Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

scorpio automatik problem sa menjacem

Redovna održavanja, servisiranja, delovi.
Nije mesto za kvarove.

Moderator: Dragomir

Odgovori
alien
Poruka: 7
Član foruma od: četvrtak, 9. apr. 2009. u 10:50h

scorpio automatik problem sa menjacem

Poruka od alien » sreda, 9. nov. 2011. u 16:03h

drugar ima skorpia 93ce automati i ima problema sa menjacem ne ubacuje u 4tu e sad koliko sam upucen moguce da je prljav filter i da nema dosta ulja u menjacu ili zvizno-zanima me de mogu da nabavim taj filter i koja mu je cena posto sam danas gledao i niko ne moze da nabavi

alien

Re: scorpio automatik problem sa menjacem

Poruka od alien » petak, 11. nov. 2011. u 19:47h

hvala puno thumbsuph -nasao sam danas di stoji sutra cu da procackam ,nego desava se kad je ladan nece dalje od prve dok se ne ugreje a posle oce da trgne kad menja brzinu

MOMO
Poruka: 311
Član foruma od: četvrtak, 11. mar. 2010. u 23:58h

Poruka od MOMO » petak, 11. nov. 2011. u 21:50h

Pogledajte prvo dali u usisnoj grani ima ulja, skini crijevo od filtera na samom pocetku motora i pogledajte u crijevima, ako ima onda ti je otisla ona mala neznam kako se tacno zove "pumpa" na mjenjacu gdje je spojeno crijevo sa vakuma i povlaci ulje iz mjenjaca u usisnu granu i to stvara problem.

druga stvar treba provjeriti nivo ulja jer zbog njega mjenjac zna kasniti sa ubacivanjima i zna trzati..

@sibi, nisam bas siguran da mjenjac salta na taj princip preko bilo kakvog signala, poprilicno sam siguran da je sve stvar u vakumu jer u zadnje vrijeme sam prostudirao to oko tog mjenjaca jer me hebavao posteno na 24v, ima i ovih simptoma vec tu navedenih, skidao sam ga nekoliko puta, i sad je postavljen drugi, i vozao sam auto bez da je ustekan ijedan utikac na mjenjac i auto uredno salta sve 4 brzine.. stim koliko sam ja vidio postoje 3 utikaca, solenoid, rikverc svjetlo i za paljenje P signal ako sam upravu? ovo za utikace nisam siguran za sta je koji osim onog za solenoid.. jer nisam to proucavao, al znam da uopce nisu potrebni za normalan rad.

alien

Poruka od alien » subota, 12. nov. 2011. u 01:04h

danas sipam novo ulje i menjam dihtung na karteru menjaca posto bas pusta ,kontam da i tu gubi pritisak i pregledacu sve vakume pa se javljam sta se desilo :) na nekom stranom forumu sam nasao da oce i zbog filtera ulja u menjacu da zeza kad se zaprlja sto i ima logike jer ne dozvoljava dovoljan protok ,al krecem prvo od ovog pa cu da vidim dalje

Odgovori

Povratak na „Održavanje i servisi“