Sta si prvi rekao? Tvrdis vec neko vreme da je najteze pobediti na superspeedways, a u realnosti za 90% timova je najlakse pobediti na superspeedways.
2025. sezona
- Talladega_500
- Yankee
- Poruka: 15120
- Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h
Re: 2025. sezona
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.
“Normal" is just a setting on your dryer.
- Boss
- Poruka: 3271
- Član foruma od: petak, 9. feb. 2018. u 15:06h
za male timove je najveća šansa na restrictor plate stazama, da. ali to ne znači da će oni pobediti 100% jer kao što smo videli u nedelju uzo je brisko u gibsu.
poenta je da je na ovim stazama najteže pobediti jer je najveća konkurencija u brojnosti. ti uzimaš male timove ali oni nisu jedan vozač. mi pričamo o vozačima. e pa svakom vozaču je jednako teško kada su auti izjednačeni kao na restrictor plate stazama. a pošto malih timova ima više nego velikih (big 3) pa normalno onda da je veća šansa da će neko iz malih timova pobediti. ali nije obavezno.
poenta je da je na ovim stazama najteže pobediti jer je najveća konkurencija u brojnosti. ti uzimaš male timove ali oni nisu jedan vozač. mi pričamo o vozačima. e pa svakom vozaču je jednako teško kada su auti izjednačeni kao na restrictor plate stazama. a pošto malih timova ima više nego velikih (big 3) pa normalno onda da je veća šansa da će neko iz malih timova pobediti. ali nije obavezno.
Best finish: 2nd (2022)
- Talladega_500
- Yankee

When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.
- Boss
Svi kažu kako je NFL nikad veći a Nascar nikad manji. Evo ja sad pogledao na kojim stanicama se emituje ovo kolo i sve na free to air TV (osim utakmice u ponedeljak) pa normalno da će popularnost rasti a kod nascara koji trke stavlja na kablovske kanale opadati
https://www.nfl.com/schedules/2025/by-week/reg-8
https://www.nfl.com/schedules/2025/by-week/reg-8
- Boss
jutros gledam truck seriju highligts. i odma primetim "jebote pa ovo je brže od cup automobila."
jel to stvarno? i onda proverim u googlu piše da su truck kamiončići lakši od cup auta. a ovo nije brza staza da snaga motora igra veću ulogu. i još odem na racing-reference i vidim da je pol pozicija na ovoj stazi u proleće od truck brža nego od cupa 
e sad zamisli da je u f1 f3 brža od f1. ili indy lights brži od indycara
i onda se nascar pita zašto je gledanost pala.
1) Cup mora biti najbrži na svim stazama
2) Vratiti sve trke na free to air TV
3) skratiti trke na 2 sata (osim daytone 500)
4) ukinuti stejdžove
e sad zamisli da je u f1 f3 brža od f1. ili indy lights brži od indycara
i onda se nascar pita zašto je gledanost pala.
1) Cup mora biti najbrži na svim stazama
2) Vratiti sve trke na free to air TV
3) skratiti trke na 2 sata (osim daytone 500)
4) ukinuti stejdžove
- Talladega_500
- Yankee
Ti znas da je razlika u brzini postojala i u zlatno vreme NASCAR-a (1990-te i rane 2000-te)? Pricas kako gledanost pada zbog toga, a to je na snazi vec 30-ak godina.
Lepota Truck serije nije ta sto prelaze krug 0,02 sekunde brze na Martinsvillu vec dueli mladih vozaca gladnih uspeha. Sinosnja trka na Martinsville je bila fantasticna. Jedva cekam da vidim sta ce se veceras desiti u Xfinity.
Lepota Truck serije nije ta sto prelaze krug 0,02 sekunde brze na Martinsvillu vec dueli mladih vozaca gladnih uspeha. Sinosnja trka na Martinsville je bila fantasticna. Jedva cekam da vidim sta ce se veceras desiti u Xfinity.
- Boss
e to nisam znao. znači već 30 godina je truck u martinsvilu brži od cupa?Talladega_500 piše: ↑subota, 25. okt. 2025. u 15:38hTi znas da je razlika u brzini postojala i u zlatno vreme NASCAR-a (1990-te i rane 2000-te)? Pricas kako gledanost pada zbog toga, a to je na snazi vec 30-ak godina.
a dobro sad povećavaju snagu motora cupa, setili su se
- Talladega_500
- Yankee
Vec sam izgubio nadu da Blaney moze do finala...

