Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

2024. sezona

Odgovori
Boss
Poruka: 2482
Član foruma od: petak, 9. feb. 2018. u 15:06h

Re: 2024. sezona

Poruka od Boss » ponedeljak, 28. okt. 2024. u 20:36h

ma tale ja sam rekao izmedju ovog sistema i onog od pre da je ovo bolje i stojim iza toga. ali rekao sam ti 1000 puta koji sistem bih ja uveo. 1 pobeda=1 zlatna medalja. ko skupi najvise zlata taj je sampion. to je bio i bernijev predlog za F1.
Best finish: 2nd (2022)

Talladega_500
Yankee
Poruka: 13862
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 28. okt. 2024. u 20:44h

kyle piše:
ponedeljak, 28. okt. 2024. u 20:36h
ma tale ja sam rekao izmedju ovog sistema i onog od pre da je ovo bolje i stojim iza toga. ali rekao sam ti 1000 puta koji sistem bih ja uveo. 1 pobeda=1 zlatna medalja. ko skupi najvise zlata taj je sampion. to je bio i bernijev predlog za F1.
Da su prihvatili tvoj predlog - sampion bi bio poznat na pola sezone. Jer vec tada je bilo jasno da Larsona niko nece stici po broju pobeda.

Isto kao sto je u F1 bilo poznato vec na 1/3 sezone da niko nece Verstappena stici po broju pobeda.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

“Normal" is just a setting on your dryer.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 28. okt. 2024. u 23:46h

Evo nesto sta ce tebe sigurno obradovati - NASCAR testirao gume za kisu na ovalu. Doduse samo za vlaznu stazu, ne za kisu.

Slika
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

Boss

Poruka od Boss » utorak, 29. okt. 2024. u 01:13h

pa sva gt3 auta se trkaju po kisi svuda u svetu. jedino kao u nascaru ne moze. ma moze nego oni nece da lupe lovu da razviju takve gume.
Talladega_500 piše:
ponedeljak, 28. okt. 2024. u 20:44h
kyle piše:
ponedeljak, 28. okt. 2024. u 20:36h
Da su prihvatili tvoj predlog - sampion bi bio poznat na pola sezone. Jer vec tada je bilo jasno da Larsona niko nece stici po broju pobeda.

Isto kao sto je u F1 bilo poznato vec na 1/3 sezone da niko nece Verstappena stici po broju pobeda.
kako moze sampion biti na pola sezone. Larson je do 6-te pobede dosao na Rovalu kada je do kraja sezone bilo ostalo 4 trke. tada su bel, bajron i hamlin imali po 3 pobede. 4 trke pre kraja. 3 + 4 = 7 (7>6)
a na pola sezone (nju hampsir):

bel 3 pobede
bajron 3 pobede
larson 3 pobede
redik 1 pobeda
hamlin 3 pobede
blejni 1 pobeda
logano 0 pobeda
eliot 1 pobeda

A 18 trka do kraja. U igri 18 zlatnih medalja

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » utorak, 29. okt. 2024. u 03:00h

kyle piše:
utorak, 29. okt. 2024. u 01:27h
pa sva gt3 auta se trkaju po kisi svuda u svetu. jedino kao u nascaru ne moze. ma moze nego oni nece da lupe lovu da razviju takve gume.
Niko drugi ne vozi na ovalu osim NASCAR-a. Trka se i NASCAR po kisi ako je roud course. Nema sanse da bi ni jedno drugo takmicenje trkalo se po kisi na ovalu.
kako moze sampion biti na pola sezone. Larson je do 6-te pobede dosao na Rovalu kada je do kraja sezone bilo ostalo 4 trke. tada su bel, bajron i hamlin imali po 3 pobede. 4 trke pre kraja. 3 + 4 = 7 (7>6)

a na pola sezone (nju hampsir):

bel 3 pobede
bajron 3 pobede
larson 3 pobede
redik 1 pobeda
hamlin 3 pobede
blejni 1 pobeda
logano 0 pobeda
eliot 1 pobeda

A 18 trka do kraja. U igri 18 zlatnih medalja
Pa nije ti ovo Formula 1 pa da imas samo 2-3 vozaca da pobedjuju celu sezonu, pa eto ostalo 18 trka ili da neko moze nadoknaditi 3 pobede minusa u zadnje 4 trke. Pa kad se u NASCAR-u jos desilo da neki vozac pobedi 3 od zadnje 4 trke?

