Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Pomoc u vezi kupovine MK3

Ovde dobijate savete za kupovinu Forda... koji Ford,do koliko para,vredi li taj auto itd itd.
MarkoniBeybe
Poruka: 48
Član foruma od: nedelja, 22. nov. 2015. u 15:16h

Re: Pomoc u vezi kupovine MK3

Poruka od MarkoniBeybe » sreda, 25. nov. 2015. u 18:55h

Jos jedno pitanjce :D da li poznajete nekog dobrog majsotra za fordove u Novom Sadu. Mozda je bas siroko pitanje, ali kojeg vi znate da je dobar i iskusan u svom radu. Pozz

popovicvl
Poruka: 5650
Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h

Poruka od popovicvl » sreda, 25. nov. 2015. u 19:14h

Ja odrzavam moje Fordove u servisu Maksim. Imaju i radnju u temerinskoj ulici kod nadvoznjaka, a servis im je na klisi, na semaforu kod najlona desno kad se ide iz grada. Imaju kompletnu uslugu pa probaj da kod njih pogledas auto.

Djole
Master of Tanjirača
Master of Tanjirača
Poruka: 4931
Član foruma od: nedelja, 6. dec. 2009. u 21:39h

Poruka od Djole » sreda, 25. nov. 2015. u 21:52h

slazem se sa popovicem za sve stvari...najbitnije je auto dobro pretresti ...mog focusa kad smo probali sve bilo okej,ali brzo se klupko odmotalo i doslo ce na cifru od 1000e trapovi,amorti,ubrizgavanje...jbg ne mozes da udjes u auto,ali cifru od 350e pogotovo za mondea zaboravi...dovoljno je kvacilo,servisi recimo napred kocnice dodjemo na 1000e odmah...ne zelim da te plasim ili odvratim od kupovine ali dobro vidi gde ces pare da das...
:ford2: Mondeo MK3, Ghia X - TDCi - 96KW viewtopic.php?f=6&t=19766&start=125

st 220
Poruka: 675
Član foruma od: nedelja, 8. maj 2011. u 15:21h

Poruka od st 220 » sreda, 25. nov. 2015. u 23:21h

Ci, jbg.
Amorti neće tek tako da prolupaju, kao ni trap.
Sve počinje polako, po malo, pa je dve jače i uočljivije, zar ne?

TT

popovicvl

Poruka od popovicvl » sreda, 25. nov. 2015. u 23:34h

Amortizeri propadnu za maksimalno 100k km, a da li ce lupati to se ne zna. Tako je i sa trapom, rasteluje se ali ne mora lupati.

Tako je bilo slicno kod mene. Amortizeri nisu lupali, al ikad sam ih promenio tu se vidi koliko je auto bio u vazduhu, a koliko na putu. Za mene je zamena amortizera pod obavezno na polovnom autu ako ima vise od 50k km. Gde su kaisevi, remenice, spaneri, filteri, ulja, trap, akumulator, grejaci, kocnice...pricamo o redovnom 1500 eura.

E sad uvek postoji mogucnost da je neki primerak sredjen, da mu je uradjen servis, komplet vesanje, nove zimske+letnje gume sa dva kompleta alu felni, promenjen set kvacila, dizne remotovane sa pumpom, turbo predihtovan i da kosta 2000 eura. Nikad se ne zna sta se sve prodaje.

dule0911

 
Poruka: 13654
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » četvrtak, 26. nov. 2015. u 01:31h

Mogu amortizeri i duplo vise od toga da traju, sve zavisi od amortizera i eksploatacije. Trenutno su mi zadnji na karavanu 140k km stari i ne posustaju. Original, tj sachs koji je prva ugradnja.
Fiesta!!

