Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Lazi prodavaca auta!!

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
PivaraPivara
Poruka: 239
Član foruma od: nedelja, 16. okt. 2011. u 12:34h

Re: Lazi prodavaca auta!!

Poruka od PivaraPivara » sreda, 6. jun 2012. u 19:26h

A takav smo mi narod, pre cemo uzeti losiji auto za menje pare koji ce nas kasnije izaci dosta skuplje od nekog drugog auto u ekstra stanju!! Evo link od pezoa znaci zaobilazite ovog, ovo je samo za one koji imaju zivaca za sredjivanje... :Dhttp://www.polovniautomobili.com/oglas2208404/ ... 307_16hdi/

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » sreda, 6. jun 2012. u 20:12h

Pa valjda ste za sve ove godine bavljenja trgovinom kolima naučili foru da kad neko napiše da je auto u dobrom stanju, to znači samo jedno - da je leš. Tek kad napišu da je besprekoran, kao nov i bez ulaganja - onda idi da ga gledaš i da tražiš koliko još ulaganja tu treba. To je tako zadnjih 15-20 godina thumbsuph
Jedino da prodavcu kažeš da si sudski veštak za automobile i da ćeš svaki nedostatak videti sa 20 metara, pa da ne bi dolazio džabe, jer će snositi troškove puta... u tom slučaju velike su šanse da ti preko telefona prizna gro stvari.
A većina ljudi traži lošiji auto za manje para iz jednog prostog razloga - svako pomera granicu u odnosu na keš kojim raspolaže. Odvoje i nekako skrpe 2000€ sa namerom da kupe Punta, a onda se još uzajme i kupe nekog leš Focusa, Astru ili slično za 2500€ (figurativno). Da ne pričamo o tome što tada nemaju ni dinara ni za osnovno održavanje. Ljudi vole da se protežu onoliko koliko nisu dugački, nažalost...
Slika

djole3113
Poruka: 142
Član foruma od: ponedeljak, 27. dec. 2010. u 00:22h
Kontakt:

Poruka od djole3113 » sreda, 6. jun 2012. u 20:54h

A prodavci(vlasnici) automobila nikad ne mogu da naplate ono sto su uložili(održavanje,gume,akumulator),nego je reper uvek koliko košta "to godište" na placu.A na placu gume Jul Briner,pali se na kablove(ali "dobar je akumulator nego ga dugo nismo palili") i još pun kofer sitnica da se sredi na automobilu.I opet uspevaju da ubede većinu da je auto "ko čaša" šta god to značilo.E da,specijalitet je kad operu motor pa pokvase elektriku i elektroniku.

van
VIP
Poruka: 9043
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » sreda, 6. jun 2012. u 21:26h

Купио сам фокуса 1999. ,154 000 км , променио му назад дискове и плочице , стави нов акумулатор , регисторвао ,ставио две нове гуме , и то ме је све изашло 1700 ЕУропски . Док средим још све ситнице и ставим секвет , изаћиће на 2500е. Не потцењујте утицај кризе .

mbole
Poruka: 14968
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » četvrtak, 7. jun 2012. u 02:49h

Nesa piše:Ma ti za auto mozes da lazes kolko hoces,njegova je krivica ako kupi los auto. Polovnjak se kupuje u vidjenom stanju i nema prava na reklamaciju,posle 2 dana moze da mu zariba motor i sta,ja sam kriv? Nema garancije i novo se kvari
Paaa ne bas :)
Postoji nesto sto se zove "skrivena mana". Jasno je da niko ne moze da se zali sto je izgrebano krilo, posto je to vidljivo, i za to vazi "vidjeno stanje".
Ali zaribao motor i te kako spada pod "prodavac je kriv", to jest u "skrivenu manu" izuzev ako je u kupoprodajnom ugovoru eksplicitno navedeno da je motor u losem stanju, i da kupac prihvata da prodavac ne daje garanciju na njega.
Ne mogu sad da se setim tacnog vremenskog roka u kome vazi garancija (usvari nije garancija vec saobraznost, posto postoji razlika), ali koliko me pamcenje sluzi on je za polovnu robu (pa i za automobil) 6 meseci. Nebitno je da li je prodavac fizicko ili pravno lice.
To ne znaci da prodavac treba da popravlja auto, ali znaci da kupac moze da trazi raskid ugovora i povracaj para. Postoji naravno i mogucnost dogovora, odnosno da prodavac kompenzuje kupca nekim iznosom, a da kupac zadrzi auto.
Djak pesak :)

dax92

 
Poruka: 7628
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Poruka od dax92 » četvrtak, 7. jun 2012. u 08:29h

al' da se ne lazemo, toga nema kod nas! :D
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

milanbil
Poruka: 779
Član foruma od: utorak, 2. nov. 2010. u 08:20h

Poruka od milanbil » četvrtak, 7. jun 2012. u 08:35h

A kako će prodavac da ti da garanciju na motor 6 meseci ?
Na primer, auto ti u petom mesecu ostane bez ulja i zariba...U čemu je onda krivica prodavca?

