Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Plaćanje online karticama i iskustva sa bankama

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
mladenm
Poruka: 15
Član foruma od: utorak, 3. jul 2012. u 10:52h

Plaćanje online karticama i iskustva sa bankama

Poruka od mladenm » ponedeljak, 9. jul 2012. u 10:07h

Ja imam Visa Virtuon - Raiffeisen banka, mozes naravno da platis i svakom drugom Visa karticom za koju ti sluzbenik u banci kaze da mozes da placas na netu. Znam recimo da u Unicredit banci za minimalnu mesecnu pretplatu dobijes Visu electron koja iz nekog razloga ne moze da placa na netu a ako uzmes Visu gold gde je za 200din skuplje mesecno odrzavanja placas bez problema.

Kako se inace bavim IT-jem, da bi bio bezbedan sa karticama na internetu ja to radim ovako. Imam visa karticu koja je vezana za moj tekuci i nju koristim za prodavnice, bankomate i sl.. Pored nje imam Visa virtuon Raiffeisen koja sluzi iskljucivo za Internet - nema cip ili magnetnu traku vec samo odstampane podatke potrebne za Internet transakciju. Na toj kartici uvek imam recimo 20EUR a kad mi zatreba da nesto kupim onda uplatim na taj racun tako da i ako mi nekako provale karticu ili sl. mogu da skinu 20EUR tj. imaju podatke samo te Virtuon kartice na kojoj nikad nema mnogo para.

Nadam se da sam pomogao.
Pozdrav
Nekad je bolje ćutati, i pustiti ljude da misle da si glup, nego progovoriti i time otkloniti svaku sumnju.

mbole
Poruka: 14968
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Re: OBDII Bluetooth Car Diagnostic

Poruka od mbole » ponedeljak, 9. jul 2012. u 11:04h

Imam Unicredit visa i elektron i gold, kao i master bar desetak godina.
Placao sam sa sve tri na netu bez problema. Elem, radi i electron.

Raiff virtuon, jeste najsigurnije resenje, ali mi je bilo zametno da svaki put uplacujem, a i ovi u raiff su takvi sabani, da vise kod njih ni kikiriki ne bih uzeo (sve kad bi i umeli da ga prodaju).

Postoji jos jedna varijanta za sigurno igranje, samo se isplati jedino ako to cesto radis. Otvoris dva racuna, jedan normalan, i jedan koji ce sluziti samo za net. Na normalan racun ti stizu uplte, plata itd. a na ovaj za net prebacujes e-bankingom kad ti zatreba. Imas naravno i karticu koja je vezana samo za racun koji koristis na netu.
Djak pesak :)

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » ponedeljak, 9. jul 2012. u 11:18h

Isplati se kako god da okreneš pošto je bar u mojoj banci taj račun koji je vezan isključivo za Internet karticu potpuno dž, tj. uključen je u cenu "mesečne naknade" na TRG. Naravno, Intesa nije ništa manje šabanska, ali bar imaju ebanking kojim ti je omogućeno raspolaganje tim lepotama. Desi se da ne uđem u banku po 5-6 meseci... a onda odem nešto da obavim za firmu pa pokvarim statistiku. lol
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » ponedeljak, 9. jul 2012. u 11:42h

BojanM piše: Desi se da ne uđem u banku po 5-6 meseci...
thumbsuph :bravo:
Slika

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » ponedeljak, 9. jul 2012. u 11:44h

...da, ali pročitaj i drugi deo rečenice. ;)
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Poruka od Vladan » ponedeljak, 9. jul 2012. u 11:44h

@MBole, potvrdjujem, nikad u rajfajzen! Jednom pre 100 godina stao u red, bas za tu internet karticu, da uzmem, izasao iz reda posle 10min. Nikad vise.

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » ponedeljak, 9. jul 2012. u 11:46h

LOL, ja sam mislio da sam samo ja to uradio.

Navratio do Bezistana, smorio se posle 5 minuta i procene da ću da čekam bar sat ako ne i dva... otišao iza ćoška u VoBan i podneo kod njih za karticu u roku od daljih 5 minuta. :D
pozdrav, Bojan

Slika

Vladan

Poruka od Vladan » ponedeljak, 9. jul 2012. u 12:01h

Na istom mestu!

