Remap (Chip tuning) za Fordove by BokiRS
- BokiRS
- Neizleciv
- Poruka: 4457
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 08:18h
Re: Remap (Chip tuning) za Fordove by BokiRS
ne radim nista oko dizni.
ako je sve na autu u redu bice u redu i posle cipa.
ako je sve na autu u redu bice u redu i posle cipa.
Chip tuning za Ford-ove
viewtopic.php?f=94&t=19067
- popovicvl
- Poruka: 5650
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Ako je motor mehanicki ispravan, mislim i na turbinu, pumpu i dizne, nije bitno da li motor ima 50 ili 300k km. Ako neko ima auto sa 50k km misli da moze sigurno da se chipa, e pa moze K.
- Tiler
- Poruka: 973
- Član foruma od: ponedeljak, 11. maj 2015. u 08:48h
Mislim da je red da se i ovdje podijele moji utisci oko obavljenog remapa:
Prije nekih 10 dana uz pomoć internacionalne ekipe ljudi koji znaju šta rade izvršen je remap na mom Focusu, te je od 90 KS i 215 Nm obrtnog momenta pretvoren u motor od 120 KS i 275 Nm ( plus minus 5 % ) ... Nakon par dana dok su se svi senzori uskladili sa novom mapom počeli smo se malo vozati okolo da probamo kako to ide... Turbo rupa je nestala , krivulja snage motora je fino ispeglana... prva, druga i treća brzina su dobile više snage i malo pojačanu potrošnju , ali sada imam situaciju da točkovi proklizavaju dok se vozim uzbrdo i u drugoj pritisnem gas u pod... četvrta i peta su dobile više momenta, pa tako sada četvrta već od 55 km/h ravnomjerno ubrzava do 120 km/h dok je prijašnji raspon bio od 60 do 90 km/h... peta kada uzme na 90 ne pušta ubrzanje sve do 180 km/h kada se aktivira blokada... Za razliku od fabričkih motora koji dadnu navalu snage na 1900 - 2200 obrtaja ovde to nije slučaj, već se snaga osjeti cijelim rasponom obrtaja... Nakon ovih provjera odlučio sam se za provjeru potrošnje goriva...
Relacija je izabrana na način da sadrži sve vrste puteva prema slijedećem:
U polasku:
Travnik - Turbe - prevoj Komar
Prevoj Komar - Donji Vakuf - Bugojno - Gornji Vakuf
Gornji Vakuf - prevoj Makljen - Prozor - Jablanica
Jablanica - Mostar - Čapljina - Metković
Prelazak granice čekanje 10 min...
Metković - Opuzen - Klek
U povratku:
Klek - Opuzen - Metković
čekanje kod granice 10 min...
polukružno nazad u Metković
Vid - Granični prelaz Prud - Ljubuški
Ljubuški - Trebižat - Čapljina
Čapljina - Mostar - Jablanica
Jablanica - Konjic - prevoj Ivan Sedlo ( Bradina) - Sarajevo Mostarsko raskrsce
Sarajevo loko ( Otoka kafa kod prijatelja)
Sarajevo Loko - Autoput Sarajevo - Lašva
Lašva - Kaonik - Vitez - Travnik
Ukupno pređeno 555 km
Provjereno metodom dolijevanja goriva i potvrđen podatak BC kao tačan.
Na ovoj relaciji prije remapa sam obično normalnom vožnjom postizao 3,8 lit/100 km
Minimalna brzina je bila 40 km/h kroz naselja a maksimalna brzina je bila 140 na autoputu... Inače cijelo vrijeme sam se kretao za oko 10 km/h više nego što su znakovi ograničenja, osim kroz krivine gdje se znalo proći i 20 km/h brže... Zaboravio sam navesti da smo na izlazu iz Mostara čekali u kolini desetak minuta radi sudara negdje ispred nas i da su u vozilu bila dva putnika ukupno prosječne težine...
Rezultat mjerenja:

