2027. sezona
- Talladega_500
- Yankee
- Poruka: 15613
- Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h
Re: 2027. sezona
15 od tih 18 pobeda u 2007. sezoni su stigle od Johnsona i Gordona. Poenta je da nisu smetali jedan drugom. Ako jedan zavrsi kao 1., a drugi kao 2., to ne znaci da je jedan ostetio drugoga - nije ovo F1 gde je razlika u poenima izmedju 1. i 2. ogromna.
U 2012. sezoni Hendrick kao tim jeste bio slabiji, ali iz drugog razloga - resili su se Kyle Buscha da dovedu Juniora i Kahnea samo da prodaju majice, plus je Gordon bio 5 godina stariji i imao probleme u ledjima. Pa Jimmie je bio na pragu da osvoji titulu u 2012. sezoni - zajebalo ga je sto je u zadnje 2 trke prvo imao otkazivanje motora u predzadnjoj trci, a onda i sudar u finalu. Sve to ne bi imalo nikakve veze sa Keselowskim kao potencijalnim vozacom Hendricka.
U 2012. sezoni Hendrick kao tim jeste bio slabiji, ali iz drugog razloga - resili su se Kyle Buscha da dovedu Juniora i Kahnea samo da prodaju majice, plus je Gordon bio 5 godina stariji i imao probleme u ledjima. Pa Jimmie je bio na pragu da osvoji titulu u 2012. sezoni - zajebalo ga je sto je u zadnje 2 trke prvo imao otkazivanje motora u predzadnjoj trci, a onda i sudar u finalu. Sve to ne bi imalo nikakve veze sa Keselowskim kao potencijalnim vozacom Hendricka.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.
“Normal" is just a setting on your dryer.
- Boss
- Poruka: 3608
- Član foruma od: petak, 9. feb. 2018. u 15:06h
Priprema se teren za Dodge i Hondu
NASCAR also introduced testing guidelines for prospective new manufacturers.
A maximum of three tests for new OEMs, with each test limited to a maximum of three affiliated organizations with two vehicles each
Tests must be a maximum of two consecutive days each
Tests to be completed by March 1
Tests prohibited at tracks that have been repaved, are new to the schedule, or that will host events within 60 days of the test session
What exactly is a new OEM?
“An OEM may be considered a New OEM if it has not competed in the Series during the previous five racing seasons.”
This is an important distinction for the Dodge brand, which last competed in the Cup Series in 2012 but is nearing a return with its fellow Stellantis owned RAM brand racing in the Truck Series next year.
But Honda also has an offer on the table it is mulling to join the Cup Series as well.

RFK Dodge
Trackhouse Racing has come up as a possible landing spot if Honda joins NASCAR, a move that officials say is reportedly getting close.
https://www.sportskeeda.com/nascar/news ... ins-nascar

NASCAR also introduced testing guidelines for prospective new manufacturers.
A maximum of three tests for new OEMs, with each test limited to a maximum of three affiliated organizations with two vehicles each
Tests must be a maximum of two consecutive days each
Tests to be completed by March 1
Tests prohibited at tracks that have been repaved, are new to the schedule, or that will host events within 60 days of the test session
What exactly is a new OEM?
“An OEM may be considered a New OEM if it has not competed in the Series during the previous five racing seasons.”
This is an important distinction for the Dodge brand, which last competed in the Cup Series in 2012 but is nearing a return with its fellow Stellantis owned RAM brand racing in the Truck Series next year.
But Honda also has an offer on the table it is mulling to join the Cup Series as well.

RFK Dodge
Trackhouse Racing has come up as a possible landing spot if Honda joins NASCAR, a move that officials say is reportedly getting close.
https://www.sportskeeda.com/nascar/news ... ins-nascar

