ZELIM IKRENO MISLJENJE I INFORMACIJU ..
-
- Poruka: 104
- Član foruma od: subota, 26. jan. 2013. u 00:52h
ZELIM IKRENO MISLJENJE I INFORMACIJU ..
prodao sam moj fokus 1.8 TDDI i mogu da kazem da mi je krivo...zavoleo sam ga. ali resio sam da ga prodam...vozio sam ga 6 meseci. za to vreme nisam imao nekih vecih kvarova osim sto mi je procurela bosh pumpa...to je reseno za 70 evra..auto me sluzio , voleo sam ga i mrzeo..stalno sam imao strah da mi ne crkne bosh pumpa i onda platim reparaciju od 500 do 800 evra... iskreno i turbina,,dizela vise nikad...razmisljam o kupovini forda focusa 1.6 bezinca..iako sam rekao da ford necu. ali opet kazem razmisljam..?/ jel ima neko neku rec da mi kaze fokusu 1.6 benzincu..restajing modelu. zanimaju me troskovi odrzavanja i najvise me zanima potrosnja goriva iskljucivo u gradu..a moze i fokus 2.0 benzin/?? KOLIKO KOSTA SADA SET KVACILA ZA FORD FOKUS 1.6 16V???? I KOLIKO KOSTA SERVO PUMPA ZA NJEGA??
- Vladan
- Poruka: 1529
- Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h
Re: ZELIM IKRENO MISLJENJE I INFORMACIJU ..
Ne uzimaj. Jer sta, opet da citam tvoje poruke.
Valjda ce neko i ozbiljnije da ti odgovri.
Valjda ce neko i ozbiljnije da ti odgovri.
- Dule.M
- Poruka: 121
- Član foruma od: petak, 15. apr. 2011. u 14:33h
Lepo ti kaze Vladan.
Tebi je TDDI skup za odrzavanje tako da je sve ostalo bespotrebno komentarisati.
Mnogo ti 800e za pumpu a ovamo ces dati 500e za ugradnju plina.
Tebi je TDDI skup za odrzavanje tako da je sve ostalo bespotrebno komentarisati.
Mnogo ti 800e za pumpu a ovamo ces dati 500e za ugradnju plina.
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
Eh sad... Mene si navukao da kupim Fiat, a ti sad opet razmišljaš o Fordu 

- DB9
- Poruka: 332
- Član foruma od: subota, 8. sep. 2012. u 07:55h
- Kontakt:
set kvacila 20-25 hiljada...
servo pumpa ne znam koliko je.
citajuci forum kapiram da ti benzinci trose ulje i da ga treba redovno proveravati.
potrosnja benzina ce tesko ici ispod 9-10 litara po gradu.
dosta ljudi ima ugradjene plinske uredjaje u te motore ali citajuci forum moze biti belaja i tu zato sto ima nekih fintica i forica kako i sta treba uraditi.
cini mi se da sam procitao da ako se vozi pretezno na otvorenom u visim obrtajima(auto-put) oce da sjebe i ventile...
a voznja pa ne znam sta da kazem ja sam ljubitelj dizela i nikako nisam pristalica benzinca.
znam da su jeftiniji za odrzavanje i ali brale nebo zemlja kad povuce maltene od lera...medju ubrzanja su ludilo u odnosu na benzinjare a i potrosnja brate...
ali posto ti ne volis forda...ne znam sta da ti kazem...
evo ja cu da ti prodam moj tdci promenjen set kvacila sa zamajcem...veliki servis,oba nosaca motora,lager na poluosovini,regulator pritiska na pumpi,grejaci,zadnji diskovi i plocice,nove zimske gume,registrovan do avgusta....
servo pumpa ne znam koliko je.
citajuci forum kapiram da ti benzinci trose ulje i da ga treba redovno proveravati.
potrosnja benzina ce tesko ici ispod 9-10 litara po gradu.
dosta ljudi ima ugradjene plinske uredjaje u te motore ali citajuci forum moze biti belaja i tu zato sto ima nekih fintica i forica kako i sta treba uraditi.
cini mi se da sam procitao da ako se vozi pretezno na otvorenom u visim obrtajima(auto-put) oce da sjebe i ventile...
a voznja pa ne znam sta da kazem ja sam ljubitelj dizela i nikako nisam pristalica benzinca.
znam da su jeftiniji za odrzavanje i ali brale nebo zemlja kad povuce maltene od lera...medju ubrzanja su ludilo u odnosu na benzinjare a i potrosnja brate...
ali posto ti ne volis forda...ne znam sta da ti kazem...

evo ja cu da ti prodam moj tdci promenjen set kvacila sa zamajcem...veliki servis,oba nosaca motora,lager na poluosovini,regulator pritiska na pumpi,grejaci,zadnji diskovi i plocice,nove zimske gume,registrovan do avgusta....

