Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

NASCAR Camping World Truck Series

Odgovori
Talladega_500
Yankee
Poruka: 15858
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h

Re: NASCAR Camping World Truck Series

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 25. dec. 2025. u 20:52h

Niece izgleda hoce pravu invaziju vozaca iz CARS serije.

Najnoviji vozac koji su potpisali je Connor Hall. Ranije (pre par meseci) su potpisali Landen Lewis (aktuelni sampion CARS serije), Parker Eatmon i Conner Jones. Na jednom mestu sam procitao da ce nekadasnji sampion ARCA serije Andres Perez de Lara ponovo biti u timu sledece sezone, ali jos nista nema zvanicno.

Slika
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

“Normal" is just a setting on your dryer.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 26. dec. 2025. u 15:32h

Talladega_500 piše:
ponedeljak, 1. dec. 2025. u 04:34h
Dvostruki sampion Ben Rhodes je imao najgoru sezonu u svojoj 10-godisnjoj karijeri - zavrsio je tek kao 15. u generalnom plasmanu.

I pored toga, ocekuje se da ce i sledece sezone voziti za ThorSport, gde je proveo celu karijeru.
Vidim da ga ThorSport cesto spominje na drustvenim mrezama, tako da je gotovo sigurno da ce i sledece godine biti u timu.

Rhodes je proveo celu 10-godisnju Truck karijeru za ThroSport - pobedio je 7 trka i osvojio 2 titule.

Slika
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 29. dec. 2025. u 16:23h

Jedva cekam da prodju ovi praznici i da timovi krenu da objavljuju planove za 2026. sezonu. Za sada je samo 17 vozaca potvrdjeno za 2026. I to neki bas veliki timovi jos nisu objavili planove, tipa ThorSport je potvrdio samo 1 vozaca (a prosle godine je imao cak 5 timova), pa Spire nema ni jednog potvrdjenog, Kaulig je potvrdio samo 3 od 5, itd.

U ovoj pauzi uglavnom gledam stare trke na Tubi, a cesto imaju i trke iz ove sezone.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 1. jan. 2026. u 04:06h

Talladega_500 piše:
nedelja, 21. dec. 2025. u 20:00h
Iako se penzionisao na kraju 2025. sezone posle 25-godisnje karijere, Matt Crafton je rekao da je otvoren da jos uvek vozi trke tu i tamo.

S obzirom da je celu karijeru osim jedne godine proveo u ThorSport, za ocekivati je da ce bas tamo voziti ako odluciti da vozi delimicnu sezonu. Posebno zato sto ThorSport ima #66 auto koji sluzi za voznju delimicne sezone.
Objavio da ce voziti 5-10 trka sledece sezone za ThorSport.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 1. jan. 2026. u 15:01h

Talladega_500 piše:
ponedeljak, 1. dec. 2025. u 15:05h
ThorSport je prosle godine imao cak 5 timova - ove godine samo jedan je potvrdjen (Ty Majeski), ali se ocekuje da ce Ben Rhodes i Jake Garcia ponovo biti u timu.

Ali ove godine se ocekuje da ce i Luke Fenhaus igrati vecu ulogu. Prosle godine je vozio 12 trka, najbolji plasman mu je bio 3. mesto na Michiganu.
The NASCAR Centel pise da ce Luke Fenhaus voziti punu sezonu.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 1. jan. 2026. u 18:03h

Talladega_500 piše:
četvrtak, 18. dec. 2025. u 20:56h
Tricon Garage (inace najjaci Toyotin tim u Truck) objavio da ce Tanner Gray i Gio Ruggiero sledece sezone biti vozaci u timu.

Kaden Honeycutt je ranije objavljen kao zamena za akutlenog sampiona Corey Heima.

Na listi nema Toni Breidinger koja je vozila prosle sezone; to najverovatnije znaci da se nece vracati.
Posto je sasvim ocigledno da se Toni Breidinger nece vracati u tim, taj #5 auto ce imati novog vozaca sledece godine.

The NASCAR Centel kaze da ce to biti 29-godisnji kanadski vozac Cole Butcher. Prosle godine je vozio par Truck trka za Halmar Friesen Racing, ali je pre toga uglavnom vozio Late Model u CARS seriji.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 1. jan. 2026. u 21:05h

The NASCAR Centel ima jos jedno (po njima) potvrdjeno mesto za 2026. sezonu - Andres Perez de Lara ce opet voziti na Niece.

