Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

NASCAR Xfinity/O'Reilly Auto Parts Series

Odgovori
Talladega_500
Yankee
Poruka: 15878
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h

Re: NASCAR Xfinity/O'Reilly Auto Parts Series

Poruka od Talladega_500 » sreda, 24. dec. 2025. u 14:45h

Talladega_500 piše:
utorak, 23. dec. 2025. u 21:42h
Hettinger Racing, koji se do sada takmicio u CARS i Truck, je kupio #70 tim od Cope Family Racing i takmicice se sledece godine.

Koristice Forda i broj 5, nije poznato ko ce im biti vozac. Dobijace motore od Roush-Yates.

Ovo je za sada jedini potvrdjen Fordov tim za punu sezonu.

Slika
Za sada je Nick Sanchez glavni kandidat da dobije posao.

Slika
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

“Normal" is just a setting on your dryer.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 26. dec. 2025. u 21:27h

Talladega_500 piše:
ponedeljak, 24. nov. 2025. u 17:40h
AM Racing nije ugasen, ali jeste prodat. Novi vlasnik je SPS Racing, koji se prosle godine takmicio u ARCA.

Plan je da tim nastavi da se trka u ARCA plus da se prosiri i na O'Reilly. Dok su prosle godine u ARCA koristili Chevrolet, u 2026. sezoni ce koristiti Ford i u ARCA i O'Reilly.

Znaci Ford ce imati minimalno jedan O'Reilly tim.

Slika
Kole Raz za sada glavni kandidat da vozi za novo-nastali SPS Racing. Raz je bio vozac za AM Racing u O'Reilly i ARCA prosle godine, a SPS je u medjuvremenu kupio AM.

Tako da na stazi bi trebala biti minimalno 2 Forda za punu sezonu, ali oba iz niskobudzetnih timova, tako da se sigurno nece boriti za vrh.

Slika
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 2. jan. 2026. u 21:29h

SS-Green Light Racing potvrdio jos jednog vozaca - Alex Labbe ce voziti sve road courses.

Labbe je inace solidan vozac na road courses - prosle godine je zavrsio u top 15 na COTA, Mexico City i Chicago Street, sto za mali niskobudzetni tim kao sto je SS-Green Light Racing je odlicno.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 7. jan. 2026. u 15:32h

Novo-nastali Barrett–Cope Racing (nastao ove godine spajanjem Stanton Barrett Motorsports sa delom Cope Family Racing) je objavio svog prvog vozaca.

To je argentinski vozac Baltazar Leguizamon. Zanimljivo je da je do sada vozio samo jednu trku u NASCAR - prosle godine je zavrsio kao 37. na COTA.

Sam Stanton Barrett (vlasnik tima) bi takodje trebao da vozi neke trke, a bice jos vozaca.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 7. jan. 2026. u 18:47h

Jayski kaze da ce Taylor Gray i William Sawalich i sledece godine biti u timu. Obojica ulaze u 2. sezonu sa timom u O'Reilly.

Gray je prosle godine pobedio 1 trku i zavrsio kao 7. u generalnom plasmanu.

Sawalich se dosta mucio, imao dosta DNFs, zavrsio tek kao 18. u generalnom plasmanu (propustio zadnje 2 trke u sezoni zbog povrede). Gibbs je dosta investirao u Sawalicha preko Late Model i ARCA, bilo bi nerealno da ga se rese posle samo godinu dana iako je imao lose rezultate. Ali jos jedna losa sezona i imam osecaj da ce biti gotovo, posto nekoliko mladih Toyotinih vozaca cekaju na sansu preko Late Model, ARCA i Truck.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 7. jan. 2026. u 22:03h

Gibbs je prosle godine imao taj jedan tim koji je bio kombinacija mladih vozaca i veterana. Vozilo je cak 7 vozaca za taj tim od cega je najvise vozio Aric Almirola (17 trka).

Ne spominje se da ce taj tim opet postojati 2026. sezone. Doduse, do pocetka sezone ima jos 5 sedmica tako da se mnogo toga moze promeniti.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 8. jan. 2026. u 15:41h

Alpha Prime Racing ce imati i 3. tim za 2026. sezonu, takmicice se delimicnu sezonu.

U timu su za sada potvrdjeni Brennan Poole i Lavar Scott, nije poznato ko ce voziti za taj 3. tim.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 8. jan. 2026. u 21:16h

Gledam listu rookies za 2026. sezonu, ove sezone ni blizu dobri kao prosle. Prosle godine lista rookies je bila jedna od jacih u O'Reilly istoriji.

Glavna borba ce se voziti izmedju dva mlada vozaca Hendricka i Gibbsa - Corey Day i Brent Crews. Crews je po mom misljenju mnogo bolji vozac, tj. do sada je mnogo vise pokazao i verujem da ce doguati do Cup. Ocekivanja su solidna i od Rajah Carutha.

Lavar Scott
Patrick Staropoli
Corey Day
Rajah Caruth
Austin Green
Brent Crews

Slika

Odgovori

Povratak na „Nascar“