mondeo 1.8 benzin/plin ili 2.0 tdci
-
- Poruka: 5
- Član foruma od: sreda, 6. mar. 2013. u 17:51h
mondeo 1.8 benzin/plin ili 2.0 tdci
Pozdrav sviam,dvoumim se izmedju ova dva modela,oba su iz uvoza iz Italije mislim,firma preko koje kupujem daje garanciju na motor i menjac godinu dana ili 10.000km sto mislim da je korektno. E sad,provozao sam oba,ovaj na benzin dobro ide,malo lupa predji amortizer,ili solja amortizera i ima tragove udarca na predjoj levoj strani,naravno sredjen je,mada deluje da je dosta vozen ali cena mu je ok...ovaj tddi je u boljem stanju,mada su isto godiste 2002-2003 ali kada se naglo doda gas iz auzpuha kuljne crn dim i neka crna kao voda,ili mozda cak nafta...prethodni auto koji sam imao je bio Mondeo 2.0 tddi i dobro me je sluzio,isto je bio Italijan i slicna prica oko garancije kao i ova mada nije isti prodavac. Sta je neka vasa preporuka,molim samo bazirana na iskustvima,ne na pretpostavkama,i sta moze biti taj crni dim i ta crna tecnost sto izlazi iz auspuha,jel to egr ventil ili sta i koliko kosta da se to resi,steti li sta motoru ili je to vec pokazatelj da ima neka ostecenja? Hvala unapred!!
- milan_gt
- Poruka: 11706
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
Re: mondeo 1.8 benzin/plin ili 2.0 tdci
jesi tog dizela na ladan motor ocepio?
-
Jesam,na hladno...i onaj benzinac nije 1.8 nego takodje 2.0
Takodje bih molio da mi date savete sta da proveravam kod oba ova modela ne bih li utvrdio u kakvom su stanju?
Takodje bih molio da mi date savete sta da proveravam kod oba ova modela ne bih li utvrdio u kakvom su stanju?
- milan_gt
- Poruka: 11706
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
mora dizel na radnu temperaturu da ne bi bilo dima..odnosno tad ne bi trebalo da ga bude..
-
znaci to je bilo ocekivano da se vidi? I taj lik mi kaze da auto dugo stoji i da nije paljen...znam da je kod mene na proslom Mondeo 2.0 tddi tako dim kuljao kad god bih jako dodao gas. sta bi trebao da proverim jos kod njega,ja sam u Borci,zna li neko nekog dobrog majstora za Ford u mojoj blizini? Dragomir mi je daleko a ovaj sumnjam da ce mi dati tek tako auto da ga vozim 50km kod nekog majstora...
- Lale
- Domacin foruma
- Poruka: 2783
- Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h
-
nemam nameru da srljam,zato i jesam ovde,da cujem savete ljudi koji imaju vise iskustva od mene sa ovim modelima. Inace do sada sam vozio 3 forda,dve fijeste i mondea,tako da mi nisu totalna nepoznanica,ali ipak mi trebaju jos neke korisne informacije iz prve ruke.
- Neša
- VIP
- Poruka: 5041
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Vozim mondeo tddi i nikad nisam video dim iz auspuha. Hladan,vruć,pun gas,ne sme da izbaci ni malo dima,može mali oblačić pri paljenju hladnog motora i to je sve. Ta tečnost iz auspuha je kondenzacija od stajanja.
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- macaneli
- VIP
- Poruka: 9913
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
ako nema sta da krije i ako je o tvom trosku,sto ne biivan2big piše:ja sam u Borci,zna li neko nekog dobrog majstora za Ford u mojoj blizini? Dragomir mi je daleko a ovaj sumnjam da ce mi dati tek tako auto da ga vozim 50km kod nekog majstora...
ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)