van
VIP

Poruka od van » četvrtak, 7. jun 2012. u 11:39h

Људи који продају аутомобиле на плацевима су у обавези да то раде, да поправе системски квар . Знам примере када су плаћали поправке . Јесте да морају мало да се убеђују , али боже мој, па нисмо ми Шведска.
Не поправљају се ствари типа , лоше кочнице ...оно што је видљиво , и чему се зна стање ...
А приватни огласи су мачка у џаку . Ја увек волим да питам које су мане аутомобила и шта све треба урадити на колима , па ако продавац крене да ми набраја , а касније проверим да нешто није пропусто , то ми некако улива поверење . Више волим да ми каже како се служио тим аутомобилом у последње 1-2 године , и шта га је мучило , него да ми каже да је ауто као чаша

mbole
Poruka: 14968
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » četvrtak, 7. jun 2012. u 15:12h

Proverio sam u medjuvremenu. Ako polovan uredjaj (pa i auto) kupujes od pravnog lica, garancija je godinu dana.
milanbil piše:A kako će prodavac da ti da garanciju na motor 6 meseci ?
Ne razumem pitanje. Sta znaci kako? Ako mislis na parce papira, ono uopste nije obavezno. Postoji po zakonu o zastiti potrosaca stvar koja se zove "saobraznost" i koja je u principu ono sto smo navikli da zovemo garancijom. Ona je zakonska obaveza, i prodavac/proizvodjac nikako ne moze da utice na nju. Izdao on papir sa garancijom ili ne, saobraznost mora da se postuje. Za nove uredjaje ili automobile rok je dve godine i nikako prodavac ne moze da ga smanji.

Po novom garancija je dodatna pogodnost, koja prevazilazi saobraznost, i koju prodavac/proizvodjac moze da da. Garancija takodje ne mora da bude u pismenoj formi.
milanbil piše:Na primer, auto ti u petom mesecu ostane bez ulja i zariba...U čemu je onda krivica prodavca?
Naravno da ako ostavis motor bez ulja, garancija ne vazi. Ni na koji auto garancija ne vazi ako ostanes bez ulja, bez obzira dal si ga kupio kao novog ili kao polovnog. Generalno uslovi su potpuno isti, bez obzira da li kupujes nov ili polovan auto, samo se razlikuje rok. Potrosni materijal, tipa lamela, kocione plocice, ulje... nikada nije ni spadao pod garanciju.

Ono sto takodje mnogi ne znaju je da se za sve probleme, reklamacije i slicno ne obracate vise servisu, vec prodavcu. Njegov je problem kako ce da regulise servis.

Kada je prodavac fizicko lice, nema garancije, posto tu nije na delu zakon o zastiti potrosaca, vec samo zakon o obligacionim odnosima (ugovorni odnos), ali i dalje vazi "skrivena mana", to jest kupac ima pravo da trazi raskid ugovora i povracaj novca (eventualno umanjen za neki iznos posto je auto koristio neko vreme).
Djak pesak :)

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » četvrtak, 7. jun 2012. u 15:47h

van piše:Не потцењујте утицај кризе .
Globalne, regionalne, lokalne, koje god, složio bih se u potpunosti.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

Deckonja
Sierra junkie
Poruka: 1773
Član foruma od: ponedeljak, 15. jun 2009. u 11:29h

Poruka od Deckonja » petak, 8. jun 2012. u 21:46h

...ovde kod nas stalno neka kriza, iz krize u krizu, pa pre krize drugi, prvi pa balkanski ratovi...a pre svega turci...pa amanzaman vise i ta kriza nek ide negde drugde pa nek krizira tamo...

