Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

focus ili mondeo?

Ovde dobijate savete za kupovinu Forda... koji Ford,do koliko para,vredi li taj auto itd itd.
Odgovori
glavinchanin
Poruka: 7
Član foruma od: sreda, 9. mar. 2016. u 12:24h

focus ili mondeo?

Poruka od glavinchanin » sreda, 9. mar. 2016. u 16:05h

Prijavio sam se na ovaj forum jer planiram u najskorije vreme da kupim auto,trenutno sam u dilemi da li da izaberem Focusa ili Mondea pa ocekujem pomoc iskusnih.
Focusa sam vozio dugo sluzbenog i keca i dvojku tako da znam dosta o njemu a Mondea nisam probao nikad,kapiram da je za nijansu veci i udobniji i mozda bi mi vise odgovarao obzirom da cu ga koristiti uglavnom vikendom za relacije do 200km i naravno za more.
Iz istog razloga sam se odlucio za kupovinu benzinca i tu vec neko vreme gledam oglase i trazim odgovarajuceg Focusa 1.6 medjutim danas mi je slucajno zapao za oko jedan Mondeo koji mi se bas svidja,malo sam guglao i generalno ljudi ga hvala pa me zanima vase misljenje za ovaj konkretan oglas,da li se ovo isplati?

http://ww3.autoscout24.de/classified/28 ... asrc=st|as

imam poznanika koji dovozi automobile iz Nemacke pa bih njemu prepustio da ga doveze.

Hvala unapred svima :ford:

Daniel
Poruka: 6086
Član foruma od: ponedeljak, 18. okt. 2010. u 10:27h
Kontakt:

Re: focus ili mondeo?

Poruka od Daniel » sreda, 9. mar. 2016. u 16:21h

U sustini ako ces ga koristiti samo za duze puteve uvek je bolji mondeo, udobniji je i vise mesta ima..

Vozio sam 3 godine focusa mk1, presao sa njim 40.000km al otkad sam seo u mondea bas primetim razliku koliko je udobniji i bolji za duze puteve.
Ne kazem da je focus los, al mondeo je mondeo :)

preporucio bih ti dizela da kupis ako planiras da vozis samo duze relacije..
Focus mk1 1.8 TDCi ~ 150ks Zetec 2002 (plava serpa)
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011

glavinchanin

Poruka od glavinchanin » sreda, 9. mar. 2016. u 18:01h

i meni se mondeo sad cini kao pametniji izbor,samo sto sam ja mislio da mi se benzinac vise isplati jer necu cesto da ga vozim,racunam 10-15 hiljada km godisnje makimalno da predjem i to uglavnom autoputem.Mozes li molim te da ukratko mi objasnis zasto je bolji dizel?

evo opet linka od ovog Nemca,malopre nisam lepo kopirao

http://ww3.autoscout24.de/classified/28 ... asrc=st|as

oristic
Poruka: 1041
Član foruma od: subota, 12. dec. 2009. u 21:21h

Poruka od oristic » sreda, 9. mar. 2016. u 18:24h

Evo neke skoije teme http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... 70&t=24574 koja raspreda o dilemi diesel vs benzin, a na forumu ces ih jos naci podosta....
Mondeo i Focus nisu iz istog segmenta, tako da bi trebalo da se odlucis koji auto trazis, a jes malo zbunjujuce ako razmatras cenu, slicne su, pa moze se reci i sa Fiestom.

glavinchanin

Poruka od glavinchanin » petak, 11. mar. 2016. u 16:32h

procitao sam sve,u principu nije mi toliko ni bitno da li je dizel ili benzinac ali sto vise citam i gledam oglase sve sam blizi Mondeu.
E sad imam novu ideju pa bi mi stvarno znacili saveti iskusnih.
Imam drugara koji je iz Berlina (Nemac je),Wizz air Skoplje-Berlin oko 30 evra,mogu da ostanem kod njega par dana i da pazarim tamo auto,i lagano nazad za Nis.
On se kao i ja ne razume u mehaniku ali ima drugare koji bi posli sa nama.
Gledam oglase vec danima i koliko kapiram najverovatnije necu nista da ustedim ali racunam da cu da vrv da kupim za nijansu bolji auto nego ovde na placu a usput cu malo da se zezam po Berlinu i Pragu,mozda navatam nekog i na Bla Bla Car da povezem pa ustedim i tu neku kintu.

Dakle Focus 1.6 ili 1.8 , ili Mondeo 1.8 ili 2.0 ,dizel ili benzinac odlucicu na licu mesta.

Koliko sam uspeo da procitam na raznim sajtovima svi predlazu kupovinu na autoplacevima zbog vece sigurnosti i jednostavnije procedure,takodje sam procitao da kada se kupuje sa placa moze da se trazi povracaj pdv-a ali na svim oglasima koje gledam pise VAT not reclaimable pa mi to nije jasno?

Jel se praktikuje tamo da se auto odveze u neki servis na dijagnostiku pre kupovine ili dodjes,vidis,provozas i to je to?

Druga stvar koja me interesuje je koliko najvise mogu da mi naplate carinu za auto koji vrv nece biti mladji od 2004?

i da li mi se uopste isplati da se upustam u ovu avanturu ili da lepo kupim auto ovde?

Hvala unapred

Daki_81
Poruka: 2600
Član foruma od: subota, 23. mar. 2013. u 17:56h

Poruka od Daki_81 » petak, 11. mar. 2016. u 19:29h

Tamo je jeftino samo što je prešlo 200 000 km pa naviše, ali bićeš bar sigurniji za ono šta kupuješ. Pametnije bi bilo da poturiš nekog od tih drugara da pregovara jer oni uglavnom pitaju jel auto ide preko ili ostaje u zemlji a to menja dosta situaciju kod njih. Moj ti je savet da izbegavaš placeve Turaka i naših Balkanaca...
/ Focus / 2007. / 1.6 TDCi /

Daniel
Poruka: 6086
Član foruma od: ponedeljak, 18. okt. 2010. u 10:27h
Kontakt:

Poruka od Daniel » petak, 11. mar. 2016. u 19:31h

sto se tice kupovine u inostranstvu ne znam :D

sto se tice dizel vs benzin na auto putu.. ebem li ga.. dosta manje se trosi dizela na auto putu u sustini trebao bi provozati oba pa pogledati sta ti najvise odgovara..

npr. focusom mk2 1.6 benzinac putovao na more pretovaren prosecna brzina oko 145 potrosnja oko 9.3

isto to sa focusom mk1 1.8 tdci chipovan oko 7-7.5L

isto to mondeom 2.2 tdci chipovan oko 5.5-6L :D
Focus mk1 1.8 TDCi ~ 150ks Zetec 2002 (plava serpa)
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011

glavinchanin

Poruka od glavinchanin » ponedeljak, 21. mar. 2016. u 11:03h

kupio sam prekjuce u Bg-u Focusa 1.8 TDCI 115KS GHIA 2004. za 2000 evra.
Kacim slike ovih dana :)

FM III
Vremenski policajac
Poruka: 8365
Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h

Poruka od FM III » ponedeljak, 21. mar. 2016. u 13:18h

Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp

Odgovori