-
ako kupujem dizela slucajno opet onda ce to da bude passat b5 1.9 tdi pd
- milan_gt
- Poruka: 11706
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
normalno.. 

- sasa_f1
- Poruka: 10026
- Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h
- DB9
- Kontakt:
samo ga ti uzmi pa kad krene cuvena majstorska ma to je normalno kod pasata...
a kad dodje mali servis racunica ide ulje + filteri+stabilizatori+ramnena i selen blokovi i tako 2 puta godisnje a turbine crkavaju kao sijalice
pasat je samo izvikan i nista vise...
a kad dodje mali servis racunica ide ulje + filteri+stabilizatori+ramnena i selen blokovi i tako 2 puta godisnje a turbine crkavaju kao sijalice
pasat je samo izvikan i nista vise...
- milan_gt
nisi racunao veliki servis sa vodenom pumpom u setu.. 

- dax92
-
- Poruka: 7592
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
A ni skidanje prednjeg branika da bi se isti uradio. 

Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- DB9
- Kontakt:
da da vodena pumpa 9000 soma dindzi...aftermarket
a da kod njih ne crkavaju dizne i pumpa,to sto posle 200 hiljada(svi koji se uvezu imaju preko 300) pocinju da rade kao traktor i ispustaju iz auspuha nesto ne znam kako bih nazvao...
to je opet sve normalno kod pasata, ne treba da se rade pumpa i dizne...
a set kvacila sa plivajucim 600 eura...a da ne mora taj set daj onaj iz golf trojke sa fiksnim zamajcem...valeo...i kad onda krene kandela lamela na svakih 50 hiljada km bice opet...
ma to je tako normalno...oces da vozis pasata,kaze majstor...
a kad crkne na fordu ili renou ili fiatu...onda ma to je krs...
P.S. smorio sam sam sebe
a da kod njih ne crkavaju dizne i pumpa,to sto posle 200 hiljada(svi koji se uvezu imaju preko 300) pocinju da rade kao traktor i ispustaju iz auspuha nesto ne znam kako bih nazvao...
to je opet sve normalno kod pasata, ne treba da se rade pumpa i dizne...
a set kvacila sa plivajucim 600 eura...a da ne mora taj set daj onaj iz golf trojke sa fiksnim zamajcem...valeo...i kad onda krene kandela lamela na svakih 50 hiljada km bice opet...
ma to je tako normalno...oces da vozis pasata,kaze majstor...
a kad crkne na fordu ili renou ili fiatu...onda ma to je krs...
P.S. smorio sam sam sebe
- DB9
- Kontakt:
pa posle 4 velika servisa kad se uveze kod nas svaki kad se digne hauba lici kao da je udaren jer nikako nista nije u milmetar na svom mestudax92 piše:A ni skidanje prednjeg branika da bi se isti uradio.
-
- Trovač foruma!
- Poruka: 1400
- Član foruma od: ponedeljak, 29. okt. 2012. u 19:31h
uzmi golf IV i vozi se, ja ga recimo ne bi nikad, al bi 406 2.0 hdi da sam na tvom mjestu
- Dusan64
- Poruka: 5283
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
Uh sunce ti,to bas skupo.DB9 piše:9000 soma dindzi
Postavljacu teme nemam mnogo da kazem,svaki auto ima svoje prednosti i mane i ne moze niko da kaze ovaj je bolji od onog,sve je to isto samo zavisi u kom stanju se kupi. Kupi nov auto i nema problema.
- DB9
- Kontakt:
drug radio veliki servis na golfu 4 1,9 tdi 115 ks ali sve kao sto treba spaneri roleri,natezaci kaisevi svi filteri, i naravno nesko oko trapa 340 evra 