Ford_III
Poruka: 1007
Član foruma od: nedelja, 3. nov. 2013. u 08:12h

Poruka od Ford_III » četvrtak, 26. nov. 2015. u 12:31h

Da bi se u auto ulozilo 1500 € onda mora da bude jeftin.1500 € je previse.Ajde ako je zamajc pri kraju itd ali ako je auto gde treba da se ulozi 1500 € nikada ne bih uzeo takav auto naravno ako nije za dz ili ako kosta 500 €.
Originalni delovi traju ostale su sve sitnice i sve zavisi kako covek vozi i od kog kupuje.Ovi iz auto kuće kada kupuju auta sigurno ne obraćaju toliko pažnje na auto koliko bi obratio kupac koji želi auto za sebe tako da su 50% automobila bilo ovde kod nas ili u nemackoj iz auto kuće promašaji.Ja njih izbegavam čak i u nemačkoj a pogotovo ovde.
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
-----------------------------------------
Ford Mondeo mk3 (BWY) 2,0 TDDI
85 kw/105 chip.

st 220

Poruka od st 220 » četvrtak, 26. nov. 2015. u 12:59h

Ja ne znam da li iste polovnjake kupujem gde i ostali, ali 1500eur nisam uložio ni u jedan auto.
A vozio sam i tddi i tdci.

Na retko kom Fordu sam radio nešto oko trapa, evo na zadnjem tddi-ju (Focusu) je odmah po kupovini promenjen desni stabilizator, odrađena reglaža, dakle cca 20eur što se tiče trapa.

Da bi se znatno veća cifra uložila u trap, auto treba da od trapa nema ništa, da vuče na sve strane, da ne možeš da ga obuzdaš.

Što kaže Ford_lll,
da bi se tolika cifra uložila u auto, trebalo bi da je baš jeftin.

TT

popovicvl

Poruka od popovicvl » četvrtak, 26. nov. 2015. u 13:19h

To je samo stvar perspektive i ugla gledanja. Da je moj matori za sebe uzeo Mondea koji je kod mene 2,5 godine, ulozio bi ravno 0 (nula) eura. Kod mene je taj auto u stratu krs, kao i svi polovni, kao i dobar deo novih.

st 220

Poruka od st 220 » četvrtak, 26. nov. 2015. u 13:45h

Možeš li malo detaljnije da obrazložiš zadnju rečenicu?
Da li je taj Mondeo tehnički ispravan?

TT

Ford_III

Poruka od Ford_III » četvrtak, 26. nov. 2015. u 15:07h

st 220 piše:Na retko kom Fordu sam radio nešto oko trapa, evo na zadnjem tddi-ju (Focusu) je odmah po kupovini promenjen desni stabilizator, odrađena reglaža, dakle cca 20eur što se tiče trapa.
Iako 80 % voznje vozim po nemackoj svakih 6 meseca moram da radim nesto novo sto se trapa tice.Ali to su sve sitnice i svaki put nesto novo.Delove koje uzimam preko ebaya u nemackoj nikada nisam imao problema sa tim delovima a delove koje sam kupio ovde u srbiji sam cesto i menjao ponovo.Tako da ta prica o kvalitetu sto se radi za nase trziste i za nemacko naravno da nije isto iako su iste marke u pitanju.Vecinom uzimam optimal jeftino je i kod nas i u nemackoj jos jeftinije ali tamo su delovi kvalitetniji koliko mi se cini.
Ko zna uopste da li ovi delovi sto kupujemo ovde O od optimala??Mozda su neki kineski samo karton od optimala jbg.

popovica nisam bas najbolje razumeo jer po njemu Iako su delovi original ali dobar a auto star 12 godina on bi to odmah menjao i takav mu je auto krs sa tim originalnim delom ili sta?
Jer ako na to mislio meni to uopste nije logicno jer drugi delovi ne mogu da budu nikada kvalitetniji od originala jedino ako ne stavlja uvek original delove?
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.

popovicvl

Poruka od popovicvl » četvrtak, 26. nov. 2015. u 16:54h

Kako ne razumete, prosto, auto polovan auto je sranje. Jos ako ima 300k km. Te majstorske price "moze to jos" "dobro je to, ne diraj" kod mene ne prolaze. Posebno ako pricamo o brzim autima.

Npr, kad sam uzeo RSa plasio sam se da ga vozim 200, ni da probam. Sve je super, ali ne smem. Kad sam promenio komplet diskove, komplet amortizere, komplet viljuske, nove gume, picio sam sa njim 220 kad sam god pozeleo.

Nazalost ja sam malo zahtevniji korisnik, kod mene se sve menja kad se uzme auto, ali posle toga znam na cemu sam. Neko kupi auto na pricu "isti auto samo druga baba", jos voze decu, a nesto moze da pukne iza prvog coska. Kazem najmanji problem je ako auto stane negde, ali ima auta koja ne stanu, a trebala su.

st 220

Poruka od st 220 » četvrtak, 26. nov. 2015. u 17:54h

FM, reci mi koju km prelaziš?

