Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

2025. sezona

Talladega_500
Yankee
Poruka: 13467
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h

Re: 2025. sezona

Poruka od Talladega_500 » sreda, 11. dec. 2024. u 16:24h

Gledao sam listu vozaca kojima isticu ugovori na kraju 2025. sezone... Dosta zvucnih imena.

Ovo su najzvucnija imena na listi i tesko da ce ijedan od njih promeniti tim (osim mozda Kyle Buscha). Ima i drugih vozaca na listi, posebno iz onih manjih timova gde se daju ugovori samo na godinu dana (tipa Front Row, Kaulig i slicni).

Kyle Larson
William Byron
Joey Logano
Ryan Blaney
Christopher Bell
Tyler Reddick
Kyle Busch

Slika
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

“Normal" is just a setting on your dryer.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 12. dec. 2024. u 14:44h

Na internet je procurila ova nezvanicna slika auta Noah Gragsona za 2025 sezonu.

Izgleda da ce koristiti #4 u Front Row i da je zadrzao neke sponzore iz dana kada je vozio za SHR.

Slika
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 12. dec. 2024. u 17:46h

Trackhouse ce se takmiciti na 24 sata Daytone u januaru.

Dva NASCAR vozaca u timu:
Shane van Gisbergen
Connor Zilisch
Scott McLaughlin
Ben Keating

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 12. dec. 2024. u 21:20h

Bowman za 2025.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 13. dec. 2024. u 14:53h

Front Row tvrdi da je NASCAR originalno odobrio prodaju chartera iz SHR, a onda povukli to odobrenje kada je usledila tuzba.

Znaci moze se desiti ono sta sam ranije spominjao, a to je da Haas Factory Team ima 3 chartera za sledecu sezonu, ali da se takmici samo sa 1 autom.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 13. dec. 2024. u 18:00h

Slusao sam jutro jedan podcast i kazu da je Rajah Carruth odjednom postao ozbiljan kandidat da zameni Bowmana u #48 timu (ako se zamena ikada desi).

Carruth ima 22 godine, vozi u Truck za Spire i prosle sezone je zavrsio kao 7. u generalnom plasmanu. HendrickCars.com ga sponzorise na svim trkama, sto govori da Rick ozbiljno racuna na njega. Mali je takodje marketing masina jer je ove sezone proglasen za najpopularnijeg vozaca u Truck.

Justin Haley je i dalje glavni kandidat, ali se prethodnih meseci spominjao i Carson Hocevar, sada i Carruth.

Naravno, ako Bowman nastavi sa dobrom voznjom, nista od toga se nece desiti. Bowman je imao solidnu sezonu iza sebe, zavrsio je kao 9. u generalnom plasmanu. Nije bio mnogo losije plasiran od Larsona (6. u generalnom plasmanu) i Elliotta (7.).

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 13. dec. 2024. u 22:14h

Najstariji aktivni tim Wood Brothers Racing ulazi u 75. godinu takmicenja sledece sezone.

U tu cast ce imati novi logo.

Slika

kyle
Poruka: 2313
Član foruma od: petak, 9. feb. 2018. u 15:06h

Poruka od kyle » subota, 14. dec. 2024. u 09:29h

sad sam pogledao finish dejtone 500 iz 2007 meni najbolji, i finish indija 500 iz 2006 (meni najbolji). nascarov je izgledao kao usporen film u poredjenju sa brzinom indi automobila. i onda neki kazu brzina nije vazna...
Nascar champion '21

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » subota, 14. dec. 2024. u 15:18h

kyle piše:
subota, 14. dec. 2024. u 09:29h
i onda neki kazu brzina nije vazna...
Formula 1 ima brzinu. Pa je opet nevidjeno dosadno trkanje, ono sta Amerikanci zovu "prati lidera". Posle prve krivine prvog kruga finis je uglavnom poznat.

Nije brzina ta karakteristika koja je ucinila 2007 Daytonu 500 posebnom vec nacin na koji je zavrsila trka, gde dva auta jedan pored drugog se bore sve do finis linije. To se u NASCAR-u desava jako cesto, a na open wheel gotovo nikada.