- milan_gt
nemas problema al posle 2-3 god prodas za 40% od placene cene..Dusan64 piše:Kupi nov auto i nema problema.
-
bio danas da pogledam pasata b5 1.9 tdi pumpa dizne motor...i nesto mi lupka u motoru u pozadini...jedan prica ma to je samo neka sitnica,.prilikom paljenja izbaci malo crni dim i posle 2 sekunde nema dima radi odlicno....istina probao sam ga ide kao lud...ali pokazuje mi potrosnju kad vozim lagano 9 a kd dam gas malo 14 ...mnogo je to...i malo mi lupka trap...majstor kaze da ne valjaju stabilizatori ali ne verujem da tako lupkaju stabilizatori,, meni mirise na trap...podigao sam ga na dizalicu i nema nikakvog lupkanja u trapu...aj sad,,nisam pametan..ima full servisnu knjizicu i moze da se proveri u porseu...presao je 275000 uvezen iz italije
- milan_gt
moj nema servisnu, na satu je presao vise..i nema nista od gore navedenih zeza..niti je kad imao..

- Dusan64
- Poruka: 5283
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
Nema to neke veze. Samo u Srbiji se to tako gleda. A i nije to bila poenta moje price. Covek hoce da kupi auto a da mu se nista ne pokvari. To moze samo ako kupi nov. A i tada nije sigurno.milan_gt piše:nemas problema al posle 2-3 god prodas za 40% od placene cene..Dusan64 piše:Kupi nov auto i nema problema.
- milan_gt
- DB9
- Kontakt:
milance018 piše:bio danas da pogledam pasata b5 1.9 tdi pumpa dizne motor...i nesto mi lupka u motoru u pozadini...jedan prica ma to je samo neka sitnica,.prilikom paljenja izbaci malo crni dim i posle 2 sekunde nema dima radi odlicno....istina probao sam ga ide kao lud...ali pokazuje mi potrosnju kad vozim lagano 9 a kd dam gas malo 14 ...mnogo je to...i malo mi lupka trap...majstor kaze da ne valjaju stabilizatori ali ne verujem da tako lupkaju stabilizatori,, meni mirise na trap...podigao sam ga na dizalicu i nema nikakvog lupkanja u trapu...aj sad,,nisam pametan..ima full servisnu knjizicu i moze da se proveri u porseu...presao je 275000 uvezen iz italije
neka ga neko provoza a ti idi drugim kolima iza da vidis da li samo duva crno prilikom paljenja...cisto sumnjam.
moj savet,trazi da auto kupis od vlasnika a ne od preprodavca,koja god bila marka u pitanju.
ipak ce te vlasnik uputiti sta i kako(kolko tolko),i mozes zajedno sa njim kod coveka koji mu je odrzavao auto cisto da vidis sta kazu sta su menjali...itd.
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
To sigurno...DB9 piše:moj savet,trazi da auto kupis od vlasnika a ne od preprodavca,koja god bila marka u pitanju.
ipak ce te vlasnik uputiti sta i kako(kolko tolko),i mozes zajedno sa njim kod coveka koji mu je odrzavao auto cisto da vidis sta kazu sta su menjali...itd.

