Ako je ST line sa opremom 26k, uzmi ST. Hatch krece od 29k. Ima 5 vrata, ima fabricki ugradjeno adaptivno vesanje(*), e-diff (lamele, zakljucava se na elektro kontrolu a ne kao klasicni) ostalo je slicno kao na tvom trenutnom, sem sto je veci unutra i ima vise opreme standardno. Cak i boju mozes slicnu da uzmes. ST line sa 180ks je isto ok opcija ako je budzet ogranicen, samo sumnjam da ce trositi znacajno manje - jedina prednost je sto u startu kosta manje i registracija je nesto jeftinija.
* - na ostalim trzistima, kod nas stoji da ide u osnovnom ST-2 paketu sa 2.3 motorom, ali takodje postoji performance paket koji ukljucuje i "Performace suspension CCD" za 1370e. Pre mislim da su napravili gresku i da fabricki nije ukljuceno adaptivno, posto sumnjam da Ford za ST pravi osnovno adaptivno i performance adaptivno vesanje
Mazda ako je ostala istih dimenzija kao prethodnik, uopste ne bih uzeo auto u razmatranje. Auto iz C segmenta koji je velicinom unutra kao auto B segmenta. Super sto je istapaciran enterijer i fensi, ali bes ti to kad ne mogu da sednem pozadi a da se sav ne iskrivim (190cm sam visok). Pride mi je subjektivno novi hatch ruzan, C stub tj taj prostor mi je nedorecen. Savetujem ti sta god da uzmes da ima dovoljno mesta pozadi, bez obzira da li ce gospodja da bude pozadi sa decom. Cak i za daily rutinu ce trebati mesta. Ne mora nuzno da bude van/karavan, samo da ima prostora za cirkulisanje. Da dete moze lako da se ubaci sa sve korpom ili u sediste, da moze da se sedne pored deteta (dece) pozadi ako je nervozno, da ima dovoljno mesta da ne udara u prednja sedista dok vozis. Ima u kuci vozila svakakvih dimenzija i generalno u Focus mk2.5 karavan i ostalo sto je vece sve ovo bude uglavnom ok, za ostalo je neki kompromis u pitanju, cak i na dnevnom nivou

Ako S-max planiras da koristis za putovanja i vikend izlete onda ok - uzmi hatch. Ako planiras da ga koristis samo 2 puta godisnje za odmor, uzeo bih nesto vece za daily, ali to sam samo ja

Kad krene tu da se redja, kolica, pa igracke, pa daj jos ovo daj jos ono... Nakupi se i za jednodnevni odlazak u prirodu svasta nesto, vecito kuburim sa prostorom u Lanceru koji ima slican gepek kao vecina modernih hatch-eva. Zenina Fiesta je totalno neupotrebljiva u tom kontekstu, mozda kad deca porastu pa ne treba da se nose kolica itd.
Predstoji mi slicno kao tebi samo sto vec imam jedno dete i znam kako to ide kad se krene negde. Tajming mi je los za ovu godinu, tako da ne znam da li cu realizovati planirano, ali polako. Dilema slicna, samo sam subjektivno vezan za Ford i ne vidim sebe u necem drugom, da nije tako verovatno bih isao na nesto polovno.
Jel si gledao onaj crveni ST line u Grandu na nbgd?