Znalo se daleko unapred da ce Larson imati najvise pobeda ove sezone, to je mogao da predvidi svako ko je gledao svaku trku.

Prvo, Byrona si mogao otpisati iako je imao 3 pobede jer se videlo da ono sta je postigao - postigao je u prvih 7 trka u sezoni. Posle toga se nije video.

Iz istog razloga si mogao da otpises i Hamlina. Sve sta je postigao je postigao u prvih 11 trka, posle toga uopste nije imao brzinu da svakog vikenda konkurise za pobedu.

To je ostavilo Larsona i Bella. I tu si mogao da napravis pretpostavku jer jer Bellu prija ovaj sistem bodovanja sa playoffom, ali mu ne prija ni jedan drugi sistem. Ali u najboljem slucaju, imao si 2 vozaca koji su konkurisali za najvise pobeda. Kada je Larson pobedio na Bristolu (29. trka u sezoni) i preuzeo vodjstvo po pobedama 5-3 - znalo se unapred da ga niko nece stici, jer nije bilo sanse da ce Bell (ili Byron ili Hamlin) pobedili 3 od zadnjih 7 trka da ga prestignu.

Kao sto rekoh gore, to se moze desiti u F1 gde imas 2, max 3 dobra tima, ali ne i u NASCAR-u gde imas barem 15-ak vozaca koji svaki vikend mogu da pobede.

Boss

Poruka od Boss » utorak, 29. okt. 2024. u 12:55h

Talladega_500 piše:
utorak, 29. okt. 2024. u 03:00h
kyle piše:
utorak, 29. okt. 2024. u 01:27h
Niko drugi ne vozi na ovalu osim NASCAR-a. Trka se i NASCAR po kisi ako je roud course. Nema sanse da bi ni jedno drugo takmicenje trkalo se po kisi na ovalu.
to tale nije sasvim tacno. kako kad voze 24h dejtone pa koriste oval. po kisi gledao sam. jer imaju gume za to.
Pa nije ti ovo Formula 1 pa da imas samo 2-3 vozaca da pobedjuju celu sezonu, pa eto ostalo 18 trka ili da neko moze nadoknaditi 3 pobede minusa u zadnje 4 trke. Pa kad se u NASCAR-u jos desilo da neki vozac pobedi 3 od zadnje 4 trke?
teoretski je moguce. kao i one godine kad je njuman stigao do finala bez ijedne pobede i mogao uzeti naslov.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » utorak, 29. okt. 2024. u 15:36h

teoretski je moguce. kao i one godine kad je njuman stigao do finala bez ijedne pobede i mogao uzeti naslov.
Ocekivati da ce jedan vozac nadoknaditi 3 pobede u zadnje 4 trke je besmisleno. Znas i sam kako NASCAR funkcionise i koliko razlicitih pobednika ima u sezoni. Ocekivati da ce Bell ili Hamlin ili Byron (ili bilo koji drugi vozac) pobediti 3 od zadnje 4 trke u sezoni i nadoknaditi prednost Larsona je ravno nuli.

Da, matematicki je moguce, ali u teoriji nije - jer ni Bell ni Hamlin ni Byron nisu pobedili ni jednu trku u drugom delu sezone pa da sad ajmo gledati zadnje 4 trke da vidimo hoce li uspeti da pobede 3... Ma daj ...
kyle piše:
utorak, 29. okt. 2024. u 12:57h
to tale nije sasvim tacno. kako kad voze 24h dejtone pa koriste oval. po kisi gledao sam. jer imaju gume za to.
Koriste deo ovala, nikako celu stazu. Slicno kao sto NASCAR koristi na Charlotte Roval.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » utorak, 29. okt. 2024. u 18:38h

Nesto se bas desava sa Keselowskim.

