USA Ford generalno
Moderator: ace1
- Talladega_500
- Yankee
- Poruka: 14139
- Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h
Re: USA Ford generalno
Kako piše Tanjug, američki Ford mogao bi ove godine na evropskim poslovima da izgubi do 600 miliona dolara budući da dužnička kriza pogađa kompletnu prodaju automobila u regionu.
Prodaja kola u Evropi najverovatnije će se kretati oko 14 miliona vozila u 2012, što znači da se može očekivati smanjivanje Fordove prodaje u regionu, izjavio je finansijski direktor Forda Luis But.
On je kazao da je Evropa imala težak start ove godine i upozorio da bi Ford ako se taj trend nastavi, mogao da nagomila gubitak od 500 do 600 miliona dolara u tom regionu. Prošle godine Ford je imao gubitak na evropskim poslovima od 27 miliona dolara, podsećaju agencije.
Ford je uveren da će ukupan profit kompanije porasti u ovoj godini zbog toga što se mogu očekivati dobri rezultati u Severnoj Americi, gde raste prodaja automobila.
Ford je projektovao prodaju novih kola u Evropi između 14 i 15 miliona u 2012, u poređenju sa 15,3 miliona u prethodnoj godini. Evropska dužnička kriza umanjila je tražnju za novim Fordovim putničkim automobilima i kamionima u regionu, koji je prezagušen kapacitetima i na kome vlada oštra konkurencija cena.
U četvrtom tromesečju minule godine gubitak Forda bio je 190 miliona dolara u Evropi. But očekuje da će manjak na evropskim poslovima biti sličan ili će se donekle pogoršavati i u prvom tromesečju 2012. Ford računa da će će se pozicija kompanije moći popraviti jedino uvođenjem novih modela na to tržište.
Kompanija takođe namerava da proširi prisustvo u zemljama čija se auto-tržišta nalaze u usponu, kao što su Indija i Kina, u okviru plana povećanja godišnje prodaje vozila i do 50 procenata do sredine ove decenije.
Ford, koji je uspeo da preživi krizu bez vladinih kredita, za razliku od glavnih rivala Krajslera i Dženeral motorsa, zaradio je 9,28 milijardi dolara u 2010 i 2011, posle gubitaka 30,1 milijardi dolara izmedju 2006 i 2008.
Ford je u julu minule godine takođe najavio da će smanjiti dug do 15,7 procenata na oko 14 milijardi dolara, što je manje od od polovine zaduženja u 2009, od 33,6 milijardi dolara.
Kompanija želi da popravi kreditni rejtin kako bi se povećala ulaganja i obnovila isplata dividendi. Finansijski direktor But izjavio je da kompanija planira smanjivanje ukupnog duga na oko 10 milijardi dolara do sredine ove decenije. Drugi po veličini američki proizvođač, kao i njegov glavni rival GM, planira razvoj ne samo u SAD, nego i na ostalim tržištima u usponu. Ford će se na tom putu koncentrisati na manje automobile, popularne u zemljama u razvoju, u okvru plana da na tim tržištima učestvuje u ukupnoj prodaji kola sa 55 odsto do 2020.
Prodaja kola u Evropi najverovatnije će se kretati oko 14 miliona vozila u 2012, što znači da se može očekivati smanjivanje Fordove prodaje u regionu, izjavio je finansijski direktor Forda Luis But.
On je kazao da je Evropa imala težak start ove godine i upozorio da bi Ford ako se taj trend nastavi, mogao da nagomila gubitak od 500 do 600 miliona dolara u tom regionu. Prošle godine Ford je imao gubitak na evropskim poslovima od 27 miliona dolara, podsećaju agencije.
Ford je uveren da će ukupan profit kompanije porasti u ovoj godini zbog toga što se mogu očekivati dobri rezultati u Severnoj Americi, gde raste prodaja automobila.
Ford je projektovao prodaju novih kola u Evropi između 14 i 15 miliona u 2012, u poređenju sa 15,3 miliona u prethodnoj godini. Evropska dužnička kriza umanjila je tražnju za novim Fordovim putničkim automobilima i kamionima u regionu, koji je prezagušen kapacitetima i na kome vlada oštra konkurencija cena.
U četvrtom tromesečju minule godine gubitak Forda bio je 190 miliona dolara u Evropi. But očekuje da će manjak na evropskim poslovima biti sličan ili će se donekle pogoršavati i u prvom tromesečju 2012. Ford računa da će će se pozicija kompanije moći popraviti jedino uvođenjem novih modela na to tržište.
Kompanija takođe namerava da proširi prisustvo u zemljama čija se auto-tržišta nalaze u usponu, kao što su Indija i Kina, u okviru plana povećanja godišnje prodaje vozila i do 50 procenata do sredine ove decenije.
Ford, koji je uspeo da preživi krizu bez vladinih kredita, za razliku od glavnih rivala Krajslera i Dženeral motorsa, zaradio je 9,28 milijardi dolara u 2010 i 2011, posle gubitaka 30,1 milijardi dolara izmedju 2006 i 2008.
Ford je u julu minule godine takođe najavio da će smanjiti dug do 15,7 procenata na oko 14 milijardi dolara, što je manje od od polovine zaduženja u 2009, od 33,6 milijardi dolara.
Kompanija želi da popravi kreditni rejtin kako bi se povećala ulaganja i obnovila isplata dividendi. Finansijski direktor But izjavio je da kompanija planira smanjivanje ukupnog duga na oko 10 milijardi dolara do sredine ove decenije. Drugi po veličini američki proizvođač, kao i njegov glavni rival GM, planira razvoj ne samo u SAD, nego i na ostalim tržištima u usponu. Ford će se na tom putu koncentrisati na manje automobile, popularne u zemljama u razvoju, u okvru plana da na tim tržištima učestvuje u ukupnoj prodaji kola sa 55 odsto do 2020.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.
“Normal" is just a setting on your dryer.
- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Cini mi se da ce svi zivi u evropi da gube pare ove godine, trziste je bas oslabilo.
A izgleda da je Tanjug malo pobrkao loncice, prvo pisu o gubitku od 27 miliona prosle godine, pa onda samo za zadnji kvartal navode gubitak od 190 miliona.
Kina je sad pravo trziste, Ford je tu morao da bude mnogo aktivniji, a cini mi se da nije bio dovoljno aktivan, nazalost... Pogotovo sa luksuznim modelima, da sad imaju aston martin cenim da bi im dosta bolje isla prodaja nego ranije. Kad sam gledao podatke kako brzo je RR prodao kontigent Phantom-a u Kini, shvatio sam koliko to trziste trenutno raste
A izgleda da je Tanjug malo pobrkao loncice, prvo pisu o gubitku od 27 miliona prosle godine, pa onda samo za zadnji kvartal navode gubitak od 190 miliona.
Kina je sad pravo trziste, Ford je tu morao da bude mnogo aktivniji, a cini mi se da nije bio dovoljno aktivan, nazalost... Pogotovo sa luksuznim modelima, da sad imaju aston martin cenim da bi im dosta bolje isla prodaja nego ranije. Kad sam gledao podatke kako brzo je RR prodao kontigent Phantom-a u Kini, shvatio sam koliko to trziste trenutno raste