Johnnyford
Poruka: 45
Član foruma od: četvrtak, 16. feb. 2012. u 15:53h

Poruka od Johnnyford » petak, 8. jun 2012. u 22:39h

Moje je zapazanje da ne znam sto i famozni Balkanski ponos golf diktira cene polovnjaka kod nas :suicide: evo ja kad sam kockicu prodavao (bmw-2) dobijao sam razne ponude za zamenu tipa golf 2 1.6d sa svom cuvenom pricom ne trosi ulje ne trosi vise od 5l a od opreme ima zadnji brisac,ili jos smesnie kad me lik pozvao i argument za spustanje cene mu je bio nije to golf.Isto tako meni nije jasno cemu laganje da je auto cuknut pa farban ili da ne trosi ulje a u gepeku nose flajke sa uljem cisto onako ako zatreba,kad sam uzimao auto gledao sam i jednu Fiestu '01 i to na placu u oglasu opevan kao u narodnim pesmama,a kadf sam otisao puf na sedistima neke presvlake koje skrivaju fleke i poderotine na sedistima izlizan volan i nepusacki auto sa pikslom punom pepela.I onda meni sine da uzmem eskorta od iskrenog coveka i jos i ostane kinta za eventualna vanredna ulaganja,ali vecina ne radi tako nego i zadnji dinar da na auto i onda kad nema pare da odrzaav krene da pljuje marku automobila.

shomicus
Poruka: 675
Član foruma od: subota, 20. dec. 2008. u 19:03h

Poruka od shomicus » subota, 9. jun 2012. u 09:47h

Skoro sam isao sa kolegom na neki plac na Novom Beogradu da pogleda nekog Mondea mk3.Prvo sto sam primetio je da je svako staklo na automobilu posvadjano sa godinama proizvodnje na sta je prodavac rekao da je to prelazno godiste pa su ugradjivana stakla koja su im ostala :eek: , naravno upalili smo na kablove jer je akomulator nov a nije dugo paljen pa je izvukao struju :lele: ,zamajc se cuje kako lupa,i na moju konstataciju da treba da se zameni on kaze kako to nije skupo.Kad sam mu rekao koja je cena okvirno odgovor je bio "pa ko jos stavlja nov zamajac,to je jeftino kad se nabavi polovno". :suicide:

fancy
Poruka: 2265
Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
Kontakt:

Poruka od fancy » subota, 9. jun 2012. u 09:51h

shomicus piše:...naravno upalili smo na kablove jer je akomulator nov a nije dugo paljen pa je izvukao struju :lele: ...
To je standardno sa svim kolima na svim placevima, ništa alarmantno. Nisu registrovani, ne voze se, ne mogu da se dopune pošteno.
Ostale stvari, pak, jesu vrlo alarmantne :D
...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » subota, 9. jun 2012. u 09:52h

E taj je pobjedio! hahahaha
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

van
VIP

Poruka od van » subota, 9. jun 2012. u 12:02h

Те варијанте , не возе се дуго , извукао је струју итд , можеш да окачиш мачки о реп . Има ауто који не палим по 6 месеци или више , па упали увек . Колико струје један дигитални сат троши или меморија рачунара ? Да то тако извалчи струју , сви би носили по 3 акумулатора за ручни дигитални сат .

fancy
Poruka: 2265
Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
Kontakt:

Poruka od fancy » subota, 9. jun 2012. u 12:04h

Ja sam, en general imao isti takav stav dok me ljudi sa kupljenim automobilima sa placeva (koji po početku normalne vožnje nikad nisu imali probleme sa misterioznim pražnjenjima?!) nisu, pa skoro, uverili da je to u principu "normalno". Znam, zvuči ludo, nemam svoja iskustva sa placeva, al eto, ako su lagali mene...
...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » subota, 9. jun 2012. u 12:26h

Na placevima se auto upali na 10-ak minuta, a za to vreme svako testira klimu, svetla, podizače, muziku...kako onda da se dopuni? Plus što su i u inostranstvu stajali ko zna koliko na njihovim placevima. Ako nešto nije u redu sa njima, onda 95% automobila na placevima ima problema sa izvlačenjem struje :blink:
Što Fancy kaže, ni ja stvarno ne znam osobu koja je kupila auto na placu koji su morali da upale starterom, a da je kasnije imala problema sa akumulatorom.
Slika

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » subota, 9. jun 2012. u 13:10h

totti piše:Na placevima se auto upali na 10-ak minuta, a za to vreme svako testira klimu, svetla, podizače, muziku...kako onda da se dopuni?
Lepo. Čim je upaljen dopunjavanje radi alternator. Šta god da upališ od potrošača, oni povuku neku struju koju u roku od pola milisekunde krene da daje alternator. Šta više, kada je alternator ispravan akumulator se u toku vožnje ne prazni nimalo. Alternatori danas u toj klasi vozila daju maksimalno 70A struje, što je više nego zbir potrošnje svih mogućih potrošača.
Jedini razlog za pražnjenje leži u tome da se podizači, svetla itd testiraju dok je auto samo na kontaktu a da se posle toga ne upali. Dovoljno je da radi minut u leru sa svim potrošačima ugašenim da bi bio siguran da je potpuno pun ako si ga pre toga praznio sa ugašenim motorom.
Jedino što se skraćuje radni vek akumulatoru time što ga duboko prazniš (a ne dopunješ).
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