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » ponedeljak, 9. jul 2012. u 12:28h

Pa svojedobno (beše to nekaaa... 2001? tako nešto) su samo tamo i izdavali Virtuonke...
pozdrav, Bojan

Slika

mbole

Poruka od mbole » ponedeljak, 9. jul 2012. u 13:27h

Ja nisam imao racun kod njih (ako ne racunam virtuon, jedno godinu-dve, al zato sto mi je bilo blizu posla IMTEL-Merkator), al nazalost zena jeste.

Situacija 1.
Posto je pre udaje za mene zivela u tom kraju grada, racun je otvorila u filijali na Banovom Brdu. Posto je Bataja malkice podalje, odemo sa sasvim normalnim zahtevom, da se racun prebaci u filijalu u zemunu (tad jos nisu imali filijalu u Bataji). Meni su takvo prebacivanje iz Rajiceve u Zemun u Unicredit uradili za jedan dan, i 10 minuta mog vremena u svakoj filijali.
Odgovor iz Raiff: Nemoze ???

Situacija 2:
Trazi zena neki kredit, odnese u firmu, ovi popune zahtev... Odnese u banku. Odbiju je. Dobro, nismo pravili neko pitanje, a onda dodjemo do otvaranja dozvoljenog minusa. Opet je odbiju. Kako zasto? Pa vi ste na odredjeno vreme. Molim??? Evo viiite da pise ovde.
Zena je radila par godina na odredjeno i onda je pocela na neodredjeno u istoj firmi. Na obrascu lepo pise: rad na odredjeno od (recimo): 12/06/2004 do 15/06/2006, a odmah ispod toga na neodredjeno pocevsi od:16/06/2006 (tada je bio mislim Novembar 2006).
Naravno da su sva polja popunjena, al citanje drugog reda je neopisivo tezak poduhvat, a tek razumevanje onoga sto pise... A pa ne moze to tako, ako ste na neodredjeno onda samo to treba da bude popunjeno. ????? Tek nakon pozivanja nekog sefa, konsultacija i ostalog... Hmmm, ipak moze.

Situacija 3:
Treba da joj stigne nova viza, i reko ajde da se ne setamo na B.Brdo, nek posalju u filijalu na NBg. Moze, bog zna kako.
Dodjemo, cekanje 30 min, pri cemu je 80% onih box-ova prazno. Ljudi pizde. Konacno dobacimo. Hmmmm, pa to nije stiglo. Kako molim, pa trebalo je da stigne jos pre 3-4 dana (namerno smo ostavili vremena). Tuc, muc... Znate, kolega je otisao na odmor, pa nije poslao. WTF... al kao dodjite za dva-tri dana, bice sigurno tu.
OK, eto nas za tri dana. Opet 30 min cekanja. Stigla kartica. Al sad krece najzanimljiviji deo. Pita "lik", jel hocete da platite nadoknadu za karticu kesom ili virmanom? Molim? Oduvek su mi u svakoj banci to automatski skidali sa racuna. Ne , ne, to ide posebno. Dobro virmanom cemo. Popuni on jedan virman, potpise zena, krene da ga unosi u racunar, nece. Ode negde, vraca se za tri minuta. Oprostite, treba malo drugaciji virman... popuni, zena potpise. naravno opet nece. Nakon jos jedno tri pokusaja, konacno je dozvao neku tetku, koja ga je pogledala belo, i rekla: pa naravno da ne mozes da ga uneses. To se automatski skida sa racuna, nema nikakvih virmana i kerefeka.

Tog trenutka, pravac na B.Brdo. Gasite racun, sad i odmah.

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » ponedeljak, 9. jul 2012. u 13:40h

U ovdašnjoj Intesi opušteno nisu umeli da rade devizno plaćanje prema državi kojoj valuta nije USD ili EUR (Bosna). Zamajavali nas dva dana, pa kad sam preglasao one koji su me sprečavali da odmah odem i napravim skandal, onda je - gle čuda - sve moglo.

