Ima nešto prilično bitno što bi trebalo da znaju svi članovi kluba a i ostali kupci motornih vozila, pa ne znam gde da stavim sledeći text:
Pre nego što definitivno odlučite da kupite neko vozilo OBAVEZNO proverite da li je stavljeno pod zalog.
Da vam neko ne bi upropastio par dana

(blaža varijanta - moj slučaj) ili daleko bilo morate da predate vozilo nadležnom organu,

proverite "javno dostupnu informaciju" na sledećem sajtu:
http://www.apr.gov.rs/%D0%A0%D0%B5%D0%B ... D0%B0.aspx
-link izgleda čudno zbog ćirilice
Prošireno izdanje:
Kada sam hteo da odjavim passata nakom pravljenja kupo-prodajnog udovora, obavestiše me u MUPu (SUPu) da auto ne može da se registruje, da potpišem da tablice ostaju kod njih (Vračar) i da se javim inspektoru na NBgd.

Dotični inspektor, krajnje ljubazan gospodin, me obavesti da je sudski izvršitelj stavio zabranu registrovanja i bilo čega drugog. A kod Izvršitelja saznam sledeće: tamo neki "prvi" vlasnik je passata stavio u zalog prilikom dizanja kredita i (pretpostavljam) skoro odmah ga prodao. Naravno, nikome za to nije rekao i verovatno prekinuo da plaća rate kredita. Dok je banka njega bezuspešno jurila, dok je sve to prošlo kroz sud i došlo do sudskog izvršitelja prošlo je prilično vremena, dovoljno da od mene dođe do drugog "novog" vlasnika.
Epilog: sreća je

da se svi na relaciji kupac-prodavac međusobno manje više znaju i pre kupoprodaje tako da u prvi i poslednji stupili u kontakt i da će poslednji dobiti novac za auto s kojim ne može ništa. U drugoj varijanti bi morao svako od nas da tuži prethodnog vlasnika i samo bi advokati profitirali i ko zna koliko bi to trajalo.....