Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

2025. sezona

Odgovori
Talladega_500
Yankee
Poruka: 13928
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h

Re: 2025. sezona

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 17. okt. 2024. u 15:50h

Ova situacija oko tuzbe postaje komplikovanija iz dana u dan.

23XI i Front Row su trazili da njihovi charteri ostanu na delu dok se tuzba ne okocna. Sud jos nije doneo odluku, ali Bob Pockrass pise da NASCAR planira da sledece sezone ima 32 charter tima - sto znaci da 23XI i Front Row ne bi zadrzali svoje chartere. Naravno, to nije odluka NASCAR-a nego suda.

NASCAR takodje planira da pare od 23XI i Front Row raspodeli drugim timovima sledece sezone. 23XI i Front Row su najavili da ce se takmiciti cak i ako sud odbije njihov zahtev na racun chartera, ali u tom slucaju bi zarada bila 70% manja.

To takodje znaci da NASCAR nije odborio prodaju 2 chartera (po jedan za 23XI i Front Row) od Stewart-Haasa, sto znaci da Stewart-Haas jos uvek ima 3 chartera iako sledece sezone novonastali Haas Factory Team planira da ima samo 1 automobil.

Slika
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

“Normal" is just a setting on your dryer.

Boss
Poruka: 2509
Član foruma od: petak, 9. feb. 2018. u 15:06h

Poruka od Boss » četvrtak, 17. okt. 2024. u 18:24h

meni se cini da ta dva tima koja su se zamerila nece uskoro postojati. jer to je kao i na poslu ako kazes nesto protiv sefa letis napolje.
Best finish: 2nd (2022)

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 17. okt. 2024. u 18:52h

kyle piše:
četvrtak, 17. okt. 2024. u 18:24h
meni se cini da ta dva tima koja su se zamerila nece uskoro postojati. jer to je kao i na poslu ako kazes nesto protiv sefa letis napolje.
Ne ide to tako na zapadu. Kada bi NASCAR najurio 23XI i Front Row zato sto su ga tuzili, onda bi 23XI i Front Row imali jos veci razlog za tuzbu. Ono sta Amerikanci zovu "retaliation".

NASCAR jeste privatan biznis, ali 23XI i Front Row su ulozili brdo novca da se tamo takmice. Tako da NASCAR ne moze reci, "daj nam novac da se takmicis i onda cuti i vozi".
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 17. okt. 2024. u 22:54h

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 18. okt. 2024. u 18:01h

B.J. McLeod najavio da ce i sledece sezone voziti delimicnu sezonu za Live Fast Motorsports i MBM Motorsports.

Znaci jos jedno slobodno mesto manje...

Secam se kako si svi navijali za njega na Duelima ranije ove sezone jer su svi zeleli da ga vide na Daytonu 500 - nizerazredni vozac, nizerazredni tim, bez sponzora.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 20. okt. 2024. u 02:15h

Kao sto je poznato, 23XI i Front Row su odbili da potpisu novi ugovor za chartere, a sadasnji ugovor istice na kraju sezone. Oba tima su trazila od suda da nastave da se takmice kao charter timovi dok se sudijski proces ne okonca.

NASCAR odbija tako nesto, a konacnu odluku ce doneti sud. 23XI i Front Row su rekli da ce se takmiciti sledece sezone bez obzira na odluku.

Medjutim, slusao sam dosta podcasts prethodnih sedmica i vecina kazu da 23XI i Front Row nemaju finansije da se takmice bez chartera. Timovi koji nemaju chartere dobijaju oko 70% manju zaradu od tv prava, rezultata, itd. Mozda mogu da se takmice po koju trku tu i tamo, ali nikako naredne 2 sezone (koliko se ocekuje da ce sudijski proces trajati).

NASCAR takodje jos uvek nije odobrio prodaju chartera od SHR za 23XI i Front Row, pa se moze desiti da sledece sezone na stazi bude samo 30-ak auta.