Za sada izuzetno zadovoljan... Boki RS i Romano hvala na dobro obavljenom poslu...
Prije nekih 10 dana uz pomoć internacionalne ekipe ljudi koji znaju šta rade izvršen je remap na mom Focusu, te je od 90 KS i 215 Nm obrtnog momenta pretvoren u motor od 120 KS i 275 Nm ( plus minus 5 % ) ... Nakon par dana dok su se svi senzori uskladili sa novom mapom počeli smo se malo vozati okolo da probamo kako to ide... Turbo rupa je nestala , krivulja snage motora je fino ispeglana... prva, druga i treća brzina su dobile više snage i malo pojačanu potrošnju , ali sada imam situaciju da točkovi proklizavaju dok se vozim uzbrdo i u drugoj pritisnem gas u pod... četvrta i peta su dobile više momenta, pa tako sada četvrta već od 55 km/h ravnomjerno ubrzava do 120 km/h dok je prijašnji raspon bio od 60 do 90 km/h... peta kada uzme na 90 ne pušta ubrzanje sve do 180 km/h kada se aktivira blokada... Za razliku od fabričkih motora koji dadnu navalu snage na 1900 - 2200 obrtaja ovde to nije slučaj, već se snaga osjeti cijelim rasponom obrtaja... Nakon ovih provjera odlučio sam se za provjeru potrošnje goriva...
Relacija je izabrana na način da sadrži sve vrste puteva prema slijedećem:
U polasku:
Travnik - Turbe - prevoj Komar
Prevoj Komar - Donji Vakuf - Bugojno - Gornji Vakuf
Gornji Vakuf - prevoj Makljen - Prozor - Jablanica
Jablanica - Mostar - Čapljina - Metković
Prelazak granice čekanje 10 min...
Metković - Opuzen - Klek
U povratku:
Klek - Opuzen - Metković
čekanje kod granice 10 min...
polukružno nazad u Metković
Vid - Granični prelaz Prud - Ljubuški
Ljubuški - Trebižat - Čapljina
Čapljina - Mostar - Jablanica
Jablanica - Konjic - prevoj Ivan Sedlo ( Bradina) - Sarajevo Mostarsko raskrsce
Sarajevo loko ( Otoka kafa kod prijatelja)
Sarajevo Loko - Autoput Sarajevo - Lašva
Lašva - Kaonik - Vitez - Travnik
Ukupno pređeno 555 km
Provjereno metodom dolijevanja goriva i potvrđen podatak BC kao tačan.
Na ovoj relaciji prije remapa sam obično normalnom vožnjom postizao 3,8 lit/100 km
Minimalna brzina je bila 40 km/h kroz naselja a maksimalna brzina je bila 140 na autoputu... Inače cijelo vrijeme sam se kretao za oko 10 km/h više nego što su znakovi ograničenja, osim kroz krivine gdje se znalo proći i 20 km/h brže... Zaboravio sam navesti da smo na izlazu iz Mostara čekali u kolini desetak minuta radi sudara negdje ispred nas i da su u vozilu bila dva putnika ukupno prosječne težine...
Rezultat mjerenja:

Za sada izuzetno zadovoljan... Boki RS i Romano hvala na dobro obavljenom poslu...
Noć je doba u kojem i tri tačke imaju smisla...
-----------------------------------------------------------------------------
Ford Focus MK1 1.8 TDDi
Ford Focus MK1 FL 1.8 TDCi
Ford Focus MK2 FL 1.6 TDCi
Ford Mondeo MK4 FL 1.6 TDCi
-----------------------------------------------------------------------------
Ford Focus MK1 1.8 TDDi
Ford Focus MK1 FL 1.8 TDCi
Ford Focus MK2 FL 1.6 TDCi
Ford Mondeo MK4 FL 1.6 TDCi
- FM III
- Vremenski policajac
- Poruka: 8365
- Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h
Dobro došao u klub povećane ergele 

Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp
- BokiRS
- Neizleciv
Shelby je danas dobio utesnu nagradu u vidu remapa posto je imao najslabije vreme na stazi na okupljanju na Adi Huji.
Chip tuning za Ford-ove
- darko darko
- Poruka: 3890
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h
sledeci skup se organizuje trka puzeva .............
- Dalmatinac
- Poruka: 1257
- Član foruma od: subota, 27. jul 2013. u 13:55h
- Kontakt:
Covece budes zadnji dobijes najbolju nagradu
Mora da je vozio pod rucnom namerno 

- darko darko
pa nisu znali koja je nagrada za zadnje mesto, bio bi haos da su saznali, u prevodu us***lo ga!
- Dalmatinac
- Kontakt:
Bilo bi voznje u rikverc 

- BokiRS
- Neizleciv
Sledeci put nece biti za poslednjeg 

Chip tuning za Ford-ove
- darko darko
Boki racunaj na mene, ja samo moram da odradim neke stvari pa onda! Nemoj da me zaboravis!
- miki89
- Poruka: 23
- Član foruma od: četvrtak, 28. maj 2015. u 08:21h
Dragi prijatelji, od skoro sam vlasnik ford focusa mk1 2002 tdci.. I stvarno sam odusevljen fordicem i bas je lepo ocuvan i ima lepu opremu (Ghia).. Sad interesuje me chip ali me malo i strah. Auto mi je stvarno dobar i sve radi na njemu , chipnuo bi ga ali me malo strah sta ce biti sa zamajcem, turboom, diznama, bosh pumpom i tako to..plasim se da se ne sje*u. Pa jel ima neko iskustva sa ovim modelom i motorom kad je chip u pitanju koliko utice na te stvari? znaci moj je 1.8 tdci 115ks.. i ne prelazim nesto puno oko 7000-10000 godisnje.. Pozdrav
- popovicvl
Pumpa, dizne i zamajac ce se sjebati i bez cipovanja. Ako te interesuje ova zabava, cipuj.
Nakon remapa, dijagnostika ce pokazati da li je sve u zeleno i teraj brzo pa polako.
Za dobar tuning turbo dizela, izbij katalizator da moze turbina da se hladi i zatvori EGR da se ista ne krmaci od garezi.
Nakon remapa, dijagnostika ce pokazati da li je sve u zeleno i teraj brzo pa polako.
Za dobar tuning turbo dizela, izbij katalizator da moze turbina da se hladi i zatvori EGR da se ista ne krmaci od garezi.
- miki89
znam da ce se sjebati isto, samo me interesuje koliko ce brze ovako doci do toga? da navedem da stvarno vozim mirno..sto bi se reklo ne manijacim..alivolim neki put da osetim obrtni moment..
egr mi je zatvoren.. akatalizator je bukvalno kao nov..skido sam ga i nije bilo potrebe da se izbija jel stvarno je cist i onda me je majstor savetovao da to ne radim jer nije potrebno uopste.. 

