Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

USA Ford generalno

Moderator: ace1

Odgovori
mbole
Poruka: 14968
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Re: USA Ford generalno

Poruka od mbole » sreda, 18. jan. 2012. u 01:44h

U velikom broju slucajeva takvi automobili i ne predstavljaju automobil u smislu prevoznog sredstva, vec jednostavno investiciju. Potpuno isto tako, mogao je da bude u pitanju i mikser, frizider, tenk, neka masina... bitno je samo koliko kosta i da ce mu vrednost sigurno vremenom rasti a ne padati.

Da napravim malo preuvelicano poredjenje, al postansku marku koja kosta 10.000 evrica sigurno neces zalepiti na pismo, i poslati ga tetki u Surdulicu, iako je svrha postanske marke upravo to (kao sto je svrha auta da se vozi).
Djak pesak :)

fancy
Poruka: 2265
Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
Kontakt:

Poruka od fancy » sreda, 18. jan. 2012. u 08:16h

Marke koje toliko vrede su odavno van upotrebe, tako da po važećim zakonima ne bi mogao da ih pošalješ ni da hoćeš. A nekada, u "svoje vreme" su itekako radile na pismima, razglednicama i dopisnicama. ;)
Osim, primeraka sa greškom koji upravo zbog te svoje greške nikad nisu ni mogli da učestvuju u poštanskom saobraćaju, ali im je vrednost zato i skočila do neba.
No, stvarno, da ne trolujemo više temu o svojevrsnim spomenicima tehničke kulture 8)
...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X

Mickey038
VIP
Poruka: 1133
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 16:33h

Poruka od Mickey038 » sreda, 18. jan. 2012. u 09:37h

Da li imaš neki poseban problem u vezi Srbije ili nas odavde sve skupa smatraš mandrilima čim podvlačiš da automobila u takvom stanju nema u Srbiji?

Zato sto mi je dovoljno da vidim recimo ovo da shvatim koliko je ljude u Srbiji zaista briga o klasici ... Znas kad bi neki Amerikanac dopustio da najznacajniji Model T ikada proizvedeni ovako propadaju?
I ja bih rekao da ovde postoji problem u vezi Srbije.
Dobro je što je podvukao da tih vozila nema u Srbiji, jer da ih ima ne biste ovako razmišljali.
Podvlacenje bih ja vise protumacio kao vid 'hvalisanja' (da ne upotrebim grublju rec) odnosno potenciranja 'mi to u americi imamo a vi u srbiji nemate'.

Znas li koliko oltajmera ima u Italiji, koji se svakodnevno voze. Na hiljade. I svi uredno registrovani i svi u savrseno ispravnom stanju i ponekad se desi da se neki od njih 'slupa'. I zivot ide dalje. Za njihovo sredjivanje ljudi su ulozili pola zivota vremena, a o milionima dolara/evra je glupo govoriti osim ako nisi iz amerike gde su milioni najvaznija stvar na svetu. Nisu u srbiji ljudi bas toliko nemarni i nezainteresovani za klasiku, vec je zivotni standard uslovio da su prioriteti malo drugaciji.
I prestanite više da trolujete svaki post na ovu temu i da podjebavate čoveka bezveze.
Ja mislim da decko 'podjebava' sve ostale a ne obrnuto i da sasvim razumljivo dobija odgovore. Doduse od malog broja ljudi sa foruma jer vecina i ne zeli da se upusta u diskusiju.
Oni koji mnogo znaju - malo govore. I obrnuto - najviše govore oni koji ništa ne znaju.

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » sreda, 18. jan. 2012. u 10:03h

911s [SK] piše: a vlasnici plastikanera sigurno nisu merodavni da diskutuju na temu klasičnih automobila.
911s [SK] piše: Zakrpićemo tu rupu nekako plastikom ili već kako, ali od svega u globalu teško da će biti nešto. Krilo na Taunusu ima jačinu, ovo kao da je od papira.
Krila na mom plastikaneru ne izgledaju kao da su od papira thumbsuph , a i sam, koliko vidim, moraš da se poslužiš plastikom.
Ne mora baš sve staro da bude dobro... thumbsuph
Slika

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » sreda, 18. jan. 2012. u 14:07h

Ne mora, ali ne mora ni da trolujete sve što nije po vašem mišljenju. Prvi ste počeli.

Mickey038 piše: Ja mislim da decko 'podjebava' sve ostale a ne obrnuto i da sasvim razumljivo dobija odgovore. Doduse od malog broja ljudi sa foruma jer vecina i ne zeli da se upusta u diskusiju.
Ovo nije istina. Nije se on nadovezao na tudji post, već obrnuto. I nije nikome ništa uvredljivo ili loše napisao.
Druga je stvar ako se traži dlaka u jajetu i izmišljaju razlozi za diskusiju.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » sreda, 18. jan. 2012. u 14:52h

Ovde sam uz Stefana i dodao bih još:
Mickey038 piše:Doduse od malog broja ljudi sa foruma jer vecina i ne zeli da se upusta u diskusiju.
Što se ovog predstavnika onih koji ne žele da se upuštaju u diskusiju tiče, nije stvar u želji nego ne vidim povod da se pravi diskusija oko najvećeg broja stvari oko kojih vodite diskusiju. Ili je besmisleno, ili se traži dlaka u jajetu, ili je već toliko puta prežvakano da je postalo potpuno izlišno i neukusno dalje se uplitati.

