Mondeo mk3 Benzin.
- SKOLE
- Poruka: 137
- Član foruma od: utorak, 22. sep. 2009. u 03:41h
Mondeo mk3 Benzin.
Razmisljam o kupovini Mondea,vidim ima dosta tema o njemu i skoro sam sve saznao,samo jos ako neko moze da mi kaze kako su se pokazali benzin motori,odrzavanje,potrosnja,ubrzanja itd.I sta uzeti kada se sve sagleda 2.0 TDCi ili nekog benzinca. ? ? ? Unaprjed hvala...
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Re: Mondeo mk3 Benzin.
Mondeo benzinac koji se najvise vozi kod nas je 1.8 i 2.0 duratec HE.Oba pocinju da trose ulje negde oko 130000-140000km
Potrosnja se krece zavisno od uslova voznje od 7-10l ostale performase su slicne kao kod dizela.Kod nas u zemlji je zabelezeno nekoliko slucajeva pucanja lanca i pravljenja velike havarije na motoru gde je bilo jedino resenje drugi motor najverovatnije da je u pitanju velika kilometraza koju je vozilo preslo i njeno vracanje.U sustini kod nas je 15 dizela na jednog benzinca.Moja preporuka je da kupis dizela koji je po meni za sada stvarno odlican(svaki se auto kvari)
Potrosnja se krece zavisno od uslova voznje od 7-10l ostale performase su slicne kao kod dizela.Kod nas u zemlji je zabelezeno nekoliko slucajeva pucanja lanca i pravljenja velike havarije na motoru gde je bilo jedino resenje drugi motor najverovatnije da je u pitanju velika kilometraza koju je vozilo preslo i njeno vracanje.U sustini kod nas je 15 dizela na jednog benzinca.Moja preporuka je da kupis dizela koji je po meni za sada stvarno odlican(svaki se auto kvari)
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
- Drivee
- Poruka: 30
- Član foruma od: petak, 27. nov. 2009. u 15:21h
Kazu da je motor od 1.8 problematican...ja imam 2.0 i nikakvih problema vec 2 god...
To za ulje ti nemogu potvrditi..znaci za tih 10000 km nepotrosi nista, bukvalno..mozda padne za crtu..na satu mi je 140000 ali imam i sevisnu knjigu gde vidim da je zadnji servis radjen na 300000..
oko odrzavanja nista preterano..kupim dobro ulje, filter benzina, ulja i nekada kabine i to je to...za veliki servis ti treba i mislim 3 spanera i kajis..lanac se nikada nemenja..tako mi kazu..
To za ulje ti nemogu potvrditi..znaci za tih 10000 km nepotrosi nista, bukvalno..mozda padne za crtu..na satu mi je 140000 ali imam i sevisnu knjigu gde vidim da je zadnji servis radjen na 300000..
oko odrzavanja nista preterano..kupim dobro ulje, filter benzina, ulja i nekada kabine i to je to...za veliki servis ti treba i mislim 3 spanera i kajis..lanac se nikada nemenja..tako mi kazu..
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
I lanac ima svoj vek i on se menja
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
- Drivee
Na koliko??
-
- Poruka: 9
- Član foruma od: subota, 24. jul 2010. u 18:50h
meni rekli u servisu na 200k.
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21494
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Na 150k km bi trebalo da se menja.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- Drivee
lanac na 500k...tako majstzor kaze..inace moj je presao oko 600k i stvarno nista ne trosi ulja, imam plin..sve super sve ok...
Sada gledao servisnu pa sam skontao da je zadnji servis u danskoj radjen na 500 gde je sve ali sve promenjeno..
Sada gledao servisnu pa sam skontao da je zadnji servis u danskoj radjen na 500 gde je sve ali sve promenjeno..
- dule0911
-
- Poruka: 13654
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Pod sve mislis generalna ili veliki servis?
Ako je lanac isti ili slican kao na 2.0tdci, onda se menja na 250k, bar je to Fordova preporuka, ali nisam siguran da je interval zamene isti za Duratec.
Ako je lanac isti ili slican kao na 2.0tdci, onda se menja na 250k, bar je to Fordova preporuka, ali nisam siguran da je interval zamene isti za Duratec.
Fiesta!!