Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

2025. sezona

Odgovori
Talladega_500
Yankee
Poruka: 13511
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h

Re: 2025. sezona

Poruka od Talladega_500 » utorak, 11. feb. 2025. u 21:24h

kyle piše:
utorak, 11. feb. 2025. u 21:12h
tako ide tale. dok još vredi nešto daj da prodam.
Ma daj, kod tebe svaka promena znaci "u problemu su". Tako si pricao za razne timove (od cega su neki veliki) da su u problemu samo zato sto bi izgubili sponzora ili slicno.

Ljudi prodaju biznise iz mnogih razloga. Cesto se zasite odredjenog biznisa i hoce da uloze novac u nesto drugo - to ne znaci da je biznis u problemu.

Jasno je da sadasnji clanovi porodice France nemaju onaj duh i zelju da vode NASCAR kao sto su imali Bill France i Bill France Jr. Cak ni Brian France nije imao takvu zelju iako je bio aktivan u vodjenju, ali od kada se on povukao sa pozicije (zbog problema sa alkoholom), porodica France uopste nije vise aktivna. Pa zasto u takvim uslovima zadrzati biznis ako mogu da prodaju za velike pare?
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

“Normal" is just a setting on your dryer.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 12. feb. 2025. u 00:26h

Helio Castroneves za Daytonu 500.

Slika
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 12. feb. 2025. u 03:56h

Izgleda da je William Byron maznuo sponzora od Spirea.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 12. feb. 2025. u 17:56h

Slobodna voznja jutros.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 12. feb. 2025. u 20:57h

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 13. feb. 2025. u 03:56h

Prvo pa musko - Chase Briscoe na pol poziciji za Daytonu 500 u svojoj prvoj trci sa Joe Gibbs Racing. Rekoh ja da je Ford izgubio velikog vozaca. Austin Cindric na drugom mestu.

Veceras su se na vreme kvalifikovali Martin Truex Jr i Jimmie Johnson.

Preostala 2 slobodna mesta ce biti poznata sutra posle Duela 1 i 2.

Ovo je inace prvi put u istoriji da je Toyota na pol poziciji za Daytonu 500.

Slika

kyle
Poruka: 2329
Član foruma od: petak, 9. feb. 2018. u 15:06h

Poruka od kyle » četvrtak, 13. feb. 2025. u 13:01h

tale pol pozicija u nascaru a pogotovo na dejtoni je ravna nuli.
Nascar champion '21

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 13. feb. 2025. u 14:17h

kyle piše:
četvrtak, 13. feb. 2025. u 13:01h
Da je Chastain na pol poziciji, pricao bi drugu pricu. ;)

Impresivno je da je Briscoe nadmasio ne samo najbolje Toyotine vozace u istom autu (Hamlin, Bell, Reddick), vec je nadmasio sve i jedan Hendrick, sto malo kome ide za rukom.

Briscoe je uvek bio fantastican vozac, ja ga pratim jos od ARCA dana, preko Truck i Xfinity i na kraju Cup. Imao je tu nesrecu da je stigao u SHR bas u vreme kada je tim bas poceo da se muci, ali da je bio u SHR u vreme kada su bili jedan od boljih timova - Briscoe bi konkurisao za titulu. Ocekujem da ce pobediti 2-3 trke ove sezone i plasirati se minimalno u round of 8.

