Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

2024. sezona

Odgovori
Talladega_500
Yankee
Poruka: 14206
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h

Re: 2024. sezona

Poruka od Talladega_500 » sreda, 13. dec. 2023. u 21:52h

Talladega_500 piše:
petak, 20. okt. 2023. u 21:38h
Najveci mladi talenat u NASCAR-u Zane Smith ce voziti za Spire sledece sezone na pozajmici od Trackhousea. Danas je u intervju rekao da ce imao ponudu da sledece sezone voziti V8 Supercars. Zeleo je da ostane u Front Row, ali kako nije bilo mesta za njega u timu, nije zeleo da vozi jos jednu godinu u Truck. Na kraju ga je potpisao Trackhouse, koji isto nije imao mesta u timu, ali je imao Spire tako da je Smith pozajmljen na sezonu.

Slika
Slika
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

“Normal" is just a setting on your dryer.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 14. dec. 2023. u 00:55h

Popunjeno jos jedno mesto - Noah Gragson ce sledece sezone voziti u #10 timu za SHR.

Imao je super Xfinity karijeru (13 pobeda tokom zadnje 3 godine) i onda katastrofalnu rookie sezonu u Cup ove godine. Doduse, vozio je za katastrofalni Legacy i na kraju suspendovan zbog rasistickog ispada.

Jos zvanicno imaju samo dva slobodna mesta za punu sezonu - jedan u Rick Ware, drugi u Kaulig.

Slika
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 14. dec. 2023. u 16:17h

Glavna tema u NASCAR-u danas - dolazak Gragsona u SHR. Dosta ljudi porede Gragsona sa Larsonom, naravno ne po voznji vec sto su obojica bila najurena iz NASCAR-a zbog rasistickog ispada. Ali za razliku od Larsona, Gragson nije izgubio sponzore - kako se prica, Wendy's i Black Rifle Coffee ce ga pratiti u SHR. Doduse, Gragsonov rasisticki ispad je bio manje skandalozan - lajkovao je sliku pre 3 godine koja ismejava George Floyda.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » subota, 16. dec. 2023. u 16:26h

Jos samo 2 slobodna mesta za punu 2024. sezonu - jedno u Rick Ware, drugo u Kaulig.

Malo mi je cudno da timovi cekaju ovoliko dugo jer je testiranje za 2024. sezonu vec uveliko pocelo. Ocekuje se da ce Cody Ware preuzeti slobodno mesto u Rick Ware Racing, ali za Kaulig se bas nista ne zna. Moze se desiti da bude kombinacija vozaca - ranije ove sedmice je objavljeno da ce SVG voziti 7 trka za njih, ako jos Allmendinger bude vozio 5-10 trka, jos ubace po kojeg vozaca iz Xfinity i eto im sezone.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 18. dec. 2023. u 21:58h

Supercars vozac Cameron Waters ce voziti 3 trke za Roush u Cup u 2024. sezoni.

Znaci pocela je najezda Supercar vozaca u NASCAR...

Slika

Boss
Poruka: 2650
Član foruma od: petak, 9. feb. 2018. u 15:06h

Poruka od Boss » utorak, 19. dec. 2023. u 00:28h

Pa kazem. Slicno kao pre 10-tak godina kad je bila najezda IndyCar vozaca (onda kad je Montoja presao iz F1).
Best finish: 2nd (2022)

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » utorak, 19. dec. 2023. u 02:47h

Mozda ovo znaci da se priblizava kraj Supercars. Nesto mnogo vozaca, i to vrhunskih vozaca iz serije, odlazi. Malo mi je to cudno...

Boss

Poruka od Boss » utorak, 19. dec. 2023. u 15:18h

"While we are not announcing an immediate successor today, rest assured, this is not the end of Camaro’s story."

"Our plan is to continue to compete and win at the highest levels of auto racing."

Pa GM ne odlazi, Tale. Samo salju Camaro u penziju.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » utorak, 19. dec. 2023. u 15:23h

GM nema razloga da nastavi da se takmici u Supercars posto vec neko vreme ne posluje u Australiji. Uz sve to, sada kada su ugasili Camaro, ostaju sa samo jednim automobilom - Corvette, a sa Corvette se nece sigurno trkati u Supercars.

Ford je isto najavio da ce napustiti seriju nakon 2024. sezone jer je nezadovoljan sadasnjom politikom.

Vidis da Supercars vise ne moze da zadrzi ni najbolje vozace, izgubili su 2 najbolja vozaca tokom zadnjih nekoliko godina (McLaughlin i SVG). Evo i 2023 sampion Kostecki sada ide prema NASCAR-u, nece me iznenaditi ako i on bude full-time u NASCAR-u do 2025. godine.