Formalni razlog: "možemo samo da izvršimo plaćanje u EUR, a vama treba iznos u BAM, pa ne znamo po kojem kursu da obračunamo konverziju".

Napomena: BAM ima fiksni kurs prema EUR. Zakucan već 10 godina. I pre toga je bilo 1:1 za DEM. Ja živeo u iluziji da to znaju i obavešteniji vrapci na grani, a nekmoli ljudi kojima je to posao.

P.S. Splitujem temu :)
pozdrav, Bojan

Slika

RS_cabrio
Ljubitelj životinja
Poruka: 3350
Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h

Re: Plaćanje online karticama i iskustva sa bankama

Poruka od RS_cabrio » ponedeljak, 9. jul 2012. u 14:33h

Od domacih kartica koristim Intesine . Raifaisen mi muka da udjem i kad moram, jedva cekam da izadjem. Osim intesinih ,za bekap imam i jednu visa internet vojvodjanske banke,koja datira jos iz vremena pre nego sto je Intesa imala kartice koje rade online,a mislim da je to negde 2005 ili 2006 god, ne mogu se setim. A bekap uvek treba,jer nasi bankari pojma nemaju. Kao i svuda u srbiji,zposljavanje preko veze,kreveta ili ono sto je najizrazenije a to je revolt i potiskivanje beogradjana i dovodjenje svojih sugradjana ko zna odakle da rade po svaku cenu (znam sve jer mi je drugar direktor u banci i price su u najmanju ruku neverovatne i mizerne) cine da je najveci deo zaposlenih totalno debila, i neuk i ko radi iole ozbilnije poslove od uplate - isplate na salteru,verovatno zna sta pricam.

Razlog zasto sam u Intesi jeste da sam upao i neko ludilo (ne pitam ni sta je ni kako,ali godinama fiunkcionise) da novac poslat iz USA dobijam za jedan dan.I to sa sve vremenkom razlikom koja postoji. Sto je fantasticno u odnosu na ostale. E sad, Inteza laze i krade (verovatno kao i svi i to je smejurija kakva nestrucnost vlada ,ipak je ovo Srbija) ali verovano kao i svi. Uostalom,zasto je prvo bankarski sistem po svaku cenu uzet i predat strancima,ali to je sad manje bitno.

Intesa mi non stop pravi probleme. Vremenom sam upoznao sistem i ljude tako da mi vise niko ne trazi ni licnu kartu i upoznali su dobro (detalje necu, da ne bedacim Tottija) pa sada sam precizniji od njihove devizne sluzbe i galantno znam kad ih je mrzelo da rade i proknjize novac, te npr dodjem i kazem,pare su tu,nadjite ih. I nadju ih, naravno.

Desilo mi se da se na debitnoj kartici (kredite ne koristim i ne volim zaduzivanje) pojavi minus od preko 100 eur. Nisu to mogli da rese mesecima, kada bih se upustio u email komunikaciju , prestajal bi da se javljaju i slicne fore. Osim ovoga, kada vide inostrane cekove, pogube se,prave greske,gube se, paralizuju...ko zna sta vec, pa sam cekove i izbacio maximalno.

Ima tu bezbroj sitnih problema, od nepoznatih skidanja sredstava malo po malo, do toga da lako vidis da strucno lice ne postoji,i da samo prebacuju klijente u krug kada nastane neki problem. Svojevremeno su me lagali u lice da novac nije stigao ili nikad poslat,a ja u ruci drzim potvrdu iz UK koja dokazuje suprotno. bezbroj takvih slucajeva. Nedavno je bas bio slucaj kod ovog sajta dealextreme.com. Kupio sam neku sitnicu od 19 dolara a intesa mi je naplatila 119. Isti dan sam i platio neki software od 20 dolara,a intesa mi naplatila 120. I odem ja u banku da dignem pare kad vidim 200 $ manje. Nisu mogli da rese danima, meni pare zarobljene i nece da mi daju kontakt sluzbe koja je zaduzena za ovo. Odgovor je, javicemo se mi vama (znam sta to znaci iz prethondih epizoda kada ne umeju da rese problem). Pri tome je situacija jasna, a da bi to dokazao morao sam do savetnika koja mi je dala da odande ja objasnim njima da je kod njih greska,sto su i prihvatili i svi se slozili ali pare ne daju. I sta sad? mozda sam hteo da platim last minute letovanje ili mito za operaciju...nikom nista. Zarobe vam pare i ajd zdravo cekajte. To je bilo skoro i posle toga sam koristio samo njihovu visa internet karticu za placanja,ali me to gusi jer moram ebankingom da prodam dolare, pa kupim eure, pa prebacim na internet racun,pa tek onda kupujem.....