-
- Poruka: 2037
- Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h
Passat nije los auto ali je dosta skup za odrzavati i mora se uzeti u obzir cinjenica da su svi puno presli. Rijetkost je naci neki primjerak sa malo kilometara.
Evo gledam njegov set za trakasti remen (Passat 1.9 TDI sa 130 KS) je 340 KM (spaner, rola i dva remena). Set za zupcasti je 290 KM (sa vodenom pumpom). Da ne pominjem koliko je zamjena. Znaci u startu ti treba 650 KM samo za remenje i spanere (moras da ih promijenis), da ne pominjem ostalo (ulje, filteri).
Par kolega ih ima i zadovoljni su s njima ali brate sto im rikavaju ramena ona aluminijska to je sramota. Jedno je 100 KM prosjecno, a ima ih cetiri po svakoj strani (naprijed). Kada poredis sa nekim Peugeotom ili Fordom dosta su skuplji za odrzavanje a nisu Bog zna sta bolji ili pouzdaniji. Mada sto je cinjenica da drze cijenu pa uvijek moze da se dobro proda auto. U svakom slucaju i ja bih ti preporucio da ga kupis od nekog vlasnika a ne od preprodavca.
Sa srecom.
Evo gledam njegov set za trakasti remen (Passat 1.9 TDI sa 130 KS) je 340 KM (spaner, rola i dva remena). Set za zupcasti je 290 KM (sa vodenom pumpom). Da ne pominjem koliko je zamjena. Znaci u startu ti treba 650 KM samo za remenje i spanere (moras da ih promijenis), da ne pominjem ostalo (ulje, filteri).
Par kolega ih ima i zadovoljni su s njima ali brate sto im rikavaju ramena ona aluminijska to je sramota. Jedno je 100 KM prosjecno, a ima ih cetiri po svakoj strani (naprijed). Kada poredis sa nekim Peugeotom ili Fordom dosta su skuplji za odrzavanje a nisu Bog zna sta bolji ili pouzdaniji. Mada sto je cinjenica da drze cijenu pa uvijek moze da se dobro proda auto. U svakom slucaju i ja bih ti preporucio da ga kupis od nekog vlasnika a ne od preprodavca.
Sa srecom.
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."
-
- Trovač foruma!
- Poruka: 1400
- Član foruma od: ponedeljak, 29. okt. 2012. u 19:31h
mora malo da dimi, ne valja ako ne dimi
btw, najjaci dim sam vidio iz jednog focusa a isao sam mu u susret, mislio sam prvo da suma gori a tek kad sam prisao vidio sam da je auto, uglavnom covjek je pokusavao da se popne na ivicnjak jer mu je krepao na pola nepregledne krivine, puna linija, ja sam stajao sigurno 5 minuta, upalio 4 zmigavca i blicao ovim iz suprotne strane da ga ne oduvaju, to sam samo tad vidio, znaci nista se ne vidi od dima pun gas a auto nema snage da se podigne preko ivicnjaka... i opet sam kupio focusa, to nema veze sa fordom ili nekom drugom markom, tu sam se uklopio
pasat je pasat i vw je vw, best buy u svakom pogledu, ja ih ne volim ali da nije kvalitet i najbolji za odrzavanje niko ga ne bi kupio, to sto pricate nema veze sa vezom, to je isto kao kad bi ja rekao ja ne volim narodnjake pa zato ceca lose pjeva, a svi oni ljudi sto joj dodju na koncerte to su sve budale, vjerovatno nemaju pojma, mali postotak nas sto je ne volimo smo u pravu
bolje ti je kupiti loseg pasata od loseg forda to je sigurno, prije ces prodati loseg pasata od dobrog forda, to je jos sigurnije
i najbitnije, ako vec imas kes sto sam sebi ne uvezes auto
btw, najjaci dim sam vidio iz jednog focusa a isao sam mu u susret, mislio sam prvo da suma gori a tek kad sam prisao vidio sam da je auto, uglavnom covjek je pokusavao da se popne na ivicnjak jer mu je krepao na pola nepregledne krivine, puna linija, ja sam stajao sigurno 5 minuta, upalio 4 zmigavca i blicao ovim iz suprotne strane da ga ne oduvaju, to sam samo tad vidio, znaci nista se ne vidi od dima pun gas a auto nema snage da se podigne preko ivicnjaka... i opet sam kupio focusa, to nema veze sa fordom ili nekom drugom markom, tu sam se uklopio
pasat je pasat i vw je vw, best buy u svakom pogledu, ja ih ne volim ali da nije kvalitet i najbolji za odrzavanje niko ga ne bi kupio, to sto pricate nema veze sa vezom, to je isto kao kad bi ja rekao ja ne volim narodnjake pa zato ceca lose pjeva, a svi oni ljudi sto joj dodju na koncerte to su sve budale, vjerovatno nemaju pojma, mali postotak nas sto je ne volimo smo u pravu
bolje ti je kupiti loseg pasata od loseg forda to je sigurno, prije ces prodati loseg pasata od dobrog forda, to je jos sigurnije
i najbitnije, ako vec imas kes sto sam sebi ne uvezes auto