Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Moja fiestica

Nakon što predstavite sebe, predstavite naravno i vašeg ljubimca.
Odgovori
karadima
Poruka: 25
Član foruma od: ponedeljak, 25. okt. 2010. u 22:20h

Moja fiestica

Poruka od karadima » ponedeljak, 18. apr. 2011. u 21:37h

Pozdrav svima.
Izvinjavam se sto nikako da postavim slike mog forda, ali za to je kriva moja lenjost :)

Ja sam ponosni vlasnik Ford Fieste 1.1 , '91.god. bezninac :ford: .
Auto sam uzeo prosle godine, kad sam ga uzeo bio je garaziran par godina (sto moze da se vidi sa slike)
Moram priznati da sam veoma zadovoljan sa fiestom :bravo: . Da trosi, trosi ~10l po gradu nesto manje na otvorenom. Razmisljam se da joj uzmem TNG, ali zbog monopointa pretpostavljam da mora da ide sekvent, a za to nemam sada para. Sve ostalo je zategnuto (za sada) i nadam se da ce ostati tako.
Jedina mana joj je sto se cuje kao da je dizel , ne znam zasto, neki su mi rekli da je to takav motor i da to mora tako da se cuje. sta god im to znacilo :)

Slika
Slika

Evo jos malo slikica, kao sto sam obecao :)
Slika
Slika
Slika
Poslednja izmena: karadima, na dan utorak, 19. apr. 2011. u 22:02h. Ukupno izmenjeno 1 put.
... "ljudozder se iskreno raduje svakom coveku"

paun1
Poruka: 502
Član foruma od: utorak, 2. feb. 2010. u 17:49h

Re: Moja fiestica

Poruka od paun1 » ponedeljak, 18. apr. 2011. u 21:49h

Plin moze obican,a cuje se tako zato sto ima lanac i to je takav motor(kent)... inace lep auto.. thumbsuph

makinjo
Poruka: 313
Član foruma od: ponedeljak, 6. dec. 2010. u 22:09h

Poruka od makinjo » ponedeljak, 18. apr. 2011. u 21:55h

Lepa ti je fiesta samo daj jos slika pa da je bolje prokomentarisemo :) Imam u porodici fiestu trojku kao tvoju samo sa 1.3 motorom i isto se cuje kao dizel a razlog za to je lanac lancanik i ostale sitnice koje klaparaju ali su bar dugotrajni motori ako nista thumbsuph

karadima

Poruka od karadima » ponedeljak, 18. apr. 2011. u 22:03h

Hvala :)
Bice jos slika uskoro... moram da ga operem, sramota me da ga slikam onako strokavog :)

Nisam ni znao da imam lanac :) rekoh ja sebi da to verovatno mora tako , jer da mu nesto fali ne bi vukao.
Jel ovakva fiesta moze da ide preko 100km/h? posto moja ne moze iz meni nepoznatog razloga.
Zamolio bih vas jos da mi neko preporuci nekog dobrog plinadziju u bg-u za ugradnju plina. Moze na pp da ne reklamiramo po forumu.

Jedino mi zao kod moje fieste sto nema petoro vrata.

dule0911

 
Poruka: 13649
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » ponedeljak, 18. apr. 2011. u 22:04h

Ta fiesta bi trebalo (po zajgeru) da ide oko 160km/h kad ti vetar duva u dupe i nadjes neku nizbrdicu :D
Hocu reci, imas neki problem 100%, moze ona vise od 100km/h :)
Fiesta!!

karadima

Poruka od karadima » ponedeljak, 18. apr. 2011. u 22:13h

Pretpostavljam da je nekad isla 160 kmh, ali od kad je kod mene... nece. Jednom sam je vozio 110, na autoputu bg-ns , peta brzina, vristi motor , vetar duva u ledja. u jednom momentu pogledam u retrovizor i vidim nekog raspalog Yuga kako daje migavac da me pretekne... ja gas do patosa... nista 110 kmh i dalje. Zatvorim prozor...opet nista. Pogledam levo , Yugo paralelno samnom i pretice me... Iskreno, bilo me sramota :)

makinjo
Poruka: 313
Član foruma od: ponedeljak, 6. dec. 2010. u 22:09h

Poruka od makinjo » ponedeljak, 18. apr. 2011. u 23:57h

Odmah tjuniraj masinu ne sme yugo da te stize :)

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21569
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » utorak, 19. apr. 2011. u 02:03h

Raštelovani ventili,neispravan benzinski sistem=potrošnja i loše performanse (uz dodatak dizel zvuka)

Četvrtom brzinom izvlačiš maksimalnu brzinu... peta je ekonomik.
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

kale
Poruka: 106
Član foruma od: subota, 19. feb. 2011. u 20:37h

Poruka od kale » utorak, 19. apr. 2011. u 03:43h

lijep auto i dobar motor,ja ima i fijestu al 87god isto 1.1 motor i vozim je 140km na sat laganice,znaci nesto nije u redu kod tebe,prvo idi kod majstora nek ti ocisti karburator ,promjeni filter od vazduha ako je prljav i promjeni svjecice pa probaj kako ide :)

alan FORD
Poruka: 367
Član foruma od: sreda, 6. jan. 2010. u 13:31h

Poruka od alan FORD » utorak, 19. apr. 2011. u 08:29h

Tvom autu treba neka laganica dijagnostika kod nekog ko se konta u monopointe racunam da je samo problem sto nece da ide brze,u sistemu dovoda goriva, kao sto rece Mare.Mozda da ocistis step motor?
Moze da bude vise sitnica istovremeno,treba da provjeris da li pumpa u rezervoaru daje dobar pritisak,meni je auto dosta sporije isao dok stara pumpa nije izdahnula.
Daj jos malo slika u krupnom planu. Kakva je limarija inace?
Only fools and horses