Dodao bih jos da se desavalo da naprasno od wire transfera skinu 30 eur, tj jednom to urade a jednom ne. Ne umeju da objasne zasto jer navodno pare skida Intesa San paolo...ja im kazme,pa to sve vi,Banca Intesa, zovite sluzbu i nek vam objasne zasto jednom uzmu 30 eur po transferu vise,a jednom ne...oni kazu,pa to nismo mi, mi se samo isto zovemo...gledam da novac prebacujem izvan nasih banaka maximalno i to cu ubuduce i da uradim kompletno,nego nikako da se odlucim za taj korak zato sto bi to znacili provremeni prekid svih tokova novca,pa odlazem.

fancy
Poruka: 2265
Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
Kontakt:

Poruka od fancy » ponedeljak, 9. jul 2012. u 15:00h

Zadovoljan korisnik Raiffeisena od 2001, zapravo od trenutka kad su kročili u Srbiju. thumbsuph

Ajde što im je online banking prvi proradio u Srbiji, što već skoro 10 godina nisam račun platio "papirno"... nego što su prošle godine izveli nešto što ni jedna banka nije bila u stanju da mi odradi, uključujući NBS i more menjačnica...

Naime... slučajno, u nekom svom davnom šteku naiđem na par stotina funti (!!!) iz prve polovine 90ih. Da, u međuvremenu su se te novčanice (20£ stg.) promenile i odavno nisu u upotrebi. Kad sam pokušao da ih zamenim u SVIM bankama (Vojvođanska, Volks, Alpha, Komercijalna, Societe, Marfin...) koje su mi bile u okolini kuće su me odjebali u fazonu "vidite o Narodnoj Banci Srbije...". U NBS su me takođe odjebali prko telefona: "pa ne radimo mi odavno te stare funte, vidite da li će neka menjačnica da vam razmeni... to najbolje ako neko ide u inostranstvo da mu date, u Engleskoj će vam zameniti..." (!!!) U jednoj menjačnici na Vidikovcu i jesu hteli, ali za 20-30% veći kurs u odnosu na važeći za funtu.

Konačno, uđem u Raiffeisen na Vidikovcu bez ikakve nade da mogu da zamenim te funte po normalnom kursu kad mi oni ladno rekoše - "Idite u našu ekspozituru u Ruzveltovoj, zameniće vam tamo". Ja nisam mogao da verujem, pa to mi je pored posla, i to ekspozitura u koju najčešće svraćam kad treba da odem do bankomata ili nešto da završim! Naravno, otišao sam tamo, ljudi mi zamenili stare funte u evre po važećem kursu, bez provizije. thumbsuph

I tako... da se vratim na početak ovog posta ;)
...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X

totti

Poruka od totti » ponedeljak, 9. jul 2012. u 16:28h

Ljudi, je*ale vas price o bankama... :rotfl: :doh: hahahaha
Slika

mbole

Poruka od mbole » ponedeljak, 9. jul 2012. u 16:29h

Hmmm, kolioo se secam i tadasnji HVB (sada Unicredit) je imao e-banking od starta. Tako neka 2000, 2001 vise se ne secam tacnih datuma. Koristim ga od pocetka, i sto kazes u banku idem samo da podignem nove kartice.
Zadnji put kad sam u Raiff pitao za e-bank (tokom jednog od cekanja te 2006) , neka koza mi je objasnjavala kako moram da im dostavim brojeve racuna na koje zelim da placam, i da samo na njih moze. Nisam joj bas poverovao, al nisam hteo ni da proveravam, mozda se desi da je stvarno tacno, pa da tek onda popizdim.

fancy
Kontakt:

Poruka od fancy » ponedeljak, 9. jul 2012. u 16:52h

Definišeš sam šta ti treba... ali to nije bilo tako od početka, to je omogućeno pre 4-5 godina.