Fiesta!!
- mbole
- Poruka: 14968
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Zaradis 163 miliona tokom prva tri kvartala, a onda izgubis 190 u cetvrom i eto ti gubitka od 27 na godisnjem nivou.dule0911 piše:A izgleda da je Tanjug malo pobrkao loncice, prvo pisu o gubitku od 27 miliona prosle godine, pa onda samo za zadnji kvartal navode gubitak od 190 miliona.
Mada sve te price: izgubili ovolko, zaradili ovloko... ko je ikada bar malo ubacio nos u finansijske zavrzlame, zna da je to jako "fleksibilna" kategorija

Djak pesak 

- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
Brat mi je na visokom položaju u NBS, reče mi da Ameri izlaze iz recesije, otvara im se 370.000 novih radnih mesta. U Evropi se to očekuje za nekih 6 meseci, a kod nas će ova cela godina biti jako jako loša...
Mereno u nekim koeficijentima (nisam zapamtio o čemu je pričao
) Ameri imaju 2.0 nečega, Nemci jedini u Evropi imaju preko 0 (0,2), dok žabari imaju -2,2
Mereno u nekim koeficijentima (nisam zapamtio o čemu je pričao

- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
A mi ćemo da izađemo za 600 godina. 

Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- Talladega_500
- Yankee
Obnovljeni Ford SuperDuty stize u petak.

When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.
- Talladega_500
- Yankee
Par slika novih Fordova koje sam uslikao veceras na auto show. Bili su svi modeli koji se prodaju na Americkom trzistu, a uslikao sam samo one meni najzanimljivije.

- Talladega_500
- Yankee
Jedan od novih auta u Forza 4 ... 1969 Ford Country Squire.

- Talladega_500
- Yankee
1969 Ford Mustang Boss 429 (1 od samo 867 proizvedenih) koji pripada bivsem F1 sampionu Jacques Villeneuve ide na aukciju.
Cene bi mogle preci $200,000.

Cene bi mogle preci $200,000.