karadima

Poruka od karadima » utorak, 19. apr. 2011. u 09:22h

Sto se limarije tice , da kucnem u drvo , zdrava je kao zelena jabuka (ne racunam sto sam spicio nekog bmw-a od pozadi pa mi je hauba malo cuknuta :) )
Motor takodje ne deluje lose. Ne curi ulje nigde iako trosi oko litar na 1000-1500 samo ne znam gde ga baca kad ga nigde ne vidim hehe. Pred Novu Godinu sam menjao potenciometar ler gasa (ono malo crveno s*anje sto polovno kosta 30e) posto mi je to crklo pa mi je dizao ler gas sam od sebe. Posle zamene tog dela ler radi lepo , ali je od tada poceo da trosi vise i da se oseca benzin. Verovatno tu nije nesto dobro nastelovano.
Filter vazduha sam menjao vec 2 puta jer ga menjam svaki put kad menjam i ulje , cisto preventive radi. Svecice su isto nove i to znam da sam kupio bas za forda svecice gore na Bulevaru. Ulje sipam Motocraft (cini mi se da se tako zove) jer su mi rekli da je najbolje za moju fiestu.
Problem je sto taj auto nije vozen sigurno 2 godine i tako je stojao u garazi. Cim sam ga uzeo promenio sam ulje.
Ima da se radi na njemu sigurno , srecom ne mnogo :)

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » utorak, 19. apr. 2011. u 09:24h

Za povecanje brzine na 160 km/h kontaktirajte Antu :jeeej: :woohoo:
Slika

banati
Poruka: 11
Član foruma od: petak, 15. apr. 2011. u 16:40h

Poruka od banati » subota, 23. apr. 2011. u 22:25h

160 je misona inenica, po meni, za ovaj auto, ali kontam da negde izmedju 130 i 140 bi trebalo da bude bez nekog budzenja krajnja brzina i naravno ako uzmemo u obzir da su predjene kilometraze u mahom u rasponu od 100 000 do 200 000. Imam nesto vise od mesec dana takodje, Fiestu 1,1 (predjenih 125 000) vozio sam je nesto preko 120 km/h, ne dugo i mozda tu jos ima nekog minimalnog prostora, ne znam. Potrosnja, medjutim ne bi smela da bude toliko velika. Moja iskustva za ovo kratko vreme je 7l u gradu, mozda koji gram vise, 5l na otvorenom, mada ako se pazljivo vozi mislim da moze da bude i osetno ispod 5l. Pozdrav!
Ford C-Max 1,6 Tdci
Ford Fiesta 1,1

karadima

Poruka od karadima » sreda, 27. apr. 2011. u 21:47h

Imam jedno pitanje za nekoga ko zna odgovor :)

Posto planiram da ugradim TNG, iz iskustva znam da ce mi nestati mesta u gepeku pa samim tim razmisljam o stavljanju krovnih nosaca i box-a na krov.
E sad, trazio sam po netu, ima milion modela krovnih nosaca a ja ne znam koji su za ovu moju fiestu. Jel zna neko koji sistem nosaca ide na fiestu mk3, i ako moze da stavi sliku da imam neki osnov po kojem bih trazio nosace kad kupujem.

Hvala unapred.

alan FORD
Poruka: 367
Član foruma od: sreda, 6. jan. 2010. u 13:31h

Poruka od alan FORD » četvrtak, 28. apr. 2011. u 09:51h

Mislim da ces se razocarati kad vidis kako su skupi ti krovni sanduci,bolja ti je varijanta da stavis okruglu bocu umjesto rezervnog tocka oko koje se stavlja zastita posto je ispod auta ili da stavis malu obicnu bocu od 30 litara koja zauzima prostor do pola klupe,pa kad oboris naslon opet imas nekog prostora,jos ako imas djeljivu klupu kao kod mene to je ok varijanta. Ako se vidimo na skupu vidjeces o cemu ti pricam.
Only fools and horses

karadima

Poruka od karadima » četvrtak, 28. apr. 2011. u 10:23h

Znam da su boxovi skupi, nisam nasao nista ispod 100 jura. racunao sam oko 150 jura da dam za nosace i box. Realno , treba mi prostora , a ne menja mi se auto jos :)
Znam da je tocak boca ok stvar, imao sam na staroj Corsi takvu bocu. Samo je pitanje posle gde staviti rezervni tocak heheh. Obaranje klupe mi ne radi posao , posto imam vec jedno auto sediste za dete, a sad ce i drugo :) pa ce mi trebati svaki kvadratni cm gepeka :)

Videcemo se na skupu sigurno. Pa cu da pokupim neke ideje i da vidim kako si ti resio to.

Hvala ti na odgovoru .

van
VIP
Poruka: 9044
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » četvrtak, 28. apr. 2011. u 11:00h

Не иде секвент убризгавање гаса на монопоинт . Само вакумски уређај .
Моторје у гадном проблему када троши 10л бензина по граду и неће преко 100км на час .
Нема ни 30 кс ако неће преко 100км .

karadima

Poruka od karadima » sreda, 18. maj 2011. u 19:06h

Bio sam danas kod mog majstora.
Merili smo kompresiju , na sva 4 klipa prikazivao oko 7. Nije ni cudo sto ne moze preko 100 kmh :)
moracu da radim karike i da menjam gumice ventila.
Moguce da zbog toga i trosi mnogo.
Cak sam mu merio i CO. Mogu reci da vozim ekoloski auto :) 0.04 na leru 1.2 na punom gasu.

U svakom slucaju , nadam se da ce osvezavanje motora da mu pojaca snagu.

Odgovori

Povratak na „Automobili članova“