Boss

Poruka od Boss » utorak, 19. dec. 2023. u 18:07h

Talladega_500 piše:
utorak, 19. dec. 2023. u 15:23h
Ford je isto najavio da ce napustiti seriju nakon 2024. sezone jer je nezadovoljan sadasnjom politikom.
Nigde nisam nasao zvanicno saopstenje.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » utorak, 19. dec. 2023. u 18:26h

Sam podatak da Ford nije zeleo da investira u pravog Mustanga za Supercars vec je samo stavio Mustangovu skoljku na Falcona govori koliko ozbiljno Ford shvata Supercars. Ovaj sadasnji Mustang sto vidis na stazama uopste nije Mustang vec 5 godina star Falcon.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » utorak, 19. dec. 2023. u 21:28h

Zanimljiva analiza o Rick Ware Racing, mislim da bi oni mogli da budu najvece iznenadjenje sledece sezone.

I prosle sezone JJ Yeley je imao par zapazenih rezultat. 7. mesto na Atlanti, 11. na Talladegi, 16. na Charlotte, itd. Imaju tehnicku saradnju sa Roushom, tako da kako Roush napreduje tako ce i Rick Ware. Plus su potpisali Justin Haleya za vozaca za 2024. sezonu.

Nece naravno pobedjivati, ali bi mogli biti top 20 tim umesto dosadasnjeg 30.+ mesta.

Boss

Poruka od Boss » sreda, 20. dec. 2023. u 00:16h

Talladega_500 piše:
utorak, 19. dec. 2023. u 18:26h
Sam podatak da Ford nije zeleo da investira u pravog Mustanga za Supercars vec je samo stavio Mustangovu skoljku na Falcona govori koliko ozbiljno Ford shvata Supercars. Ovaj sadasnji Mustang sto vidis na stazama uopste nije Mustang vec 5 godina star Falcon.
Jasno je meni da oni ne ulazu dovoljno (kao i u WRC) ali jos nisu izdali zvanicno saopstenje da izlaze. Ne kazem ni da hoce ni da nece, samo kazem da se jos nisu oglasili.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 20. dec. 2023. u 04:32h

Mislim da je previse rano pricati o tome. Ford jasno stavlja pritisak na Supercars jer je bilo neverovatno da Chevy prosle godine pobedjuje 21 od prve 23 trke i Supercars i dalje ne dozvoljava modifikacije na Mustangu - sasvim suprotna odluka od one od pre par godina kada je Mustang ubijao Commodorea i vec posle par trka su dozvolili modifikacije.

Supercars je definitivno izgubio svoj draz kad nema Holdena protiv Forda - jer je Chevrolet bezlican brend u Australiji.

Boss

Poruka od Boss » sreda, 20. dec. 2023. u 10:43h

Pa ni Holden se nije puno prodavao. Zato su ga i ugasili.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 20. dec. 2023. u 15:12h

Holden je tek u zadnjih 10-ak godina pukao. Ali kroz istoriju australijske auto industrije, Holden je najvece ime i istorijski najprodavaniji brend.

Isto kao i u NASCAR-u. Toyota je veci brend i od Forda i od Chevroleta, ali vozace Toyote u vecini uopste ne interesuje NASCAR. Zato ja godinama pricam da NASCAR mora da vrati Dodge - jer bez obzira koliko je Toyota velika firma (a najveca je firma na svetu), ljubitelji Toyote u Americi u vecinskoj meri ne prate NASCAR dok bi ljubitelji Dodgea dosta vise pratili.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 20. dec. 2023. u 18:13h

Beard Motorsports ima novog vozaca - Anthony Alfredo. Malo cudno posto im je Austin Hill bio vozac zadnjih par godina.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 20. dec. 2023. u 21:32h

Sasvim je jasno da ce #16 tim kod Kauliga biti kombinacija vozaca. Danas je receno da ce AJ Allmendinger voziti odredjeni broj trka, ovo je verovatno tim za koji ce SVG voziti 7 trka, a spominje se da ce i Ty Dillon voziti odredjene trke.

Jos jedno manje slobodno mesto.

Slika

Boss

Poruka od Boss » sreda, 20. dec. 2023. u 23:31h

Talladega_500 piše:
sreda, 20. dec. 2023. u 15:12h
Holden je tek u zadnjih 10-ak godina pukao. Ali kroz istoriju australijske auto industrije, Holden je najvece ime i istorijski najprodavaniji brend.

