Ford Fokus mk2 vs Fiat Stilo
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21494
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Re: Ford Fokus mk2 vs Fiat Stilo
Jel da citiramo gagijev post ? 

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
-
- Poruka: 16
- Član foruma od: sreda, 28. nov. 2012. u 16:42h
Iskreno kožu u kolima ne volim,a ni alu felne me nešto ne zanimaju t.j. nisu presudne!Mada alu felne umeju dosta da ulepšaju auto...što jes-jes!milan_gt piše:ima ako nece kozu/felne..pica boce..

- Apolon
- Poruka: 320
- Član foruma od: petak, 20. maj 2011. u 11:53h
Evo ovo ti je kao autobus, jes da nije ford , ali moj drugar ima c5, i ja sam ga probao i uopste nije los.
http://www.polovniautomobili.com/oglas2 ... ricki_gas/
http://www.polovniautomobili.com/oglas2 ... ricki_gas/
- milan_gt
- Poruka: 11706
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
dobro nije los, al u odnosu na sta?
- Apolon
- Poruka: 320
- Član foruma od: petak, 20. maj 2011. u 11:53h
U odnosu ni na sta posebno, vidim da covek preferira sto prostraniji auto , pa ja cisto iz mog skromnog iskustva da predlozim nesto sto sam licno probao i video. Meni licno je c5 posle focisa mk1 prvi auto kojeg bi voleo da imam, a i po ceni su tu negde, sad za odrzavanje nisam strucan da komentarisem.
- Dusan64
- Poruka: 5283
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
Mator je za ono sto covek trazi..
-
Ne bih da lupim,ali koliko znam novije Francuze treba izbegavati.Prvo zbog skupih cena delova i održavanja,a drugo što nisu baš nešto pouzdani pogotovu elektronika!Mada im i motori nisu nešto!Tako sam barem čuo,ali od više njih!
Nekako zbog cena delova,pouzdanosti,komfora i naravno kupovne cene trenutno su u igri Fokus mk2 karavan,Stilo karavan i sada i Mondeo mk3 koji mi se isto dopada!Fiat Croma je otpala zbog manje pouzdanosti i samim tim dosta skupljeg održavanja od Stila koji je bio početna solucija!
Sada,ukoliko su cene delova i održavanja Mondea iste ili niže od Stila ili malo skupljeg Fokusa mk2,onda naravno i Mondeo dolazi u obzir,pogotovu što je komforniji od prethodna dva modela pošto je klasa iznad!Može li mi neko reći kolike su cene održavanja Ford Mondea mk3 i kakva je njegova pouzdanost t.j. to uporediti sa Fokusom mk2 i Stilom!? A naravno i koji je motor u njemu za preporuku t.j. pouzdan i da nije skup za održavanje!? 

- milan_gt
nema menjanja zupcastog kaisa kod mondea jer ima lanac, kod druga dva imas..zamajac je izdrzljiviji..to je mislim glavna razlika al to sve pada u vodu ako ne uzmes dobar, kao i svaki drugi polovnjak naravno..
nego ti ako si se prepao toliko za odrzavanje zasto moras da se pruzas toliko za auto..nisi mi jasan bas..a odrzavanje svakog auta u godistu kojem trazis zahteva para..nece biti sigurno ni upola ko taj matori passat..
nego ti ako si se prepao toliko za odrzavanje zasto moras da se pruzas toliko za auto..nisi mi jasan bas..a odrzavanje svakog auta u godistu kojem trazis zahteva para..nece biti sigurno ni upola ko taj matori passat..
-
Pazi,ja prelazim između 4000 km i 9000 km godišnje.Na primer cene potrošnih delova za Stila...diskovi,pločice,filteri,kaiševi,spone,trap....su iste ili mizerno veće nego za mog Pasata!To sam proverio kod dobrog druga koji drži prodavnicu delova za italijanska vozila.Osnovna razlika je u plivajućem zamajcu koji kod Stila Jtd ili Mtj košta sada između 200-250 eura(Valeo).E sada,nadam se da su za Fokusa mk2 i Mondea mk3 cene delova i izdržavanja isto tu negde ili malo-malo više!? Ispravite me ako grešim!? Pasata vozim 9 godina,1.8 benzin sa plinom.Zadovoljan sam njime generalno,ali zbog deteta mi treba nešto novije i sigurnije!A po meni je normalno da gledam cene izdržavanja automobila,pošto su kao što sam već naveo mesečna primanja moje žene i mene vrlo skromna t.j. zajedno oko 80.000 din(t.j. po 40.000),neki put malo više,ali uglavnom je to to!Normalno,nadam se da će biti više od toga,ali ovo je Srbija i ovde se ništa ne zna...nažalost!Ne želim da mi se ne daj bože na budućem automobilu pokvari neki deo pa da me baci u dubiozu,zajmove ili ne daj bože natera na prodaju istog!milan_gt piše:nema menjanja zupcastog kaisa kod mondea jer ima lanac, kod druga dva imas..zamajac je izdrzljiviji..to je mislim glavna razlika al to sve pada u vodu ako ne uzmes dobar, kao i svaki drugi polovnjak naravno..
- milan_gt
ja pricam o vrhunskim filterima i odlicnim uljima i originalnim delovima..jer ja tako svoj odrzavam..a naravno da ima svega toga po dosta povoljnijim cenama..kako vec Dragomir rece.. 

