2025. sezona
- Talladega_500
- Yankee
- Poruka: 14359
- Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h
Re: 2025. sezona
Ljudi trade da Bell bude suspendovan za ovaj incident sa Smithom - posebno zato sto je NASCAR sinoc kaznio Hilla u Xfinity seriji za istu stvar.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.
“Normal" is just a setting on your dryer.
- Boss
- Poruka: 2757
- Član foruma od: petak, 9. feb. 2018. u 15:06h
nisam gledao xfinity i ne znam šta se tamo desilo. ali ako nascar počne da kažnjava po prigovorima vozača eto nama nove f1. nekada su u nascaru vozači vodili svoje bitke a ne sudije umesto njih.
Best finish: 2nd (2022)
- Talladega_500
- Yankee
Imas na temi o Xfinity video snimak sta je Austin Hill uradio.
Ne prigovaraju vozaci - prigovara javnost. A javnost prigovara na ono sta svi znamo, a to je da NASCAR nije konstantan sa odlukama. U ovom slucaju, Hill je kaznjen, ali Bell nije iako su obojica uradili istu stvar. A to je nesto sta NASCAR uvek radi - nekada primenjuju, a nekada potpuno ignorisu sopstvena pravila.
Ne prigovaraju vozaci - prigovara javnost. A javnost prigovara na ono sta svi znamo, a to je da NASCAR nije konstantan sa odlukama. U ovom slucaju, Hill je kaznjen, ali Bell nije iako su obojica uradili istu stvar. A to je nesto sta NASCAR uvek radi - nekada primenjuju, a nekada potpuno ignorisu sopstvena pravila.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.
- Boss
NBCSports' vice president of NASCAR, Jeff Behnke, on whether NBC has a particular preference on NASCAR's playoff format and how involved it's been in the study of it: "We’ll let NASCAR sort out their vision, and we will produce those playoff races to the best of our ability."
ovde sve objašnjeno

Potpisujem
Ništa novo. Tako je u svim sportovima od fudbala, košarke do moto trka.Talladega_500 piše: ↑sreda, 30. jul 2025. u 20:52hImas na temi o Xfinity video snimak sta je Austin Hill uradio.
a nisam skontao ko je ovde kažnjen i zašto kad su obojica učestvovala u guranju.
ovde sve objašnjeno

Potpisujem
- Talladega_500
- Yankee
Isti oni ljudi koji placu za "starim, dobrim vremenima" su takodje plakali kada je Dale poginuo. Svi oni koji slave NASCAR tokom 1990-ih godina zaboravljaju da je u isto vreme kada je Dale poginuo zapravo poginulo cak 4 vozaca u samo 18 meseci (Adam Petty, Kenny Irwin Jr, Toni Roper i Dale) - to sve zbog slabe bezbednosti. Tako da te price "ajmo se vratiti u 1990-te godine" su teske gluposti. Naravno, navijace nije briga jer ne rizikuju oni svoj zivot svake sedmice, ali vozaci su i te kako zahtevali da bezbednost budu bas pojacana.
Evo ti Bubba je za istu situaciju bio suspendovan - ovo je nesto najgore sta mozes da napravis u NASCAR-u, za ovo gine suspenzija.
Elliott takodje.
Jedan je ucestvovao u guranju (#19 Almirola), a drugi (#21 Hill) je onda udario u zadnji desni bocni deo auta - sto je strogo zabranjeno. Za takve stvari su i Elliott i Bubba bili takodje suspendovani. NASCAR je doneo to pravilo nakon sto je Kurt Busch imao potres mozga, da bila kakva slicna agresivna voznja gde neko udaru u zadnji bocni deo vozila i slupa vozaca nije dozvoljena. Mozes ga gurati/pomeriti, ali ga ne mozes poslati u zid pri 200 mph.
Evo ti Bubba je za istu situaciju bio suspendovan - ovo je nesto najgore sta mozes da napravis u NASCAR-u, za ovo gine suspenzija.
Elliott takodje.
- Boss
Video sam dilona šta je preživeo na Dejtoni u big one. Sve ovo je smešno za ono.

- Talladega_500
- Yankee
Pazi ovako, ja sam prvi koji obozava trkanje iz 1990-ih i ranih 2000-ih godina. Na Tubi redovno pokazuju te trke i gledam ih skoro svakodnevno jer smatram da je tada trkanje bilo najbolje.
ALI, takav nacin trkanja je nesto sta nije moglo da opstane, morao se desiti smrtni slucaj pre ili kasnije. Nije bilo pitanje "hoce li se desiti", vec "kada ce se desiti". Gen 4 (1992-2006) je doneo najbolje trkanje, ali i ubedljivo najvise smrtnih slucajeva od svih generacija automobila - bilo ih je cak 23.
NASCAR nije nista uradio povodom toga sve dok Dale Earnhardt nije poginuo - e tek onda su shvatili da moraju nesto da urade po pitanju bezbednosti i od tada nije bio ni jedan smrtni slucaj. Bez obzira sto se neki matorci zale kako je trkanje nekada bilo bolje, NASCAR-ova odluka je pravedna.
Ovi automobili su bukvalno bili mrtvacki kovceg na tockovima. Ne, auto-sport nikada ne moze biti 100% bezbedan, ali postoji nacin da se rizik smanji, i to je nesto sta NASCAR radi danas.