Isto kao i u NASCAR-u. Toyota je veci brend i od Forda i od Chevroleta, ali vozace Toyote u vecini uopste ne interesuje NASCAR. Zato ja godinama pricam da NASCAR mora da vrati Dodge - jer bez obzira koliko je Toyota velika firma (a najveca je firma na svetu), ljubitelji Toyote u Americi u vecinskoj meri ne prate NASCAR dok bi ljubitelji Dodgea dosta vise pratili.
Pa vlasnici Dodgea su u Formuli 1, WEC-u, sta ce im Nascar? Ni Tojota ne bi dosla u Nascar da nije omanula sa F1 i utehu pronasla u slabijim kategorijama.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 21. dec. 2023. u 00:00h

NASCAR je i dalje najpopularniji auto-moto sport u Americi - zato je Toyota dosla u NASCAR i zato bi i Dodge trebao da dodje. Dodge se takmici u NHRA, trebao bi i u NASCAR-u. WEC nema popularnost uopste u Americi, F1 raste popularnost, ali prosecan Amer nema pojma da se Stellantis tamo takmici jer se ne takmici ni sa jednim brendom sa kojim su Amerikanci upoznati.

Ti mislis da prosecan Amer moze da poveze "e Stellantis se takmici sa Alfom u F1, a Alfa i Dodge su deo iste korporacije, pa samim tim iako volim Dodge navijam za Alfu jer su deo iste korporacije"?

Boss

Poruka od Boss » četvrtak, 21. dec. 2023. u 01:53h

Ma nema to veze sa navijacima, gleda se biznis. Ako Stelantis zaradjuje od F1 i WEC, sta ce njima Nascar? Tojota je dosla u Nascar jer nisu uspeli u F1. Onda su se preselili u Nascar, WEC, WRC i Dakar.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 21. dec. 2023. u 03:23h

Pa sta mislis kako zaradjuju nego od navijaca? Ne padaju F1 pare sa Marsa koje onda dele sa timovima vec pare dolaze tako sto navijaci placaju preplatu za tv, odlazak na trke, kupuju suvenire (i suveniri povezani sa timom i suveniri povezani sa sponzorima), itd. Ja placam kablovsku vec 20 godina samo zbog NASCAR-a, bio sam na gomili trka, sav alat u kuci mi je DeWalt jer je bio Kensethov sponzor, sva odrzavanja za aute radim u Advanced Auto Parts jer su Blaneyev sponzor, imam par hiljada diecast modela u kolekciji - pa mozes zamisliti koliko je NASCAR novca uzeo u mene u ovih 20 godina (i koliko novca su onda dobili Roush, Penske, Ford, itd), a ja sam samo jedna osoba.

Tako je i za Stellantis - zaradjuju od F1 i WEC pa zbog toga ne zele da zaradjuju i od NASCAR-a? Bice im previse ako budu zaradjivali od 3 auto-sporta umesto od samo 2?

Toyota je dosla u NASCAR daleko pre nego sto se povuka iz F1. Iz F1 se povukli posle 2009. sezone, a u NASCAR su stigli na pocetku 2004. sezone.

Boss

Poruka od Boss » četvrtak, 21. dec. 2023. u 15:23h

2007 je Tojota usla u Nascar Kup seriju. Okej malo pre nego se povukla iz F1. Ali vidi gledao sam intervju gde je sef Tojote lepo objasnio nismo uspeli u F1 i prebacili smo se na WEC, WRC i drugo. Da im je islo dobro u F1 mozda ne bi zapocinjali u Nascaru. Jer planovi se prave unapred.
Tako je i za Stellantis - zaradjuju od F1 i WEC pa zbog toga ne zele da zaradjuju i od NASCAR-a? Bice im previse ako budu zaradjivali od 3 auto-sporta umesto od samo 2?
Evo ja tebe da pitam ako ti mislis da za to ne treba investicija (a FCA je bio u krizi pre ujedinjenja sa PSA) zasto odmah ne udju ne samo u NASCAR nego u SVE motorsport discipline?

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 21. dec. 2023. u 15:59h

Stellantis je prosle godine imao profit od 18 milijardi evra. Ima Stellantis vise nego dovoljno novca da se takmici u NASCAR-u. Ja ne kazem da je nekadasnji Fiat-Chrysler trebao da se takmici, ta firma zaista nije dobro stajala finansijski - pricam o sadasnjem Stellantisu. Ako su imali dovoljno novca da gledaju Alfu kako svake sedmice zavrsava na 20. mestu u F1, ne vidim kako nemaju novca da se takmice u NASCAR-u koji je daleko jeftiniji sport.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 22. dec. 2023. u 17:20h

Odgovori

Povratak na „Nascar“