- darko darko
kazu da je za dizne bolje cip kada sam ja pitao branka tadica, zamajac ako se dobro odradi nema problma, mozda ranije crkne ako je nacet, a nemora da znaci! Katalizator ili cuvaj ili prodaj, ja za moj mogu da dobijem 200 evra bez ruku! Motor nemoj ni da pitas i za turbinu, to nema nikakvih problema! Boki je studirao fordove, tako da je topla preporuka za njega!
- popovicvl
To zavisi od tebe. Kod mene je auto 45k km nacipovan, nisam dirao turbinu, dizne, pumpu, zamajac. Doce i one na red, sa ili bez cipa.miki89 piše:znam da ce se sjebati isto, samo me interesuje koliko ce brze ovako doci do toga?
Poslednja izmena: popovicvl, na dan nedelja, 21. jun 2015. u 10:58h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- miki89
jel mozes da mi objasnis iz kog razloga je za dizne bolji cip? izvini nov sam u ovome pa mozda imam dosta pitanja od kojih su neka mozda i glupa..
nadam se da oprastate..
btw hvala vam na brzim odg.. 

- darko darko
ne znam, ja kada sam radio dizne, pitao sam dali sme cip, kaze da je pozeljno, pozeljno je i da vozis ostrije, sto nemam pojma! To su reci bosiste koji je radio delphi branka tadica!
- st 220
- Poruka: 675
- Član foruma od: nedelja, 8. maj 2011. u 15:21h
Pa da lepo legnu kodovi na dizne 

- Dalmatinac
- Kontakt:
Kako mozes da dobijes toliko za katalizator, o njemu pricas? Meni je izbio sace i naplatio 1000 rsd a sace je ko zna gdedarko darko piše:kazu da je za dizne bolje cip kada sam ja pitao branka tadica, zamajac ako se dobro odradi nema problma, mozda ranije crkne ako je nacet, a nemora da znaci! Katalizator ili cuvaj ili prodaj, ja za moj mogu da dobijem 200 evra bez ruku! Motor nemoj ni da pitas i za turbinu, to nema nikakvih problema! Boki je studirao fordove, tako da je topla preporuka za njega!

- darko darko
Znam i ja sam tako na mondeu isto! Dobro meni je to sve izgorelo na mondeu, spalio sam katalizator!
Neznam, tako su mi rekli u mercedes klubu, da ima dva i da on tesko funkcionise bez njega, ima neku sondu koja ide posle katalizatora! Pa cak i ako treba da ga kupis i vise
Neznam, tako su mi rekli u mercedes klubu, da ima dva i da on tesko funkcionise bez njega, ima neku sondu koja ide posle katalizatora! Pa cak i ako treba da ga kupis i vise

- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
- Poruka: 3609
- Član foruma od: utorak, 4. avg. 2009. u 04:45h
Nije svaki katalizator sa istom cenom, cini mi se da ima oznaka na njemu i po tome se odredjuje cena.
Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
-
- Poruka: 2148
- Član foruma od: utorak, 13. okt. 2009. u 12:24h
Taj tvoj je vredeo u najgorem slucaju 100-120eurDalmatinac piše:Kako mozes da dobijes toliko za katalizator, o njemu pricas? Meni je izbio sace i naplatio 1000 rsd a sace je ko zna gdedarko darko piše:kazu da je za dizne bolje cip kada sam ja pitao branka tadica, zamajac ako se dobro odradi nema problma, mozda ranije crkne ako je nacet, a nemora da znaci! Katalizator ili cuvaj ili prodaj, ja za moj mogu da dobijem 200 evra bez ruku! Motor nemoj ni da pitas i za turbinu, to nema nikakvih problema! Boki je studirao fordove, tako da je topla preporuka za njega!

Lepo ce se ovajde majstori...
- popovicvl
Kad se izbije sace ne vredi nista, a ako se sece u komadu onda vec moze i lova da kane.
- milan_gt
- Poruka: 11706
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
naravno da isto vredi izbijeno sace, samo sto onaj ko ti izbija taj i kupi jer zna sa cega je izbijeno