ALI, takav nacin trkanja je nesto sta nije moglo da opstane, morao se desiti smrtni slucaj pre ili kasnije. Nije bilo pitanje "hoce li se desiti", vec "kada ce se desiti". Gen 4 (1992-2006) je doneo najbolje trkanje, ali i ubedljivo najvise smrtnih slucajeva od svih generacija automobila - bilo ih je cak 23.
NASCAR nije nista uradio povodom toga sve dok Dale Earnhardt nije poginuo - e tek onda su shvatili da moraju nesto da urade po pitanju bezbednosti i od tada nije bio ni jedan smrtni slucaj. Bez obzira sto se neki matorci zale kako je trkanje nekada bilo bolje, NASCAR-ova odluka je pravedna.
Ovi automobili su bukvalno bili mrtvacki kovceg na tockovima. Ne, auto-sport nikada ne moze biti 100% bezbedan, ali postoji nacin da se rizik smanji, i to je nesto sta NASCAR radi danas.

- Boss
naravno da niko normalan ne želi gledati da neko gine. ali delom zašto mi gledamo i volimo ovaj sport je zato što je opasan. kad bi bio 100% safe to bi bilo isto kao da igraju plejstejšon. i svaka šuša koja ima para bi mogla voziti. ne bi bilo hrabrih i odvažnih. ne bi bilo heroja. bile bi pičkice.
https://x.com/MV33Racing/status/1950136286985040133
Ovo
https://x.com/MV33Racing/status/1950136286985040133
Ovo
- Talladega_500
- Yankee
Ovo je tipicna prica koju svaki matorac prica o generaciji posle njega, kako je svaka sledeca generacija losija, itd.
Ja sam siguran da bi i Gilles Villeneuve pricao istu pricu za Jacquesa koju Jacques prica za danasnju generaciju.
Da ti opet kazem - Gen 4 je doneo 23 smrtna slucajeva u 14 godina i onda neko kaze "e to nije trebalo menjati"...

Ja sam siguran da bi i Gilles Villeneuve pricao istu pricu za Jacquesa koju Jacques prica za danasnju generaciju.
Da ti opet kazem - Gen 4 je doneo 23 smrtna slucajeva u 14 godina i onda neko kaze "e to nije trebalo menjati"...

Poslednja izmena: Talladega_500, na dan četvrtak, 31. jul 2025. u 00:45h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- Boss
- Talladega_500
- Yankee
Sve te natpise je pisao neko ovakav...

- Talladega_500
- Yankee
Dosta novih boja za Wood Brothers ove sezone...

- Boss
Stvarno?

The quote "There are only three sports: bullfighting, motor racing, and mountain climbing; all the rest are merely games" is attributed to Ernest Hemingway. This quote highlights his perspective on which activities he considered to be true sports, valuing the elements of danger, skill, and a certain level of artistry or drama.
Bullfighting:
Hemingway was a well-known enthusiast of bullfighting, viewing it as a ritualistic and artistic contest of skill and courage between a man and a bull.
Motor racing:
He considered auto racing to be a true sport due to the inherent danger, skill, and speed involved.
Mountain climbing:
Hemingway saw mountain climbing as a sport requiring physical and mental strength, courage, and a deep connection with nature.
- Talladega_500
- Yankee
Ti mislis da je Hemingway bio drugaciji od onog gore debeljka na kaucu? HA
I on je sedeo na kaucu i tipkao. Kao sto rekoh jednom ranije, "opinions are like assholes - everybody has them and they all stink".
Kao sto rekoh gore, svaka generacija tvrdi da je njihova generacija najbolja i da je generacija posle njih "soft". Tako gore citiras sta je Jacques Villeneuve rekao - pa isto bi za njega rekao njegov cale. I Jacquesov sin ce jednog dana isto pricati za svoju decu.
Bez obzira koliko ljudi hoce da se 1990-te vrate - to se nece desiti. Bezbednost mora biti na prvom mestu. 23 smrtna slucaja u 14 godina sa Gen 4 - ne mogu da verujem da neko hoce da se to vrati.
I on je sedeo na kaucu i tipkao. Kao sto rekoh jednom ranije, "opinions are like assholes - everybody has them and they all stink".

