Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

2025. sezona

Odgovori
Boss
Poruka: 2509
Član foruma od: petak, 9. feb. 2018. u 15:06h

Re: 2025. sezona

Poruka od Boss » sreda, 27. nov. 2024. u 01:52h

pa nije isto kad nekog namerno slupas i blokiranje. blokiranja je uvek bilo. a oni sad tu prave razliku. bezveze.
ma ovde je bio problem u stazi. sto je mala i uzana. na nekoj drugoj stazi ovo se ne bi desilo. zato ja kazem da sve te short ovale treba izbaciti. ne samo zbog ovoga vec sto je to proslost kada se nascar vozio na dirt. nascar je odavno presao na asfalt i vece staze.
Talladega_500 piše:
sreda, 27. nov. 2024. u 00:57h
Ja pratim sve 4 NASCAR serije, plus Indy, Formulu 1, NHRA i Supercars. I imam vremena da ih sve odgledam. Ne gledam sve odmah, namestim da mi se snime pa onda gledam u toku sedmice svaki dan po jednu, Ali i dalje ne razumem kakvu razliku ti pravi sat vremena - nemas vremena da odgledas trku od 3 sata, ali bi imao od 2 sata?
vidi. realno. ako ja gledam u nedelju f1 onda sam ceo dan time okupiran. i sledeci dan jer pricam sa ljudima samo o tome. i onda tek dodje nascar koji pogledam samo highlightse jer sto bi ja gubio 3 sata na nesto sto mogu videti u 10 minuta. e da i motogp bude druge nedelje. tako da nascar je ustvari tek treci po redu.
Best finish: 2nd (2022)

Talladega_500
Yankee
Poruka: 13927
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h

Poruka od Talladega_500 » sreda, 27. nov. 2024. u 02:33h

kyle piše:
sreda, 27. nov. 2024. u 01:59h
pa nije isto kad nekog namerno slupas i blokiranje. blokiranja je uvek bilo. a oni sad tu prave razliku. bezveze.
Blokiranje za druge vozace nikada nije bilo dozvoljeno. Spominjao sam nekoliko puta kakve su kazne Stewart-Haas i Michael Waltrip dobili u prolosti zato sto je jedan vozac blokirao za drugog - i to je jos bilo blokiranje unutar istog tima (jedan vozac tima blokirao za drugog). A na Martinsville se desilo da vozaci Childressa i Trackhousea blokiraju za Hendrick - i mislili su proci bez kazne? :wtf:
ma ovde je bio problem u stazi. sto je mala i uzana. na nekoj drugoj stazi ovo se ne bi desilo. zato ja kazem da sve te short ovale treba izbaciti. ne samo zbog ovoga vec sto je to proslost kada se nascar vozio na dirt. nascar je odavno presao na asfalt i vece staze.
Short tracks nikada nece biti izbacene sa kalendara - zato sto je NASCAR istorija na takvim stazama i Amerikanci generalno vole short track trkanje. Nije trkanje samo da jure najvecom brzinom, vec i kako se snalaze u guzvi. Trka na Martinsvillu u playoffu bi bila jedna od najboljih trka u ovoj sezoni da nije bilo skandala sa namestanjem.

NASCAR bi trebao da ima jednu dirt trku na kalendaru - ali na pravom dirt, ne ono sta si radili na Brisolu gde su asfaltiranu stazu prekrili zemljom. Kad gledas koliku popularnost ima WoO, Sprint, Late Model, Midget, itd - nema sanse da ce ikada ukinuti short track. Ukidanje recimo Martinsville bi bilo jednako sokantno kao ukidanje Daytone, tako da se to nikada nece desiti.
vidi. realno. ako ja gledam u nedelju f1 onda sam ceo dan time okupiran. i sledeci dan jer pricam sa ljudima samo o tome. i onda tek dodje nascar koji pogledam samo highlightse jer sto bi ja gubio 3 sata na nesto sto mogu videti u 10 minuta. e da i motogp bude druge nedelje. tako da nascar je ustvari tek treci po redu.
Pa cekaj - mozes i F1 da vidis na highlights za 10 minuta. Sto gledas trku 2 sata, posebno F1 trku gde prestizanja ima izuzetno malo? Mislim, ako volis F1 vise od NASCAR-a to je nesto drugo, ali ti kazes "sto bi ja gubio 3 sata na nesto sto mogu videti u 10 minuta" - pa to vazi i za F1, zar ne?