Best finish: 2nd (2022)
- Talladega_500
- Yankee
Sportskeeda je jel bese indijski sajt (negde iz Azije u svakom slucaju) koji je poznat kao click-bait. Vole da postavljaju dramaticne naslove da bi se ljudi upecali i kliknuli, a onda kada procitas "vest" vidis da je glupost koja nema veze sa naslovom. Tipa napisu naslov "LeBron James ide u penziju", a onda kada otvoris vidis nesto u stilu "mnogi ljudi misle da je LeBron James star i da bi trebao ici u penziju".
Par puta sam pratio njihovu NASCAR stranicu na Facebook, onda sam ih blokirao kada sam video koje su smece. Ovaj put nisam ni otvorio pricu, dovoljno puta sam se zajebao sto sam kliknuo na njihov link za NBA vesti...
Par puta sam pratio njihovu NASCAR stranicu na Facebook, onda sam ih blokirao kada sam video koje su smece. Ovaj put nisam ni otvorio pricu, dovoljno puta sam se zajebao sto sam kliknuo na njihov link za NBA vesti...
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.
- Boss
NASCAR Rumor: Trackhouse Racing eyes Honda entry in Cup Series
https://www.autoracing1.com/pl/458612/n ... up-series/
evo ti drugi source
It should be noted that IndyCar likely let Honda win just about all the 2025 races, including the Indy 500 and the 2025 championship, in a last ditch desperate effort to get Honda to stay in the series.
evo šta sam ti rekao da penske pušta hondu da pobeđuje.
i treći source
ADAM STERN
Speculation on Commitment: Posts on X by Adam Stern suggest Trackhouse may deliberately wait for Honda to align their NASCAR and MotoGP OEMs, rather than committing to RAM, which lacks the same motorsport synergy.
Former Toyota executive claims Hyundai could be a potential new manufacturer in NASCAR
https://www.on3.com/pro/news/former-toy ... in-nascar/
hjundai je na pragu izlaska iz WRC pa možda se i oni prebace u Nascar
evo ti drugi source
It should be noted that IndyCar likely let Honda win just about all the 2025 races, including the Indy 500 and the 2025 championship, in a last ditch desperate effort to get Honda to stay in the series.
evo šta sam ti rekao da penske pušta hondu da pobeđuje.
i treći source
Speculation on Commitment: Posts on X by Adam Stern suggest Trackhouse may deliberately wait for Honda to align their NASCAR and MotoGP OEMs, rather than committing to RAM, which lacks the same motorsport synergy.
Former Toyota executive claims Hyundai could be a potential new manufacturer in NASCAR
https://www.on3.com/pro/news/former-toy ... in-nascar/
hjundai je na pragu izlaska iz WRC pa možda se i oni prebace u Nascar
- Talladega_500
- Yankee
Isti source:Boss piše: ↑subota, 15. nov. 2025. u 09:24hNASCAR Rumor: Trackhouse Racing eyes Honda entry in Cup Series
evo ti drugi source
"Stewart-Haas Racing (now Ford-aligned) has also surfaced in rumors, but no concrete ties to Honda have been confirmed."
Neko mu je zaboravio reci da Stewart-Haas ne postoji vec godinu dana.
I to je kao ozbiljan source?
Hehe, kad mi napisu "likely"...
Ma ceo tekst je velika AI glupost. Pisu da Trackhouse nece da saradjuje sa Ramom jer "RAM’s focus is initially on the Truck Series, with Cup Series plans not expected until 2027–2028, which may not match Trackhouse’s timeline or goals." Pa sta misle kada ce Honda uci u Cup (ako uopste udje)? Pa Honda treba najaviti minimalno 2-3 godine pre ulaska, sto znaci da Honda nece uci pre 2028-2029 - znaci tek posle Rama/Dodgea.
Sve samo spekulacije. Bukvalno prva rec je "speculation" hehe. Ljudi preseljavaju Trackhouse kod drugih proizvodjaca kao da je gotova stvar, ne znam zasto ljudi misle da ce se Chevrolet tek tako odreci Trackhousea. Pa Trackhouse je ove godine pobedio 6 trka - samo su Hendrick i Gibbs pobedili vise.Speculation on Commitment: Posts on X by Adam Stern suggest Trackhouse may deliberately wait for Honda to align their NASCAR and MotoGP OEMs, rather than committing to RAM, which lacks the same motorsport synergy.
- Boss
pa onda ni Roush ne postoji jer je to sada RFKTalladega_500 piše: ↑subota, 15. nov. 2025. u 15:36hIsti source:Boss piše: ↑subota, 15. nov. 2025. u 09:24hNASCAR Rumor: Trackhouse Racing eyes Honda entry in Cup Series
evo ti drugi source
"Stewart-Haas Racing (now Ford-aligned) has also surfaced in rumors, but no concrete ties to Honda have been confirmed."