Slika

kyle

Poruka od kyle » četvrtak, 13. feb. 2025. u 15:26h

Talladega_500 piše:
četvrtak, 13. feb. 2025. u 14:17h
kyle piše:
četvrtak, 13. feb. 2025. u 13:01h
Da je Chastain na pol poziciji, pricao bi drugu pricu. ;)
hehe neverovatan si :) ajmo ovako, kad si me čuo da sam rekao da je pol bitan u nascaru? zar se ne sećaš kad sam rekao da u nascaru možeš startovati poslednji i pobediti
Nascar champion '21

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 13. feb. 2025. u 15:41h

kyle piše:
četvrtak, 13. feb. 2025. u 15:26h
hehe neverovatan si :) ajmo ovako, kad si me čuo da sam rekao da je pol bitan u nascaru? zar se ne sećaš kad sam rekao da u nascaru možeš startovati poslednji i pobediti
Nije niko rekao da je pol bitan (ni ti ni ja). Samo da je Chastain na pol poziciji na Daytoni znam da bi ga hvalio kako je super vozac kome je samo potreban Hendrickov auto da se plasira u playoffs hehe

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 13. feb. 2025. u 18:41h

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 14. feb. 2025. u 04:17h

Bubba Wallace pobedio Duel 1, za Daytonu 500 se kvalifikovao Justin Allgaier (prva Cup trka za Dale Jr-a).

Austin Cindric pobedio Duel 2, za Daytonu 500 se kvalifikovao Corey LaJoie.

Helio Castroneves opstao celih 13 krugova pre nego sto se slupao. ;) Posto se nije kvalifikovao na vreme ili preko Duela, Castroneves se kvalifikovao na proviziju zbog specijalne pozivnice - u sustini, to znaci da ce Daytona 500 imati 41 vozaca.

Za Daytonu 500 se nisu kvalifikovali Anthony Alfredo, BJ McLeod, Chandler Smith i JJ Yeley.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 14. feb. 2025. u 14:21h

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 14. feb. 2025. u 17:24h

Dosta buke na netu zbog odluke NASCAR-a da sinoc u Duelu 2 zovu caution pred samu finis liniju.

Jeste da se desio sudar u pozadini, ali vozaci su buvaklno bili pred samu finis liniju, nije bilo potrebe za cautionom.

Zbog toga je pobedio Cindric umesto Jonesa - jer je Cindric vodio u momentu kada je zuta zastava podignuta, iako je Jones posle toga prvi prosao kroz finis liniju.

Slika

kyle

Poruka od kyle » petak, 14. feb. 2025. u 18:11h

Talladega_500 piše:
petak, 14. feb. 2025. u 17:24h

Zbog toga je pobedio Cindric umesto Jonesa - jer je Cindric vodio u momentu kada je zuta zastava podignuta, iako je Jones posle toga prvi prosao kroz finis liniju.

koje sranje ne mogu da verujem šta su uradili. pazi ja pogledao finiš i lego da spavam, i sad čitam drugi pobednik. e Je*o me nascar :mad:
Nascar champion '21

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 14. feb. 2025. u 19:24h

Pitbull vise nema nikakve povezanosti sa Trackhouse.

Nesto crno se desava u timu kad ovakva vest stize samo 2 dana pred pocetak nove sezone, plus ovo "terminate the partnership effective immediately" govori da se nisu razisli u najboljim okolnostima.

Slika

kyle

Poruka od kyle » petak, 14. feb. 2025. u 19:33h

nascar kriza
ne bi me čudilo da za koju godinu svi prenosi budu na nacionalnoj tv kao sada indycar što je rešio sa FOX-om da bi povratio gledanost
Nascar champion '21

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 14. feb. 2025. u 20:16h

Opet ti o krizi svaki put kad se neka promena desi hehe

Ja se necu protiviti ako sve trke budu na nacionalnoj televiziji. Necu vise morati da placam kablovsku i od ove sezone i Amazon.

kyle

Poruka od kyle » petak, 14. feb. 2025. u 20:36h

Talladega_500 piše:
petak, 14. feb. 2025. u 20:16h
Opet ti o krizi svaki put kad se neka promena desi hehe
a sa čime je povezano evo ti mi reci
evo ti primer. zašto u f1 sada svi žele? a u nascaru malo po malo pa čujemo kako prodaju ili nameravaju prodati svoj deo.
Nascar champion '21

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 14. feb. 2025. u 21:16h

kyle piše:
petak, 14. feb. 2025. u 20:37h
Ulozio je pare kada je tim osnovan i sada zeli da ih unovci. NASCAR je za Pitbulla bio poslovna investicija, nista vise, on sigurno nije dosao u NASCAR zbog ljubavi prema sportu (kad si ga zadnji put video na trci?).

