jos jedna petica...
- japanac
- Poruka: 232
- Član foruma od: četvrtak, 2. dec. 2010. u 20:46h
Re: jos jedna petica...
gde da trazim cevi za kocnice i koja im je cena?jel zna neko bar priblizno?
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21561
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Boban sajle... ne znam cene.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- van
- VIP
- Poruka: 9043
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Japanac ,
kada radim neke intervencije na limu , ja volim da ukrojim zakrpu u rupu i da istackam okolo ceo obim , i kada obrusim zakrpa se i ne poznaje . Naravno , nisam majsto , nego se vodim logikom da sve sto uradim bude kvalitetno , jer je za mene .
Nisam razumeo za duple fleke . Sa obe strane rupe imas fleke ? Ako je to u pitanju , to nemoj nikako to da radis sem ako nije lim ofarban iznutra sa nekom bojom koja moze da se zavaruje ...
kada radim neke intervencije na limu , ja volim da ukrojim zakrpu u rupu i da istackam okolo ceo obim , i kada obrusim zakrpa se i ne poznaje . Naravno , nisam majsto , nego se vodim logikom da sve sto uradim bude kvalitetno , jer je za mene .
Nisam razumeo za duple fleke . Sa obe strane rupe imas fleke ? Ako je to u pitanju , to nemoj nikako to da radis sem ako nije lim ofarban iznutra sa nekom bojom koja moze da se zavaruje ...
Poslednja izmena: van, na dan nedelja, 30. jan. 2011. u 22:11h. Ukupno izmenjeno 1 put.
-
- Poruka: 2146
- Član foruma od: utorak, 13. okt. 2009. u 12:24h
Kao sto rece markedjani,boban sajle,radio sam relativno skoro na mondeu,zamenjene cevi negde od polovine auta do oba zadnja tocka i kostalo me 3600din sve sa rukama.
- Boris88
- VIP
- Poruka: 1693
- Član foruma od: nedelja, 11. jan. 2009. u 18:25h
za taunusa sam cev platio nesto vise od 1000 din ako se dobro secam kod bobana naravno
rust is not a crime
- japanac
jedna fleka ali krojim je da bude jedno 2cm sira od rupe,i onda je sijemo pik do pika,tako radim sa druge strane sastavljam na spoju limova samo sto se varovi ne gadjaju u tih 2cm koliko je fleka sira od rupe,kompletan auto prelazim do belog lima gde moze uglavnom brusilicom,gde ne moze busilicom i kojekakvim cetkama,gde ni to ne moze rucnom cetkom,sve prelazim antirostom i ostavljam ga da radi...sledi smirglanje detaljno ciscenje nitrom,2-3 sloja temeljne farbe,sve varove prelazim sa tri devetke i na kraju 950ka,i tu ne stedim,nesto nisam odusevljen BODY-jem,ali u Apatinu je izbor zastite vise nego u deficitu...to je u kratkim crtama to ali veliku paznju dajem tome da sve zadrzi neki svoj originalni oblik,to bas i nije uvek moguce posto je 40% auta trulo,npr nagib na patosu i ona rebra je jako zaje*ano pogoditi,tu gubimo jako puno vremena,vidjao sam neke kvazi majstore koji samo opale komad lima i to onog 0,8mm,i gotov patos,pa se posle uvija i svira kao list testere...van piše:Japanac ,
ponovo kazem ne mislim da radimo najbolje,mozda to i nije estetski perfektno ali auti koji su vareni kod doticnog kolege vec 6 god ne pokazuju nikakve znakove da su propali,svaki dan prekoputa gledam jednu ladu radjenu 2004 god i to zimi,jos je utegnuta limarijski...
sto se tice mojih radova,tek sam na pola posla,ima tu jos puno da se radi,narucio sam azmafon,posto se ona fabricka izolacija bukvalno raspala,a cim bude nekih slika javljam...
- van
- VIP
Hm , ako hices da ga uradis lepo izbegavaj veliek plimene preklope . Ja volim da napravim prvo zakrpu od kartoan , pa da prenesem na lim , pa postavim lim na mesto , pa ocrtam i isecem . Lim idealno upada u rupu i onda zavarim tacku po tacku . Lim ohrapavi , a mozes i skalpelom da mu napravis raster brazdi . Nema sanse da otpadne osnovna boja . NAravno ako mozes da ispeskiras , to je najbolje , ali i najzajebanije .
