Ford Focus 1.8 tdci -karavan
- simke76
- Poruka: 175
- Član foruma od: utorak, 27. jul 2010. u 12:57h
Ford Focus 1.8 tdci -karavan
http://www.polovniautomobili.com/oglas2 ... _za_manji/
Drugar se zainteresovao za ovog focusa,ako neko mozda zna nesto vise o ovom primerku,svaka pomoc je dobro dosla.
Cena je sada 2750e.
Drugar se zainteresovao za ovog focusa,ako neko mozda zna nesto vise o ovom primerku,svaka pomoc je dobro dosla.
Cena je sada 2750e.
- milan_gt
- Poruka: 11706
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
Re: Ford Focus 1.8 tdci -karavan
ja mogu da mu predlozim servis u uzicu gde auto moze da proveri..
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
Pod uslovom da može da dokumentuje sve to što je radio (da nije recimo remontovao zamajac i sl. već stvarno zamenio) i da mu je barem za sada sve oko ubrizgavanja ok, po meni ok kupovina i da se vozi duže vreme...
Izbih oči, ne vidim dobro, ali meni ovi farovi ne deluju kao fabrički ksenoni, bez obzira na prskalice i što nema ručnu nivelaciju farova iz kabine. Ili ih je neko nekad polupao, ili skinuo
Izbih oči, ne vidim dobro, ali meni ovi farovi ne deluju kao fabrički ksenoni, bez obzira na prskalice i što nema ručnu nivelaciju farova iz kabine. Ili ih je neko nekad polupao, ili skinuo

- milan_gt
- Poruka: 11706
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
farovi su obicni al cudno da je branik sa strcalicama i maska koja uglavnom ide uz xenone..a samo farovi da stradaju..jedino logicno da ih je neko skinuo ko sto rece..
proveriti dal ustvari rade prskalice..

proveriti dal ustvari rade prskalice..
- simke76
- Poruka: 175
- Član foruma od: utorak, 27. jul 2010. u 12:57h
Hvala na odgovorima,a sto se tice zamajca,i ja sam mu rekao da moze da bude da je remontovan a da nije zamenjen,i da mu je to jedna od boljki(mislim na zamajac) i na dizne.A sto se tice farova i meni je bilo cudno, ima obicne farove,a u branicima ima prskalice za xenone.Mislim da bi sutra trebalo da ide da vidi auto,a drugar mi je rekao da mu daje zamenu kljuc za kljuc,drugar vozi reno clio(nisam siguran koje je godiste).
- dax92
-
- Poruka: 7592
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
Jesu, obicni su farovi.
A ovaj se vec dugo prodaje. drzi ovu cenu uvek, i pre nekoliko meseci je ubacio da je menjan zamajac i jos neke sitnice.
A ovaj se vec dugo prodaje. drzi ovu cenu uvek, i pre nekoliko meseci je ubacio da je menjan zamajac i jos neke sitnice.
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
-
- Poruka: 3
- Član foruma od: ponedeljak, 4. feb. 2013. u 02:32h
Da ne otvaram novu temu posto bi naslov bio isti
Link koji je Simke76 postavio vise nije u funkciji, tako da neznam o kom se modelu radilo. Ja idem za vikend da pogledam jednog fokusa 1.8 tdci karavan, 2006.god.
Obzirom da nisam vozio forda do sada - zamolio bih da date neke savete sta gledati. Od prilike - sve ono sto o fordu znam je to da mi se modeli mk2 i mk3 svidjaju na oko extra
Vozio sam dizele - ali svabe (opel 2.0dti, mercedes 200d) i lagunu 1.9 dci. Ima li to kakve slicnosti sa ovim fordovim motorom, sta mu je boljka i sl.

