Kupicu polovnog jer novi su 19300e... tako da sto vise informacija dobijem pomocice mi u boljem odabiru

1. koj motor je bolje uzeti? neko kaze dizel jer je izdrzljiviji neko kaze benzinca i koju konjazu 125 ili 150... sad koji su razlozi i koji bih trebao uzeti sta mi vi preporucujete?
2.Dali opcije stat/stop moze da steti motoru jer ovde u parizu ima semafora na svakom cosku a i guzve...
3.Razmisljao sam da kupim Focusa sa automatskim powershift menjacem ali sam gledao na internetu 90% ljudi se zale da je seriski los menjac i da je samo pitanje vremena kad ce da se pokvari ali to sam video za verzije 2011-2015. dali to vazi za nove focuse 2015-2017?
4.ako neko moze da mi ukratko objasni koja je razlika izmedju verzije Titanium, Titanium X i Titanium S&S?
5. dali je motor Ecobust isto sto i STCi?
6.Ako neko poseduje novije modele dali ste imali losa iskustva sa novim Focusom sto se tice opreme unutra, spolja....
Izvinite na ovako dugackom postu.. posto se slabo razumem u vozila a ovde u fr nemam koga ni da pitam da mi lepo objasni i kakva iskustva je imao sa automobilom.
Pozdrav iz Francuske!!!