Prava stvar je 2k osnovna boja , epoksidna ili akrilan . bodi 999 je sranje , bolje nadji sikaflex 11c ili nesto ceresita slicno . To je neki elasticni lepak , kao guma je . Namenjen je da lepi i dihtuje spojeve koji nisu nalegli jedan na drugi . I taj bodi 950 je sranje , ispuca . Pokazaci ti kako izgleda na kolima koja nisu zavrsena , a nanet je pre godinu dana .
Ima neka smesa u gradjavinarstvu , poliazbitol , kao mesavian sintelona i bitumena . To ej ok ali se ne farba .
Imas i epoksi bitumenske 2k premaze za stvari koje stoje u vodi ili zemlji . I to je dobro ali isto , ne farba se .
Prava stvar je 2k osnovna boja , epoksidna ili akrilan . bodi 999 je sranje , bolje nadji sikaflex 11c ili nesto ceresita slicno . To je neki elasticni lepak , kao guma je . Namenjen je da lepi i dihtuje spojeve koji nisu nalegli jedan na drugi . I taj bodi 950 je sranje , ispuca . Pokazaci ti kako izgleda na kolima koja nisu zavrsena , a nanet je pre godinu dana .
Ima neka smesa u gradjavinarstvu , poliazbitol , kao mesavian sintelona i bitumena . To ej ok ali se ne farba .
Imas i epoksi bitumenske 2k premaze za stvari koje stoje u vodi ili zemlji . I to je dobro ali isto , ne farba se .
- zeteks
- Poruka: 1296
- Član foruma od: utorak, 12. okt. 2010. u 15:56h
Sika fleks (11FC) je daleko bolji od body999. Nije neka razlika u ceni ali je ko nebo i zemlja. Sika fleks je na bazi jednokomponentnog poliuretana, izuzetna stvar.
Pre Body950 ipak bi trebalo naneti lak boju. Dosta njih kaze da body950 ispuca vremenom, ali i pored toga prodavci kazu da im dobro ide. Najboje su poliuretanske dvokomponentne zastite. Budu kao guma kada se stvrdnu, i takve ostanu godinama. Retko ih ima po nasim prodavnicama jer su skupe pa se slabo kupuju. One se koriste prilikom restauracija automobila. Poliazbitol (ili kako vec ga koji proizvodjac zove) kjoji je spomenuo Van je daleko bolji od obicnog bitulita. Ujedino i pravi zvucnu izolaciju ako se debelo nanese. Ako se farba boja ce se susiti citavu vecnost.
Ubedljivi najbolja zastita je epoxy katran (balastin). Sa njime se farbaju korita metalnih camaca i brodova. Ako je dobar za camce koji su godinama u vodi za kola ce biti vise nego dovoljan. Kod nas ga pravi Zorka.
Pre Body950 ipak bi trebalo naneti lak boju. Dosta njih kaze da body950 ispuca vremenom, ali i pored toga prodavci kazu da im dobro ide. Najboje su poliuretanske dvokomponentne zastite. Budu kao guma kada se stvrdnu, i takve ostanu godinama. Retko ih ima po nasim prodavnicama jer su skupe pa se slabo kupuju. One se koriste prilikom restauracija automobila. Poliazbitol (ili kako vec ga koji proizvodjac zove) kjoji je spomenuo Van je daleko bolji od obicnog bitulita. Ujedino i pravi zvucnu izolaciju ako se debelo nanese. Ako se farba boja ce se susiti citavu vecnost.
Ubedljivi najbolja zastita je epoxy katran (balastin). Sa njime se farbaju korita metalnih camaca i brodova. Ako je dobar za camce koji su godinama u vodi za kola ce biti vise nego dovoljan. Kod nas ga pravi Zorka.
- Taunus 17m
- Poruka: 1877
- Član foruma od: utorak, 17. nov. 2009. u 08:08h
@Japanac
Komsija ?Mislim iz apatina si ili ?
Nebitno , ko ti radi auto tj ko radi s tobom ...
Bas me interesuje , onda mogu da steknem neku predstavu o onome kako ce izgledati kad se zavrsi.
Sto se tice prajmera , zastita i ostalog sve mi je jasno , kad sam otisao u prodavnicu i trazio epoxy primer i epoxy zastitu svi su me onako bledo pogledali