Od kada je playoffs poceo, sa izuzetnom 2. mesta na Talladegi, nije ni jednom zavrsio bolje od 17. mesta. Obicno je zavrsavao izmedju 23. i 35. mesta, sto je bas lose za njega jer je Roush kroz vecinski deo ove sezone bio najbolji Fordov tim.

Slika

Boss

Poruka od Boss » utorak, 29. okt. 2024. u 19:54h

Talladega_500 piše:
utorak, 29. okt. 2024. u 15:36h
Ocekivati da ce jedan vozac nadoknaditi 3 pobede u zadnje 4 trke je besmisleno. Znas i sam kako NASCAR funkcionise i koliko razlicitih pobednika ima u sezoni. Ocekivati da ce Bell ili Hamlin ili Byron (ili bilo koji drugi vozac) pobediti 3 od zadnje 4 trke u sezoni i nadoknaditi prednost Larsona je ravno nuli.

Da, matematicki je moguce, ali u teoriji nije - jer ni Bell ni Hamlin ni Byron nisu pobedili ni jednu trku u drugom delu sezone pa da sad ajmo gledati zadnje 4 trke da vidimo hoce li uspeti da pobede 3... Ma daj ...
da ali ti si rekao na polovini sezone sto je tek besmislica.
Talladega_500 piše:
utorak, 29. okt. 2024. u 15:36h
Koriste deo ovala, nikako celu stazu. Slicno kao sto NASCAR koristi na Charlotte Roval.
znam tale. ali ipak voze brzo na tom delu ovala po kisi. gt3 auti su cak i brzi od nascar auta

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » utorak, 29. okt. 2024. u 19:57h

kyle piše:
utorak, 29. okt. 2024. u 19:54h
da ali ti si rekao na polovini sezone sto je tek besmislica.
Ako si gledao svaki trku u prvom delu sezone, video bi da Byron i Hamlin nemaju sanse da nastave tim tempom i u drugom delu sezone.

To je ostavilo Larsona i Bella da se bore za vozaca sa najvise pobeda. Znajuci Bellovu istoriju, bilo je jasno da ni Bell ne moze bas da parira. Sto je na kraju vise-manje ostavilo samo Larsona.

Tako da moglo se nagovestiti ko ce imati najvise pobeda vec na pola sezone.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 30. okt. 2024. u 15:53h

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 31. okt. 2024. u 15:05h

Jutros dok sam setao slusam jedan podcast i neko je spomenuo da bi Bowman bio na pragu finala da nije ispao iz playoffa.

Bowman je posle toga zavrsio kao 5. na Vegasu i 7. na Homestead-Miami. Da nije dobio kaznu zato sto je pao na inspekciji posle Charlotte Roval, sada bi zapravo bio u plusu u poenima pred Martinsville i bio na pragu finala.

Na kraju se ispostavilo da je ta kazna igrala mnogo veci uticaj nego sto se originalno mislilo. Jer kada je Bowman pao na inspekciji, komentari su uglavnom bili tipa, "ma nema veze, Bowman i tako ne bi daleko dogurao, ne treba da krade mesto drugim vozacima". Ispostavilo se da bi ipak daleko dogurao...

Slika

Boss

Poruka od Boss » petak, 1. nov. 2024. u 11:06h

kyle piše:
četvrtak, 17. okt. 2024. u 00:13h
e sad ce biti zanimljivo od ovih 8 vozaca koja 4 odlaze kuci

Larson bi trebao uci u finale
Jedna Tojota mozda i dve prodju
i jedan Ford. i dalje mislim da Logano moze (recimo da pobedi u Martinsvilu)

ne znam ustvari ove 3 staze (vegas, majami, martinsvil) kakva ja forma ovih osam vozaca na njima?
jos mi samo Larson fali i sve sam pogodio :)

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 1. nov. 2024. u 13:30h

Sta bi dao da na Martinsville pobedi Blaney ili Hamlin, a da se Bell plasira na poene. Onda u finalu ne bi bio ni jedan Hendrick i onda bi mi bilo svejedno ko ce osvojiti titulu hehe.

