Zanimljivi oglasi za Fordove
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Re: Zanimljivi oglasi za Fordove
Spolja - Mondeo definitvno. Volim detalje koji razbijaju monotoniju i daju kontrast a opet čine sklad.
Stavite sliku Mondea restyling za 2011 pored Insignije 2011, pa da vidite šta je razlika.
Stavite sliku Mondea restyling za 2011 pored Insignije 2011, pa da vidite šta je razlika.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Ja ne volim Opel, ali Insignia je prvi Opel koji bih posedovao bez pardona.
Enterijer - Mondeo. Exterijer - egal, mozda Insignia ima blagu prednost. Udobnost (prostor u kabini itd) - Mondeo. Vozne osobine (upravljivost i osecaj za volanom) - Mondeo. U globalu - Mondeo.
To sto Insignia ima 20' je po mom misljenju mana a ne prednost, pogotovo na nasim putevima. Mondeo ipak sa 18-19 ima malo zastupljeniju dimenziju gume od Insignie.
I znam da je glup detalj, ali zasrase ga bre sa ovom pozicijom zadnjeg brisaca na insigniji, moglo je to lepse da se odradi sigurno. Na Mondeu npr je skoro neprimetan.

Enterijer - Mondeo. Exterijer - egal, mozda Insignia ima blagu prednost. Udobnost (prostor u kabini itd) - Mondeo. Vozne osobine (upravljivost i osecaj za volanom) - Mondeo. U globalu - Mondeo.
To sto Insignia ima 20' je po mom misljenju mana a ne prednost, pogotovo na nasim putevima. Mondeo ipak sa 18-19 ima malo zastupljeniju dimenziju gume od Insignie.
I znam da je glup detalj, ali zasrase ga bre sa ovom pozicijom zadnjeg brisaca na insigniji, moglo je to lepse da se odradi sigurno. Na Mondeu npr je skoro neprimetan.
Fiesta!!
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
joj ne znam..nesto mi je bas onako zanimljiva..
ona nosi 255/35-20 a mondeo 225/40-18..ona ima za 7.7% veci tocak od mondea tako da imaju identicno gume na felni ona sa 20'' i mondeo na 18'' (insignija: 35% od 255 je 89.25; mondeo: 40% od 225 je 90)

ona nosi 255/35-20 a mondeo 225/40-18..ona ima za 7.7% veci tocak od mondea tako da imaju identicno gume na felni ona sa 20'' i mondeo na 18'' (insignija: 35% od 255 je 89.25; mondeo: 40% od 225 je 90)
- Vladan
- Poruka: 1529
- Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h
Ako je mondeo stvarno tako dobar za voznju, kao sto se prica i ako je stvarno bolji od insignije, onda u tom domenu sa mondeom imas pozitivni a sa insignijom negativni faktor iznenadjenja, u odnosu na izgled.
O ukusima ne vredi raspravljati, i psihologija je mrtva nauka (rece moj pokojni prijatelj Boza), naravno, ali sta pomislis kad ih vidis, ove atomobile, u saobracaju? Meni insignija budi asocijacije na nadrkane njuske u tamno zafolijanim "Nemcima", mozda ne bas najnovijim, Mondeo, ovakav, asocira na varijantu, "ima se, al se nije besno", ako uopste na ista asocira. Znaci, insignija negativno, mondeo ni tu ni tamo. Sta je bolje, ostaviti utisak makar i negativan, ili ne ostaviti utisak uopste? Da li faktor iznenadjenja, "u, al ovo ide" moze da popravi/pokvari utisak?
O ukusima ne vredi raspravljati, i psihologija je mrtva nauka (rece moj pokojni prijatelj Boza), naravno, ali sta pomislis kad ih vidis, ove atomobile, u saobracaju? Meni insignija budi asocijacije na nadrkane njuske u tamno zafolijanim "Nemcima", mozda ne bas najnovijim, Mondeo, ovakav, asocira na varijantu, "ima se, al se nije besno", ako uopste na ista asocira. Znaci, insignija negativno, mondeo ni tu ni tamo. Sta je bolje, ostaviti utisak makar i negativan, ili ne ostaviti utisak uopste? Da li faktor iznenadjenja, "u, al ovo ide" moze da popravi/pokvari utisak?
- popovicvl
- Poruka: 5658
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Zaboravili ste da Mondeo ima 285 cm medjuosovinski razmak, Insignia 273 cm. To je jednu recju pun korak izmedju D-E segmenta.
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Insignia mi se sviđa svuda osim kad je gledam u retrovizoru.
Ta njuška mi jednostavno "ne igra" - mada je bela varijanta N puta lepša od tamnijih nijansi. Enterijer je dopadljiv kada si u njoj, mada je Mondeo za moj pojam funkcionalniji a ništa manje udoban.
Ako auto kupuješ kao statusni simbol i uticaj na druge, Insignia će svakako probuditi više emocija (što Vladan reče, bilo pozitivnih bilo negativnih) dok je Mondeo mnogo više "middle of the road", eventualno par podignutih obrva od strane onih koji ne viđaju često ta kola ili ne obraćaju pažnju na Ford u globalu.
Za gume, da - visina profila (u milimetrima) je skoro identična, ali zbog "2 broja" veće felne profil deluje značajno manji. Koliku god felnu da staviš na Mondeo on će sa boka izgledati kao da ima male točkove, pa u estetskom pogledu za to ima 0 poena, ali je zato što se ekonomije posedovanja tiče prihvatljiviji.
Summa summarum, individualan izbor uvek odnosi prevagu... Kažu glasine da je Insignia malo sprčena na zadnjim sedištima, čisto ako neko tu informaciju uzima u obzir prilikom izbora kola.

