Pitanja i problemi vezani za rad foruma
- Nenad-kg
- Poruka: 34
- Član foruma od: utorak, 18. sep. 2012. u 19:26h
- Kontakt:
Re: Pitanja i problemi vezani za rad foruma
Bilo bi dobro da odradite kad neko dobije privatnu poruku,da npr onaj link gde pise koliko ima poruka bude crven.
O tri predmeta ne zuri da govoris:
O Bogu - dok ne utvrdis veru u njega.
O tudjem grehu - dok se ne setis svoga.
O sutrasnjem danu - dok ne svane.
(Vladika Nikolaj Velimirovic)
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Nije ti dovoljno što iskoči prozor da te obavesti o novoj poruci? A ako ne iskače, dodaj fordclubserbia.org u "belu listu" u za pop-up poruke.
pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- Nenad-kg
- Poruka: 34
- Član foruma od: utorak, 18. sep. 2012. u 19:26h
- Kontakt:
Nista mi neiskace
Hvala za info sad cu da namestim 

O tri predmeta ne zuri da govoris:
- BojanM
- BOFH
Postoji i podešavanje u Korisničkom kontrolnom panelu, na listu Podešavanje foruma, koje kontroliše to ponašanje. Ne mogu da se setim ali trebalo bi da "po difoltu" budu uključeni 'iskačući prozori'...
Mada sam, ruku na srce, ja to odavno isključio - već sam navikao da pogledam brojač PP pri ulasku na forum, plus što mi stižu obaveštenja o tome na e-mail a i Tapatalk redovno zvrči ako imam nepročitane poruke.
Mada sam, ruku na srce, ja to odavno isključio - već sam navikao da pogledam brojač PP pri ulasku na forum, plus što mi stižu obaveštenja o tome na e-mail a i Tapatalk redovno zvrči ako imam nepročitane poruke.
pozdrav, Bojan

-
- Ljubitelj životinja
- Poruka: 3350
- Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h
A jel ti tapatalk obavestava o PP ili i o temama? Meni se nekako cini da smao PP me obavesti i to ne uvek.
- BojanM
- BOFH
I jedno i drugo, do sada nije promašio.
pozdrav, Bojan

-
- Ljubitelj životinja
koliko brzo ti posalje izvestaj za temu koju pratis? Evo meni sad tvoj PP stigo instant,al za temu se nesecam neku da sam dobio izvesta skoro
- BojanM
- BOFH
Kako se zalomi, ali u principu onoliko brzo koliko je namešteno kao interval proveravanja u samoj aplikaciji. Nekada sekund nakon prethodne provere stigne nova PP ili novi post u temi koju pratim, pa moram da čekam "dugo"... a nekada se desi da sam već na forumu, čitam nešto, i ne stignem ni da kliknem na obaveštenje o novoj PP ili link ka nepročitanom postu - maltene istovremeno se na telefonu oglasi Tapatalk.
pozdrav, Bojan

- peca
- VIP
- Poruka: 2469
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 15:10h
- Kontakt:
Od sinoć ne mogu da dođem ni do naslovne stranice sajta sa pc-a, dok na mobu sve radi ok. U čemu može da bude problem? Napominjem da sam na oba sistema obrisao keš i kukije.
milan_gt piše:ja gledam auto kao celinu i najbolja i najteza stvar je postici da ima ono nesto a da ne mozes uperiti prstom na to nesto..a to je dosta teze uraditi nego zamazati felne u neku drecucu boju..
ssf01 piše:skontao sam... da moze covek bi cipovao i vedrana da bolje koristi dzoger
ssf01 piše:Auuu am cu sutra brisat ov femunkdd e probud uf
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
- dule0911
-
- Poruka: 13650
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
@peca
Nije problem u tebi, radi se na resavanju istog...
Nije problem u tebi, radi se na resavanju istog...
Fiesta!!
- peca
- VIP
- Kontakt:
Ok, samo da znam šta da radim
. Sad sam povezao mob na pc pa šljaka nekako.