Boss

Poruka od Boss » nedelja, 20. okt. 2024. u 02:59h

ma oni ce polako biti izgurani, videces.
Jordan juce usao u sport i misli da je faca.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 20. okt. 2024. u 03:42h

kyle piše:
nedelja, 20. okt. 2024. u 03:00h
ma oni ce polako biti izgurani, videces.
Jordan juce usao u sport i misli da je faca.
Ne bi tuzili NASCAR da misle da ce da izgube. Ako ih NASCAR izgura - to ce im dati jos veci razlog da tuze.

NASCAR je taj koji je preterao. Od kada je charter usvojen pre 8 godina - cak 12 od 18 timova koji su originalno imali charter su nestali/bankrotirali. To govori da trenutni nacin poslovanja NASCAR-a ne funkcionise i da nesto treba da se menja. NASCAR-u nije u interesu da se menja jer NASCAR odnosi vecinu novca, a koga briga za timove, zar ne?

Cak i veliki Hendrick Motorsport posluje u minusu, to je sam Jeff Gordon rekao, onda mozes zamisliti kako posluje ostatak timova. I sve to vreme imas glavonje u NASCAR-u koji sede za stolom i super zaradjuju, a ne rade bas nista...

Boss

Poruka od Boss » nedelja, 20. okt. 2024. u 17:54h

ne verujem da iko posluje u minusu. pa bankrotirali bi.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 20. okt. 2024. u 18:33h

kyle piše:
nedelja, 20. okt. 2024. u 17:54h
ne verujem da iko posluje u minusu. pa bankrotirali bi.
Pa rekoh ti - 12 od 18 originalnih charter timova i jeste bankrotiralo u zadnjih 8 godina.

Opstaju ovi najjaci tipa Hendrick i Penske zato sto imaju biznise sa strane i imaju dovoljne finansije da opstanu jer imaju dovoljno $$$ u bankama. Ali svi ovi drugi timovi, cim jedna-dve godine posluju u minusu odmah odlaze u stecaj.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 21. okt. 2024. u 20:02h

Prica se da ce Rick Ware gotovo sigurno zadrzati Corey LaJoie za sledecu sezonu, sto znaci da ima jedno manje slobodno mesto.

Od kada su Rick Ware i Spire uradili razmenu vozaca, LaJoie belezi solidne rezultate.
Kansas 15.
Talladega 18.
Charlotte Roval 37. (mehanicki kvar)
Las Vegas 14.

Odlicni rezultati za auto koji obicno zavrsava na 35.+ poziciji.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 21. okt. 2024. u 23:10h

Bas sam gledao listu slobodnih mesta za punu 2025. sezonu. I skoro da ih nema.

Rick Ware ima 2 slobodna mesta, mada je realno ocekivati da ce se Corey LaJoie i Cody Ware vratiti.

Preostala 2 slobodna mesta su ona za koje uopste nije poznato hoce li se takmiciti sledece sezone, a to su 23XI i Front Row. Oba planiraju da otvore po 3. tim za sledecu sezonu, ali je pitanje hoce li NASCAR odobriti taj transfer zbog trenutnih tuzbi.

Ali 2 velika imena u Xfinity nemaju posao za 2025., to su Chandler Smith i Riley Herbst. Imam osecaj da ce jedan u 23XI, drugi u Front Row - ako NASCAR odobri prodaju chartera.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » utorak, 22. okt. 2024. u 14:13h

Povratak korenima... Dale Earnhardt Jr auto za 2025 Late Model sezonu.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 23. okt. 2024. u 17:41h

Floyd Mayweather Jr je prodao svoj tim Money Team Racing.

Novi vlasnik je "profesorka 1. razreda osnovne skole" Mercedes Elias i promenili su ime u Team AmeriVet. Planiraju da se takmice na 15-17 trka sledece sezone.