kao da nisam normalan , u somboru je daleko veci izbor tih stvari nego kod nas , pogotovo zbog cinjenice da gomila "majstora" ni ne zna za takve proizvode pa se prodavci plase isto naruciti i drzati u radnji a nikome ne prodati.
Bas me interesuje , onda mogu da steknem neku predstavu o onome kako ce izgledati kad se zavrsi.
Sto se tice prajmera , zastita i ostalog sve mi je jasno , kad sam otisao u prodavnicu i trazio epoxy primer i epoxy zastitu svi su me onako bledo pogledali
kao da nisam normalan , u somboru je daleko veci izbor tih stvari nego kod nas , pogotovo zbog cinjenice da gomila "majstora" ni ne zna za takve proizvode pa se prodavci plase isto naruciti i drzati u radnji a nikome ne prodati.
1966 Ford Taunus 17m P5 1.7 V4
- japanac
kao sto rekoh,zastita je u apatinu deficitarna roba...ali ako moram da biram izmedju autokobita,ili plastobita...u svakom slucaju ako nesto iskrsne uvek mogu ocistiti zastitu i ponovo uduvati novu zastitu,bitno da sad povarim ovaj truleks!svejedno voleo bi da cujem vase misljenje o tim zastitama,i sta je trenutno najbolje,jer ipak uvek se nesto menja i uvek se nesto novo pojavljuje...
kod Branka Copica kao sto rekoh spor ali precizan,dodji pa pogledaj...Taunus 17m piše:@Japanac
- van
- VIP
Trazi u farbari Zorkinu osnovnovnu boju za camce . To je epokis 2k osnovna . PA to je Apatim , Dunav je tu , valjda ima camaca majku mu ...
- zeteks
- Poruka: 1296
- Član foruma od: utorak, 12. okt. 2010. u 15:56h
Bas to. Zorkin epoxy osnovni, Maestral program. Treba ti i poseban razredjivac (5610) koji se malo trosi i potrajace ti za 3 seta (moze da prodje i sa nitrom ali ipak je bolji namenski). Problem te boje je sto mora da se nanosi iznad 16c. Sad da li imas te uslove zimi? Tezinski se mesa mesa u odnosu 5.6666:1. Ako imas malu elektronsku vagu bice lako. Ako ne onda sa vecim spricom, pa zapreminsko odmeravanje. Razredjivaca malo stavis tek da se boja lepo razvlaci kada je nanosis cetkom. Previse je gusta za naosenje pistoljem. Kada nanosim pistoljem za takve stvari koristim Alcein epoxy osnovni. Lepo se smirgla. Nju obavezno koristim kada otvorim do golog lima. Isto i kako podlogu za poliesterski git posto epoxy dobro prima git na sebe. A ujedinino nije higroskopan (ne upija vodu), pa ako i nesto vlage prodje pored puknutog gita sacekace je epoxy osnovna. Ako imas finansija preko epoxy osnovne epoxy katran (zorkin) i tu si zavrsio sa zastom. Prosto ne treba nista vise. Epoxy katran moze da se nanosi u debelom sloju. To zapravo i nije katran (nesrecno su mu dali tako ime posto je crn i podseca na katran). Inace on je otporan na sve naftne derivate i na vecinu kiselina i baza. Sluzi za zastitu tankova koji se ukopavaju u zemlju i korita camaca i brodova; posto ih je skoro ne moguce farbati kada su zakopani, a treba dosta godina da provedu u vlaznoj sredini bez mogucnosti ponovnog farbanja u cilju obnavljanja antikorozivne zastite.
- japanac
jel zna neko cemu sluzi ona crna kutijica sa crvenim tasterom sa leve strane kod vozacevih nogu,nisam se setio da uslikam a nemam predstavu za sta bi to moglo da sluzi...inace radovi napreduju polako ali sigurno ,posla je jako puno,pa se mozda cini sporo ali brzo i kvalitetno bas i ne idu zajedno...
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21561
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Inercioni prekidač pumpe za gorivo... služi da u slučaju jačeg udara (udes) prekine dovod goriva... pritiskom na taj taster deaktiviraš prekid pod uslovom da se aktivirao 