U ovom slucaju je nebitno da li su auti vozili 80 mph ili 200 mph, finis bi bio jednako uzdbudljiv.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » subota, 14. dec. 2024. u 19:13h

Kada pocne 2025. sezona, bice to prvi put da Chase Briscoe ne vozi Forda u bilo koje od 4 najjace serije.

Veliki je pritisak na njemu. Joe Gibbs nije neko ko je strpljiv i najurio je gomilu odlicnih vozaca koji su imali solidne rezultate (Kenseth, Jones, itd). Toyota ima vise mladih talenata u Truck i Xfinity (i ARCA) koji napreduju velikom brzinom tako da ako Briscoe ne pokaze nesto posebno tokom naredne 2-3 godine, mogao bi brzo da ostane bez posla.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 15. dec. 2024. u 01:42h

Talladega_500 piše:
utorak, 3. dec. 2024. u 03:28h
Par vozaca kojima se bas drma posao i misim da je 2025. sezona za njih presudna...

Austin Cindric - spasilo ga sto je Blaney ostao bez goriva na Gateway, inace se ne bi plasirao u playoff i verovatno bi zavrsio na 20.+ poziciji u generalnom plasmanu. Cindric vec godinama nema rezultate kao Logano i Blaney, jednostavno mislim da su mu dani odbrojani jer je vec 4 godine u timu, do sada je trebao da se prilagodi. Njega najvise drzi na poslu sto mu je cale predsednik tima.

Austin Dillon - jeste da je ceo Childress u velikom padu, ali Dillon je bas los u zadnjih par godina. Nije on nikada bio neki extra vozac, ali se pre uglavnom borio za 12-15. mesto i pobedjivao bi sa vremena na vreme. Takodje ga drzi u timu sto mu je deda vlasnik tima, ali sve je teze opravdati da on vozi u timu nego recimo Austin Hill.

Ceo Trackhouse - mislim da je sledeca godina presudna i za Chastaina i za Suareza i za van Gisbergena, zato sto Trackhouse ima najveceg NASCAR talenta u Americi - Connor Zilisch. Zilisch ce u 2025. sezoni voziti za JR Motorsport u Xfinity, ako ostvari dobar rezultat mislim da ce ga Trackhouse gledati ubaciti u Cup vec 2026. godine, ako ne tada onda 2027. godine. Chastain ima jakog sponzora u Buschu, Suarez i van Gisberger su popularni internacionalno tako da... Jedino resenje je da se Trackhouse prositi na 4 tima, ali ne verujem da imaju finansije da kupe 2 chartera u 2 godine.

Alex Bowman - i ove godine su postojale price da ce biti zamenjen, mada je celu sezonu vozio solidno i glupa inspekcija ga je sprecila da ode u top 8. Hendrick je doveo Justin Haleya u Spire sa ciljem da ga potencijalno dodje u Hendrick, znaci 2025. godina je presudna i za Bowmana i za Haleya.

To je to od zvucnijih imena.
Jos par imena na koje treba obratiti paznju ove sezone:

Carson Hocevar - proslogodisnji rookie godine, jako talentovan, sada kada znamo da je Hendrick (potencijalno) zainteresovan za njega mislim da ce hteti da pokaze jos vise.

Todd Gilliland - postao je prvi vozac Front Rowa, prosle sezone je imao nekoliko bas dobrih rezultata iza sebe, posebno na superspeedways. Front Row ima tehnicku saradnju sa Penske, tako da Gilliland moze da iznenadi.

Noah Gragson - slicno kao i Gilliland, sad ima odresene ruke u Front Row. Prosle sezone mislim da je bio najbolji vozac u Stewart-Haas. Od njega se uvek ocekuje da eksplodira kao sto je radio u Xfinity, a prosla sezona je definitivno bila korak unapred.

Ty Gibbs - toliko najavljivan kao "sledeci Kyle Busch", ali jos se ceka od njega da eksplodira u Cup. Par stvari mu idu u korist - mlad je (22 godine) i deda mu je vlasnik tima. Prosla sezona je bila korak unapred, plasirao se u playoffs, imao 8 top 5, ali vozi u Cup vec 2.5 godine i sada se vec ocekuju pobede.

