Super 7
- Mickey038
- VIP
- Poruka: 1133
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 16:33h
Re: Super 7
MIslim da ces najbolji "cug" imati sa menjacem od siere 1.6 ali me nemoj drzati za rec (iskreno nikad nisam probao da prebacujem menjac sa jednog motora na drugi). Ovo pretpostavljam samo po karakteristikama menjaca.
Oni koji mnogo znaju - malo govore. I obrnuto - najviše govore oni koji ništa ne znaju.
- van
- VIP
- Poruka: 9044
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Menjaci su isti , razlika je u difu . Mislim da je 3.8 od siere 1.6( moguce da je i kraci) a da je ovaj sto ja ima 3.3. U svakom slucaju hocu da izmenjam svih pet brzina 10-12 sec :mrgreen:
-
- Poruka: 230
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 19:02h
Najkraci se moze naci kod starijih Taunusa, negde 1:4.nesto ,neznam tacno!Predpostavljam da Sierin i Taunusov diff nisu koncepcijski isti!
- van
- VIP
Umre mikrifon na kameri od vetra . :ugeek:
- Type_R
- Poruka: 85
- Član foruma od: četvrtak, 6. nov. 2008. u 12:14h
Nesto ne radi ovaj link :?:
- van
- VIP
Jel bolje sada ?
- van
- VIP
Komsija je proba auto , a ja sam ga snimao .
- Type_R
Evo malo da ti pomognemvan piše:Negde sam procitao da je senzor radi na principu Variable Reluctance Sensor. Senzori pozicije radilice su ovog tipa . E sada hteo sam da montiram neki slican senzor da cita signal sa srafova na kardanu . Taj sistem se koristi za elektronske brzinomere na raznim S7 kit-car-ovima . Senzor se postavlja jako blizu srafova i kada kardan krene da se vrti , senzor cita informaciju i salje signal .

VSS je u stvari distancer izmedju pinjona u menjacu i sajle brzinomera, znaci potpuno je isto da li sajlu srafis direktno u menjac ili prvo zavrnes VSS pa onda sajlu u njega
Ovde ostaje pitanje da li navoj na tvom menjacu isti kao i na mtx-u i da li je broj obrtaja pinjona za odradjenu brzinu isti na oba menjaca ?
Ako se to sve slozi, ovo drugo bar donekle da se slozi onda si resio stvar

- van
- VIP
Odlicno , nabudzicu ga nekako . Samo da dodjem u posed jednog 
Kupio sam zadnju osovinu od siere ( za 1000 din
, koja ima kraci prenos od ove sto je na kolima , tako da ce ubrzanje biti jos surovije .

Kupio sam zadnju osovinu od siere ( za 1000 din

- Type_R
Au, pa po kilogramu vise vredi
Trebalo bi da svaki menjac od EFI-ja ima VSS, na ovom mom se izlizali brojevi pa nisam siguran da mogu da ti kazem tacnu sifru.

Trebalo bi da svaki menjac od EFI-ja ima VSS, na ovom mom se izlizali brojevi pa nisam siguran da mogu da ti kazem tacnu sifru.
- van
- VIP
Nabudzicemo taj senzor
A definitovno bi zaradio kada bi zadnju osovinu prodao na kilo

A definitovno bi zaradio kada bi zadnju osovinu prodao na kilo
- BokiRS
- Neizleciv
- Poruka: 4457
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 08:18h
Extra da si to nasao i jos za tako male pare.
Moras da nabudzis vss senzor,kako sam saznao kad ga imas na autu i kad radi auto bolje prima gas,brutalniji je iz nizih obrtaja
Moras da nabudzis vss senzor,kako sam saznao kad ga imas na autu i kad radi auto bolje prima gas,brutalniji je iz nizih obrtaja
Chip tuning za Ford-ove
viewtopic.php?f=94&t=19067
- van
- VIP
Ima li neko senzor viska da proda ili pozajmi ?
Jel pase od nekog drugog forda ?
Jel pase od nekog drugog forda ?
- Type_R
Ne slusaj ovog Bokija, on je PRSO covek
nadji nekoga ko ima microkat pa uporedite oznake na VSS-u, ali mislim da su na svim EFI-jima isti.