- Boss
nisam gledao kvale (nemam gde) šta mu se desilo pa je tek 31.Talladega_500 piše: ↑nedelja, 26. okt. 2025. u 02:06hVec sam izgubio nadu da Blaney moze do finala...
inače logano može do pobede, 4-ti. samo što pre da se oterasi te spoljne linije jer na ovoj stazi unutrašnja strana je majka.
- Talladega_500
- Yankee
Nisam ni ja gledao kvalifikacije, college football je bio u to vreme.
- Talladega_500
- Yankee

- Boss
Hamlin posle rovala rekao častain teži protivnik od logana a evo bori se sa loganom 
- Talladega_500
- Yankee
Impresivan dan za Blaneya, od 31. mesta do toga da je vodio 177 krugova, ali je Byron danas bio bolji. Vodio 305 od 500 krugova.
U finalu dva Hendricka i dva GIbbsa.
Nesrecni Bell opet ispao, za samo 7 poena cini mi se, iako je u ovoj rundi zavrsio na 3., 8. i 7. mestu. Stvarno nije fer da nema njega u finalu, a ima Byrona koji je zavrsio 36., 25. i 1. u ovoj rundi. Treba eliminisati pravilo da pobeda vodi u sledecu rundu i da se fokusiraju samo na poene.
Finale bez Forda, ali realno - nisu ni zasluzili. Ford je pobedio samo 6 od 35 trka ove sezone, jednostavno ove godine nisu imali kvalitet da se bore za titulu.
Ono sta mi je bilo komicno je koliko vozaca su danas poslali Hocevara u zid. Izgleda svi su izgubili strpljenje sa njim, cak i njegovi klupske kolege (jer ga je i McDowell poslao u zid).

U finalu dva Hendricka i dva GIbbsa.
Nesrecni Bell opet ispao, za samo 7 poena cini mi se, iako je u ovoj rundi zavrsio na 3., 8. i 7. mestu. Stvarno nije fer da nema njega u finalu, a ima Byrona koji je zavrsio 36., 25. i 1. u ovoj rundi. Treba eliminisati pravilo da pobeda vodi u sledecu rundu i da se fokusiraju samo na poene.
Finale bez Forda, ali realno - nisu ni zasluzili. Ford je pobedio samo 6 od 35 trka ove sezone, jednostavno ove godine nisu imali kvalitet da se bore za titulu.
Ono sta mi je bilo komicno je koliko vozaca su danas poslali Hocevara u zid. Izgleda svi su izgubili strpljenje sa njim, cak i njegovi klupske kolege (jer ga je i McDowell poslao u zid).