Perez de Lara je osvojio 2024 ARCA titulu, onda poceo 2025. sezonu u Truck za Spire, ali se razisao sa timom sredinom sezone i onda potpisao za Niece. Nije imao neke rezultate iza sebe, ali ima dobre sponzore od meksickih firmi tako da je pozeljan odredjenim timovima.

Sezonu je zavrsio na 16. mestu u generalnom plasmanu.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 2. jan. 2026. u 16:13h

Truck serija je dodala St. Petersburg Street Circuit na kalendar za 2026. sezonu - i odjednom se pokrenula prica da bi neki bivsi/sadasnji Indy vozaci mogli da voze jer se Indy naravno takodje tamo trka.

Danas sam citao da ce 4 puta Indy sampion Dario Franchitti voziti za neimenovani Toyotin tim.

Francitti zapravo ima odredjeno NASCAR iskustvo. Bio je jedan od mnogobrojnih open wheel vozaca koji su stigli u NASCAR u periodu 2007-2008. godine. Franchitti je potpisao za Chip Ganassi Racing, ali se nije proslavio, u Cup je opstao samo 8 trka pre nego sto je poslat u O'Reilly, posle se na kratko vratio, ali onda je izgubio sponzora. U sustini, vozio je 11 Cup trka 2008. sezone i jos 14 u O'Reilly (takodje je vozio par trka u O'Reilly, Truck i ARCA 2007. sezone). Posle toga se vratio u Indy gde je osvojio spomenute titule.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 2. jan. 2026. u 19:40h

Posto je Truck trka na St. Petersburg Street Circuit pre pocetka Indy sezone, dosta Indy vozaca je zainteresovano da je vozi.

Najnovija prica kaze da je i Scott McLaughlin zainteresovan da debituje u NASCAR-u na St. Petersburg Street Circuit. Nije poznato da li bi vozio Chevrolet (za koga vozi u Indy) ili Ford (koga njegov tim Penske koristi u NASCAR-u).

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 5. jan. 2026. u 02:06h

Talladega_500 piše:
petak, 2. jan. 2026. u 16:13h
Truck serija je dodala St. Petersburg Street Circuit na kalendar za 2026. sezonu - i odjednom se pokrenula prica da bi neki bivsi/sadasnji Indy vozaci mogli da voze jer se Indy naravno takodje tamo trka.

Danas sam citao da ce 4 puta Indy sampion Dario Franchitti voziti za neimenovani Toyotin tim.

Francitti zapravo ima odredjeno NASCAR iskustvo. Bio je jedan od mnogobrojnih open wheel vozaca koji su stigli u NASCAR u periodu 2007-2008. godine. Franchitti je potpisao za Chip Ganassi Racing, ali se nije proslavio, u Cup je opstao samo 8 trka pre nego sto je poslat u O'Reilly, posle se na kratko vratio, ali onda je izgubio sponzora. U sustini, vozio je 11 Cup trka 2008. sezone i jos 14 u O'Reilly (takodje je vozio par trka u O'Reilly, Truck i ARCA 2007. sezone). Posle toga se vratio u Indy gde je osvojio spomenute titule.
Franchitti demantovao da ce se vratiti trkanju cak i za ovu jednu trku - jer mu je doktor rekao da bi svaki sledeci sudar mogao da bude koban posle onoga sta je doziveo 2013. godine.

Boss
Poruka: 3710
Član foruma od: petak, 9. feb. 2018. u 15:06h

Poruka od Boss » ponedeljak, 5. jan. 2026. u 21:10h

Evo slikala se Toni Breidinger za Sports Illustrated. Gde vozi sledeće godine? Vidim da je bila 23. u generalnom plasmanu prošle godine

Slika
Slika
Best finish: 2nd (2022)

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » utorak, 6. jan. 2026. u 23:02h

Iako je bilo prica da ce Ram sam sponzorisati svaki svoj automobil, ispostavilo se da nije tako.

Cummins ce biti sponzor Brenden Queena na svim trkama ove sezone.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 7. jan. 2026. u 03:07h

Timmy Hill ove sezone planira da vozi punu sezonu za porodicni tim Hill Motorsports.

Prosle godine je vozio samo 8 trka.

Slika

Odgovori

Povratak na „Nascar“