posto sam manjevise nov u ovome, za prvi auto bih sebi kupio Fiestu 2008,9 godiste, razmisljao sam o motoru 1.4 dizel, po prici ljudi koje sam pitao kazu da je to ,,najisplatljiviji,, motor.. po nekoj racunici prelazio bih 15ak hiljada kilometara godisnje, pretezno grad (80:20) pa me interesuje nesto vise o njemu, kakav je to motor, na sta bih trebao da obratim paznju pri kupovini i ako neko vec poseduje auto da podeli sa mnom svoja iskustva!

Jos jedno pitanje, naime covek koji prodaje fiestu 2009 godiste u oglasu je naglasio ,,Ford Fiesta 1.4 HDI,, hdi? kako je to moguce? kada sam ga pozvao rekao mi je da je to hdi motor od pezoa i citroena ali kada se on stavi u forda predstavlja se kao tdci... pomalo nelogicno objasnjenje? jos jednu nedoumicu mi je stvorio opis tog motora gde u oglasu pise da je 1.4 sa 55kw/75ks? a na internetu sam trazio da li fiesta to godiste ima taj motor i jedini 1.4 dizel koji sam ja nasao je 1.4 tdci sa 68ks... ovo me najvise muci od svega.. ako bi neko mogao da mi pomogne, da mi kaze da li taj motor uopste postoji u fiesti tih godina, bio bih mu vrlo zahvalan. Inace, auto je iz uvoza iz svajcarske, odlicno izgleda, kasnije cu vam pokazati i slike..
Hvala u napred.