Poruka
od Talladega_500 » nedelja, 27. dec. 2020. u 03:33h
Na tu listu mozes da dodas i #4, a to je da je Chase Elliott dominantan na takvim stazama, a on je ubedljivo najpopularniji vozac.
Razumem ja zasto prave izmene, ali mislim da ce jos vise gubiti ljubitelje onih koji vole specificno NASCAR. Jer ako uvedu moderne detalje na aute i ako uvedu toliko trka na neovalnim stazama - sta je onda tu jos NASCAR? To je prakticno trkanje kao u IMSA, Trans Am i slicnim serijama, samo nesto drugaciji auti. Pa ja sam poceo da pratim NASCAR bas zbog ovala gde mi se dopadalo non-stop prestizanje i dueli umesto da gledam neovalne trke gde se jure po 30 krugova bez da iko ikoga prestigne. Ako izbace ono sta cini NASCAR NASCAR-om, zasto bi onda ljubitelji NASCAR-a ostali uz NASCAR?
E sad, istina je da je popularnost jako opala u zadnjih 10-ak godina, ali tu je kriv sam NASCAR, jer Brian France ne ume da bude vodja. Eliminisao je mnoge popularne staze (pre svega North Wilkesboro) jer je hteo da se trka samo na stazama na kojima je NASCAR vlasnik, pa tako France se radije trka 2 puta godisnje na polupraznoj Atlanti ili Pocono nego da ide tamo gde ce biti raspordato. Sad su banovali confederate zastave, podrzavaju Bubbu za ono sta radi, a nema ni mladih vozaca koji bi uspesno zamenili veterane ... NASCAR je toliko pokusavao da gura Danicu, Dillona i slicne, a zanemario legende na kraju karijere kao sto su Kenseth, Biffle i slicni. Uveli su playoff koji svi mrze, ukljucujuci i one ciji su vozaci osvojili titule bas zbog playoffa.
Jednostavno, NASCAR pokusava da privuce neku novu bazu navijaca koji nikada ranije nisu pratili NASCAR (i pitanje je hoce li ikada opet), a sa druge strane zanemaruju svoje verne navijace zbog kojih danas i postoje.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.
“Normal" is just a setting on your dryer.