Od početka si imao dve stvari - trajne i predefinisane naloge.

Trajni su oni sa kojima Raiffeisen ima ugovor i automatski plaća kad stigne račun. To su Infostan, Elektrodistribucija, Telefon (fiksni i mobilni - svi operateri), ne znam dal' beše još nešto. Svi popusti za račune (ako se plati do tog i tog u mesecu) naravno, važe.
Predefinisani nalozi su nešto što ima promenljiv poziv na broj pa ti oni izdefinišu sve živo tako da ti u onlajnu samo ukucaš poziv i sumu i platiš. Bez provizije, naravno. Tako plaćam SBB, Srbijagas, Obdanište, Porez...

Od pre nekoliko godina možeš i sam da definišeš račun koji plaćaš i da ga sačuvaš tako definisanog... kad platiš, moraš da potvrdiš kodom koji ti stigne SMSom na tvoj telefon.

Vladan

Poruka od Vladan » ponedeljak, 9. jul 2012. u 16:55h

Takoo je to, kako su te prvi put docekali, tako se nastavlja. Nekom legne, nekom ne.

darko darko
Poruka: 3889
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Poruka od darko darko » ponedeljak, 9. jul 2012. u 17:19h

A kakva je komercijalna, ja koristim vec 100 godina njihov racun gradjana, al neznam kakva im je e@bank kartica, mislim pitanje za totija ja se slabo razumem u bankarke, oovaj u banke :D

totti

Poruka od totti » ponedeljak, 9. jul 2012. u 17:41h

U komercijalnu nisam zalazio, uglavnom sam vidjao neke babe da rade, pa mi nije bilo interesantno :D
Možda će tvoj kum Losos moći da ti pomogne oko njihovog osoblja :doh:
Slika

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » ponedeljak, 9. jul 2012. u 17:51h

darko darko piše:A kakva je komercijalna, ja koristim vec 100 godina njihov racun gradjana, al neznam kakva im je e@bank kartica, mislim pitanje za totija ja se slabo razumem u bankarke, oovaj u banke :D
Verovatno kao i svaka druga, ima nesto dobro,a nesto lose. Iznenadili su me skoro kada su bez mnogo pitanja ili problema mi unovcili kompanijski cek ( ovi nisu proveravali da li prodajem drogu,izdajem drzavu,pokusavam da ih obmanem ili koji je vec sisteem koristim...). Sa druge strane, jednom prilikom su me mesecima zezali. Komercijalna je imala (do skoro,a vise nema) registrovanu banku u Frankfurtu i nasa ekipa radi tamo, zoves, pricaju ljudi srpskii tako funkcionisu. Fora je bila da kao banka registrovana u EU, imali su najeftinije devizne transfere u odnosu na ostale banke kod nas. Negde velicina 4 ili 5 eur po transferu u poredjenju sa 30 + koliko je kod ostalih. Ko cesto radi transfere, moze da ustedi dosta na godisnjem nivou. I tako ja krenem sa njima, traje prepiska mesecima (koleginica se razboli, ode na odmor, uleti neki tip kome ponovo saljem dokumentaciju, papiri,prepiske,potvrde, pa taj ode na odmor,koleginica dobije otkaz.....formulari koje treba da saljem firmama koje mi iz EU salju novac, i sve se to razvuce dosta ), da bi na kraju u nekoj prici gde me je ljubazni gospodin dobio na tel ,(secam se da sam bio ispod kola u servisu ), shvatili da se nismo zapravo razumeli i da su mi sve vreme slali dokumenta koja sam forwardovao ,kao da sam pravno a ne fizicko lice....meseci zezanja i moljakanja sa moje strane ljudi u firmama da mi ucine i podpisuju neke dokumente koje nisu obavezni.