Slika

mbole
Poruka: 14946
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » sreda, 23. okt. 2024. u 19:10h

Mercedes nije profesorka, vec penzionisani marinac i ceo vet securities, profesorka je neka Rebeca koja je vec neko vreme u nascar-u, upravo u mtr

Poslednja izmena: mbole, na dan sreda, 23. okt. 2024. u 19:10h. Ukupno izmenjeno 1 put.
Djak pesak :)

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 23. okt. 2024. u 19:14h

U pravu si.
Rebecca Auchmoody je profesorka.

Boss

Poruka od Boss » sreda, 23. okt. 2024. u 21:52h

mbole piše:
sreda, 23. okt. 2024. u 19:10h
Mercedes nije profesorka, vec penzionisani marinac i ceo vet securities, profesorka je neka Rebeca koja je vec neko vreme u nascar-u, upravo u mtr
o vidim prati se a kao nezanimljivo :rotfl:
mbole evo da te pitam da si ti glavni nascara sta bi promenio?

mbole

Poruka od mbole » sreda, 23. okt. 2024. u 22:11h

Sve :)
Za pocetak.. uveo bih im samoupravljanje.

Vidi... meni jeste nezanimljivo kao sport, posto nije sport, nego cista lova. Sto je i vevericama ocigledno.

Al to ne znaci da ne zelim da "gvirnem".
Treba upoznati klasnog neprijatelja da bi mogao da se suocis sa njim mrgreen

Boss

Poruka od Boss » sreda, 23. okt. 2024. u 22:13h

ih pa ja ne znam sta danas nije lova :)
mbole piše:
sreda, 23. okt. 2024. u 22:11h
ovo nisam shvatio kakvo samoupravljanje? ko da upravlja?

mbole

Poruka od mbole » sreda, 23. okt. 2024. u 22:17h

Stvarno...
Nisi cuo za: zenu, decu, porodicu... prijatelje... zabole me posto je, NECU... briga me sto ste najveca sila na svetu, NEDAM... makar crko.
Ili je ipak sve na prodaju?
kyle piše:
sreda, 23. okt. 2024. u 22:15h
ih pa ja ne znam sta danas nije lova :)
mbole piše:
sreda, 23. okt. 2024. u 22:11h
ovo nisam shvatio kakvo samoupravljanje? ko da upravlja?
Ocigledno si preterano mlad da znas o cemu pricamo.
Da uprostim...
Ideja je da svi radnici firme (blo koje), ali SAMO radnici firme, budu sustinski akcionari firme (da prevedem na kapitalisticki jezik koji je tebi razumljiv).

Boss

Poruka od Boss » sreda, 23. okt. 2024. u 23:20h

mbole piše:
sreda, 23. okt. 2024. u 22:17h
Ocigledno si preterano mlad da znas o cemu pricamo.
Da uprostim...
Ideja je da svi radnici firme (blo koje), ali SAMO radnici firme, budu sustinski akcionari firme (da prevedem na kapitalisticki jezik koji je tebi razumljiv).
okej, zasto onda ne izadju i ne osnuju svoj sampionat?

pazi ja sam tebe pitao sta bi TI KAO VLASNIK promenio? a ne kome bi dao da upravlja

mbole

Poruka od mbole » četvrtak, 24. okt. 2024. u 00:26h

Pa lepo napisah: dao vlasnistvo onima koji se time bave :)
Posto oni bolje upravljaju nego ja koji samo imam pare, i jedini cilj mi je da ih imam sto vise.
Sve ostalo je samo mazanje ociju, prodavanje onog za ono... bajke kako je to tu zbog gledalaca, ucesnika.. jok bre.. tu je samo da bi ja zaradio jos. I prodavacu bajke na svakom cosku ako treba. Jednom rukom mazim bebu... drugom joj kradem lilihip :)
Ili ti tako nesto uopste ne pada napamet... posto je to blasfemy u sistemu vrednosti na koji si navikao?
Opste dobro... izgleda ne postoji u modernim recnicima.

A ako mislis na samu organizaciju sistema...
Ajd...

Ovo ne vazi samo za nascar al je prvo sto mislim da bi daleko popravilo ceo sistem u bilo kojim trkama.

