Skoro sam prodao Seat Ibizu koja je bila kod mene 2 godine i odlucno me sluzila.
Sada sam bacio oko na Ford Focus(godiste od 2005) i Ford Mondeo koji mi se vise svidja (godiste od 2004),ali ne znam koji je bolji.
Ne znam puno o ovim modelima,osim sto sam citao ovde na forumu i nesto na netu.
Imam par pitanja pa bih bio veoma zahvalan ako bi mogao neko nesto vise da mi kaze.

1) Na sta treba obratiti paznju kod kupovine Ford Mondea (godista od 2004 do 2006)?
2) Da li je bolje da gledam Ford Mondeo benzin ili dizel,sobzirom da ce mi 99 % trebati za voznju po Beogradu? :?
3) Seat Ibiza 1.4 74kw mi je po Beogradu trosila 9-10 litara benzina sto mi je bilo veoma puno.Koja je prosecna potrosnja Mondea i Focusa ?
4) Da li je Focus 1.6 tdci trom,tj da li moze veoma dobro da povuce(pretekne kad treba i to,ne treba mi automobil za jurnjavu,ali isto tako i da ne bude previse slab) ili je bolji 1.8 tdci?
5) Da li je Mondeo slican Mazdi 6?
6) Ako se odlucim za Mondea u koji servis u Beogradu mogu da ga oteram da se pregleda pre kupovine,koji preporucujete?
7) Cuo sam da odrzavanje za Forda nije skupo,i zanima me iz prve ruke da li je to istina?

Hvala svima unapred!