Njihove usluge vise ne koristim, kartica mislim da je istekla,nisu bili u stanju da urade ono sto oficjelno nude kao uslugu.
Totti, checkiraj njihovu expozituru u vojvode stepe.

totti

Poruka od totti » ponedeljak, 9. jul 2012. u 18:47h

Hoću, rado thumbsuph
Taman dok ne postanu Deutsche Bank, ako one priče nisu bile buva :)
Slika

mbole

Poruka od mbole » utorak, 10. jul 2012. u 08:47h

@fancy
Hoces da kazes da ne mogu jednostavno da ukucam bilo koji broj racuna, sa ili bez poziva na broj, i da platim?
Recimo da uplatim novce tebi, ili nekoj zmljfg firmi?

UC od pocetka ima "slobodan" nalog, a ti ako hoces definisi svoje sablone. Sifru dobiijas tokenom, koji je naravno kod tebe, nema nikakvih SMS-ova i gluposti.

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » utorak, 10. jul 2012. u 09:04h

totti piše:Hoću, rado thumbsuph
Taman dok ne postanu Deutsche Bank, ako one priče nisu bile buva :)
Mislim...za strane cekove , tu nisam imao problema. lol

fancy
Kontakt:

Poruka od fancy » utorak, 10. jul 2012. u 13:31h

mbole piše:@fancy
Hoces da kazes da ne mogu jednostavno da ukucam bilo koji broj racuna, sa ili bez poziva na broj, i da platim?
Recimo da uplatim novce tebi, ili nekoj zmljfg firmi?
Da.
mbole piše:UC od pocetka ima "slobodan" nalog, a ti ako hoces definisi svoje sablone. Sifru dobiijas tokenom, koji je naravno kod tebe, nema nikakvih SMS-ova i gluposti.
Ne razumem baš to za "token koji je kod tebe"? Ajd malo pojasni.
Meni SMS deluje sasvim cool i sa stanovištva lakoće rada i sa stanovišta sigurnosti. Zaista ne znam zašto to nazivaš "glupost"?!

Znači, ja hoću da platim nešto na račun koji sam upravo dobio od XYZ... odem i u obrascu na Raiff On Line popunim sve što treba i kliknem na Izvrši plaćanje. Tog trenutka aktivira se prozor koji je aktivan, beše minut, minut ipo, u koji se ukuca kod koji stiže na SMS. On obično stigne za 5-10 sec. i nikad se nije desilo da kasni ili ne daj bože ne stigne. Posle unošenja koda, izvršava se plaćanje.

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » utorak, 10. jul 2012. u 19:40h

Dileje, evo stize mi dogovor od Intesine sluzbe,koji kao i svaki jebeni put do sada ne govori ama bas nista, tj niti neko spominje sto nisam mogao da korisitm svoj novac, niti nekog briga sto sam odlazio jedno 10 puta povodom isto u expozituru niit znaju zasto se desilo i da li ce se ponoviti. Dakle, krenem na letovanje i zentam se da li ce neko da mi zarobi sredstva u inostranstvu. Paste ispod

"Zahvaljujemo Vam se na poslovanju sa Banca Intesa ad Beograd. U vezi sa Vašim prigovorom koji ste uputili Odeljenju za brigu o korisnicima, a koji se odnosi na transakcije izvršene Visa karticom, koji je zaveden pod brojem 010947 obaveštavamo Vas kako sledi.

Postupajući po Vašem prigovoru izvršili smo pregled prometa deviznog računa i kontaktirali nadležne službe Banke. Tom prilikom utvrđeno je da je rezervacija sredstava urađena na znatno veći iznos, ali da je zaduženje proknjiženo u adekvatnom iznosu. Napominjemo ovom prilikom da u slučajevima kada se kartica koristi u inostranstvu ili na inostranim sajtovima, rezervacija sredstava se uvećava u odnosu na stvarnu potrošnju. Ovo uvećanje vrši se zbog mogućnosti nastanka kursne razlike od momenta autorizacije transakcije do momenta zaduženja partije tekućeg računa.

Ipak imajući u vidu da se radi o znatno uvećanom iznosu Vaš prigovor smo prosledili stručnoj službi u cilju da se utvrdi razlog i da se nastala situacija izbegne u daljem radu "

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“