Prvo, nikad mi nisu bile jasne te cene "u zameni". Ako menjaš auto za evre i tražiš npr 4000 evra, za šta ga menjaš ako u zameni tražiš 4500? Isto za evre? Pa čekaj, jel ga menjaš za 4000 evara ili 4500? Menjaš ga za auto? Pa zvaće te neko ko će ti reći "evo ja ti u zamenu nudim auto koji u kešu cenim 5000, ali u zameni 5700, pa da se menjamo al da mi dodješ soma i 700". To je toliko glupo, jer od te cifre u zameni niko ne vidi ni evra, pa onda nema smisla ni poenta pričati u vrednosti ako je zamena, osim ako to nisu neke trgovačke fore za prodavanje magle, naravno u zameni za gušću maglu. Realno bi bilo napisati "u obzir dolaze realne zamene u sličnoj vrednosti, dogovor moguć". Ili možda ljudi misle da su pametni pa bi auto od 4000 evra, kog u zameni procene na 4500, da menjaju za neki koji isto vredi 4000 i da pritom zarade 500 evra, ili da ga menjaju za neki koji vredi 500 evra više, kao da su ostali ljudi veverice i od juče se bave automobilima.
Podseti me na priču od pre koju godinu, jedan lik je prodavao Harlija za 10.000, drugi Opela GT za istu cifru. Ni jedan ni drugi nisu mogli godinama da nadju kupce, prvo iz razloga što su obojica daleko preterali sa ciframa koje traže. A onda su se našli i menjali se, vrednost u zameni 10.000. I obojica se hvale kako su dobro prošli i kako su se menjali kao za 10.000 evra, a to što niko nije video ni evra od 10 hiljada, niti bi ih ikad i dobio, i što im vozila vrede triput manje od te cifre to jel te nema veze...
Drugo, ne znam koliko ste toga svesni, ali ovu temu čita more ljudi koji nisu registrovani, nisu Fordadžije, nego jednostavno prate tržište, trguju, ili možda razmatraju da kupe nekog dobrog Forda. Neki se registruju pre kupovine, neki odmah posle ako je obave, za šta je živ dokaz podforum Predstavljanje članova. Tako da, druže Darko, ako si na forumu predstavio Moneda a nisi hteo da ga tu ponudiš, a sad na ovoj temi o njemu već dosta njih diskutuje pa se i ti sam javiš i kažeš šta i kako te je koštalo, budi siguran da to sada svi znaju.

To što "nema kupca na forumu" ne znače da te neće zvati neko ko dobro prati forum.