Ceo Legacy Club - prosle sezone su presli na Toyotu, ali nemaju tehnicku saradnju sa Gibbsom i 23XI. Cudan potez, rezultatski su otisli korak unazad prosle godine. Jones je zavrsio 28., Nemechek 34. Prica se da su Legacy i Childress uglavnom pokupili radnike ugasenog SHR-a.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 15. dec. 2024. u 17:42h

Iako je Chevrolet prosle godine imao najvise pobeda (15), Ford nije bio daleko iza (12) i imam osecaj da je Ford favorit ulaskom u 2025. sezonu.

Ford je prosle sezone poceo jako lose, prvu trku su pobedili tek u 13. trci u sezoni (Keselowski na Darlingtonu), ali nakon toga Ford je pobedio 11 od zadnje 23 trke u sezoni, ukljucujuci 5 od 10 u playoffu.

I pri tom je bilo nekoliko trka gde je Ford porazen za milimetre, tipa na Atlanti (pobedio Suarez umesto Blaneya) ili na Kansasu (pobedio Larson umesto Bueschera), a svim superspeedways da ne govorim gde je Ford bio najdominantniji tim, a opet pobedio neko drugi zbog dosta sudara.

Tako da mislim da je Ford favorit u 2025. sezoni, ali ocekujem da ce opet Hendrick dominirati u ranom delu sezone. Tako je obicno slucaj svake godine, Hendrick je jako dominantan prvih 10-15 trka, a onda ga ostali stignu u ostatku sezone.

Toyota mislim da je u krizi, posebno Gibbs. Njihova poslednja pobeda prosle sezone je bila u 18. trci u sezoni (Bell na New Hampshire). To znaci da u poslednjih 18 trka Gibbs je imao 0 pobeda, a jedine 2 pobede Toyote u tih zadnjih 18 trka su stigle od Reddicka.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 15. dec. 2024. u 21:53h

Blizanci za sledecu sezonu.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » utorak, 17. dec. 2024. u 03:16h

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » utorak, 17. dec. 2024. u 21:48h

Zanimljiva vest - 53-godisnji Tim Brown ce voziti za Rick Ware na Clashu.

Razlog - Clash se sledece godine vozi na Bowman Gray, gde je Brown pobedio 101 trku i osvojio 12 sampionata.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 18. dec. 2024. u 20:03h

23XI i Front Row izasli kao pobednici na sudu (za sada) po pitanju chartera. To znaci da ce se sledece sezone moci trkati kao charter timovi, plus NASCAR mora da odobri transfer chartera koji su kupili od SHR-a.

To ne znaci da su generalno pobedili na sudu sa tuzbom - vec samo da ce se moci trkati kao charter timovi dok se sudski slucaj ne okonca (sto im NASCAR ranije nije dozvoljavao).

NASCAR moze da se zali na ovu odluku.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 18. dec. 2024. u 23:27h

Povezano sa ovom pricom o pobedi na sudu - danas smo saznali da Reddick i Bubba (i rezervni vozac Corey Heim) imaju u ugovoru da ugovor moze biti ponisten ako tim nema charter. Da je sud kojim slucajem danas presudio u korist NASCAR-a - Reddick i Bubba bi bili slobodni vozac i mogli da potpisu za koga god hoce.

Ali "snaga" 23XI na sudu je bila bas ta - tvrdili su da bi bez chartera izgubili oba svoja vozaca, ukljucujuci Reddicka koji je prosle sezone bio finalista. Na kraju je sud doneo odluku da bi ukidanje chartera "nanelo veliku stetu" 23XI i presudio u njihovu korist, a isto je uradio i za Front Row posto je tuzba zajednicka.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 19. dec. 2024. u 17:02h

Ovo juce je velika pobeda za timove protiv NASCAR-a.

NASCAR je do sada zahtevao od timova da, ako hoce da se trkaju u NASCAR-u kao charter timovi, onda moraju da potpisu ugovor po kojem nikada nece tuziti NASCAR.

23XI i Front Row su juce izasli kao pobednici na sudu, sto znaci da svi timovi i dalje imaju pravo da tuze NASCAR i da pri tom zadrze svoj charter.

Cak i da 23XI i Front Row ne pobede ostatak tuzbe, ovo juce je velika pobeda za sve timove protiv NASCAR-a.