- Boss
šteta logana navijao sam za njega i ford u finalu. ali kako je ono dozvolio da mu se bajron zavuče. inače u isto vreme sam gledao i f1 (bile obe trke u isto vreme) a na kraju sam zaspao i ni jednu nisam pogledao do kraja
znači finale 2 ševija vs 2 tojote
ševi je sad u boljoj formi i ide staza koja možda više leži ševiju. larson dokazani šampion sa najviše iskustva. bajron klinac iz video igrica in real world. hamlin pehista 60 pobeda bez titule. i brisko ne znam kako bih njega opisao. #19 jel to onaj truexov auto?
ustvari mislio sam na blejnija i bajrona 44 kruga pre kraja. blejni faktički predao championship 4 bajronu
15:07
Update
Hamlin 6
---------------------------------
Gizi 5
Bel 4
Larson 3
Brisko 3
Blejni 3
Bajron 3
Eliot 2
Logano 1
Častain 1
Buba 1
Cindric 1
Beri 1
Dilon 1
Trka pre kraja Hamlin bi bio šampion (Gizi nema ni jedno drugo mesto tako da mu pobeda ne pomaže).
Naša mala igra
Harvik: Hamlin, Blejni, Larson, Bel
Katlin: Logano, Blejni, Larson, Bel
Mamba: Blejni, Bajron, Brisko, Bel
Boss: Bel, Larson, Blejni, Brisko
Tale: Hamlin, Bel, Larson, Blejni
Erik: Blejni, Hamlin, Larson, Bel
Generalno smo svi loši. Niko nije imao ni 3 pogođena.
znači finale 2 ševija vs 2 tojote
ševi je sad u boljoj formi i ide staza koja možda više leži ševiju. larson dokazani šampion sa najviše iskustva. bajron klinac iz video igrica in real world. hamlin pehista 60 pobeda bez titule. i brisko ne znam kako bih njega opisao. #19 jel to onaj truexov auto?
ustvari mislio sam na blejnija i bajrona 44 kruga pre kraja. blejni faktički predao championship 4 bajronu
15:07
Update
Hamlin 6
---------------------------------
Gizi 5
Bel 4
Larson 3
Brisko 3
Blejni 3
Bajron 3
Eliot 2
Logano 1
Častain 1
Buba 1
Cindric 1
Beri 1
Dilon 1
Trka pre kraja Hamlin bi bio šampion (Gizi nema ni jedno drugo mesto tako da mu pobeda ne pomaže).
Naša mala igra
Harvik: Hamlin, Blejni, Larson, Bel
Katlin: Logano, Blejni, Larson, Bel
Mamba: Blejni, Bajron, Brisko, Bel
Boss: Bel, Larson, Blejni, Brisko
Tale: Hamlin, Bel, Larson, Blejni
Erik: Blejni, Hamlin, Larson, Bel
Generalno smo svi loši. Niko nije imao ni 3 pogođena.
- Talladega_500
- Yankee
Byron je sinoc bio brzi, prestigao bi Blaneya i tako i tako.
U finalu svaki od ova 4 vozaca moze da osvoji titulu. Najveci je pritisak na Hamlinu iz ociglednih razloga. Najmanji pritisak na Briscoe koji nema sta da izgubi. Larson bivsi sampion koji cesto zna da pravi pocetnicke greske. A Byron, ovo mu je 3. uzastopno finale, kod njega je napredak uocljiv iz sezone u sezonu.
Dajem malu prednost Byronu, ali navijam za Gibbsove aute.
U finalu svaki od ova 4 vozaca moze da osvoji titulu. Najveci je pritisak na Hamlinu iz ociglednih razloga. Najmanji pritisak na Briscoe koji nema sta da izgubi. Larson bivsi sampion koji cesto zna da pravi pocetnicke greske. A Byron, ovo mu je 3. uzastopno finale, kod njega je napredak uocljiv iz sezone u sezonu.
Dajem malu prednost Byronu, ali navijam za Gibbsove aute.
- Boss
ja sam gledao trku f1 u kojoj je max verstappen u sporijem autu branio poziciju (prvo mesto) na široj stazi od martinsvila duže nego ovaj blejni kad je otvorio vrata bajronu. samo o tome se radi, prelako se predao.Talladega_500 piše: ↑ponedeljak, 27. okt. 2025. u 14:19hByron je sinoc bio brzi, prestigao bi Blaneya i tako i tako.
- Talladega_500
- Yankee
Pa nije mu otvorio vrata vec ga je Blaney bump & run. Cudo je sto se Blaney nije slupao ili okrenuo na stazi u toj situaciji jer udarac nije bas bio blag.
- Boss
kakav bump n run kad mu se zavukao sa unutrašnje straneTalladega_500 piše: ↑ponedeljak, 27. okt. 2025. u 17:42hPa nije mu otvorio vrata vec ga je Blaney bump & run. Cudo je sto se Blaney nije slupao ili okrenuo na stazi u toj situaciji jer udarac nije bas bio blag.

i onda se dodiruju jer nema mesta za oboje tj. blejni je išao prema njemu ali kasno. nije zatvorio na vreme.

- Talladega_500
- Yankee
Byron bi ga pomerio i tako i tako. Mozda je Blaney trebao da blokira unutrasnju liniju, ali ne verujem da bi to promenilo situaciju. Byron je jednostavno bio brzi, ne verujem da bi Blaney mogao uspesno da blokira vise od 40 krugova.
- Talladega_500
- Yankee
- Talladega_500
- Yankee

- Talladega_500
- Yankee
U nedelju su otkazali motori i Hamlinu i Briscoe. Imam osecaj da su nesto novo eksperimentisali za Phoenix.