Sada kada se tim izgradio i postao daleko vredniji, prodao je svoj udeo u firmi i debelo zaradio na tome.
kyle piše:
a u nascaru malo po malo pa čujemo kako prodaju ili nameravaju prodati svoj deo.
Za koji NASCAR tim si cuo kako prodaju ili nameravaju prodati svoj deo? Desilo se sa SHR jer je Tony Stewart zeleo da ide u NHRA. Ko jos?

kyle

Poruka od kyle » petak, 14. feb. 2025. u 23:31h

Talladega_500 piše:
petak, 14. feb. 2025. u 21:16h
kyle piše:
Ulozio je pare kada je tim osnovan i sada zeli da ih unovci. NASCAR je za Pitbulla bio poslovna investicija, nista vise, on sigurno nije dosao u NASCAR zbog ljubavi prema sportu (kad si ga zadnji put video na trci?).

Sada kada se tim izgradio i postao daleko vredniji, prodao je svoj udeo u firmi i debelo zaradio na tome.
da ali što baš sada tale, što nije ostao duže? e jer vrednost nascara pada
kyle piše:
a u nascaru malo po malo pa čujemo kako prodaju ili nameravaju prodati svoj deo.
Za koji NASCAR tim si cuo kako prodaju ili nameravaju prodati svoj deo? Desilo se sa SHR jer je Tony Stewart zeleo da ide u NHRA. Ko jos?
pa i ovaj precednik nascara što hoće prodati deo
Tale, evo jedno pitanje. Zašto veliki sponzori odlaze?
Nascar champion '21

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 14. feb. 2025. u 23:43h

kyle piše:
petak, 14. feb. 2025. u 23:33h
Kad prodao da prodao ti bi pricao da se NASCAR raspada hehe. Kao sto rekoh, Pitbull je bio obican investitor, dosao je godinu dana nakon sto je tim osnovan, otisao sada. Mozda misli da je vrednost tima na maksimumu sada, a mozda samo hoce da ide u drugom poslovnom pravcu.

Ajde da se vodimo suprotnom logikom - zasto je Michael Jordan ulozio toliko novca u NASCAR ako vrednost pada? Zasto su se 23XI, Front Row, Roush, Trackhouse, itd prosirili sa 2 na 3 tima ovo leto ako vrednost pada? Zasto se Red Bull vraca u NASCAR?
pa i ovaj precednik nascara što hoće prodati deo
Ni ti ni ja ne znamo zasto to radi. Mozda ima neki drugi biznis koji posluje lose pa mu trebaju pare. Mozda hoce da ulozi u neki drugi biznis. Razloga moze biti milion.
Tale, evo jedno pitanje. Zašto veliki sponzori odlaze?
Amerika je u krizi godinama, a sad je jos gora pozicija od kada je Trump postao predsednik. Sponzori odlaze jer lose posluju i nemaju novca da trose na NASCAR. Nije da sponzori odlaze iz NASCAR-a i idu u neko drugo takmicenje - vec se potpuno povlace kao sponzori.

Eto uzmi FedEx na primer - nije FedEx otisao jer misli da je NASCAR losa investicija pa hoce da u nekom drugom auto sportu da uloze novac, vec se FedEx potpuno povukao kao sponzor iz svakog takmicenja.

kyle

Poruka od kyle » subota, 15. feb. 2025. u 00:35h

Talladega_500 piše:
petak, 14. feb. 2025. u 23:43h
kyle piše:
petak, 14. feb. 2025. u 23:33h
Kad prodao da prodao ti bi pricao da se NASCAR raspada hehe. Kao sto rekoh, Pitbull je bio obican investitor, dosao je godinu dana nakon sto je tim osnovan, otisao sada. Mozda misli da je vrednost tima na maksimumu sada, a mozda samo hoce da ide u drugom poslovnom pravcu.