Neko mu je zaboravio reci da Stewart-Haas ne postoji vec godinu dana.
I to je kao ozbiljan source?
Pa ništa nije zvanično. Ko je rekao da je zvanično?Talladega_500 piše: ↑subota, 15. nov. 2025. u 15:36h
Sve samo spekulacije. Bukvalno prva rec je "speculation" hehe. Ljudi preseljavaju Trackhouse kod drugih proizvodjaca kao da je gotova stvar, ne znam zasto ljudi misle da ce se Chevrolet tek tako odreci Trackhousea. Pa Trackhouse je ove godine pobedio 6 trka - samo su Hendrick i Gibbs pobedili vise.
- Talladega_500
- Yankee
Pa nijedni profesionalni mediji i ne oslovljavaju Roush sa tim imenom vise vec pisu RFK.
Ali cak i u tom slucaju je potpuno drugacija situacija - Roush se vremenom prosirio, prvo sa Fenway grupom, onda i sa Keselowskim. Dok je Stewart-Haas nestao tj. ugasen i na temelju tog tima je onda Gene Haas napravio novi tim.
Ali cak i u tom slucaju je potpuno drugacija situacija - Roush se vremenom prosirio, prvo sa Fenway grupom, onda i sa Keselowskim. Dok je Stewart-Haas nestao tj. ugasen i na temelju tog tima je onda Gene Haas napravio novi tim.
- Boss
Ne prijatelju, Roush se smanjio jer pre je imao 5 automobila a sada 3.
Ustvari pošto je RFK 3 vlasnika znači kad bi se delili Roushu bi pripao jedan automobil. Sa 5 na 1.
i onda ti kažeš Penske nije fabrički tim. a Penske ima 3 auta ne deli tim ni sa kim.
Suma sumarum: Roush 1 auto. Penske 3 auta.
RYE Ford. R<Y i F+shell (#22 auto)
- Talladega_500
- Yankee
Roush nikada nije ugasen za razliku od Stewart-Haas. To je cela poenta.
Posto volis Wikipedia, ako ukucas "Roush Racing" dovesce te na stranicu gde se prica o tomu o prvog dana - od kada je bio Roush Racing, pa Roush-Fenway Racing pa danas Roush-Fenway-Keselowski Racing. A ako ukucas "Stewart-Haas Racing" dobices stranicu o tomu koji je nekada postojao i danas vise ne postoji.
Posto volis Wikipedia, ako ukucas "Roush Racing" dovesce te na stranicu gde se prica o tomu o prvog dana - od kada je bio Roush Racing, pa Roush-Fenway Racing pa danas Roush-Fenway-Keselowski Racing. A ako ukucas "Stewart-Haas Racing" dobices stranicu o tomu koji je nekada postojao i danas vise ne postoji.
- Boss
i sad ako dođe Dodge. R se ne pita ako su F i K za Dodge. To je 2 glasa protiv 1.
- Talladega_500
- Yankee
Znaci sad si prestao da pricas da Penske ima 1/4 Roush-Yatesa vec ima "Shell" 1/4?
Stvarno da te nema trebalo bi te izmisliti.
- Boss
a sada gledamo wikiTalladega_500 piše: ↑subota, 15. nov. 2025. u 19:23hRoush nikada nije ugasen za razliku od Stewart-Haas. To je cela poenta.
- Talladega_500
- Yankee
Jel ti stvarno mislis da Brad Keselowski pa i John Henry imaju isti uticaj i "voting power" u RFK-u kao Jack Roush?
Citiram tvoj omiljeni izvor.Boss piše: ↑subota, 15. nov. 2025. u 19:25ha sada gledamo wikiTalladega_500 piše: ↑subota, 15. nov. 2025. u 19:23hRoush nikada nije ugasen za razliku od Stewart-Haas. To je cela poenta.
Posto volis Wikipedia, ako ukucas "Roush Racing" dovesce te na stranicu gde se prica o tomu o prvog dana - od kada je bio Roush Racing, pa Roush-Fenway Racing pa danas Roush-Fenway-Keselowski Racing. A ako ukucas "Stewart-Haas Racing" dobices stranicu o tomu koji je nekada postojao i danas vise ne postoji.![]()
Stewart-Haas je ugasen tim, ne postoji vise. I svaki amater zna da Stewart-Haas nije isto sto i Haas Factory tim - isto kao sto svaki amater zna da Roush i RFK jesu isti tim.
- Boss
- Talladega_500
- Yankee
Kakve veze to ima sa onim ranije napisanim?
Jel Roush/RF/RFK ikada bio ugasen? Nije.
Jel Stewart-Haas bio ugasen? Jeste.
Sta dalje ima da se prica?
- Boss
- Talladega_500
- Yankee
Video od pre 10 godina klinca koji jos nije ni poceo da se brije...
- Boss
The team currently operates out of the same shop Stewart–Haas Racing operated out of prior to its closureTalladega_500 piše: ↑subota, 15. nov. 2025. u 19:26h
Stewart-Haas je ugasen tim, ne postoji vise. I svaki amater zna da Stewart-Haas nije isto sto i Haas Factory tim
Praktično isti tim (isti vlasnik Gene Haas, zadržao #41 auto) iz iste radionice
On September 5, 2025, HFT announced it will switch to Chevrolet in 2026, with a technical alliance with Hendrick Motorsports. This marks Haas' return to Chevrolet after Stewart–Haas Racing switched to Ford in 2017.
još jedan dokaz
Tim se smanjio sa 4 na jedan auto. i Toni Stjuart je izašao. I to je to.

