Da li je amerikanac
- m_peki
- Poruka: 561
- Član foruma od: nedelja, 6. sep. 2009. u 15:01h
Da li je amerikanac
Imam varijantu da uzmem focusa 2.0 sa sekventom, limuzinu, 2002g. E sad, ima branike i masku napred kao i svaki drugi focus mk1 pre restajlinga, tj. nema one migavce u masci i u branicima sastrane vec su mu migavci u branicima ali napred. Kilometraza je izrazena i miljama i kilometrima. Ovo pitam pre svega zbog odrzavanja auta i nabavke delova odnosno njihove cene.
- Estariol
- Poruka: 960
- Član foruma od: subota, 20. mar. 2010. u 03:19h
Re: Da li je amerikanac
Američkom focusu bi zadnji migavci mogli biti crveni, i zadnj branik bi mu mogao biti istureniji, to bi mogli da budu neki vizuelni nagoveštaji. Najbolje bi bilo da okačiš neke slike, pošto nisi rekao da li je limuzina ili hečbek(4 za limuz. ili 3 ili 5 vrata za heč.).
Ne moze se reci da si vozio dobar auto dok nisi seo u Ford...
- m_peki
Limuzina, produzen pozadi, 4v. Predni deo izgleda identicno kao i kod modela za evropsko trziste. Kazem zanima me prvenstveno zbog nacina i cene odrzavanja.
Manuelni je menjac.
Manuelni je menjac.
- dax92
-
- Poruka: 7592
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
Jesi obratio paznju kako stoje brisaci, mozda je i englez?
Najbolje bi bilo da okacis neku sliku ak imas. Tako cemo skoro sigurno znati koji je.
Najbolje bi bilo da okacis neku sliku ak imas. Tako cemo skoro sigurno znati koji je.

Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- m_peki
- dax92
-
- Poruka: 7592
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
Rekao bih ipak da je Amer. Pazi ovako, prednji branik i krila su kao na evropskom modelu pre restilizacije, ali ovakvi crni farovi su na Americkom (ovako zatamnjeni iznutra). Zadnji kraj je bas kao na Americkom. Znaci, branik mu je izbacen, i ima crvene migavce. Onda, tu je i pokazivac brzine u miljama. Neka te ne cudi sto je manualni menjac. Verovatno je automatik crkao, pa je jeftinije zameniti menjac nego popravljati ga.
U glavnom, po meni je sumnjiva njegova proslost. Moguce je i da je bio lupan, pa je u evropi zamenjen prednji deo (stavljen evropski umesto americkog... Ima mnogo toga mozda...
Poznaje li se proslost automobila (servisna knjiga, poznanstvo???)
Izneo sam svoje razmisljanje u vezi ovoga, i nadam se da sam pomogao bar malo.
U glavnom, po meni je sumnjiva njegova proslost. Moguce je i da je bio lupan, pa je u evropi zamenjen prednji deo (stavljen evropski umesto americkog... Ima mnogo toga mozda...

Izneo sam svoje razmisljanje u vezi ovoga, i nadam se da sam pomogao bar malo.
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- mbole
- Poruka: 14900
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Pogledaj broj sasije.
Ako pocinje sa:
1 - USA
2 - Canada
3 - Mexico
4 - USA
http://focus.noegruts.com/vin/vin.htm
Evropski svi pocinju sa WF0, a 11-to slovo govori gde je pravljen: G - Nemacka, W - Spanija
Ako pocinje sa:
1 - USA
2 - Canada
3 - Mexico
4 - USA
http://focus.noegruts.com/vin/vin.htm
Evropski svi pocinju sa WF0, a 11-to slovo govori gde je pravljen: G - Nemacka, W - Spanija
Djak pesak 

- deketa
- Poruka: 273
- Član foruma od: utorak, 30. jun 2009. u 14:20h
Spreda evropljanin odpozadi amerikanac,mozda ovo i nije losa kombinacija.To sto ima manuelni menjac ,nemora da znaci da je automatski crkao pa su ga zamenili manuelnim,americki 2.0 se radio i sa mtx-75 menjacem(takav je moj auto,2.0 zetec-dohc-16 v,manuelni menjac-made in usa.)
Sve u svemu definitivno ukucaj broj sasije na netu i sve ce ti biti jasno!
Sto se tice delova ja bar za sad nisam imao problema,u principu pasuju evropski s tim sto kad prodavcu kazes da je amerikanac u startu kaze NEMA jer deo sa tom oznakom nepostoji u evr.katalogu.
Tako je i najlakse biti prodavac ,nije valjda lud da se malo pomuci i digne dupe iz stolice i kataloga...
P.S. pogledaj unutrasnju stranu poklopca(chepa)rezervoara,ako pise Mexico i sl. 100 % je Jenki.
Sve u svemu definitivno ukucaj broj sasije na netu i sve ce ti biti jasno!
Sto se tice delova ja bar za sad nisam imao problema,u principu pasuju evropski s tim sto kad prodavcu kazes da je amerikanac u startu kaze NEMA jer deo sa tom oznakom nepostoji u evr.katalogu.
Tako je i najlakse biti prodavac ,nije valjda lud da se malo pomuci i digne dupe iz stolice i kataloga...

