Dolazak Josh Berry u #4 tim sledece sezone umesto Harvicka je skoro gotova stvar.
Ali gledam generalni plasman u Xfinity i ovo mi stvarno nema smisla... Znaci Stewart-Haas je poslao Custera iz Cup u Xfinity jer nisu bili zadovoljni njegovim rezultatima u Cup. A sada u Cup hoce da dovedu Berry koji je losije plasiran u Xfinity ove sezone nego Custer. Gde je logika?
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.
Kada se Jimmie Johnson penzionisao na kraju 2020. sezone, Corey LaJoie je kontaktirao Rick Hendricka i pitao da dodje u tim. Hendrick je na kraju odlucio da zadrzi Alex Bowmana koji je te 2020. sezone imao najbolji plasman u karijeri (6. mesto u generalnom plasmanu). U tim je dosao i Kyle Larson tako da Hendrick vise nije imao slobodnih mesta.
LaJoie je na kraju zavrsio u Hendrickovom satelitskom timu Spire i tamo vozi do danasnjeg dana. Mnogi smatraju da je on najpodcenjeniji vozac u NASCAR-u i da bi imao dosta bolje rezultate da mu dati bolji auto. Prica se da ce sledece sezone preuzeti #21 u Wood Brothers jer je Harrison Burton bas razocarao.
Tako da svi ocekuju da ce LaJoie napraviti cudo u nedelju sa Hendrickovim autom na Gateway. Ovo mu je zlatna prilika.
Toliko dreke se diglo oko toga kako ce LaJoie pokazati sta ume u Hendrickovom autu ovog vikenda i ... nista. Pokazao je manje nego da je vozio za svoj niskobudzetni Spire. Na kraju zavrsio kao 21. To je jos bilo i dobro posto je vecinu trke bio oko 30. mesta, izvukao se u finisu posle nekoliko restarta.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.
Zanimljivo - od kada je Rick Hendrick ispizdeo na Chastaina, a Justin Marks mu rekao da se smiri, Chastain je na zadnje 2 trke zavrsio na po 22. mestu i pao sa 1. na 5. mesto u generalnom plasmanu.
Po mom misljenju najpodcenjeniji vozac ove sezone je Todd Gilliland.
Vozi za nizerazredni Front Row i tu je 2. vozac u timu. A cesto nije ni 2. jer na nekim trkama vozi za 3. auto u timu ili za jos vise nizerazredni Rick Ware na trkama na kojima Zane Smith vozi njegov auto. I vozi Forda koji je trenutno smesan u poredjenju sa Chevroletom i Toyotom. I pored toga je 23. u generalnom plasmanu, sto je barem 10-ak pozicija bolje nego sto je iko drugi bio u tom #38 timu.
Noah Gragson propusta Sonomu jer ima vrtoglavice. Menja ga Grant Enfinger. Njegova prva Cup trka. Pratim ga godinama u ARCA i Truck, jedan od onih vozaca koji se nije video kada je bio mlad, ali je u starijim godinama poceo dobro da vozi.
Dobra analiza - jednostavno je previse road courses na kalendaru i gledanost na njima je losa.
Treba ostaviti Watkins Glen, Sonomu i COTA, dodati Road America (koja je redovno jedna od trka sa najvise posetioca), a sve ostale eliminisati.
Charlotte Roval i Chicago Street treba eliminisati, a Indianapolis opet voziti na ovalu.
Meni je Sarlot Roval jedan od boljih. To bi ostavio. Uvek sam voleo da ga vozim na PC-ju. Sonomu i Indy road course bi izbacio. Glen ostavio, ta je isto dobra staza. COTA nije potrebna. Cikago nismo ni videli.
Vozio sam dosta puta na ulicama gde se vozi Chicago Street Race. Lokacija je prelepa jer se jezero Michigan nalazi u odmah pored, a u tom delu ima dosta parkova, muzeja i Soldier's Field gde Chicago Bears igraju NFL utakmice.
Problem je sto te ulice pruzaju dosta ostrih krivina gde stock auti jednostavno ne mogu da voze. Stock auti su previse teski za takvu "stazu", kocnice ce brzo svima otkazati jer stock auti nisu napravljeni da koce - napravljeni su za oval da pustis nogu sa gasa, ali ne i da pod punim opterecenjem kocis svakih par sekundi. I zbog takvih ostrih krivina nema mesta za prestizanje osim ako ces slupati druge vozace.
Evo ovaj video sam okacio prosle godine, ovo je virtual krug na Chicago Street. Jasno je na prvi pogled da bi ovo moglo da prodje sa manjim i laksim open wheels bolidima, ali nikako sa stock cars.
Camaro uspeo da zavrsi 24 sata LeMansa iako je imao problema sa menjacom.
Na kraju 39. mesto od 62 vozila na stazi. Nisam nesto mnogo gledao jer sam morao da radim ceo vikend, ali ono malo sta sam gledao je svakako bilo zanimljivo.