posto vozis japance, ovo je jatco menjac, koristi ga wv volvo, jaguar, mazda i nemam pojma sta bese jos poznato to godiste, imas na viki pedia,
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Ja ... nsmissions
potrosnja u bgd zavisi od guzve, automatik najvise razlike trosi po gradu u poredjenju sa manuelcem! Ali ovo je titronic tako da ne mora da znaci da ce da mnogo "bega" potrosnja, verv je na otvoreno slicna sa manuelnim! Dobro da se ugreje, pa tek onda da se testira dali lepo saltuje, dali rikverc i kretanje tada lepo funcionise, i mora da se zameni ulje u menjacu, problem ima jedan filter unutar menjac (drugi je spolja) i mora menjac da se odvaja od motora, uglavnom nemenjaju po ko zna koliko pa prodaju, menja se na oko 70 do 100 000! To je jedini problem kod tog menjaca, izbegavanje odrzavanja! Polovan, pa kako ti naleti, sve zavisi! Motori su ok, obicno ne trose kap ulja, proveris dali je na max, i dizne proveri al kod bosiste na prelive, i pritisak u pumpi!
ja volim automatike, ali moras da ga nadjes proverenog cisto zbog odrzavanja da posle nebude kuku lele, uradi kao sam ti rekao i nebrini! Zato se svi i plase autotika da ti nenadroljas, da da taj menjac i jos neki kvar kostaju vise od pola auta! A i tesko se prodaje posle! Vidi sta treba da se menja jos od servisa, pa se ukalkulisi!
mene su ispalili ovde, uzmi manuleni, i eto sada im kukam ovde tri godine za automatic, sledece nadam se da cu da turim cepove u usi i zatamnim deo monitora gde savetuju manuleni!
automatic u savsrenom stanju za male pare je premija!