Ja gledam ARCA i Truck petkom, Xfinity subotom, Cup nedeljom. Ako je taj vikend bio Indy, F1, NHRA i Supercar - onda pustim Indy u ponedeljak ujutro, NHRA u utorak, F1 u sredu i Supercars obicno pogledam highlights jer ni jedan kablovski kanal ne prenosi. Radim od kuce tako da mi je ponedeljak - sreda ujutro dok pijem kafu i proveravam email prilika da pustim trke koje sam snimio preko vikenda i nisam uspeo da pogledam. Nekada se desi da Indy gledam isti dan kao i Cup jer Indy obicno bude istog dana, ali ranije ujutro.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

“Normal" is just a setting on your dryer.

Boss

Poruka od Boss » sreda, 27. nov. 2024. u 10:13h

ali ja f1 gledam uzivo. to je razlika. nascar ako trebam pogledati u odlozenom snimku gledam highlightse. f1 traje sat i po. nascar 3 sata nekad i duze. znas nema meni smisla gledati trku 3 sata ako ce pred kraj izaci zuta i sve ponistiti. nema mi smisla gledati regularni deo kad u finale moze uci vozac koji nije bio najbolji u regularnom delu (logano). i krenuli su kaznjavati vozace za gluposti. blokiranje je blokiranje. pa necemo sad deliti blokiranja na ova i ona.
Kad gledas koliku popularnost ima WoO, Sprint, Late Model, Midget, itd - nema sanse da ce ikada ukinuti short track.
e pa zato postoje te druge serije za short/dirt staze. nascar je to odavno prevazisao. nascar kao premijer klasa motorsporta u americi mora biti najbrza serija. a na tim shortovima se postizu prosecne brzine manje od trka kartinga. smesno.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 27. nov. 2024. u 15:32h

kyle piše:
sreda, 27. nov. 2024. u 10:13h
znas nema meni smisla gledati trku 3 sata ako ce pred kraj izaci zuta i sve ponistiti.
Opet, ako pratis tu logiku - sto gledas F1 duze od prvih par krugova? Vec posle par krugova u F1 mozes videti kako ce izgledati konacan plasman - sto gledas ostatak trke? Posebno za nekoga kao ti koji gleda/prati samo zvucna imena, tako da sam siguran da ne gledas celu trku jer je borba Haasa i Saubera za 15. mesto bila zanimljiva.
nema mi smisla gledati regularni deo kad u finale moze uci vozac koji nije bio najbolji u regularnom delu (logano).
Pa bas zbog toga i gledas - sto nije gotovo sve dok ne bude gotovo. Logano je usao u playoffs kao cini mi se 18. u generalnom plasmanu po poenima - na kraju je osvojio titulu. Bas zbog toga ne mozes gledati samo jedan kratki deo sezone i misliti da je gotovo jer u NASCAR-u nije gotovo sve dok zvanicno bude gotovo. Nije kao F1 gde si vec na 1/3 sezone znao ko ce osvojiti titulu (to se posebno znalo ove sezone).

Pa ti si taj koji sve ove godine podrzava playoffs - sad ti odjednom smeta sto je u finalu bio vozac koji nije bio najbolji u regularnom delu sezone?