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- japanac
radovi su pri kraju,nego mi zatajila kamera pa nikako da se snadjem da napravim koju sliku...ostaje jos priprema za farbanje i farbanje...naravno treba sve to na kraju i sastaviti,boga mi preko 2 meseca,oteglo se u p...m...imam jos jedno pitanjce,gde bi mogao potraziti maglenke za moj auto,ne znam kakve su ovo na njemu posto nisu fabricke nego su dogradjivane,deluju mi kao sto sam imao na scorpiju al su bas bez veze ugradjene...cak razmisljam da zatvorim rupu u braniku da ih i ne vracam,ove sto imam su neke izrazbijane i iscukane...
- makinjo
- Poruka: 313
- Član foruma od: ponedeljak, 6. dec. 2010. u 22:09h
Evo vidi mozda Matke ima www.fordclubserbia.org/forum/viewtopic.php?f=82&t=7176 

- japanac
Evo jos koja slikica sto sam iskopao,i jos jedno pitanjce...gde se tacno nalazi,i kako izgleda onaj piskavac sto upozorava na upaljeno svetlo to mi ne radi pa da resim to dok je sve razvaljeno...

Uploaded with ImageShack.us

- Taunus 17m
Brankova ilegalna radionica
Taj pistavac je negde ispod table , pitaj boga gde

Taj pistavac je negde ispod table , pitaj boga gde

- japanac
evo i ja konacno da okacim slike kako je to na kraju sve ispalo !
auto je poprilicno prljav,ali posto je boja kakva jeste,osudjen je da bude uvek prljav...
evo u kratkim crtama jos jednom...
novi pragovi
novi rubovi
novi prednji blatobrani
novi farovi
zastita unutra i spolja
zvucna izolacija azmafon 2cm+neka sundjerasta guma 5mm
patos 80% novi
gepek 50% novi
gredice zadnjeg vesanja rucni rad 80%
deo ispod soferke gde ide akumulator napravljen od milimetarskog lima sa 2 cekica
zadnja bocna strana uzeli pola zadnje strane od neke fieste pa ukrajali zbog onog dela oko cepa koji je strulio...
izvukli zadnji vezni lim,posto je bio udaren
izvukli prednju desnu stranu i deo gde ide far,posto je i tu bio udaren
sva vrata i hauba popeglani,izgitovani...auto ofarban u ponoc ispod bandere,posto nisam imao love za komoru
odradio PUS sasije,
sto je najneverovatnije,sve to sam sastavio da sve radi kao pre,i da nista nije polomljeno

a ovo je taj cuveni PUS...

auto je poprilicno prljav,ali posto je boja kakva jeste,osudjen je da bude uvek prljav...
evo u kratkim crtama jos jednom...
novi pragovi
novi rubovi
novi prednji blatobrani
novi farovi
zastita unutra i spolja
zvucna izolacija azmafon 2cm+neka sundjerasta guma 5mm
patos 80% novi
gepek 50% novi
gredice zadnjeg vesanja rucni rad 80%
deo ispod soferke gde ide akumulator napravljen od milimetarskog lima sa 2 cekica

zadnja bocna strana uzeli pola zadnje strane od neke fieste pa ukrajali zbog onog dela oko cepa koji je strulio...
izvukli zadnji vezni lim,posto je bio udaren
izvukli prednju desnu stranu i deo gde ide far,posto je i tu bio udaren
sva vrata i hauba popeglani,izgitovani...auto ofarban u ponoc ispod bandere,posto nisam imao love za komoru

odradio PUS sasije,
sto je najneverovatnije,sve to sam sastavio da sve radi kao pre,i da nista nije polomljeno

a ovo je taj cuveni PUS...