Talladegina jedina krivica i "podjebavanje" je što ne želi da ostane dužan i odgovara na sasvim blago uvijene provokacije sa druge strane.
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Lale
Domacin foruma
Domacin foruma
Poruka: 2786
Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h

Poruka od Lale » sreda, 18. jan. 2012. u 15:16h

Totti je napisao:
"Krila na mom plastikaneru ne izgledaju kao da su od papira thumbsuph , a i sam, koliko vidim, moraš da se poslužiš plastikom.
Ne mora baš sve staro da bude dobro..."

Kad smo već kod plastike....evo Trale pre i posle ručka...
Slika Slika mrgreen
Da dodam...pa ovo je gotovo potpuna reciklaža (dva tri ručka i gotovo).E onda mi sudimo počiniocu.
Slika
Poslednja izmena: Lale, na dan sreda, 18. jan. 2012. u 16:35h. Ukupno izmenjeno 2 puta.
Slika Slika

Talladega_500
Yankee
Poruka: 14136
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h

Poruka od Talladega_500 » sreda, 18. jan. 2012. u 15:50h

Mickey038 piše:Podvlacenje bih ja vise protumacio kao vid 'hvalisanja' (da ne upotrebim grublju rec) odnosno potenciranja 'mi to u americi imamo a vi u srbiji nemate'.
Zao mi je ako si dobio tu impresiju, ali to mi zaista nije bio cilj da kazem.
Kada je rec o klasici nisam hteo da kazem da Ameri nesto imaju sto Srbi nemaju vec sam hteo da pokazem nacin na koji se klasika cuva u Srbiji, a kako se cuva u Americi.
Ostavio sam ti link gde se lepo vidi kako prvi Stojadin ikada proizveden propada, kako 1,000,000 vozilo sto je Zastava ikada proizvela propada, kako trkacki Stojadini iz 1970ih propadaju, kako prototip Floride sedana stoji napolju i propada ...
Ako tako cuvate domace proizvode mogu zamisliti kako se tek cuvaju tudji ...
http://www.oldtajmeri.rs/phpbb3/viewtop ... =30&t=2591
I kad se tako cuvaju klasici u Srbiji naravno da ljudi iz Srbije (ovo se naravno ne odnosi na sve ljude) nece shvatiti zasto se neki klasici ne voze i sta ih cini posebnim. Jer njima su ti klasici samo prevozno sredstvo koje je izgleda pokazalo godine i vise ne treba obracati paznju na njega.
Mickey038 piše:Ja mislim da decko 'podjebava' sve ostale a ne obrnuto i da sasvim razumljivo dobija odgovore. Doduse od malog broja ljudi sa foruma jer vecina i ne zeli da se upusta u diskusiju.
Nikog ja ne podjebavam ovde vec samo prenosim vesti.
Vi ostali ste ti koji, iz nekog razloga, stalno tvrdite da je drugacije ... Samo mi nije jasno na osnovu cega to tvrdite.
S obzirom da zivim u Americi vec evo 13 godina, mislim da ipak znam malo vise od vas ostalih o ukusu ljudi ovde i o auto-industriji generalno ovde. Ne ubedjujem ni ja vas o icemu sta se desava u Srbiji (posebno o auto-industriji) pa ne znam iz kog razloga vi uvek imate necemu da se protivite o necemu sto napisem o Americkoj auto-industriji ... Nije ni jasno na osnovu cega mozete izneti odredjene tvrdnje ... Na osnovu necega sto se procitali na nekom auto forumu ili videli na filmu?
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

“Normal" is just a setting on your dryer.

Mickey038
VIP

Poruka od Mickey038 » sreda, 18. jan. 2012. u 16:52h

Što se ovog predstavnika onih koji ne žele da se upuštaju u diskusiju tiče, nije stvar u želji nego ne vidim povod da se pravi diskusija oko najvećeg broja stvari oko kojih vodite diskusiju.
I ja vise ne vidim povod da diskutujem ovde.
Oni koji mnogo znaju - malo govore. I obrnuto - najviše govore oni koji ništa ne znaju.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 19. jan. 2012. u 16:21h

10 najprodavanijih kompanija na Americkom trzistu u 2011:

1. Ford 2,062,915 (+17.5%)
2. Chevrolet 1,775,812 (+13.4%)
3. Toyota 1,446,109 (-5.8%)
4. Honda 1,023,986 (-6.7%)
5. Nissan 944,073 (+17.3%)
6. Hyundai 645,691 (+20.0%)
7. Kia 485,492 (+36.3%)
8. Dodge 451,040 (+17.6)
9. Jeep 419,349 (+44.0%)
10. Volkswagen 324,402 (+26.3%)
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 20. jan. 2012. u 19:02h

Roush Performance, najpoznatiji Fordov tuner, je objavio da ce do leta predstaviti seriju svojih F-150 verzija. Modifikovani modeli ce dolaziti sa 3.5L EcoBoost motorom, a postojace i supercharged verzije 5.0L i 6.2L motora.