Evo kad je Haas osnovan 2002 isto je bio na jednom autu. Sad se samo resetovao.
- Talladega_500
- Yankee
I sa poslovne strane sve se i dalje vodi kao potpuno drugi tim. Isto kao sto Stewart-Haas se vodio kao drugi tim od ranijeg tima Haas CNC, tako se i danasnji Haas Factory Team vodi kao drugi tim od Stewart-Haas.
I sve to je potpuno nebitno u cinjenici da u novinarskom izvoru koji si ti naveo kao pozudan novinar nije upoznat sa situacijom da danas Stewart-Haas vise ne postoji.
I sve to je potpuno nebitno u cinjenici da u novinarskom izvoru koji si ti naveo kao pozudan novinar nije upoznat sa situacijom da danas Stewart-Haas vise ne postoji.
- Boss
ma nek oni zavode kako hoće. pa zavedeno je i da je honda izašla iz f1 na kraju 2021 a istina je da oni i dalje snabdevaju red bull motorima iz sakure.Talladega_500 piše: ↑subota, 15. nov. 2025. u 20:14hI sa poslovne strane sve se i dalje vodi kao potpuno drugi tim.
- Talladega_500
- Yankee
Imam jednu molbu za tebe - da samo jedan dan ne spominjes F1 na temi o NASCAR. Mozes li to uraditi?
- Boss
Less than a year and a half ago Honda departed Formula 1 on a high by taking Max Verstappen to the 2021 drivers’ championship.
Now Honda has confirmed it will return as a manufacturer when new power unit regulations are introduced in 2026.
Evo zvanično su izašli ali zapravo oni nikad nisu prestali sa proizvodnjom motora za red bull.
tako i ovo sa haasom. šta mene briga kako se zavodi imaš valjda mozak da vidiš da je to isti tim ali smanjen sa 4 na 1 auto.
Evo vidi kako oni "zavode" ovde piše da je Haas trajao 2002-2008 https://en.wikipedia.org/wiki/Haas_CNC_Racing
a onda je došao Stjuart-Haas 2009-2024 https://en.wikipedia.org/wiki/Stewart%E ... aas_Racing
i sad je opet Haas
Now Honda has confirmed it will return as a manufacturer when new power unit regulations are introduced in 2026.
Evo zvanično su izašli ali zapravo oni nikad nisu prestali sa proizvodnjom motora za red bull.
tako i ovo sa haasom. šta mene briga kako se zavodi imaš valjda mozak da vidiš da je to isti tim ali smanjen sa 4 na 1 auto.
Evo vidi kako oni "zavode" ovde piše da je Haas trajao 2002-2008 https://en.wikipedia.org/wiki/Haas_CNC_Racing
a onda je došao Stjuart-Haas 2009-2024 https://en.wikipedia.org/wiki/Stewart%E ... aas_Racing
i sad je opet Haas
- Talladega_500
- Yankee
Pa ovo sta si postavio bukvalno demantuje tvoju tvrdnju. Tvoji sopstveni linkovi pokazuju da su postojala 3 tima - Haas CNC (2002-2008), Stewart-Haas (2009-2024) i Haas Factory (2025+).Boss piše: ↑subota, 15. nov. 2025. u 20:31hEvo vidi kako oni "zavode" ovde piše da je Haas trajao 2002-2008 https://en.wikipedia.org/wiki/Haas_CNC_Racing
i sad je opet Haas
šta mene briga kako se zavodi
Pa bukvalno kako se zavodi odlucuje sta je tim, a ne ono sta ima smisla u necijoj glavi.
- Boss
i na tarabi piše pi*ka
pa tako je i nascar stock car iako ni 1% nije
a penske nije fabrički tim jer nije zavedeno
Tale ti verovatno i veruješ sve šta vesti kažu

pa tako je i nascar stock car iako ni 1% nije
a penske nije fabrički tim jer nije zavedeno
Tale ti verovatno i veruješ sve šta vesti kažu
- Talladega_500
- Yankee
Kao sto rekoh pre neki dan - nije zalosno sto o poslovnoj strani NASCAR-a ne znas skoro nista vec sto se stalno upetljavas u price kao da zaista znas hehe.

Ja sam zavrsio fakultet za biznis - ono sta pise na legalnom papiru je istina, a ne ono sta nekome ima smisla u glavi. Zakon je veoma jasan.