Ako auto kupuješ kao statusni simbol i uticaj na druge, Insignia će svakako probuditi više emocija (što Vladan reče, bilo pozitivnih bilo negativnih) dok je Mondeo mnogo više "middle of the road", eventualno par podignutih obrva od strane onih koji ne viđaju često ta kola ili ne obraćaju pažnju na Ford u globalu.
Za gume, da - visina profila (u milimetrima) je skoro identična, ali zbog "2 broja" veće felne profil deluje značajno manji. Koliku god felnu da staviš na Mondeo on će sa boka izgledati kao da ima male točkove, pa u estetskom pogledu za to ima 0 poena, ali je zato što se ekonomije posedovanja tiče prihvatljiviji.
Summa summarum, individualan izbor uvek odnosi prevagu... Kažu glasine da je Insignia malo sprčena na zadnjim sedištima, čisto ako neko tu informaciju uzima u obzir prilikom izbora kola.

pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- Boris88
- VIP
- Poruka: 1693
- Član foruma od: nedelja, 11. jan. 2009. u 18:25h
uh sto bi ovo rado posedovao
mada kojim je putem krenuo-idealan za muscle
http://www.polovniautomobili.com/oglas1 ... anada_gxl/

rust is not a crime
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
Htedoh pre neko veče da pokrenem priču za ove pneumatske amortizere u Granadi, al neko povede priču na drugu stranu...
Zet mi je sredinom ´80-ih imao ovakvu Granadu, samo kupe, i u polici ispred suvozača je imao ventil - prekidač za ove amortizere. Jel to bilo fabrički kod nje i koliko joj je to realno doprinosilo nečemu?
Zet mi je sredinom ´80-ih imao ovakvu Granadu, samo kupe, i u polici ispred suvozača je imao ventil - prekidač za ove amortizere. Jel to bilo fabrički kod nje i koliko joj je to realno doprinosilo nečemu?

- Boris88
- VIP
pretpostavljam da jeste i da sluzi da malo ukruti amorte ali posto nisam ni ja sto posto nisam siguran cekamo da neko drugi da odgovor ( znam da jedan decko sto je aktivan ovde ima neke silne kataloge
)

rust is not a crime
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
Ovde je nešto pakovano i daleko je od GXL-a. Prvo što u enterijeru ama baš nije ništa GXL. Ovo je otprilike L.Boris88 piše:uh sto bi ovo rado posedovaomada kojim je putem krenuo-idealan za muscle
![]()
Totti, to o čemu pričaš su vazdušni jastuci na zadnjem trapu, koji se "remote" naduvavaju. Naduvaš ih u slučaju da natovaruješ auto do maksimuma, da ne bi legao previše. Služe samo tome, "pozadi su pneumatski amortizeri sa ventilom za stelovanje tvrdoce i visine " ovo nema veze sa štelovanjem tvrdoće i visine kod sportskih novijih vozila.
Mada, 2-door Granada je definitivno interesantan automobil, ali zbog sve ove krize totalno je stala kupoprodaja svih bajatih automobila.
Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.
- totti
- Boris88
- VIP
- Deckonja
- Sierra junkie
- Poruka: 1773
- Član foruma od: ponedeljak, 15. jun 2009. u 11:29h
Pod hitno da obnovi literaturu, poceo je da daje pogresne informacije 