Na slici je F-150 Roush iz 2008.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 20. jan. 2012. u 21:48h

[youtube][/youtube]

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » petak, 20. jan. 2012. u 22:29h

Uglavnom sam gledao klipove na YT o Raptoru i bili su ili prelazak preko ovakih brda, ili neko manje blato, a zanima me kakav li je u nekom ekstremnom blatu i snjegu + brdo.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » subota, 21. jan. 2012. u 00:31h

Potrazi na youtube, sigurno ima.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » subota, 21. jan. 2012. u 19:28h

[youtube][/youtube]

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 22. jan. 2012. u 05:31h

Ovaj vikend se odrzava Barrett Jackson na kome je prodato nekoliko skupocenih Fordova.

'13 Mustang Shelby GT500 prototip je otisao za $300,000.

Slika

'65 Mustang Shelby GT350 otisao za $185,000.

Slika

'12 Mustang Gaplin Widebody otisao za $160,000.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 23. jan. 2012. u 03:30h

Slika

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 23. jan. 2012. u 03:50h

1964 Ford Galaxie sa modernim 5.0L supercharged V8 motoru uradjenim od strane cuvenog Roush Performance.

Slika

Slika

slowmotion
Ljubazni komsija
Poruka: 823
Član foruma od: subota, 9. maj 2009. u 21:22h

Poruka od slowmotion » ponedeljak, 23. jan. 2012. u 09:24h

San snova...
"Don't find fault, find a remedy" - Henry Ford
Slika

bojcistv
Poruka: 2037
Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h

Poruka od bojcistv » ponedeljak, 23. jan. 2012. u 11:25h

Joj jel ono karburatorchina na motoru? Nisam to vidio ima 100 godina.....
By the way izgleda sjajno....
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 27. jan. 2012. u 19:13h

Ford je zavrsio 2011 godinu sa $8.8 milijardi profita. To je najveci profit kompanije jos od 1998 godine.
Radi poredjenja, prosle godine je profit bio $8.3 milijarde.

Ford je ukupno imao prodaju vozila u vrednosti od $136.3 milijarde sto je rast od $15.4 milijarde.

Najvece zasluge za to idu Severno-Americkom i Juzno-Americkom trzistu, kao i Ford Kredit (Fordova kompanija koja odobrava kredite kupcima njihovih proizvoda).
Najveci pad je zabelezen u Evropi gde je Ford imao gubitak $190 miliona u 2011 godini kao i u Aziji (gubitak od $83 miliona).

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » petak, 27. jan. 2012. u 21:05h

Cudi me za Aziju, Kina postaje bas ogromno trziste za automobile.
Za Evropu mu je manje-vise razumljivo.
Fiesta!!

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 27. jan. 2012. u 21:14h

Ja nisam nesto iznenadjen padom u Aziji jer je Ford dugo vremena potpuno ignorisao ovo trziste i sada zaostaju poprilicno za GM-om i Volkswagenom, koji dominiraju na Azijskom trzistu - razliku koju ne mogu da popune preko noci. Recimo Ford je tek sada plasirao vecinu Evropskih proizvoda (pre svega Mondeo) na Kinesko trziste, a na Indijskom trzistu (koji raste velikom brzinom) Fordov glavni model je Figo ... koji je ustvari Fiesta prosle generacije.

A kako ti je za Evropu razumljivo, pa fancy kaze da Ford opstaje samo zbog Evropske divizije, u protivnom bi odavno propao kao GM i Chrysler ... lol
'ebiga, morao sam ... :D

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » petak, 27. jan. 2012. u 21:19h

E bas su papani... Znao sam da je VW dominantan u Aziji, ali da ce Ford biti na minusu i pored sve vece potraznje, e to im stvarno svaka cast.
Fiesta!!

Mickey038
VIP

Poruka od Mickey038 » subota, 28. jan. 2012. u 10:44h

A kako ti je za Evropu razumljivo, pa fancy kaze da Ford opstaje samo zbog Evropske divizije, u protivnom bi odavno propao kao GM i Chrysler ... lol
'ebiga, morao sam ... :D
Kakav ozbiljan kompleks ti imas.

Odgovori

Povratak na „Fordovi iz USA“