Boss

Poruka od Boss » petak, 1. nov. 2024. u 14:59h

ma mora biti jedan cvevy sada. kazes da hendriku ova staza lezi, po meni onda larson pobedjuje.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 1. nov. 2024. u 15:07h

To sto Hendricku odredjena staza lezi ne znaci da ce sigurno pobediti. Pa prosle godine ovu trku je pobedio Blaney, a najbolje plasiran Hendrickov vozac je bio Larson tek na 6. mestu.

Ne mora biti jedan Chevy u finalu. Ne bi bio prvi put da nema ni jednog Chevroleta (ili ni jednog Forda ili Toyote) u finalu. Ne znam otkud ti to da svaki proizvodjac mora imati vozaca u finalu.

Boss

Poruka od Boss » petak, 1. nov. 2024. u 17:08h

Talladega_500 piše:
petak, 1. nov. 2024. u 15:07h
Ne mora biti jedan Chevy u finalu. Ne bi bio prvi put da nema ni jednog Chevroleta (ili ni jednog Forda ili Toyote) u finalu. Ne znam otkud ti to da svaki proizvodjac mora imati vozaca u finalu.
da u pravu si. pogresan utisak imam. al okej, svejedno mislim da ce Larson proci na pobedu. i Bel na poene.
jel se ovi bonus plejof poeni (1+1+5) sad sto vozaci dobiju u martinsvilu isto racunaju?

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 1. nov. 2024. u 19:20h

Da. Stage poeni su skoro bitni kao konacan finis.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » subota, 2. nov. 2024. u 16:16h

Hamlin se slupao tokom slobodne voznje danas, morace da koristi rezervni auto i nece moci da se kvalifkuje danas.

Znaci nema nista od njihovih sansi za finale. Rezervni auti nikada nisu dobri kao glavni auto (videlo se kod Blaneya u Vegasu). Uz sve to, krece kao zadnji tako da verovatno nece osvajati stage poene, a sanse da ce pobediti su ravne nuli.

Jos jedna propustena sansa za titulu... Kada ti nije sudjeno - onda ti bas nije sudjeno.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » subota, 2. nov. 2024. u 19:37h

Ipak ce pokusati popraviti osteceni auto.

Slika

Boss

Poruka od Boss » subota, 2. nov. 2024. u 20:25h

uff larson spor tek 9.
eliot i bajron 2 i 3

drama

larson ih mora prestici i pobediti trku. bel ide na poene on ce voziti sigurnu trku

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » subota, 2. nov. 2024. u 20:35h

Nije bas ni Bell siguran na poene. +29 zvuci kao mnogo, ali se isto izgubi. Pa eto Larson je na Homestead-Miami usao sa +35, a izasao na -7, tako da i Bell moze da izgubi ovih +29.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 3. nov. 2024. u 13:39h

Hamlinov auto popravljen i spreman za trku.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 3. nov. 2024. u 17:52h

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 3. nov. 2024. u 23:44h

Hahahahaha pa ovo nije moglo ispasti bolje - Blaney pobedio i plasirao se u finale, a ni jedan Hendrick u finalu.

Istina je da je Bubba pustio Bella da ga prestigne u zadnjoj krivini, plus je Bell udario u zid. Ali isto tako su Dillon i Chastain blokirali za Byrona - obojica su bila brza od Byrona i ne samo sto nisu hteli da ga prestignu, vec su blokirali Keselowskog i Logana da ga takodje prestignu.

EDIT: Evo naravno morali su doneti odluku u korist Hendricka, tako da ce Byron u finale. Nista neocekivano ovde, pravila nikada nisu vazila za Hendrick. SHR je pre par godina popio debelu kaznu kada je Custer blokirao za Briscoe, ali ovde nema veze sto su Dillon i Chastain blokirali za Byrona...

Ali je karma barem zadovoljena za Larsona jer on ove godine uopste nije trebao da bude u playoffu.

Slika

Odgovori

Povratak na „Nascar“