- Vladan
- Poruka: 1529
- Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h
Sto sad ne prave ovako lepe automobile, makar sa slabim motorima. Uopste ne mora da ide brzo.Talladega_500 piše:1969 Ford Mustang Boss 429]
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
ne mora da ide brzo ali mora da ima jak motor..
sent from white land..
sent from white land..
- Talladega_500
- Yankee
Boss 429 je Fordov trkacki motor iz 1960ih i 1970ih, ugradjivao se u NASCAR i NHRA modele, a ugradjivao se i u serijske automobile radi homoligacije.
Kada je 1969 Ford Torino Talladega postao prvi stock auto koji je dostigao 190 mph (~304 km/h), imao je upravo Boss 429 motor.
Kada je 1969 Ford Torino Talladega postao prvi stock auto koji je dostigao 190 mph (~304 km/h), imao je upravo Boss 429 motor.
- Vladan
Zbog mase?milan_gt piše:ne mora da ide brzo ali mora da ima jak motor..
.
- milan_gt
mislim ne mora da se vozi brzo ako neces..a mora imati potencijal za bilo kakve performase..
sent from white land..
sent from white land..
- Vladan
Ako su performanse poslednja stvar? Sta bi se desilo ako bi u takvu karoseriju stavio 1.6TDCi, ili ovaj novi EcoBoost?milan_gt piše:mislim ne mora da se vozi brzo ako neces..a mora imati potencijal za bilo kakve performase..
sent from white land..
Da bude gradski autic?
- Talladega_500
- Yankee
Ford potvrdio da ce 2014 T-Series, koji ce biti zasnovan na Transitu, imati zadnju vucu i da ce jedan od motora biti 3.5L EcoBoost V6 koji u F-150 razvija 365 hp i 420 lb ft (569 Nm) obrtnog momenta. Menjac ce biti 6 brzina automatik.
Ocekuje se da ce u ponudi biti jos nekoliko motora, verovatno 3.7L V6 i 5.0L V8 iz F-150.

Ocekuje se da ce u ponudi biti jos nekoliko motora, verovatno 3.7L V6 i 5.0L V8 iz F-150.

- milan_gt
pa koji ce im tolike motorcine za kombi..
sent from white land..
sent from white land..
- Talladega_500
- Yankee
Ford ima reputaciju da zastiti u svetu vanova, jer svi ocekuju da Fordovi vanovi predju minimalno pola miliona milja uz normalno odrzavanje. Bas zbog toga Ford sam kontrolise 70% trzista vanova. A tolike miljaze nece preci neki mali 4-cyl, a da bi nudili dizela moraju da investiraju ogromne pare jer su standardi za dizele u Americi daleko stroziji nego u Evropi.
A znaju cesto preci i vise od toga, ja sam licno vozio Fordov van koji je imao preko 750,000 milja (1,200,000 km) na satu, a evo i jednog koji je presao 1,000,000 milja (1,600,000 km).

A znaju cesto preci i vise od toga, ja sam licno vozio Fordov van koji je imao preko 750,000 milja (1,200,000 km) na satu, a evo i jednog koji je presao 1,000,000 milja (1,600,000 km).

- milan_gt
usa trziste koristi kola kao zilete za brijanje pa mi se malo ta miljaza ne uklapa u taj pricip jer je tad ceo auto spreman za otpad a motor kao dobar..a kako je za dizele tamo strozije?
sent from white land..
sent from white land..
- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Mnogo su strozije emisije za izduvne gasove u USA nego u Evropi. Samim tim je mnogo teze adaptirati dizela za iste, plus je dizel skuplje gorivo.
Mada, i u Evropi postaje polako dizel u proseku skuplji od benzina kako mi se cini.
Mada, i u Evropi postaje polako dizel u proseku skuplji od benzina kako mi se cini.
Fiesta!!
- Talladega_500
- Yankee
Mozda svoja licna vozila, ali radnicka vozila se koriste za potpuno druge svrhe.milan_gt piše:usa trziste koristi kola kao zilete za brijanje pa mi se malo ta miljaza ne uklapa u taj pricip
- milan_gt
pa kako onda cade i rade ganc novi pikapovi made in usa ako je to toliko strogo..takodje samo gorivo je mnogo posno dakle slabo iskoriscenje..
sent from white land..
sent from white land..
- Talladega_500
- Yankee
Sta je cudno u tome sto GM, Ford i Chrysler mogu da naprave dizele da zadovolje standarde?
Ford nudi dizel u SuperDuty jos od kasnih 1970ih godina.
Ford nudi dizel u SuperDuty jos od kasnih 1970ih godina.
- milan_gt
ne nego mi malo cudno jer to cadi drnda a ispunjava strozije standarde nego eu..
sent from white land..
sent from white land..
- Talladega_500
- Yankee
I evo ga. Nije obnovljeni model vec samo specijalna Platinum verzija cime je ovo ujedno najluksuzniji F-Series ikada proizveden. Cena od $50,000 pa na vise. Izbor motora 6.2L benzinac i 6.7L dizel.