Smrad izduvnih gasova
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 9
- Član foruma od: sreda, 1. dec. 2010. u 23:46h
Smrad izduvnih gasova
Čeda iz KG. focus 2.0. tdci
Auto dok je hladan motor ima takve izduvne gasove, smrad, štipa za oči kao da sagoreva plastiku.
Dizne sam proveravao u Fordovom servisu,kompjuter kaze ok,pored smrada lupa i zamajac(plivajući) dok hladan,posle se nečuje.Da li je neko imao sličnih problema?
Auto dok je hladan motor ima takve izduvne gasove, smrad, štipa za oči kao da sagoreva plastiku.
Dizne sam proveravao u Fordovom servisu,kompjuter kaze ok,pored smrada lupa i zamajac(plivajući) dok hladan,posle se nečuje.Da li je neko imao sličnih problema?
- zoradonjic
- Poruka: 100
- Član foruma od: nedelja, 20. dec. 2009. u 12:02h
- Kontakt:
Re: Smrad izduvnih gasova
Nije mi se dešavalo, ali sam čuo da je smrad iz auspuha simptom zapušenog katalizatora.
-
Hvala, juce su mi u servisu rekli da je do katalizatora , i da je to tako treba. Mislim da to nije normalno jer ja osetim auto na 20m,nemogu da otvorim peta vrata jer ce mi uci smrad u autu. Pokazuje mi i ogromnu potrosnju na leru tipa 40 litara na 100km, posle kad krenem on je spusti,kad ponistim potrosnju onda je klasika 7,8,9. Velike sam muke imao sa autom, inace ga odrzavam u Fordovom servisu, ovlascenom.Zalio sam se sve vreme na smrad a oni su sumnljali na dizne i pored toga sto kompjuter nije prijavljivao gresku.Pa sam stavljao novu,kupovao sa otpada, auto je bio sve gori i na kraju vratili moje dizne, ultra zvucno oprane jer su ih predhodno unistili kod nekog sustera koji ima apart koji meri koja dizna nije ok.Da nedavim sad jel moze taj katalizator nesto da skodi autu, on ide ok vuce itd. jel bitno da se menja ili? Hvala za savet.
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Koja je godina auto i da li ima PDF filter
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
- zoradonjic
- Poruka: 100
- Član foruma od: nedelja, 20. dec. 2009. u 12:02h
- Kontakt:
Kad ideš za Bg javi se Dragomioru i Radenku. Najsigurnije, nabrže do rešenja.
-
Auto je 2005-o god. 2.0. tdci
- adnan89
- Poruka: 349
- Član foruma od: utorak, 2. feb. 2010. u 01:01h
kod mene na astri iz 2000-te miri iz auspuha, kao one Bazooka zvake... I kad je vruc i kad je hladan... Zbog cega nezz, ali et.
- Dragomir
- Oficijalni serviser
Da li ima PDF filter na auspuhu(posle katalizatora otprilike negde na sredini auta ima lonac sa dve lamda sonde i dva creva)
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
- adnan89
nemam to, imam jednu lambdu na pocetku auspuha, a na sredi imam poslije katalizatora veeeeliki lonac (16V je motor), ali nema crijeva i lambdi
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- adnan89
vid budale
- vanja_vanja
- Poruka: 4
- Član foruma od: četvrtak, 4. feb. 2010. u 14:44h
Pozdrav svima,
Cedo, ta si na kraju uradio sa kolima?
Ja takodje imam focusa, 2005 god. 2.0 tdci Ghia.
Imam identicne probleme. Pre godinu i po dana je poceo da se oseca ostar neprijatan miris iz auspuha.
U grandu su mi rekli da je to sve u redu, potpuno su me iskulirali. Moj majstor i ostali majstori misle da su dizne lagano spremne za remont iako auto nista ne prijavljuje.
Trenutno mi auto uzasno smrdi i na auspuh i u kabini, malo je drugaciji zvuk motora, i ima i neke blage trzaje. Sve se to desava kada je hladan, cim se zagreje auto je apsolutno perfektan, miran, tih, ne smrdi i ide kao nenormalan. Sa njim sam isao letos turu po Evropi, presao je 8000km za manje od 20 dana bez ikakvih problema, prosecna potrosnja 6,5l.
Takodje i meni se malo cuje i oseca zamajac ali opet kad je hladan, kad se zagreje sve je ok.
Zanima me da li si nasao gde je bio problem i kako si ga resio. Razni ljudi i majstori mi pricaju svasta vezano za taj problem ali se ipak razumem dovoljno
da bih prepoznao kad neko lupa gluposti ili me ubedjuje da je sve u redu.
Cedo, ta si na kraju uradio sa kolima?
Ja takodje imam focusa, 2005 god. 2.0 tdci Ghia.
Imam identicne probleme. Pre godinu i po dana je poceo da se oseca ostar neprijatan miris iz auspuha.