- milan_gt
- BojanM
- BOFH
Prvo, tema nije odgovarajuća
a drugo ja sam zainteresovan samo za Opel Combo crvene boje, godište <2000. 

pozdrav, Bojan

- milan_gt
jel to boja u skladu sa ambicijama.. 

- BojanM
- BOFH
Ne, nego mi se slaže uz boju očiju. 

pozdrav, Bojan

- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
totti piše:
Boris88 piše:lepo kazem ja znam jednog decka sa katalozima
Informaciju o jastucima sam svojevremeno dobio od druga SibijaDeckonja piše:Pod hitno da obnovi literaturu, poceo je da daje pogresne informacije

Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.
- Deckonja
- Sierra junkie
- Poruka: 1773
- Član foruma od: ponedeljak, 15. jun 2009. u 11:29h
Nisam mislio na jastuke, jorgane, cebad i ostale pokrivke911s [SK] piše:Informaciju o jastucima sam svojevremeno dobio od druga SibijaDeckonja piše:Pod hitno da obnovi literaturu, poceo je da daje pogresne informacije

- batarihter
- Poruka: 473
- Član foruma od: utorak, 5. okt. 2010. u 17:38h
http://www.limundo.com/kupovina/Auto-i- ... nu/4706162
http://www.limundo.com/kupovina/Auto-i- ... sl/4707593
http://www.limundo.com/kupovina/Auto-i- ... sl/4707593
Ford Sierra 2.0i DOHC
...kakvih ljudi ima na planeti - dobro se i vrti...
...kakvih ljudi ima na planeti - dobro se i vrti...
- Dusan64
- Poruka: 5280
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
- igor 8
- Poruka: 244
- Član foruma od: subota, 5. mar. 2011. u 10:19h
Ovo izgleda prilično očuvano...
Interesuje me samo da li su lajsne na vratima ofarbane naknadno ili to tako treba da izgleda?(lajsna na gepeku je crna...)
http://www.mojauto.rs/polovni-automobil ... s_2001_god
Interesuje me samo da li su lajsne na vratima ofarbane naknadno ili to tako treba da izgleda?(lajsna na gepeku je crna...)
http://www.mojauto.rs/polovni-automobil ... s_2001_god
Carpe Diem
- Neša
- VIP
- Poruka: 5053
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Ma ovo je neka budzevina...ovo je farbano naknadno i prednji i zadnji branik je farban i unutra je farban i saren,cirkus. Za ove pare imas tdci kao nov,ful fulova(aut.klima,putni komp,4 podizaca itd). Ja za Focusa ne bih dao vise od 3000e i to dizela i obavezno restajling 
Samo Ghia restyling ima kvake i lajsne u boji karoserije.

Samo Ghia restyling ima kvake i lajsne u boji karoserije.
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- sasa_f1
- Poruka: 9988
- Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h
Ocigledno da je neko za sebe farbao plasticne delove. Pa ja cu prvi da prefarbam kvake i lajsne,mnogo lepse izgleda...
- totti
Zašto je budževina ako je neko ofarbao lajsne i mrežice maske i branika u boju auta?Nesa piše:Ma ovo je neka budzevina...ovo je farbano naknadno i prednji i zadnji branik je farban i unutra je farban i saren,cirkus. Za ove pare imas tdci kao nov,ful fulova(aut.klima,putni komp,4 podizaca itd). Ja za Focusa ne bih dao vise od 3000e i to dizela i obavezno restajling
A Focus dizel restajling ispod 3000€ ti je realno da se tri puta prekrstiš svaki put pre paljenja...
Valjda smo ovde apsolvirali neke stvari