Ajde da se vodimo suprotnom logikom - zasto je Michael Jordan ulozio toliko novca u NASCAR ako vrednost pada? Zasto su se 23XI, Front Row, Roush, Trackhouse, itd prosirili sa 2 na 3 tima ovo leto ako vrednost pada? Zasto se Red Bull vraca u NASCAR?
tale mene stvarno mrzi da pričam o ovome kad je opšte poznato da je nascar u televizijskom opadanju već izvestan broj godina. mislim da su i učestala menjanja pravila za to kriva. te ova tužba koju je Jordan pokrenuo sve to šteti ugledu i reputaciji.

Amerika je u krizi godinama, a sad je jos gora pozicija od kada je Trump postao predsednik. Sponzori odlaze jer lose posluju i nemaju novca da trose na NASCAR. Nije da sponzori odlaze iz NASCAR-a i idu u neko drugo takmicenje - vec se potpuno povlace kao sponzori.

Eto uzmi FedEx na primer - nije FedEx otisao jer misli da je NASCAR losa investicija pa hoce da u nekom drugom auto sportu da uloze novac, vec se FedEx potpuno povukao kao sponzor iz svakog takmicenja.
pa izlaze jer kako se smanjuje gledanost i njihov deo se smanjuje. tj. taj marketing koliko ljudi vidi njihovu reklamu. i onda ne dobiju za uloženo.
Nascar champion '21

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » subota, 15. feb. 2025. u 02:00h

kyle piše:
subota, 15. feb. 2025. u 00:35h
tale mene stvarno mrzi da pričam o ovome kad je opšte poznato da je nascar u televizijskom opadanju već izvestan broj godina. mislim da su i učestala menjanja pravila za to kriva.
Cak i sa padom gledanosti u poredjenju sa zlatnim vremenima, NASCAR je i dalje ubedljivo najveci auto-moto sport u Americi.

Dalje, gledanost NASCAR-a je prosle godine bila najveca od 2017. sezone tako da nije istina da je u "televizijskom opadanju vec izvestan broj godina".

Pitbull je dosao u NASCAR 2021. godine i ove godine prodao svoj udeo u timu. Tako da ako bi pratili tvoju logiku "NASCAR je u krizi jer je Pitbull prodao svoj deo u timu" - pa NASCAR je bio u daleko goroj poziciji kada je Pitbull dosao.

Slika
te ova tužba koju je Jordan pokrenuo sve to šteti ugledu i reputaciji.
NASCAR je sam kriv za tu tuzbu i tuzba je u svakom pogledu bila osnovana, sto potvrdjuje da 23XI i Front Row pobedjuju na sudu.
pa izlaze jer kako se smanjuje gledanost i njihov deo se smanjuje. tj. taj marketing koliko ljudi vidi njihovu reklamu. i onda ne dobiju za uloženo.
Cekaj minut - zasto se Red Bull vraca ako je tako? Zasto FedEx nije napustio NASCAR 2019. godine kada je gledanost bila daleko niza nego sto je slucaj danas? Zasto UPS nema pad zarade kao FedEx ako vec tvrdis da je FedExu opala zarada zbog slabije popularnosti NASCAR-a? Zasto FedEx nije otisao da reklamira u neku drugu seriju?

kyle

Poruka od kyle » subota, 15. feb. 2025. u 08:56h

gledao sam jedan video koliko je sponzora otišlo iz indycara i nascara, velikih sponzora, tako da ako to pronađem stavljam ovde

3 major sponsors who left NASCAR in 2024 ft. GEICO
https://www.sportskeeda.com/nascar/3-ma ... 4-ft-geico
Nascar champion '21

Odgovori

Povratak na „Nascar“