milan_gt piše:ja gledam auto kao celinu i najbolja i najteza stvar je postici da ima ono nesto a da ne mozes uperiti prstom na to nesto..a to je dosta teze uraditi nego zamazati felne u neku drecucu boju..
ssf01 piše:skontao sam... da moze covek bi cipovao i vedrana da bolje koristi dzoger
-
- Ljubitelj životinja
Imam jedan veliki problem vezano za rad foruma koji ne mogu da resim. Konkretno, imam konstanu potrebu da proverim ima li nesto novo na njemu. Pada mi produktivnost, trosim vreme, radije gledam cunirane fordove i probleme sa istima nego da radim nesto ozbiljno.Da li mozete nesto da preduzmete povodom ovoga. Hvala.
- peca
- VIP
- Kontakt:
Ljudi rešio sam problem prelaskom na Google Public DNS. Definitivno je problem u DNS-ovima naših provajdera tako da preporučujem prelazak na GP DNS.
- mbole
- Poruka: 14993
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Doticni ima par "problema" (zavisi kako ko shvata problem).
Naime GP DNS kad ne nadje host, preusmeri te na stranicu sa reklamama.
Nekome to nije problem, nekoga (kao mene) nervira do besvesti, jer predstavlja upliv najcrnjeg oblika kapitala u nesto sto je zamisljeno da bude van toga.
Da ne bude zabune, nemam nista protiv reklamiranja na internetu (pod uslovom da pod internet mislimo na web to jest www protokol), ali uguravanje toga u DNS sistem smatram krajnjim bezobrazlukom, i jednostavno ne mogu da svarim da im je to dozvoljeno.
Naime GP DNS kad ne nadje host, preusmeri te na stranicu sa reklamama.
Nekome to nije problem, nekoga (kao mene) nervira do besvesti, jer predstavlja upliv najcrnjeg oblika kapitala u nesto sto je zamisljeno da bude van toga.
Da ne bude zabune, nemam nista protiv reklamiranja na internetu (pod uslovom da pod internet mislimo na web to jest www protokol), ali uguravanje toga u DNS sistem smatram krajnjim bezobrazlukom, i jednostavno ne mogu da svarim da im je to dozvoljeno.
Djak pesak 

- peca
- VIP
- Kontakt:
To i jeste krajnji bezobrazluk.
Imam instaliran Ad blocker na Firefox-u tako da mislim da će to malo ublažiti eventualne "probleme"
.
Imam instaliran Ad blocker na Firefox-u tako da mislim da će to malo ublažiti eventualne "probleme"

- BojanM
- BOFH
@mbole, nisam siguran da pratim... kako to misliš da te GPDNS baci na stranicu sa reklamama? Sve što DNS radi je da na upit tipa "koji IP odgovara ovom imenu stranice" odgovori numeričkom adresom. Ne sme da ti izbaci drugi IP broj (redirektuje te) ako host ne postoji, jer se DNS serveri međusobno ažuriraju i ne bi dugo bio u globalnom DNS sistemu.
Koristim Google Public DNS već barem 2 godine i nikada mi se nije desilo to o čemu govoriš, ni u jednom od 3 najčešće korišćena browsera (mada npr. IE najređe koristim, nisam mu ništa podešavao, i on me baci na Bing pretragu umesto da ispljune generičku grešku kad ne nađe adresu... ali to je funkcija browsera, a ne DNS-a).

Takođe i: https://developers.google.com/speed/public-dns/faq#ads
Na žalost, pošto većina Internet provajdera koristi tzv. dinamičku dodelu IP adresa, bilo bi previše komplikovano blokirati pregledanje sadržaja foruma samo za jednu osobu. Stoga Vas uz najiskrenije izvinjenje obaveštavam da ćete i dalje biti u prilici da gledate ćunirane Fordove i razmatrate probleme sa istima.
Sa druge strane, posedujemo alatku kojom možemo u određenoj meri da vam povećamo produktivnost, pošto uspešno smanjuje mogućnost učestvovanja u diskusijama čak i do 100% (nezavisno testirano i preporučeno od strane Društva forumaša Srbije).
Stojimo na raspolaganju za sve dodatne informacije.
Koristim Google Public DNS već barem 2 godine i nikada mi se nije desilo to o čemu govoriš, ni u jednom od 3 najčešće korišćena browsera (mada npr. IE najređe koristim, nisam mu ništa podešavao, i on me baci na Bing pretragu umesto da ispljune generičku grešku kad ne nađe adresu... ali to je funkcija browsera, a ne DNS-a).