Uvek si govorio da je playoffs zanimljiviji. Sad odjednom ne odgovara ti originalni nacin bodovanja, ne odgovara ti playoffs, vec hoces nesto novo.
i krenuli su kaznjavati vozace za gluposti. blokiranje je blokiranje. pa necemo sad deliti blokiranja na ova i ona.
Nisu krenuli sad vec to vazi vec duze vreme. Minimalno zadnjih 25+ godina od kada ja pratim NASCAR. Nikada nisi mogao da blokiras za nekoga drugog i prodjes bez kazne.
nascar kao premijer klasa motorsporta u americi mora biti najbrza serija.
Ne mora da bude najbrza serija jer nije sve u ukupnoj brzini.

Da te pitam ovako - F1 je najvisa forma profesionalnog auto-moto sporta na svetu, zasto se trkaju na Monacu gde je prosecna brzina 150 km/h? Pa na Monacu je prosecna brzina sporija nego na Martinsville - sta ti to govori?

Cak i na najbrzim F1 stazama prosecna brzina je 240-250 km/h, to je daleko sporije nego na vecini NASCAR staza. Kako je onda F1 "premijer klasa motorsporta"?
a na tim shortovima se postizu prosecne brzine manje od trka kartinga. smesno.
Kao sto rekoh - Martinsville (najkraca NASCAR staza) ima vecu prosecnu brzinu nego Monaco u F1, pa ne vidim da se nesto zalazes da i Monaco bude eliminisan iz F1 kalendara.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

Boss

Poruka od Boss » sreda, 27. nov. 2024. u 17:46h

Pa ti si taj koji sve ove godine podrzava playoffs - sad ti odjednom smeta sto je u finalu bio vozac koji nije bio najbolji u regularnom delu sezone?

Uvek si govorio da je playoffs zanimljiviji. Sad odjednom ne odgovara ti originalni nacin bodovanja, ne odgovara ti playoffs, vec hoces nesto novo.
pa to sam ti vec rekao. ovaj bodovni sistem je bolji od onog pre. to da. ali nije najbolji.
Cak i na najbrzim F1 stazama prosecna brzina je 240-250 km/h, to je daleko sporije nego na vecini NASCAR staza. Kako je onda F1 "premijer klasa motorsporta"?
nisi u pravu ovde. samo na super speedwayima je nascar brzi od f1. na svim ostalim je f1 ima vece prosecne brzine.
Evo poredak Las Vegasa i Jedda

https://www.racing-reference.info/race- ... fy_Lube/W/

https://www.racing-reference.info/race- ... nd_Prix/F/

214<229
Kao sto rekoh - Martinsville (najkraca NASCAR staza) ima vecu prosecnu brzinu nego Monaco u F1, pa ne vidim da se nesto zalazes da i Monaco bude eliminisan iz F1 kalendara.
mislio sam da ovo znas posto si reko da pratis f1. monako je dragulj u kalendaru kao sto je indy 500 i daytona u americi. ali to je samo jedna trka. koliko nascar ima short ovala/trka u kalendaru?
https://www.racing-reference.info/race- ... nd_Prix/F/

evo u madjarskoj (druga najsporija staza posle monaka) prosecna brzina je 187 km/h. Martinsvil 122 km/h
Finiks 165
Bristol 127
Ricmond 151
Iowa 164
Loudon 135
Nesvil 173
Dover 167
Gateway 156
Martinsvil 122

sve ove staze su sporije od druge najsporije staze u f1 (madjarska)
a nisam racunao staze sa 'S' krivinama one su jos sporije

ostin 136
sonoma 119
cikago 86
votkins glen 136
sarlote roval 131
dejtona, atlanta, las vegas, texas, taladega, kanzas, darlington, sarlot, pokono, IMS, micigen, majami

ovo su brze staze u nascaru
Poslednja izmena: Boss, na dan sreda, 27. nov. 2024. u 18:46h. Ukupno izmenjeno 1 put.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 27. nov. 2024. u 18:45h

kyle piše:
sreda, 27. nov. 2024. u 18:28h
mislio sam da ovo znas posto si reko da pratis f1. monako je dragulj u kalendaru kao sto je indy 500 i daytona u americi.
Znam ja zasto je Monaco na kalendaru, ali sam to hteo da cujem od tebe - jer je Martinsville iz istog razloga na kalendaru NASCAR-a.