Kao sto rekoh gore, svaka generacija tvrdi da je njihova generacija najbolja i da je generacija posle njih "soft". Tako gore citiras sta je Jacques Villeneuve rekao - pa isto bi za njega rekao njegov cale. I Jacquesov sin ce jednog dana isto pricati za svoju decu.
Bez obzira koliko ljudi hoce da se 1990-te vrate - to se nece desiti. Bezbednost mora biti na prvom mestu. 23 smrtna slucaja u 14 godina sa Gen 4 - ne mogu da verujem da neko hoce da se to vrati.
- Boss
Ernest Hemingway je nobelovac.
reko sam ti da tu i ti spadaš. svako. ne znam što sam sebe zatrpavaš. a koliko je pre bilo bolje to govore tv rejtinzi. da, bilo je bolje. činjenica da je više ljudi gledalo.Talladega_500 piše: ↑četvrtak, 31. jul 2025. u 14:49hKao sto rekoh jednom ranije, "opinions are like assholes - everybody has them and they all stink".![]()
- Talladega_500
- Yankee
Hemingway je sedeo na dupetu u fotelji i pisao. To ga ne cini ekspertom da moze reci koji je sport pravi, a koji ne. Njegovo misljenje o auto sportu je bitno koliko i misljenje Jelene Karleuse.
To ne znaci da je NASCAR trebao da nastavi tim tempom. Broj smrtnih slucajeva sve govori.
Naravno da spadam - to je upravo moja poenta. Ti ovde citiras Hemingwaya kao da ono sta on kaze na racun sporta je neka cinjenica, a u sustini njegovo misljenje je "bitno" koliko i misljenje tebe, mene, nekog Youtubera i bilo koga drugog.
Naravno da je vise ljudi gledalo - sto je sport vise "gladiatorski", to ce vece mase gledati.
To ne znaci da je NASCAR trebao da nastavi tim tempom. Broj smrtnih slucajeva sve govori.
- Boss
nisu za svakog trke i trke trebaju da imaju dozu rizika. to je ipak adrenalinski sport.
- Talladega_500
- Yankee
Slazem se. Ali to isto ne znaci da treba slati vozace u smrt - sto je NASCAR redovno radio dok nije Dale poginuo.
Ovaj ceo slucaj da ne mozes da udaris vozaca u bocni zadnji deo vozila je stupio na snagu kada se Kurt Busch slupao i kada mu je taj sudar okoncao karijeru. Znaci postoji razlog zasto je NASCAR doneo to pravilo.
Ima intervju sa Almirolom posle onog udesa sa Hillom u suboru - Almirola je rekao da mu je ovo najbolniji sudar u karijeri. A Almirola je prethodno polomio ledja u 2017. sezoni kada je morao da pauzira 7 trka. A onda mozes zamisliti koliko je tezak bio ovaj sudar ako je gori za njegovo telo nego kada je polomio ledja.
Ovaj ceo slucaj da ne mozes da udaris vozaca u bocni zadnji deo vozila je stupio na snagu kada se Kurt Busch slupao i kada mu je taj sudar okoncao karijeru. Znaci postoji razlog zasto je NASCAR doneo to pravilo.
Ima intervju sa Almirolom posle onog udesa sa Hillom u suboru - Almirola je rekao da mu je ovo najbolniji sudar u karijeri. A Almirola je prethodno polomio ledja u 2017. sezoni kada je morao da pauzira 7 trka. A onda mozes zamisliti koliko je tezak bio ovaj sudar ako je gori za njegovo telo nego kada je polomio ledja.
- Boss
Opa šta sam reko
Adam Stern
"NASCAR is searching for a lead creative agency to help steer the stock car racing circuit back to its heartland roots and reconnect with the blue-collar fans who have long been its backbone."
https://adage.com/agencies/accounts-in- ... ve-agency/
Adam Stern
"NASCAR is searching for a lead creative agency to help steer the stock car racing circuit back to its heartland roots and reconnect with the blue-collar fans who have long been its backbone."
https://adage.com/agencies/accounts-in- ... ve-agency/
- Talladega_500
- Yankee
To je nesto sta NASCAR prica od kada ja pratim NASCAR, te price "hocemo da se vratimo svojim korenima" je samo za naivne.
NASCAR hoce da privuce novu generaciju navijaca, a ne da odrzava svoje matore navijace koji ce i tako da umru narednih 10-ak godina. Bilo bi idealno kada bi deca ljudi koji su masovno pratili NASCAR 1990-ih godina i 2000-ih godina takodje pratila NASCAR - ali kao sto znamo, mladjarija retko kada radi ono sta njihovi ocevi rade.
NASCAR hoce da privuce novu generaciju navijaca, a ne da odrzava svoje matore navijace koji ce i tako da umru narednih 10-ak godina. Bilo bi idealno kada bi deca ljudi koji su masovno pratili NASCAR 1990-ih godina i 2000-ih godina takodje pratila NASCAR - ali kao sto znamo, mladjarija retko kada radi ono sta njihovi ocevi rade.