PivaraPivara

Poruka od PivaraPivara » utorak, 21. avg. 2012. u 08:32h

Evo malo da podignem temu... Naime brat i ja smo za dva dan, dva puta nasamareni!! Ova vektra iz Futoga je kanturina, vise ima ulja oko motora nego u motoru, pod je truo moze macka da udje u auto... A limarija spolja je katastrofalna.. A kada smo zvali coveka on kaze da je auto odlican, da nema ulaganja, samo je rekao da je motor malo losiji, na kraju ispada da je motor bio najbolji!! http://www.polovniautomobili.com/oglas2 ... sa_plinom/
A ovu vektru iz Zemuna ne znam ni da li bi neki otpad kupio... Kada smo zvali coveka kaze da je auto u perftektnom stanju, ali mu hitno trebaju pare... I mi kada smo krecali za Zemun zovnemoga jos jednom da potvrdimo, i pitamo ga da li je auto onakav kakav jeste, on kaze auto je ekstra.. I mi krenemo, na ulazu u Zemun mi da zovnemo coveka on nedostupan, i tako nadjemo negde oglase i zovemo, nadjemo nekog trulog kadeta za 850 i mi odustanemo, taman sto smo krenuli javlja nam se ova iz Zemuna.. I mi se nadjemo, kad smo to videli, odvratan auto.. Pise da ima alu-felne, podizace, cd muziku, servo itd.. Na auto ima samo tri felne, slomljene maglenke, soferka skoro totalno slomljena, nama muziku, nema podizace, gume celave, truo malo vise i tako da dalje.. Gledali smo je puna dva minuta,ko zna sta bi bilo da smo malo vise zagledali... Na sta su sve ljudi spremni da lazu da bi pokusali da prodaju auto.. I tako smo pukli 50 evra!!

Lale
Domacin foruma
Domacin foruma
Poruka: 2786
Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h

Poruka od Lale » utorak, 21. avg. 2012. u 09:22h

Što lutate po placevima, kad imamo našeg čoveka...Tottija. mrgreen
Slika Slika

PivaraPivara

Poruka od PivaraPivara » utorak, 21. avg. 2012. u 09:54h

Nisam isao po placevima, nego sam zvao iz oglasa... Evo linka od auta iz zemuna... http://www.mojauto.rs/polovni-automobil ... a_1989_god

Talladega_500
Yankee
Poruka: 14168
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h

Poruka od Talladega_500 » utorak, 21. avg. 2012. u 15:50h

dax92 piše:al' da se ne lazemo, toga nema kod nas! :D
Toga nema ni na zapadu.
Osim ako ti prodavac pismeno napise i potpise da ti daje garanciju na odredjeni rok (sto mnogi i rade), on nije duzan da plati popravku cak i da se auto pokvari posle 10 metara voznje nakon sto je kupljen. (Ovo je naravno pod uslovom da je polovan auto u pitanju bez fabricke garancije.)
Zato se pre kupovine uradi domaci zadatak, auto se detaljno pogleda, a vecina ljudi koji prodaju aute nemaju problem ni sa tim da kupac odveze auto do mehanicara da ga detaljno pregleda.
Polovni auti se prodaju "as is", sto znaci da momenta kad se potpisu papiri o prodaji, prethodni vlasnik nije odgovoran za auto u nikakvom smislu.

Ako do kvara dodje, mozes slobodno da tuzis bivseg vlasnika, ali na nijednom sudu neces pobediti (barem ne u Americi).
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

“Normal" is just a setting on your dryer.

DukeLander
Poruka: 210
Član foruma od: nedelja, 16. sep. 2012. u 11:37h

Poruka od DukeLander » nedelja, 16. sep. 2012. u 18:24h

Ovih dana lutajuci sa zenom po Vojvodini trazeci auto smo primetili novu foru (bar je ranije nismo culi) kod prodavaca a to je:

Prvi vlasnik je doktor koji je kupio auto u nasem (srpskom) autosalonu... ali svaki prodavac je to rekao... uzas...
... i tako merim vakuum kompresiju motora ...

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » nedelja, 16. sep. 2012. u 19:14h

Ne znam samo šta misle pod tim doktor. Valjda kontaju da svjet misli: Pa čovjek doktor, to mora da je pazio auto, nije vozio cigle, cement, prasiće itd. :D
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“