Martinsville je najstarija aktivna NASCAR staza i tamo je trkanje svake godine jos od 1950. godine. Iz tog razloga nikada nece biti eliminisan sa kalendara.
koliko nascar ima short ovala/trka u kalendaru?
Bristol, Iowa, Martinsville, Richmond. 4 trke.
nisi u pravu ovde. samo na super speedwayima je nascar brzi od f1. na svim ostalim je f1 ima vece prosecne brzine.
Vegas koji si ti spomenuo je imao prosecnu brzinu vecu nego 14 od 22 trke na F1 kalendaru do sada ove sezone. I to pricamo o Vegasu koji uopste nije preterano velika/brza staza.

Vegas je bio 213 km/h prosecna brzina ...

Slika

Boss

Poruka od Boss » sreda, 27. nov. 2024. u 18:48h

Znam ja zasto je Monaco na kalendaru, ali sam to hteo da cujem od tebe - jer je Martinsville iz istog razloga na kalendaru NASCAR-a.
ne moze biti iz istog kad je dejtona dragulj. martinsvil cak ni ne spada u one 4 najvece trke.
tale evo napisao sam u prethodnom postu

dejtona, atlanta, las vegas, texas, taladega, kanzas, darlington, sarlot, pokono, IMS, micigen, majami

12 u nascaru. a f1 ima 23.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 27. nov. 2024. u 18:57h

kyle piše:
sreda, 27. nov. 2024. u 18:51h
martinsvil cak ni ne spada u one 4 najvece trke.
Ko ti je rekao to?
Vegas je velicine 1.5 milja. Spada u intermediate stazu. To uopste nije brza staza i ne ide u isti kos sa superspeedways. Ti si na ovu listu izgleda izabrao sve staze duzine preko 1 milje i sve ih oznacio kao "brze staze".
Ne razumem sta sa ovim hoces da kazes?

Boss

Poruka od Boss » sreda, 27. nov. 2024. u 18:58h

https://en.wikipedia.org/wiki/Crown_Jewel_(NASCAR)

evo. nema tu martinsvila
Talladega_500 piše:
sreda, 27. nov. 2024. u 18:57h

Ne razumem sta sa ovim hoces da kazes?
ovo si ti izjavio:

dokazao sam ti da nije tako. F1 je na vecini staza brza.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 27. nov. 2024. u 19:04h

kyle piše:
sreda, 27. nov. 2024. u 19:01h
https://en.wikipedia.org/wiki/Crown_Jewel_(NASCAR)

evo. nema tu martinsvila
Crown Jewel je bio marketing trik tadasnjeg Winstona i oni su izabrali te 4 trke - Charlotte je izabran zato sto se svake godine vozi za Memorial Day vikend, a ne zato sto je kao neka velika trka.

Poenta je da je Martsinville legendarna staza i da se NASCAR tamo trka prakticno od kada je nastao - i zbog toga nema sanse da ce NASCAR ikada eliminisati Martsinville sa kalendara.
ovo si ti izjavio:

dokazao sam ti da nije tako. F1 je na vecini staza brza.
Vegas, koji spada u srednju stazu po NASCAR standardima, je brzi nego 14 od 22 F1 trke ove sezone.

F1 se smatra "najbrzim ciklusom na svetu", pa bi cak i najsporija F1 trka trebala da bude brza od najbrzih NASCAR trka...

Boss

Poruka od Boss » sreda, 27. nov. 2024. u 19:05h

znaci da sumiramo. imamo 14 nascar staza koje su sporije od 23 staze u f1. a 12 brzih staza u nascaru to sad nisam poredio ali nisu svih tih 12 ispred svih 23 iz f1.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 27. nov. 2024. u 19:13h

kyle piše:
sreda, 27. nov. 2024. u 19:05h
znaci da sumiramo. imamo 14 nascar staza koje su sporije od 23 staze u f1. a 12 brzih staza u nascaru to sad nisam poredio ali nisu svih tih 12 ispred svih 23 iz f1.
Kojih 14, nabroji mi ih.