- Taunus 17m
Taj PUS su nogama kucali jel ?
Dobro je ispao , s obzirom na uslove rada koje ste imali , bio sam kod Branka dok se auto radio , cini mi se da se zlopatio s branicima
U svakom slucaju uradjeno mnogo vise nego sto si ocekivao i to solidno uradjeno
Dobro je ispao , s obzirom na uslove rada koje ste imali , bio sam kod Branka dok se auto radio , cini mi se da se zlopatio s branicima

U svakom slucaju uradjeno mnogo vise nego sto si ocekivao i to solidno uradjeno

- japanac
[quote="Taunus 17m"]Taj PUS su nogama kucali jel ?
2 minute posla,5310din,i 10 dana po kojekakvim salterima...administracija nam je za svaku pohvalu...
a sto se tice branika,znas branka...uvek moze bolje...a i bili su katastrofa...
mislim da smo ga stvarno ljudski odradili,nismo zurili sa nicim,a nismo bogami ni stedeli na materijalu,neki majstori bi 2,5 auta odradili sa toliko materijala,u grubim crtama otislo je 2,5 tabli milimetarskog lima 12 limenki zastite,2 voska,2 kg silikona za varove,temeljne boje pitaj boga koliko,2 seta spricgita,skoro 3 seta akrila,ma to se bog ne moze svega setiti...
2 minute posla,5310din,i 10 dana po kojekakvim salterima...administracija nam je za svaku pohvalu...
a sto se tice branika,znas branka...uvek moze bolje...a i bili su katastrofa...
mislim da smo ga stvarno ljudski odradili,nismo zurili sa nicim,a nismo bogami ni stedeli na materijalu,neki majstori bi 2,5 auta odradili sa toliko materijala,u grubim crtama otislo je 2,5 tabli milimetarskog lima 12 limenki zastite,2 voska,2 kg silikona za varove,temeljne boje pitaj boga koliko,2 seta spricgita,skoro 3 seta akrila,ma to se bog ne moze svega setiti...
- Neša
- VIP
- Poruka: 5053
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Sve pohvale za trud!! Ovo sad ne vredi da prodajes...
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- japanac
danas nabacio nov keder 5-ih vrata i zasilikonirao crnim silikonom oko stopaljki i time je definitivno sprecen svaki nezakonit ulazak vode u auto...
sad jos da dobijem tablice pa da ga malo i provozam a ne samo da ga pravim
sad jos da dobijem tablice pa da ga malo i provozam a ne samo da ga pravim

- dax92
-
- Poruka: 7626
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
Batali cekanje tablica! Sad je nestasica, jer mozgovi nisu nakucali dovoljno tablica, i dosta ljudi vozi bez njiha, pa ih i ne zaustavljaju. Mozes i ti proci k'o oni!
Kljuc u bravu, i probaj masinu! 

Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- peca
- VIP
- Poruka: 2469
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 15:10h
- Kontakt:
I posle treba plavi da ga zezaju što vozi ne registrovan auto...
Kad si već toliko čekao da sve lepo odradiš, strpi se još par dana za tablice, i posle uživaj
...
P.s. sad je baš tip-top
...
Kad si već toliko čekao da sve lepo odradiš, strpi se još par dana za tablice, i posle uživaj

P.s. sad je baš tip-top

milan_gt piše:ja gledam auto kao celinu i najbolja i najteza stvar je postici da ima ono nesto a da ne mozes uperiti prstom na to nesto..a to je dosta teze uraditi nego zamazati felne u neku drecucu boju..
ssf01 piše:skontao sam... da moze covek bi cipovao i vedrana da bolje koristi dzoger
ssf01 piše:Auuu am cu sutra brisat ov femunkdd e probud uf