P.S. pogledaj unutrasnju stranu poklopca(chepa)rezervoara,ako pise Mexico i sl. 100 % je Jenki.
- m_peki
Pa ovaj prednji kraj me i zbunjuje. Da li to znaci da je 100% bio udaran tj. da su menjani branik i maska. Inace to sto je amer meni je ok ako se delovi podudaraju sa evropljanima. Mislim pre svega na potrosne delove trapa i motora.
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21494
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Podudaraju se... al zamalo.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- m_peki
@Markedjani
Jel mozes to malo blize da mi pojasnis jer je Daketa upravo rekao suprotno.
Jel mozes to malo blize da mi pojasnis jer je Daketa upravo rekao suprotno.
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21494
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Pa pitaj deketu šta je sve kupovao...
Pašu delovi motora... ako je zetec u pitanju.
Ako je cvh 2.0 onda ti ništa ne od jevropejca.
Pašu delovi motora... ako je zetec u pitanju.
Ako je cvh 2.0 onda ti ništa ne od jevropejca.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- popovicvl
- Poruka: 5650
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Aerikanac ima poklopac rezervoara koji se otvara bez kljuca, farovi su bez pozicije, migaci su u masci, prednja krila su bez bocnih migavaca, branici su sa sirokom lajsnom i produzeni napred/nazad, tabla je iskljucivo maslinasto-sive boje...
Ovaj Focus je Amer u osnovi. Branik EuroMK1, maska EuroMK1.5, zadnjica USAMk1. Sta je od masine, delova i instalacije, to treba da se vidi. Frankestajn je lupan. Kojim intezitetom ne zna se.
Ovaj Focus je Amer u osnovi. Branik EuroMK1, maska EuroMK1.5, zadnjica USAMk1. Sta je od masine, delova i instalacije, to treba da se vidi. Frankestajn je lupan. Kojim intezitetom ne zna se.
- deketa
- Poruka: 273
- Član foruma od: utorak, 30. jun 2009. u 14:20h
Ajd da Deketa kaze sta je sve kupovao za amerikanca, naravno za DOHC kao sto sam i napisao da mi je u autu:
-Kao prvo sto cu sledece da odradim je korpa i lamela koji pasuju od evropskog 1.8
-Pk kais,zupcasti kais,spaneri,roleri,zadnji stabilizatori,zadnji paknovi,druk lager,gumice balans stangle,zadnje opruge,termostat,vodena pumpa itd, ajd svecice,kablove i filtere da i neracunamo...
@2277625 ako opet ides da gledas ovog fokusa imas negde u starim oglasima na forumu slike mog auta pa uporedi fotke mozda razjasnis poreklo.
-Kao prvo sto cu sledece da odradim je korpa i lamela koji pasuju od evropskog 1.8
-Pk kais,zupcasti kais,spaneri,roleri,zadnji stabilizatori,zadnji paknovi,druk lager,gumice balans stangle,zadnje opruge,termostat,vodena pumpa itd, ajd svecice,kablove i filtere da i neracunamo...
@2277625 ako opet ides da gledas ovog fokusa imas negde u starim oglasima na forumu slike mog auta pa uporedi fotke mozda razjasnis poreklo.
- m_peki
Hvala svima na pomoci. Neke stvari su mi sada jasnije ali sam ipak odustao od kupovine jer se nismo nasli oko cene. A generalno, stanje je sumnjivo.
- mirke
- Poruka: 777
- Član foruma od: ponedeljak, 20. jul 2009. u 08:31h
Ma amerikanac sto posto... Vidi se lajsna na zadnjem braniku da je kao u Amera ,a u takvoj lajsni napred ukomponovani su oni zmigavci sa strane... No sada vise nije ni bitno...

MIRKE / Fiesta 1.25 zetec