Najporija staza u F1 je Monte Carlo (109 km/h). Od NASCAR staza samo je Chicago Street sporiji.

Boss

Poruka od Boss » sreda, 27. nov. 2024. u 19:15h

pusti monako, monako sam izbacio. vidis da sam stavio 23 (monako je 24)

pa eno gore sam ti sve nabrojio staze

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 27. nov. 2024. u 19:18h

kyle piše:
sreda, 27. nov. 2024. u 19:15h
pusti monako, monako sam izbacio. vidis da sam stavio 23 (monako je 24)

pa eno gore sam ti sve nabrojio staze
Znaci ti smatras da sledeca najsporija F1 staza na listi (a to bi bio Interlagos) je brza nego 12 "najbrzih NASCAR staza" koje si nabrojio (dejtona, atlanta, las vegas, texas, taladega, kanzas, darlington, sarlot, pokono, IMS, micigen, majami)?

Boss

Poruka od Boss » četvrtak, 28. nov. 2024. u 13:01h

interlagos nije spora staza.

a ovo sam ti rekao: a 12 brzih staza u nascaru to sad nisam poredio ali nisu svih tih 12 ispred svih 23 iz f1.

na primer od Monze su brze samo dejtona i taladega.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 28. nov. 2024. u 15:56h

kyle piše:
četvrtak, 28. nov. 2024. u 13:01h
interlagos nije spora staza.
Na linku koji si ti gore postavio stoji da je Interlagos druga najsporija staza na F1 kalendaru ove godine - samo je Monte Carlo sporiji. Prosecna brzina 140 km/h. To je sporije nego bilo koji NASCAR-ov intermediate, a da ne govorim superspeedway.
a ovo sam ti rekao: a 12 brzih staza u nascaru to sad nisam poredio ali nisu svih tih 12 ispred svih 23 iz f1.
Intermediate nije brza staza u NASCAR-u, to znas i sam. Staviti Daytonu/Talladegu i Darlington na istu listu je besmisleno.

Cak i jedan obican intermediate tipa Darlington ili Homestead-Miami je opet brzi nego pola F1 staza.
na primer od Monze su brze samo dejtona i taladega.
Znaci NASCAR ima brze staze od F1 ako poredimo top vs top.

Sto me dovodi do originalnog pitanja: za NASCAR kazes da kao najveca forma americkog auto sport treba da ima samo najbrze staze. Pa zasto onda F1 nema samo najbrze staze kao najveca forma svetskog auto sporta? 13 od 22 trke ove sezone su imale prosecnu brzinu manju od 203 km/h, sto je nekih 120 mph.

Boss

Poruka od Boss » četvrtak, 28. nov. 2024. u 22:51h

Na linku koji si ti gore postavio stoji da je Interlagos druga najsporija staza na F1 kalendaru ove godine - samo je Monte Carlo sporiji. Prosecna brzina 140 km/h. To je sporije nego bilo koji NASCAR-ov intermediate, a da ne govorim superspeedway.
nisi gledao trku? bila je kisa. zato je sporo.
Cak i jedan obican intermediate tipa Darlington ili Homestead-Miami je opet brzi nego pola F1 staza.
ali vise od pola nascar staza nije brze od f1. pobogu pa pokazao sam ti. sve sam ti napisao, svaku stazu i avg. speed.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 29. nov. 2024. u 00:37h

kyle piše:
četvrtak, 28. nov. 2024. u 22:53h
nisi gledao trku? bila je kisa. zato je sporo.
Prosle godine 157 km/h. To je isto manja brzina nego bilo koji NASCAR-ov intermediate ili superspeedway.
ali vise od pola nascar staza nije brze od f1.
To takodje znaci da pola NASCAR staza jeste brze od F1. ;)

Cela poenta ove price je, bez uvrede, tvoja dvolicnost kada je rec o auto-moto sportu. Stvari za koje kritikujes NASCAR ti ne smetaju u F1.