U grandu su mi rekli da je to sve u redu, potpuno su me iskulirali. Moj majstor i ostali majstori misle da su dizne lagano spremne za remont iako auto nista ne prijavljuje.
Trenutno mi auto uzasno smrdi i na auspuh i u kabini, malo je drugaciji zvuk motora, i ima i neke blage trzaje. Sve se to desava kada je hladan, cim se zagreje auto je apsolutno perfektan, miran, tih, ne smrdi i ide kao nenormalan. Sa njim sam isao letos turu po Evropi, presao je 8000km za manje od 20 dana bez ikakvih problema, prosecna potrosnja 6,5l.
Takodje i meni se malo cuje i oseca zamajac ali opet kad je hladan, kad se zagreje sve je ok.
Zanima me da li si nasao gde je bio problem i kako si ga resio. Razni ljudi i majstori mi pricaju svasta vezano za taj problem ali se ipak razumem dovoljno
da bih prepoznao kad neko lupa gluposti ili me ubedjuje da je sve u redu.
-
Zdravo svima!!!
Nista nisam uradio sto se tice smrada.Dok se ne zagreje gledam da sto pre uletim u auto zbog smrada.I meni su u Fordovom servisu rekli da je to sve ok, i da to tako treba, kao da nisu imali resenje za moj auto.Kad ga prikace na komp tamo pokazuje da je sve ok.Tako da sam i ja to tako prihvatio da se nebi nervirao i gledam da ne obracam paznju.Kada postigne radnu temperaturu onda se smrad smanji skoro da ga i nema,rad motora smiri.On ide ok, mada mi je potrosnja 8,5 ok, racunam zima je i gradska voznja manje vise.Dragomir iz gore navedenog me je pitao u vezi katalizatora, sta se gde racva jos uvek nisam to pogledao da nije zbog toga smrad.Mada ipak mislim da je do dizni jer kada su mi zadnji put stavili moje dizne ultrazvucno ciscene zamajac vise ne lupa i smrad se manje osecao tad.Zamajac i dalje ne lupa ali se oseca smrad.On je valjda lupao zbog nepravilnog rada motora.
To ti je to, javi ako provalis nesto.
ps. Ne znam da li su se pojavili ulozci za simensove dizne?
Nista nisam uradio sto se tice smrada.Dok se ne zagreje gledam da sto pre uletim u auto zbog smrada.I meni su u Fordovom servisu rekli da je to sve ok, i da to tako treba, kao da nisu imali resenje za moj auto.Kad ga prikace na komp tamo pokazuje da je sve ok.Tako da sam i ja to tako prihvatio da se nebi nervirao i gledam da ne obracam paznju.Kada postigne radnu temperaturu onda se smrad smanji skoro da ga i nema,rad motora smiri.On ide ok, mada mi je potrosnja 8,5 ok, racunam zima je i gradska voznja manje vise.Dragomir iz gore navedenog me je pitao u vezi katalizatora, sta se gde racva jos uvek nisam to pogledao da nije zbog toga smrad.Mada ipak mislim da je do dizni jer kada su mi zadnji put stavili moje dizne ultrazvucno ciscene zamajac vise ne lupa i smrad se manje osecao tad.Zamajac i dalje ne lupa ali se oseca smrad.On je valjda lupao zbog nepravilnog rada motora.
To ti je to, javi ako provalis nesto.
ps. Ne znam da li su se pojavili ulozci za simensove dizne?
- vanja_vanja
Jesu,
Nasao sam u Ostruznici neke ljude koji remontuju sve zivo pa i Siemnesov sistem ubrizgavanja.
Imaju svu opremu, delove i saradjuju sa nekim nemcima. Ne znam nikoga ko je bio tamo, ali bio sam kod njih i pricao sa njima,
kazu da to sto se meni desava sa kolima je najblazi oblik ili prvi znak da dizne pocinju da ne rade kako treba, ali kao nista se ne zna sigurno dok se ne skinu dizne. Ici cu sigurno na remont kroz par meseci, a ako mi resi i zamajac posto se cuje malo samo kad je bas hladan, to bi bilo super.
Nasao sam u Ostruznici neke ljude koji remontuju sve zivo pa i Siemnesov sistem ubrizgavanja.
Imaju svu opremu, delove i saradjuju sa nekim nemcima. Ne znam nikoga ko je bio tamo, ali bio sam kod njih i pricao sa njima,
kazu da to sto se meni desava sa kolima je najblazi oblik ili prvi znak da dizne pocinju da ne rade kako treba, ali kao nista se ne zna sigurno dok se ne skinu dizne. Ici cu sigurno na remont kroz par meseci, a ako mi resi i zamajac posto se cuje malo samo kad je bas hladan, to bi bilo super.
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21569
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
U kom smislu da ti reši zamajac... da ga remontuje ?