Popovicu, svi bismo rado vozili nova auta, ali nema se; krpimo to što imamo, menjamo delove kad crknu, a ne preventivno.
Zemlja Srbija.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

Lale
Domacin foruma
Domacin foruma
Poruka: 2783
Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h

Poruka od Lale » četvrtak, 26. nov. 2015. u 18:39h

popovicvl piše:..............Nazalost ja sam malo zahtevniji korisnik, kod mene se sve menja kad se uzme auto, ali posle toga znam na cemu sam. Neko kupi auto na pricu "isti auto samo druga baba", jos voze decu, a nesto moze da pukne iza prvog coska. Kazem najmanji problem je ako auto stane negde, ali ima auta koja ne stanu, a trebala su.
thumbsuph
Slika Slika

popovicvl

Poruka od popovicvl » četvrtak, 26. nov. 2015. u 20:01h

st 220 piše:Popovicu, svi bismo rado vozili nova auta, ali nema se; krpimo to što imamo, menjamo delove kad crknu, a ne preventivno.
Zemlja Srbija.
Znam, ja bih vozio najradije space shuttle, ali nema se. Generalno uvek gledam auto ispod svojih plateznih mogucnosti + 1000-1500 eura. Kad sam uzimao Mondea 3ku, komotno sam mogao da gledam i 4ku, ali da odlozim neke stvari na 2-3 godine. Jbg, ne volim to.

nikola_focus
Poruka: 1481
Član foruma od: petak, 2. mar. 2012. u 11:58h

Poruka od nikola_focus » četvrtak, 26. nov. 2015. u 20:03h

popovicvl piše:Nazalost ja sam malo zahtevniji korisnik, kod mene se sve menja kad se uzme auto, ali posle toga znam na cemu sam.
Ovde ti je najvece neslaganje upravo zbog tog stava. Ti imas tu naviku, neko drugi drugaciju. Tvoj stav je svakako ispravniji od onog ko ne menja sve zivo na autu kad ga kupi, ali nije ni on skroz u krivu jer sve to ipak funkcionise (dok ne crkne naravno :) ) Ja gledam po sebi, dugo sam trazio auto. Otisli da pogledamo jednog, nije mi se skroz svidjao ali je bio korektan. Kaparisan nam je bio ispred nosa, ali ne zalim. Odem na plac, nadjem ovog Fokusa kog i dalje vozim, malo jaca cena, ali i bolje stanje. Prodavac kaze lepo sta je sve odradjeno, i ja celu godinu SAMO gorivo sipam i vozim se. Na prvom malom servisu odradio jos i diskove i plocice, antifriz, kociono ulje, termostat. Kasnije sam poceo sa nosacima motora, do sad su svi zamenjeni, u medjuvremenu zadnji diskovi i plocice, sajle rucne, i krajevi spona. Pre 3000km zamenjeni prednji levi i zadnji desni :doh: originalni lezajevi, a nesto kasnije je pumpa pocela da zeza (tek na 230000km), tako da je ona sredjena i preventivno zamenjeni lezajevi. Auto je i dalje stabilan, nema znakova otkazivanja amortizera, opruga ili drugog dela trapa. Naravno, imao je on svoje probleme zbog aljkavosti prodavca, ali srecom otklanjanje nije kostalo puno..
Ford Focus Mk1.5 1.8 TDCi Ghia
Ford Fiesta Mk5 1.4 TDCi Trend
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCi Trend

Ford_III

Poruka od Ford_III » četvrtak, 26. nov. 2015. u 20:08h

onda te popovicu u potpunosti razumem.Naravno svi bi mi promenili delove i koje treba i ne treba da imamo novac za bacanje.
Mislim da covek treba da ima dobrog majstora.Naravno moze neki deo da crkne ali ne crkava nista bez nekog najavljivanja.
Npr ford sam po sebi on te prvo nagovesti da ces uskoro morati da menjas taj deo.
Npr zamajac posle prvih simptoma mozes da vozis jos 10 000 km.
E sad isto tako drugo je ako covek vozi 200 a drugo onaj ko vozi 120.
Covek treba jednostavno da bude siguran u svoj auto i da zna gde je granica na zalost danasnja omladina citaj tatine maze znaju samo sta je gas, a neznaju ni gumu da promene.
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.

st 220

Poruka od st 220 » četvrtak, 26. nov. 2015. u 20:15h

Delovi se po difoltu menjaju preventivno, a ne kad crknu skroz.
Mislim da zupčasti kaiš, španere, vodenu pumpu.