nadji nekoga ko ima microkat pa uporedite oznake na VSS-u, ali mislim da su na svim EFI-jima isti.
- Mickey038
- VIP
Na svim EFI-ima su isti.
Samo neznam dali moze da se nakaci na tvoj menjac. (fizicki)
Samo neznam dali moze da se nakaci na tvoj menjac. (fizicki)
Oni koji mnogo znaju - malo govore. I obrnuto - najviše govore oni koji ništa ne znaju.
- van
- VIP
Mozda ne moze na menjac , ali cemo ga prikaciti na sajlu 

- Scorpio 696
- Poruka: 1374
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:43h
- van
- VIP
Ovaj koji meni treba je sa Mtx75
- Mickey038
- VIP
I to sa tri zice 

- van
- VIP
-
- Poruka: 230
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 19:02h
NIje ni cudo sto si se smrzo!Vrati taj prozor na mesto sto ti stoji sa strane!
Jel se lepe prsrti za sasiju!Samo hrabro,... ima vremena do leta da bude cakum pakum!

Jel se lepe prsrti za sasiju!Samo hrabro,... ima vremena do leta da bude cakum pakum!

- FiestaRS
- VIP
- Poruka: 4298
- Član foruma od: subota, 11. okt. 2008. u 17:57h
- Kontakt:
- van
- VIP
Karoserija tj. paneli i hauba su od alu lim koji ce biti nefarban , mozda zalepim providnu foliju preko aluminijuma da se ne grebe . Blatobrani prednji i zadnji i nos su uradjeni od poliestera , dok je deo oko komanden table uradjen od celicnog lima . Auto ce biti u crno srebrnoj kombinaciji , sav celik u plastike su crni a alu lim je nefarbana . U istom fazonu su i fockovi , srce fene tj petokraka zvezda je crna , a ostatak je srebrn. Mozda ce neka budza da viri iz haube , a auspuh je ceo napolju . Ne znam da li cu uspeti da provucem alu lim oko prednjeg vesanja tako da samo viljuske , spone i coilover vire .
Iako je auto bio u operativnom stanju , kada zavrsim rasklapanje ima jos 4-5 dana posla na shasiji , pa tek onda sa predjem na smirgalnje i pripremu za farbanje .
Inace , ovih dana , se navrsava 3 godine kako sam poceo sa izradom S7 . 2006 . iskoristio sam Novu godinu i spojio prve sipke na shasiji . Definitivno moze i za godinu dana , ali sa dobrim priremama i parkiranim donorom pored radionice i vec pripremljenim budzetom . Ja to nisam imao u pocetku , a odvajao sam oko 50 e mesecno za projekt( sem kada treba da kupim nesto sto je krucijalno ) . Za sada sam potrosio 3000 e kojih mogu da se setim i jos 1000 e na alata . Mogao sam pristojna kola da kupim za te pare
. Ne zalim se , upoznao sam sjajne ljude za ovo tri godine , naucio mnogo toga , a i ne bih ja ovoliko pisao da nije S7
Iako je auto bio u operativnom stanju , kada zavrsim rasklapanje ima jos 4-5 dana posla na shasiji , pa tek onda sa predjem na smirgalnje i pripremu za farbanje .
Inace , ovih dana , se navrsava 3 godine kako sam poceo sa izradom S7 . 2006 . iskoristio sam Novu godinu i spojio prve sipke na shasiji . Definitivno moze i za godinu dana , ali sa dobrim priremama i parkiranim donorom pored radionice i vec pripremljenim budzetom . Ja to nisam imao u pocetku , a odvajao sam oko 50 e mesecno za projekt( sem kada treba da kupim nesto sto je krucijalno ) . Za sada sam potrosio 3000 e kojih mogu da se setim i jos 1000 e na alata . Mogao sam pristojna kola da kupim za te pare

- BokiRS
- Neizleciv
- Poruka: 4457
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 08:18h
Samo napred,kad zavrsis nece biti tih para koje ce moci da plate tvoj osmeh na licu.
Jel ti to zlatno na slici filter za gorivo?
Jel ti to zlatno na slici filter za gorivo?
Chip tuning za Ford-ove
- van
- VIP
Ostavio sam svu instalaciju na motoru , tako da kada ga budem montirao treba samo da spojim dva dzeka , creva za vodu i gorivo naravno montriam ga na menjac i nosace , spojim sajla i auspuh i teram .
To zlatno je filter za gorivo sa spojnicom za brzo skidanje . Jedino sto ovaj motor nece videti ovaj auto sve dok s7 ne bude bio registrovan .
To zlatno je filter za gorivo sa spojnicom za brzo skidanje . Jedino sto ovaj motor nece videti ovaj auto sve dok s7 ne bude bio registrovan .