Link koji je Simke76 postavio vise nije u funkciji, tako da neznam o kom se modelu radilo. Ja idem za vikend da pogledam jednog fokusa 1.8 tdci karavan, 2006.god.
Obzirom da nisam vozio forda do sada - zamolio bih da date neke savete sta gledati. Od prilike - sve ono sto o fordu znam je to da mi se modeli mk2 i mk3 svidjaju na oko extra

Vozio sam dizele - ali svabe (opel 2.0dti, mercedes 200d) i lagunu 1.9 dci. Ima li to kakve slicnosti sa ovim fordovim motorom, sta mu je boljka i sl.
- totti
Najbitnije (jer je i najskuplje za popravku) je da mu proveriš sistem ubrizgavanja i plivajući zamajac.
Ako ideš sam da gledaš auto i bez dijagnostike, ono što možeš da uradiš sam je sledeće:
Prilikom probe, par puta ga navuci prva, druga, treća na 4500 obrtaja - ako ne upali lampicu grejača, trebalo bi da je ok.
Par puta upali i ugasi auto bez stisnutog kvačila - ako nema neobično zveckanje i trešenje, zamajac bi takodje trebao da je ok.
Naravno, isprobaj mu sve što možeš da li funkcioniše, pogledaj mu na auspuhu da li i kako dimi prilikom turiranja i to bi bilo to
Srećno u potrazi
Ako ideš sam da gledaš auto i bez dijagnostike, ono što možeš da uradiš sam je sledeće:
Prilikom probe, par puta ga navuci prva, druga, treća na 4500 obrtaja - ako ne upali lampicu grejača, trebalo bi da je ok.
Par puta upali i ugasi auto bez stisnutog kvačila - ako nema neobično zveckanje i trešenje, zamajac bi takodje trebao da je ok.
Naravno, isprobaj mu sve što možeš da li funkcioniše, pogledaj mu na auspuhu da li i kako dimi prilikom turiranja i to bi bilo to

Srećno u potrazi

-
- Poruka: 3
- Član foruma od: ponedeljak, 4. feb. 2013. u 02:32h
Imao sam problem u sredu vece da udjem na forum - a onda sam otisao na put i nisam uspeo da vidim ovu poruku od "totti"ja.
Auto ide kao nevreme, to je neka varijanta od 85kW, ne zveči na rupama, motor mirno radi, ne baca dim na izduv, startan... Malo je tvrđi, pa neznam da li je to slučaj kod svih fordova?
...e sad nisam probao ovu varijantu sa izvlačenjem na 4500 obrtaja
...nisam znao za tu foru, mada ono što mi se nikako ne sviđa je unutrašnjost. Veoma je zapušten enterijer, izguljen volan, ručica menjača, rukohvat ručne kočnice i slično, a sve mi to govori da kilometraža od 140 000 nije njegova
Ima li pravila kada crkava zamajac, posle koliko pređenih Km i da li se može nekako utvrditi kilometraža (dijagnostikom ili neki drugi fazon)?
Auto ide kao nevreme, to je neka varijanta od 85kW, ne zveči na rupama, motor mirno radi, ne baca dim na izduv, startan... Malo je tvrđi, pa neznam da li je to slučaj kod svih fordova?
...e sad nisam probao ovu varijantu sa izvlačenjem na 4500 obrtaja

Ima li pravila kada crkava zamajac, posle koliko pređenih Km i da li se može nekako utvrditi kilometraža (dijagnostikom ili neki drugi fazon)?
- totti
Enterijer može da se sredi ako ti bode oči, kad budeš rešio da ga osvežavaš, uputiću te kome da se obratiš
Što se kilometraže tiče - može se utvrditi samo u Grandu, pod uslovom da je auto bio održavan u nekom ovlašćenom servisu i da je sve to zavodjeno. Drugi način ne postoji.
Trajanje zamajca direktno zavisi od vozača i uslova vožnje, pa mu je radni vek od 20000 do 200000+ kilometara
Po tvom opisu enterijera, na deluje da je auto veći deo radnog veka proveo na otvorenom putu.

Što se kilometraže tiče - može se utvrditi samo u Grandu, pod uslovom da je auto bio održavan u nekom ovlašćenom servisu i da je sve to zavodjeno. Drugi način ne postoji.
Trajanje zamajca direktno zavisi od vozača i uslova vožnje, pa mu je radni vek od 20000 do 200000+ kilometara

- dax92
-
- Poruka: 7592
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
Na mk2 Focusu se moze preko dijagnostike saznati da li je kilometraza dirana, ali ne i prava kilometraza
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- MIŠKE
- Poruka: 418
- Član foruma od: nedelja, 12. avg. 2012. u 10:40h
To ti je i dovoljno, da je neko čačkao...nije sigurno povećavao. 

Što se brže vozi to se bolje ladi.