Slažem se da se auto ne kupuje sa zadnjim parama, ali isto tako ne vidim razlog da se toliko keša upucava u redovno održavanje, osim ako nije uzet neki jako zapušteni polovnjak.
Space shuttle :)
Get a real :)

TT

FM III
Vremenski policajac
Poruka: 8365
Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h

Poruka od FM III » četvrtak, 26. nov. 2015. u 21:24h

st 220 piše:FM, reci mi koju km prelaziš?
st220 ne znam otkud ti ovo pitanje odjedared meni upućeno ali da ti ipak odgovorim :D.
Sa svojim autom malo sam prešao za 5,5 godina blizu 47 iljada, dok sa službenim jezdio sam Srbijom uzduž i popreko.
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp

Djole
Master of Tanjirača
Master of Tanjirača
Poruka: 4931
Član foruma od: nedelja, 6. dec. 2009. u 21:39h

Poruka od Djole » petak, 27. nov. 2015. u 02:16h

Ford_III piše:onda te popovicu u potpunosti razumem.Naravno svi bi mi promenili delove i koje treba i ne treba da imamo novac za bacanje.
Mislim da covek treba da ima dobrog majstora.Naravno moze neki deo da crkne ali ne crkava nista bez nekog najavljivanja.
Npr ford sam po sebi on te prvo nagovesti da ces uskoro morati da menjas taj deo.
Npr zamajac posle prvih simptoma mozes da vozis jos 10 000 km.
E sad isto tako drugo je ako covek vozi 200 a drugo onaj ko vozi 120.
Covek treba jednostavno da bude siguran u svoj auto i da zna gde je granica na zalost danasnja omladina citaj tatine maze znaju samo sta je gas, a neznaju ni gumu da promene.
evo meni je na CI crkla pumpa kad sam ga kupio posle 1000km bez najave...auto isao sve super i na sred puta se samo ugasio i cao zdravo...tako da od najave nista...sreca nije mnogo skupa bila polovna razume se...
:ford2: Mondeo MK3, Ghia X - TDCi - 96KW viewtopic.php?f=6&t=19766&start=125

st 220

Poruka od st 220 » petak, 27. nov. 2015. u 08:26h

FM III piše:st220 ne znam otkud ti ovo pitanje odjedared meni upućeno ali da ti ipak odgovorim :D.
Sa svojim autom malo sam prešao za 5,5 godina blizu 47 iljada, dok sa službenim jezdio sam Srbijom uzduž i popreko.
Moja greška, pomešao sam te sa Ford III sign0007

FM III
Vremenski policajac
Poruka: 8365
Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h

Poruka od FM III » petak, 27. nov. 2015. u 08:52h

Prati boje i avatare :punnish: :D
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp

st 220

Poruka od st 220 » petak, 27. nov. 2015. u 09:02h

Na TT nema boja, svi su jednaki :)
End offtopic

TT

Ford_III

Poruka od Ford_III » petak, 27. nov. 2015. u 10:04h

Hehe to sam i ja mislio da je meni postavio pitanje.Bilo mi je logicno ali po nadimku i nije bas hehe.
Evo da ti i ja odgovorim. Ja prelazim odprilike oko 30 000 km godisnje.Ne mnogo sa mojim autom.
Auto mi sluzi samo kada odem u nemackoj i kada odem do posla ovako Bor je mali grad i vise sam sportski tip tako da rado odem biciklom ili pesaka nego autom.Gledam da sto vise izbegavam auto.Uostalom vise sam po inostranstvu nego u srbiji.Pa mi auto stoji kada odem negde na odmor na 2-3 meseca.
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.

MarkoniBeybe
Poruka: 48
Član foruma od: nedelja, 22. nov. 2015. u 15:16h

Poruka od MarkoniBeybe » subota, 28. nov. 2015. u 13:09h

Po Vasoj prici, Vas drug markoni ce da najebe hehehe.:-(

Odgovori