I dalje mi nikad nisi dao odgovor na ovo pitanje:

Slika

Boss

Poruka od Boss » petak, 29. nov. 2024. u 00:42h

Prosle godine 157 km/h. To je isto manja brzina nego bilo koji NASCAR-ov intermediate ili superspeedway.
186 km/h (2022)
Talladega_500 piše:
petak, 29. nov. 2024. u 00:37h

To takodje znaci da pola NASCAR staza jeste brze od F1. ;)
pa to nije tacno. kako moze ako je vise od pola staza u nascaru sporija da onaj manji deo bude veci.
Tale mi pricamo o 12 brzih staza u nascaru naspram 23 iz f1. a nisu sve brze od svih iz f1. f1 je u prednosti
Talladega_500 piše:
petak, 29. nov. 2024. u 00:37h

Cela poenta ove price je, bez uvrede, tvoja dvolicnost kada je rec o auto-moto sportu. Stvari za koje kritikujes NASCAR ti ne smetaju u F1.

I dalje mi nikad nisi dao odgovor na ovo pitanje:

Slika
sta nisam odgovorio? :rotfl:

ne razumem te. vidi ja f1 pratim od pocetka to mi je bio prvi auto-moto sport za koji sam se zainteresovao i traje do danas. gledao sam i indycar na ovalima (to su za mene bile prave trke) ali toga vise nema indy se prebacio na staze sa S krivinama vrlo malo je ovala i to onih sporih. jedino je indy 500 ostao. a sad za nascar rekao sam ti sta mi se ne dopada. ne znam sto stalno treba da se ponavljam. i nije isto to i u f1. ima i kod f1 sta mi se ne dopada. ali f1 je vrh motorsporta i to gledam. nisam ja odustao od nascara ali iskreno kad ti kazem evo ne pamtim kad sam poslednji put seo i pogledao CELU TRKU. ukljucim se u finish, pogledam highlightse sledeci dan, ovde caskam sa tobom i to je to.
e da, nisam ja nekad ni celu trku f1 pogledao. npr ovu zadnju sam zaspao na pola trke. i tamo nekih pre godina kad sam unapred znao sampiona isto nisam redovno gledao.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 29. nov. 2024. u 01:17h

kyle piše:
petak, 29. nov. 2024. u 00:56h
186 km/h (2022)
Ok, nek je 186 km/h. To je otprilike kao Nashville i Phoenix, znaci prosek.
pa to nije tacno. kako moze ako je vise od pola staza u nascaru sporija da onaj manji deo bude veci.
Kako nije tacno? Ako "pola NASCAR staza nisu brze od F1" (tvoje reci), to takodje znaci da druga polovina jeste, zar ne?
Tale mi pricamo o 12 brzih staza u nascaru naspram 23 iz f1. a nisu sve brze od svih iz f1. f1 je u prednosti
Nisu sve brze od svih iz F1, ali nisu sve ni sporije. ;)

Poenta je da je F1 najbrza forma profesionalnog auto-moto sporta na svetu - tako da imati staze koje su sporije od NASCAR-a je sramota. A F1 ima dosta takvih staza, eto sam Interlagos (koji ti smatras brzom F1 stazom) ima brzinu kao NASCAR-ov prosek tipa Nashville i Phoenix.
vidi ja f1 pratim od pocetka to mi je bio prvi auto-moto sport za koji sam se zainteresovao i traje do danas.
Ok, to znaci subjektivan si, nema nista lose u tome, to je tvoj izbor.