Slika

kyle

Poruka od kyle » četvrtak, 19. dec. 2024. u 18:25h

dobro ovo je kao neka mini pobeda. ali konacna pobeda to je ono sto je bitno.
bas sam juce gledao docu kako se indycar pocepao i do danas se nije oporavio. a vrv nikada ni nece.
Nascar champion '21

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 19. dec. 2024. u 18:50h

kyle piše:
četvrtak, 19. dec. 2024. u 18:27h
dobro ovo je kao neka mini pobeda. ali konacna pobeda to je ono sto je bitno.
Daleko je ovo od mini pobede, ovo je velika pobeda. Ne samo na racun 23XI i Front Row vec je sada otvorila vrata svim timovima da tuze NASCAR.

NASCAR je u proslosti trazio od timova da potpisu dokument po kojem nece tuziti NASCAR ako ih NASCAR pusti da se trkaju. A sada vise NASCAR ne moze to da radi - sto znaci timovi sada mogu da tuze NASCAR za sta god hoce bez straha da ce izgubiti mesto na stazi zbog toga.

Dosta timova je reklo pre par meseci da su bili primorani da potpisu novi ugovor - ali sada mogu da tuze NASCAR. To je pre svega rekao i Richard Childress i Brad Keselowski. Sad obojica mogu da se pridruze tuzbi.

kyle

Poruka od kyle » četvrtak, 19. dec. 2024. u 21:21h

sada? pa jel si ti rekao da su svi vec potpisali?
Nascar champion '21

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 20. dec. 2024. u 00:04h

kyle piše:
četvrtak, 19. dec. 2024. u 21:21h
sada? pa jel si ti rekao da su svi vec potpisali?
Potpisali su ugovore, ali sada se ugovori menjaju nakon sto su 23XI i Front Row pobedili tuzbu, barem po tom pitanju.

Pobeda 23XI i Front Row po pitanju prava da tuze NASCAR i nastave da se takmice se sada odnosi na sve timove.

kyle

Poruka od kyle » petak, 20. dec. 2024. u 01:21h

mislim ti verovatno znas bolje od mene posto nascar pratis vise nego ja. ali naucio sam iz primera indycara nesto. da raskol nikome nije pomogao. znaci ako se timovi posvadjaju sa nascarom izgubice i jedni i drugi.
ne znam na koliko je nascar vlasnik staza i ko je vlasnik daytone 500?
Nascar champion '21

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 20. dec. 2024. u 03:22h

kyle piše:
petak, 20. dec. 2024. u 01:22h
ali naucio sam iz primera indycara nesto. da raskol nikome nije pomogao. znaci ako se timovi posvadjaju sa nascarom izgubice i jedni i drugi.
Znas kako, u Americi nema emocija i prijateljstva, sve je biznis i sve se pise na papiru.

Tako i u ovom slucaju. U americkom zakonu postoji zakon koji kaze da cilj postojanja biznisa je da donese zaradu investitorima, nastao je kada su investitori tuzili Henry Forda da nece da im isplacuje profit. U ovom slucaju se to moze primeniti - NASCAR je biznis, a timovi su investitori koji su ulozili brdo novca da naprave tim i da se takmice. Tako da ce NASCAR na kraju verovatno biti primoran da sa timovima deli vecu zaradu umesto da vecina ostane porodici France kao sto je sada slucaj.

Ali isto tako, verujem da su 23XI i Front Row sada na NASCAR-ovoj "shit list", sto znaci da ce NASCAR traziti dlaku u jajetu i kaznjavati ih za sve i svasta. Za stvari koje bi u proslosti NASCAR mozda pustio da prodje i "oprostio", ne verujem da ce vise to raditi.

Tako da 23XI je u neku ruku pobedio, ali je istovremeno stekao velikog neprijatelja jer se usao u tuzbu protiv giganta kao sto je NASCAR koji ima daleko vece resorse da se dugovremeno bori na sudu.
ne znam na koliko je nascar vlasnik staza i ko je vlasnik daytone 500?
Vecina staza pripadaju ili NASCAR-u ili firmi Speedway Motorsports. Evo ovde ima cela lista ko je vlasnik koje staze na kalendaru.

https://www.nascar.com/tracks/

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 20. dec. 2024. u 15:35h

Slika

Odgovori

Povratak na „Nascar“