne skodi.
Naravno od aditiva nemoj da ocekujes cuda. Ako je dizna za reparaciju nijedan joj aditiv nece pomoci. Samo cika majstor i 160 Eur za rad na jednoj dizni (u slucaju da se mijenja i ulozak jer ako se mijenja samo prelivni ventil onda je nesto manje, ali tu je drug Vojo Bogdanovic vec strucnjak pa ti on moze reci vise o tome)
-
Eon
Poruka
od Eon » nedelja, 21. okt. 2012. u 09:35h
Hocu jos jednom da probam pa cu onda plan B, prvi put nije bilo razlike!