Takođe i: https://developers.google.com/speed/public-dns/faq#ads
Poštovani RS_cabrio,RS_cabrio piše:Imam jedan veliki problem vezano za rad foruma koji ne mogu da resim. Konkretno, imam konstanu potrebu da proverim ima li nesto novo na njemu. Pada mi produktivnost, trosim vreme, radije gledam cunirane fordove i probleme sa istima nego da radim nesto ozbiljno.Da li mozete nesto da preduzmete povodom ovoga. Hvala.
Na žalost, pošto većina Internet provajdera koristi tzv. dinamičku dodelu IP adresa, bilo bi previše komplikovano blokirati pregledanje sadržaja foruma samo za jednu osobu. Stoga Vas uz najiskrenije izvinjenje obaveštavam da ćete i dalje biti u prilici da gledate ćunirane Fordove i razmatrate probleme sa istima.
Sa druge strane, posedujemo alatku kojom možemo u određenoj meri da vam povećamo produktivnost, pošto uspešno smanjuje mogućnost učestvovanja u diskusijama čak i do 100% (nezavisno testirano i preporučeno od strane Društva forumaša Srbije).
pozdrav, Bojan

-
- Poruka: 418
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:12h
@BojanM - ma verovatno ima neke spyware/malware stvari na racunaru koji mu injectuju reklame
Inace preporuke za Google DNS - imao sam pozitivna iskustva sa njim.
Inace na Comodo DNS-u uglavnom radi bez problema forum dok na primer sa mobilnog browsera preko wifi-a hoce da zapuca...

Inace na Comodo DNS-u uglavnom radi bez problema forum dok na primer sa mobilnog browsera preko wifi-a hoce da zapuca...
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
- macaneli
- VIP
- Poruka: 9934
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
DNS ( Domain name system) је, у основи, систем који претвара имена рачунара (hostnames) у ИП адресе 

ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
- BokiRS
- Neizleciv
- Poruka: 4457
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 08:18h
nije negi ip u ime 

Chip tuning za Ford-ove
viewtopic.php?f=94&t=19067
viewtopic.php?f=94&t=19067
- macaneli
- VIP
- Poruka: 9934
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
zovi wikipediju pa im saopsti to

ima se,moze se - nema se,mora se....
-
- Ljubitelj životinja
BojanM piše:
Poštovani RS_cabrio,

- mbole
- Poruka: 14993
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Stvarno sam prolupao ovih dana od umora Sad citam stranicu na Wikipedii odakle sam mislio da sam ovo izvukao (trazio sam koji im je IP DNS-a), i tamo pise upravo suprotno, to jest da za razliku od drugih Google to ne radi.BojanM piše:@mbole, nisam siguran da pratim... kako to misliš da te GPDNS baci na stranicu sa reklamama? Sve što DNS radi je da na upit tipa "koji IP odgovara ovom imenu stranice" odgovori numeričkom adresom. Ne sme da ti izbaci drugi IP broj (redirektuje te) ako host ne postoji, jer se DNS serveri međusobno ažuriraju i ne bi dugo bio u globalnom DNS sistemu.
Jedna izvinjotina Googletu

Sto se tice toga da to ne bi smeo zbog medjusobnog azuriranja DNS servera... ako se ne varam stvari idu otprilike ovako:
DNS server 1 (recimo server tvog provajdera) drzi u svom kesu podatak o IP adresi http://www.nigde.com
Kada istekne TTL, ima dve mogucnosti:
1. da trazi koji je DNS autoritativan za dati domen, i da od njega zatrazi podatke
2. da konsultuje forwardera ako mu je zadat
koliko se secam, nema trece varijante.
U slucaju 2 forvarder odradjuje istu pricu, tako da na kraju taj upit mora da zavrsi na autoritativnom serveru.
Posto Googlov DNS nije autoritativan ni za jedan domen, njega ostali DNS serveri nikada nece ni pitati (osim ako nekome padne na pamet da za forvarder postavi Googlov DNS).
Naravno postoje druge stvari zbog kojih ovo ne bi smelo da se radi, ali koliko mi se cini DNS hijerarhija ne bi time bila ugrozena.
Djak pesak 

- Mosha
- Poruka: 272
- Član foruma od: ponedeljak, 6. dec. 2010. u 21:39h
- Kontakt:
A znaci ovo je "opsti" problem
Ja sam mislio da mi je uleteo neki virus a opet vidim sve ostalo radi, proveravao sam ovaj thread 10 puta ne bi li neko rekao nesto i nista, mystery solved!