- popovicvl
- Poruka: 5650
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Bratko Aleksandre, vi vagenovci zivite u nekom svetu viceva. Kad mi kaze neko da Citroen ne valja, Peugeot, Reno, to je za mene vic. Jbg tako si cuo od nekog ko slucajno vozi VW, zar ne? Najbolje je da kupis nekog Passata iz proslog veka za 4500 eura, taj je sigurno pouzdan, o tome ne treba ni polemisati dalje.
Za mene postoje dve marke auta, ocuvani i raspali. Sve marke auta su ocuvani i raspali. Pouzdanost nekog modela je direktno povezana sa njegovom prethodnom upotrebom. Ako je vozen po njivi onda nije pouzdan, ako je vozen po autoputu onda je pouzdan. Drugim recima, to ne mozes znati, jer kod polovnjaka moras imati i malo srece.
Za mene postoje dve marke auta, ocuvani i raspali. Sve marke auta su ocuvani i raspali. Pouzdanost nekog modela je direktno povezana sa njegovom prethodnom upotrebom. Ako je vozen po njivi onda nije pouzdan, ako je vozen po autoputu onda je pouzdan. Drugim recima, to ne mozes znati, jer kod polovnjaka moras imati i malo srece.
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
Što se nekih rizika oko potencijalnih kvarova motora i pratećih komponenti tiče (pumpa, dizne, turbina, zamajac), najmanje će te boleti glava sa Stilom, JTD ili Mjet sa 120 konja. Tačka 

-
Ja sam za automobile koje sam imao uvek kupovao delove srednjeg kvaliteta i cena...naravno po preporuci i nikada do sada se nisam pokajao!milan_gt piše:ja pricam o vrhunskim filterima i odlicnim uljima i originalnim delovima..jer ja tako svoj odrzavam..a naravno da ima svega toga po dosta povoljnijim cenama..kako vec Dragomir rece..

- milan_gt
dobro razmisljanje, ali jeftini delovi se uglavnom prodaju po ceni srednjeg kvaliteta..na sta se kupci najvise loze..
-
Jeste,u pravu si!Ima i toga,Srbija je ovo!milan_gt piše:dobro razmisljanje, ali jeftini delovi se uglavnom prodaju po ceni srednjeg kvaliteta..na sta se kupci najvise loze..

Poslednja izmena: aleksandarbud, na dan subota, 1. dec. 2012. u 10:03h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- macaneli
- VIP
- Poruka: 9913
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
-
Pogrešno si me skapirao!Vagenovac nisam,bez obzira na to što sam ovim matorim Pasatom zadovoljan!Mada njega to jest taj model Pasata B3 svaki mehaničar hvali,jer je stvarno kvalitetan auto!E,sad da je mator,mator je i da je prevaziđen prevaziđen je!Meni odgovara takav tip automobila.Volim i poštujem konfor,pouzdanost...!Ali nikako i nikada nisam rekao da je vagen to jest WV najbolji automobil,niti se sam se ikada kleo u neki brend!Volim,poštujem i cenim sve što je dobro!Bez obzira na brend koji me čak uopšte ne zanima! Za sve ostalo se slažem sa tobom!popovicvl piše:Bratko Aleksandre, vi vagenovci zivite u nekom svetu viceva. Kad mi kaze neko da Citroen ne valja, Peugeot, Reno, to je za mene vic. Jbg tako si cuo od nekog ko slucajno vozi VW, zar ne? Najbolje je da kupis nekog Passata iz proslog veka za 4500 eura, taj je sigurno pouzdan, o tome ne treba ni polemisati dalje.

- popovicvl
- Poruka: 5650
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Stigao je i gazda Igor. Jesi lepo putovao?
- macaneli
- VIP
jes...al ste ga zakomplikovaliiiiii 

-
A koju bi mi kubikažu t.j. model motora preporučili za Mondea mk3? Nisam lud za nekom brzom vožnjom niti preticanjima,a opet da ne volim ni da se vučem u kolima kao baba!Znači neki ekonomičniji motor i po potrošnji i po cenama održavanja? 

- milan_gt
2.0 tdci 130ks 6b
-
Hvala.totti piše:Što se nekih rizika oko potencijalnih kvarova motora i pratećih komponenti tiče (pumpa, dizne, turbina, zamajac), najmanje će te boleti glava sa Stilom, JTD ili Mjet sa 120 konja. Tačka

-
Hvala.Sada ću da pogledam...milan_gt piše:2.0 tdci 130ks 6b
- macaneli
- VIP
2.0 tddi 115konja
- dax92
-
- Poruka: 7592
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
milan_gt je preporucio odlican motor, sa savrsenim menjacem, ali s obzirom na sve sto trazis, mozda bi ti bio bolji 2.0TDDI 115 ks, samo zbog manje osetljivosti na lose gorivo, a i jeftinije reparacije dizni. Set kvacila nije mnogo jeftiniji, a TDDI je svaki sa euro 3 motorom i vakuumskim aktuatorom (otprilike besmrtnimaleksandarbud piše:A koju bi mi kubikažu t.j. model motora preporučili za Mondea mk3? Nisam lud za nekom brzom vožnjom niti preticanjima,a opet da ne volim ni da se vučem u kolima kao baba!Znači neki ekonomičniji motor i po potrošnji i po cenama održavanja?

Benzinci imaju svoje bubice. Da citiram rodju "kome mondeov benzinac radi normalno na leru- celava mu keva"

Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()