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- vanja_vanja
Kaze covek da mu zamajac ne lupa od kada je sredio dizne.
Kako, ne znam...
Kako, ne znam...
-
Ma zamajac nije popravljen on je bio ok samo je lupao zbog nepravlinog rada motora tj. dizne su pravile problem.
- kale
- Poruka: 106
- Član foruma od: subota, 19. feb. 2011. u 20:37h
poz drustvo evo citam i reko samo da javim da i meni na autu mondeo 1994god 2.0 16v smrdi iz auspuha stipa za oci to je kad na benzin vozim tj nemoze ni da se vozi jer trokira nesto ko da jedan klip neradi a na leru perfektno radi a na plin ekstra i nesmrdi nista,ja otiso ocistili mi dizne al opet isto ma uzas,imam i fijesticu nebi je dao nema tih para lutka moja 1987 godiste je 

-
LJUDI OVDE JE REČ O DIZEL MOTORU!!! 

- kale
- Poruka: 106
- Član foruma od: subota, 19. feb. 2011. u 20:37h
Čeda piše:LJUDI OVDE JE REČ O DIZEL MOTORU!!!

- fancy
- Poruka: 2265
- Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
- Kontakt:
Pa što ne kažeš odma' - zato ti i smrdiČeda piše:LJUDI OVDE JE REČ O DIZEL MOTORU!!!

...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X
- popovicvl
- Poruka: 5660
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Problem je u katalizatoru.kale piše:poz drustvo evo citam i reko samo da javim da i meni na autu mondeo 1994god 2.0 16v smrdi iz auspuha stipa za oci to je kad na benzin vozim tj nemoze ni da se vozi jer trokira nesto ko da jedan klip neradi a na leru perfektno radi a na plin ekstra i nesmrdi nista,ja otiso ocistili mi dizne al opet isto ma uzas,imam i fijesticu nebi je dao nema tih para lutka moja 1987 godiste je
Ja sam pre neki dan na nekoj pumpi sipao BMB95 jer nije bilo EURO BMB95 i kad sam stigao kuci osetim ostar miris spaljenog sumpora. Nije me mrzelo da skoknem do pumpe dosuo 10 l EURO BMB95, prosao krug po gradu i vratio se i nista. Probaj da sipas EURO BMB95. Ja uvek sipam EURO BMB95 jer za razliku od 3 dinara necu se trujem, a motor bolje radi, ne tripujem se. Dugo nisam sipao BMB95, i bas primetim u leru da motor radi mirno i onda dobije sitnu trzalicu na svakih 10 sek. Normalan covek to ne bi primetio, ali ja sam uvezbao uho na mojoj masini i to primetim, a sad sam primetio i taj smrad. Dok radi na EURO BMB95 ima ujednacen zvuk, bez tih sitnih trzalica i bez smrada.
Svi problemi pocinju od loseg goriva i rupa po putu.