saviti za kupovinu ford fokus C MAX
-
- Poruka: 5
- Član foruma od: sreda, 20. feb. 2013. u 22:46h
saviti za kupovinu ford fokus C MAX
pozdrav ljudi imam jako dobru ponudu da kupim ovaj model forda u pitanju je ford fokus c max 2006 god 1.6 tdci 109ps auto ima pravih 130 000km i po vizuelnom pitanju je jako dobar i ocuvan, e sad posto nikad nisam imao kontakta sa fordom ja neznam nista o tim motorima,trapovima,elektronici, pa bih vas zamolio da napisete sve sto znate o ovom modelu na cega da obratim paznju itd. i ako ga neko vec [poseduje da mi kaze kakv je za odrzavanje.... unapred sam vam zahvalan drustvo 

- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
Re: saviti za kupovinu ford fokus C MAX
Najproblematičnija je turbina, redje dizne i zamajac... Ako je to ok, a pod pretpostavkom da je i ostalo sve ok kao što si napisao - kupuj 

- Shelby
- Poruka: 1272
- Član foruma od: nedelja, 11. jul 2010. u 12:44h
Ja mislim da 1.6 90ks nema zamajac 

- totti
-
evo iskopao sam oglas od tog forda mada sam ja bio prekljuce bas na tom placu i video ga uzivo pa ga pogledajte i vi
http://home.mobile.de/HABIBI-AUTO-MOBILE#des_174039476
samo ima odnapred malo cuknuto na haubi i prilikom tog udarca je neki limcic probio hladnjak ali veoma malo auto moze da se vozi nije ostao bez vode dakle samo da se zakrpi to ili eventualno da se zameni ceo hladnjak
http://home.mobile.de/HABIBI-AUTO-MOBILE#des_174039476
samo ima odnapred malo cuknuto na haubi i prilikom tog udarca je neki limcic probio hladnjak ali veoma malo auto moze da se vozi nije ostao bez vode dakle samo da se zakrpi to ili eventualno da se zameni ceo hladnjak
- Shelby
- Poruka: 1272
- Član foruma od: nedelja, 11. jul 2010. u 12:44h
Kako sam ja video 90ks 

- totti
Pre otvaranja linka, ovo HABIBI AUTO mi uopšte ne uliva poverenje 

- Pančevac
- Poruka: 1295
- Član foruma od: subota, 13. mar. 2010. u 21:57h
@totti:
nije bas c-max...ali 109ps
nije bas c-max...ali 109ps
MONDEO 2.0 tdci mk4 titanium x
- totti

Koliko mi Mk2 nije ništa posebno, toliko mi se Mk2.5 baš svidja

-
znam da zvuce sumnjivo ali ja dosta saradjujem sa njima tj vrsim prevoz auta sa tog placa za jednog mog prijatelja koji kupuje samo auta koja idu na metan i sa tog placa sam kupio dosad minimum 5 auta i stvarno su fer i posteni uvek sve kazu sta je sa autom u kakvom je stanju daju ti da probas itd a posto sam ja toliko auta vec kupio od njih ovog forda mogu da dobijem za mnogo manje pare nego sto oni traze ja bi ga dobio za 2700e zato mi to i jeste zanimljiva ponuda ali sve zavisi od toga sta cete mi vi reci o tom modelu fokusatotti piše:Pre otvaranja linka, ovo HABIBI AUTO mi uopšte ne uliva poverenje
- totti
Ako imaš poverenja u njih, onda ok
Ako mu je dobro ono što sam ti napisao, kupuj ga, nema tu šta drugo da pravi neki veliki problem, dobar je to auto.

Ako mu je dobro ono što sam ti napisao, kupuj ga, nema tu šta drugo da pravi neki veliki problem, dobar je to auto.

-
a kako da znam da je sve to u redu? 

- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21494
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Pa bez nekog majstora za Forda sa dobrom dijagnostikom... nikako 

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- Vladapetr
- Poruka: 398
- Član foruma od: nedelja, 17. jun 2012. u 19:59h
Da ne otvaram novu temu, mogu ovde da pitam:
Od svih motora C-Max mk1, koji se najbolje pokazao?
Za benzince sam dobio info da su ćudljivi i da troše ulje, dakle - dizel bi bio bolja solucija? Onda 1.8 ili 2.0?
Već se mesecima mislim da pazarim neku mini-van varijantu, gledao sam razne Scenice, Xsare i Zafire - ali me ovaj moj Fokus tako lepo služi da mi se kao jedina ozbiljna opcija nameće Ford
Juče naletim na ovaj oglas:
http://www.polovniautomobili.com/oglas3 ... n_i_k_a_t/
Kako vam se čini?
Gde bih u NS mogao da teram ovo da ga pogledaju i daju dijagnozu?
Koliko je ovakva guma pametno rešenje za C-Maxa?
Od svih motora C-Max mk1, koji se najbolje pokazao?
Za benzince sam dobio info da su ćudljivi i da troše ulje, dakle - dizel bi bio bolja solucija? Onda 1.8 ili 2.0?
Već se mesecima mislim da pazarim neku mini-van varijantu, gledao sam razne Scenice, Xsare i Zafire - ali me ovaj moj Fokus tako lepo služi da mi se kao jedina ozbiljna opcija nameće Ford

Juče naletim na ovaj oglas:
http://www.polovniautomobili.com/oglas3 ... n_i_k_a_t/
Kako vam se čini?
Gde bih u NS mogao da teram ovo da ga pogledaju i daju dijagnozu?
Koliko je ovakva guma pametno rešenje za C-Maxa?
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
- Neša
- VIP
- Poruka: 5041
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Uuu auto je bombona
mozda motor nece da te zadovolji u smislu performansi,a da li trosi ulje to mozes da vidis tek kad ga kupis. Izgled i oprema je odlicna!

Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- Vladapetr
Zašto me ne bi zadovoljio performansama, posle 1.8 tddi mislim da bi ovo bio tobogan
Jedino me kopka prostor, koliko je C-Max prostran i udoban?
Ja sam se za mini-van zagrejao ne zbog obimne porodice ili tereta koji vozim - nego imam skoro 2 metra i 120 kila, vožnja u malim i uskim kolima mi je najgora kazna. Fokus me oduševljava prostorom, sedim jako lepo i ne moram da se stiskam, a konzola mu nije široka pa ne moram ni noge da skupljam(da sam žensko, svi bi me voleli
). Jedino što je "nizak", tj visine kao i većina automobila - a ja bih da sednem u nešto višlje. A za Kugu nemam... vremena
Jedan mi majstor u prolazu reče da bih se razočarao gepekom i prostorom na zadnjoj klupi kod C-Maxa. Ima li u tome istine?

Jedino me kopka prostor, koliko je C-Max prostran i udoban?
Ja sam se za mini-van zagrejao ne zbog obimne porodice ili tereta koji vozim - nego imam skoro 2 metra i 120 kila, vožnja u malim i uskim kolima mi je najgora kazna. Fokus me oduševljava prostorom, sedim jako lepo i ne moram da se stiskam, a konzola mu nije široka pa ne moram ni noge da skupljam(da sam žensko, svi bi me voleli

Jedan mi majstor u prolazu reče da bih se razočarao gepekom i prostorom na zadnjoj klupi kod C-Maxa. Ima li u tome istine?
- PMilan
- Poruka: 725
- Član foruma od: sreda, 7. dec. 2011. u 16:57h
Jesi probao mondea?
- Vladapetr
Vozio sam se u Mondeu mk3. Sjajan auto, ali sedište je iste visine kao na Fokusu.
- Dule.M
- Poruka: 121
- Član foruma od: petak, 15. apr. 2011. u 14:33h
Majstor koji ti je to rekao ga je mozda video na slici i nista vise.Ja sam skoro kupio C-Maxa 2006 1.8 tdci.Pre njega sam imao Focusa 1.8 tddi isto kao i ti tako da ti provereno mogu reci ako si bio zadovoljan snagom onog proslog bices i sa ovim.Sto se tice mesta imam 1.95m i 105 kg pozadi sednem komotno a da mi noge ne dodiruju prednje sediste sad lepse mi je da sedim napred naravno ali da pozadi nema mesta to je budalastina.Srednje zadnje sediste moze da se poklopi pozadi sto ti dodatno omogucava da ova dva zadnja sedista povuces u nazad za jos nekih 10cm.Kad to napravis veruj mi da Jao Ming moze da sedne pozadi bez problema.Iskreno ja sam pikirao bas C-Maxa prvenstveno jer mi se dopada a i zbog prostora koji je neuporedivo komotniji nego u Focusu jos samo da me posluzi Max kao i njegov predhodnik i sreci nigde kraja.Vladapetr piše: Jedan mi majstor u prolazu reče da bih se razočarao gepekom i prostorom na zadnjoj klupi kod C-Maxa. Ima li u tome istine?
- totti
Vlado, odeš na najbliži plac koji ga ima u prodaji, čisto da sedneš u njega i da vidiš da li ti leži auto. Ako je to to - onda tražiš primerak za sebe
A majstori k'o majstori - neverovatno je koliko imaju predrasuda o Fordu uopšte

A majstori k'o majstori - neverovatno je koliko imaju predrasuda o Fordu uopšte

- Vladapetr
totti - što je najgore, to je majstor koji gotovo isključivo i radi Forda
Ali mi ipak više znači ovo što kaže Dule.M, pošto smo sličnih gabarita(kad ova dijeta što sam počeo u ponedeljak krene da daje rezultate, bićemo istih gabarita
)
Kako su se pokazali ovi 1.8 benzinci? Da li bi i kako podneo plin?
Kome u NS bih mogao ovo oterati na dijagnozu?

Kako su se pokazali ovi 1.8 benzinci? Da li bi i kako podneo plin?
Kome u NS bih mogao ovo oterati na dijagnozu?
- totti
Benzinci iznenada počnu da troškare ulje, a imaju i probleme sa leptirima u usisnoj grani, koji znaju da se polome, pa naprave havariju u motoru. Rešenje je stavljanje usisne grane sa novijeg modela.
Što se servisa u NS tiče, preporuka je http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... sad#p83292
Što se servisa u NS tiče, preporuka je http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... sad#p83292

- Neša
- VIP
- Poruka: 5041
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Ovi motori nemaju problematične leptire u usisnoj grani. To je ispravljeno do kraja 2003.g a tada se C-max nije proizvodio. Dobro je što ima lanac,nemaš trošak za veliki servis 

Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- totti
- Vladapetr
Hvala na pomoći društvo, baš sam se zagrejao za ovaj auto jer mnogo lepo izgleda a i pričao sam sa vlasnikom - za sada zvuči dobro.
Jbg o Ford benzincima ne znam baš ništa, čačkao sam malo da vidim šta kažu korisnici ali mrka kapa. Sada čitam teme o plinu u Fokusovim motorima, i glava mi polako otiče
Jbg o Ford benzincima ne znam baš ništa, čačkao sam malo da vidim šta kažu korisnici ali mrka kapa. Sada čitam teme o plinu u Fokusovim motorima, i glava mi polako otiče