Ali definitivno kritikujes neke stvari za NASCAR koje ne kritikujes za F1. Kao recimo kazes da gledas samo kraj trke i highlights u NASCAR- jer se u finisu moze desiti caution i sve ponistiti. Tom logikom, i u F1 mozes gledati prvih 5 krugova i highlights - jer sanse su velike da se nista u vrhu nece promeniti posle tih 5 krugova, na kraju trke ce plasman biti isti. Ili recimo smeta ti Martinsville na NASCAR kalendaru jer je spor, ali ti ne smeta jednako spor Monte Carlo na F1 kalendaru jer je istorijska trka (isto kao i Martinsville gde se NASCAR trka zadnje 74 godine za redom). Kritikujes NASCAR sto je kaznio vozace zbog blokiranja za drugog vozaca, a u F1 dobijaju kazne ako jedan drugog pogresno pogledaju - kazne pljuste za najmanje kontakte. Kazes koji smisao je gledati regularni deo sezone u NASCAR-u, a isto pitanje mogu pitati i za F1 - koja je svrha bila gledati 2/3 ove F1 sezone kada je Verstappen pobedio 7 od prvih 10 trka i vec tada je bilo jasno da ce biti sampion...

Takve stvari...

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 29. nov. 2024. u 16:02h

Aktuelni Supercars sampion Will Brown ce sledece sezone voziti 2 Cup trke za Childressa - COTA i Chicago Street.

Prosle sezone je vozio jednu trku, zavrsio kao 31. na Sonomi.

Slika

Boss

Poruka od Boss » petak, 29. nov. 2024. u 16:24h

eto sam Interlagos (koji ti smatras brzom F1 stazom) ima brzinu kao NASCAR-ov prosek tipa Nashville i Phoenix.
Tale ne znam sto pises neistinu? pa ja sam ti gore za svaku nascar stazu napisao prosecne brzine. Interlagos je brzi od nasvila i finiksa.
Tale, ako 12 brzih staza nisu brze od 23 iz F1, kako onda to moze biti vise u odnosu na F1? jel si ti svestan da su 14 nascar staza sporije. a ja kolko znam 14>12
tj. vecina u nascar kalendaru je sporija od f1

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 29. nov. 2024. u 16:30h

kyle piše:
petak, 29. nov. 2024. u 16:24h
eto sam Interlagos (koji ti smatras brzom F1 stazom) ima brzinu kao NASCAR-ov prosek tipa Nashville i Phoenix.
Tale ne znam sto pises neistinu? pa ja sam ti gore za svaku nascar stazu napisao prosecne brzine. Interlagos je brzi od nasvila i finiksa.
Koju neistinu pisem?

Ti si rekao da je prosecna brzina na Interlagosu bila 186 km/h. Nashville je ove sezone bio 108 mph ili 174 km/h. Phoenix je bio 106 mph ili 171 km/h.

Boss

Poruka od Boss » petak, 29. nov. 2024. u 16:33h

em sto tih 12 nisu sve brze od 23 iz f1. a evo i da su brze. mi imamo 12 na prema 23. 12<23 Tale.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 29. nov. 2024. u 16:39h

kyle piše:
petak, 29. nov. 2024. u 16:29h
Tale, ako 12 brzih staza nisu brze od 23 iz F1, kako onda to moze biti vise u odnosu na F1? jel si ti svestan da su 14 nascar staza sporije. a ja kolko znam 14>12
Ama covece kojih 12 "brzih staza" nisu brze od 23 iz F1?

Pa Daytona i Talladega su brze od bilo koje F1 staze - i to jos koriste restriction plates na njima.

Vegas je brzi od 17 od 22 F1 staze.

Michigan, Gateway, Atlanta su brzi od 14 od 22 F1 staze.

Homestead-Miami, Darlington, Kansas, Pocono, Charlotte su brzi od pola F1 staza.

Jel tebi jasno da su ove brzine oznacene ovde u mph, ne u km/h? Pomnozi cifru sa 1,6 i dobices brzinu u km/h.

Slika

Odgovori

Povratak na „Nascar“