Ne postoji veza vozac-tim.
Svaki vozac je nezavistan i NE SME da ima bilo kakav ugovor ili bilo kakav finansijski odnos sa bilo kojim timom (kaznjivo dozivotnom diskvalifikacijom i za vozaca i za tim).

Vozaci voze automobile timova po nekom random sistemu, ili po sistemu rotacije (zavisno od odnosa broja trka i broja timova).

Pa da vidimo ko je dobar vozac, a ko samo ima bolji auto/tim.
I obrnuto.. koji je dobar auto/tim, a samo ima prosecnog vozaca.

Iskreno.. ne znam detalje pravila (nikad me nije interesovalo), al gomila toga sto sam procitao ovde su ciste gluposti. Pocevsi od siledzijskih momenata koji su dozvoljeni o kojima sam pisao...

Ovalne staze.. hmmm... nikada nisam skapirao cemu to sluzi. Ne znam dovoljno, tako da se ne bih bas zaletao...

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 24. okt. 2024. u 01:52h

Mediji pisu da su 23XI i Front Row postigli dogovore za Chandler Smith i Riley Herbst da voze po novi 3. auto svakog tima sledece sezone. Nije poznato koji od njih ce u koji od ova dva tima. Smith verovatno u 23XI jer je prosao sve Toyotine mladje kategorije, sto ostavlja Herbsta za Front Row.

To ujedno objasnjava zasto ni Smith ni Herbst nisu jos uvek potvrdjeni u nijednom timu za sledecu sezonu, iako obojica imaju vise nego super sezonu u Xfinity - ceka se da se smiri situacija sa tuzbom i da NASCAR odobri prodaju chartera.

Problem je naravno tuzba 23XI i Front Rowa protiv NASCAR zbog cega nije sigurno da li ce NASCAR uopste odobriti prodaju SHR chartera za ova dva tima.

Slika

Boss

Poruka od Boss » četvrtak, 24. okt. 2024. u 03:43h

mbole piše:
četvrtak, 24. okt. 2024. u 00:26h

Ovo ne vazi samo za nascar al je prvo sto mislim da bi daleko popravilo ceo sistem u bilo kojim trkama.

Ne postoji veza vozac-tim.
Svaki vozac je nezavistan i NE SME da ima bilo kakav ugovor ili bilo kakav finansijski odnos sa bilo kojim timom (kaznjivo dozivotnom diskvalifikacijom i za vozaca i za tim).

Vozaci voze automobile timova po nekom random sistemu, ili po sistemu rotacije (zavisno od odnosa broja trka i broja timova).

Pa da vidimo ko je dobar vozac, a ko samo ima bolji auto/tim.
I obrnuto.. koji je dobar auto/tim, a samo ima prosecnog vozaca.

Iskreno.. ne znam detalje pravila (nikad me nije interesovalo), al gomila toga sto sam procitao ovde su ciste gluposti. Pocevsi od siledzijskih momenata koji su dozvoljeni o kojima sam pisao...

Ovalne staze.. hmmm... nikada nisam skapirao cemu to sluzi. Ne znam dovoljno, tako da se ne bih bas zaletao...
malo smesno ustvari malo vise smesno :) ko bi placao te vozace kad ne bi vozili za tim? ko bi placao odrzavanje i razvoj njihovih automobila? za mene bi debilno bilo da u bilo kojem motor sportu vozac malo vozi jednu marku auta malo drugu. izgubili bi identitet.

mbole

Poruka od mbole » četvrtak, 24. okt. 2024. u 10:46h

Placali bi ih isti oni koji ih placaju i danas: sponzori.
Tim razvija auto, posto i on hoce da bude prvi medju timovima, i njega placaju sponzori.
Kakve veze ima 'identitet' sa tim? Pera je Pera, nebitno dal vozi auto trt ili mrt.
Pa vozaci se tokom karijere i sad prosetaju kroz nekoliko timova.

Odgovori

Povratak na „Nascar“